Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4679 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

אז קניתי אוטו חדש - שברולט ספארק.

מאז הטסט על ידני, נהגתי רק על אוטומטי (5 שנים). ולקחתי קצת שיעורים אצל מורה נהיגה, על סקודה אוקטביה, לפני הקניה כדי לוודא שזה בשבילי. על הסקודה לא היתה לי בעיה לנסוע וגם לא נכבה לי אף פעם בעליות.

בספארק, הקלאץ מרגיש ממש רגיש. טיפה הרמתי את הקלאץ' והופ נכבה, וגם לא מרגישים בכלל רעידות. הרעידות זו היתה האינדקציה הכי טובה בשבילי שהאוטו נעול ולא ידרדר לאחור. בסקודה ממש הרגישו את הרגל רועדת. בספארק אין תחושה כזו בכלל.

הקלאץ' משתפר עם הזמן או שאני אצטרך להתאים את צורת הנהיגה שלי לספארק?

נ.ב עשיתי רק 30 ק"מ באוטו.

תודה מראש!

פורסם

מתרגלים להכל.

בסוף תפתח רגש לדוושה והנסיעה תהפוך חלקה יותר עם הזמן.

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם

הכל עניין של תחושה כל רכב שונה מבחינת הרגישות, תיסע עם הרכב לאזור מבודד או חניון ופשוט תתאמן על התחלת נסיעה עצירה החלפת הילוכים.

אני מאמין שתוך כמה ימים אתה כבר תתרגל לרכב, אתה רק להבין מה רמת הרגישות של הדוושות.

פורסם

זה לא שהקלאץ' רגיש, אני בטוח שקודה הייתה דיזלית. זינוק עם דיזל הרבה יותר קל, מנוע בעל מומנט על טורים נמוכים.

כרגע אתה נוסע על רכב עם מנוע קטן ומעט מומנט. צריך להתרגל ואז אני בטוח שתסתדר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

היי, רכב מאובזר וחמוד מאוד,

הקלאץ' בספארק מאוד רגיש ואכן דורש זמן להתרגל אליו, גם אצלי התופעה שאין רעידות בכלל וגם כאשר מתחילים להרים את הקלאץ' ישר יש מגע והוא מתחיל לנוע, תשלב קצת גז ואז הוא לא יכבה, אני עברתי כבר 1,800 ק"מ ואני יכול להגיד בבטחון שהתנהגות הקלאץ' השתפרה, ועדיין זה לא הרבה בכלל ואני מאמין שבאיזור ה-5,000 ק"מ הרכב יהיה הרבה יותר בשל והחלקים יתאימו את עצמם בצורה טובה הרבה יותר.

לגבי רכב חדש, תקרא בספר רכב את הוראות ההרצה של המנוע, מומלץ לנהוג בעדינות ללא האצות חזקות מעל 3,500 סל"ד בכמה מאות ק"מ הראשונים, כמו כן לפתוח מכסה מנוע ולראות שכל המפלסי נוזלים הגיעו תקינים מהיבואן גם מומלץ!,

באיזה צבע הספארק שלך והאם זאת הגרסא של ה1.0 או 1.2 ?

תתחדש!

פורסם

כל קלא'ץ הוא שונה, לכל רכב יש להתרגל.

ברכב חדש הקלא'ץ הרבה יותר רגיש ורמת ההפרדה שלו נמוכה, כלומר החיבור של ההילוך עם המנוע צריך להעשות בעדינות מההתחלה של השחרור, אתה צריך להתרגל לנקודה של הרעידות או לנקודה שבה הרכב מתחיל לזוז אפילו מ"מ ואז להוסיף גז בעדינות ביחד עם המשך השחרור של הקלא'ץ.

לוקח זמן להתרגל ויכבה לך האוטו עוד הרבה פעמים, אל תתרגש.

שיעורי נהיגה? לדעתי מיותר, לבעל נסיון בנהיגה ההבדל בין ידני לאוטומט הוא רק קלא'ץ ומנוע צורח כשצריך להחליף הילוך.

אם היית אומר לי שלא נהגת על גיר רגיל 30 שנה (כמו אמא שלי לדוגמא), היית צריך שיעורי נהיגה, אחרת, תן לזמן לעשות את שלו.

אגב, אם הרכב חדש, השתדל להחליף הילוכים בזמן למען "הרצה" בק"מ הראשונים.

הרכב יכבה כאשר הוא יורד מתחת ל 500 להערכתי בכל מקרה זה לא משנה.

תתחדש.

פורסם

הסקודה היא דיזל, רכב דיזל רועד כשמרימים את הקלאץ'.

השברולט בנזין ולכן לא מרגישים שום רעידות,אתה פשוט צריך לדעת איפה נקודת החיכוך. עם הזמן אתה תתרגל ותדע איפה הנקודה.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
היי, רכב מאובזר וחמוד מאוד,

הקלאץ' בספארק מאוד רגיש ואכן דורש זמן להתרגל אליו, גם אצלי התופעה שאין רעידות בכלל וגם כאשר מתחילים להרים את הקלאץ' ישר יש מגע והוא מתחיל לנוע, תשלב קצת גז ואז הוא לא יכבה, אני עברתי כבר 1,800 ק"מ ואני יכול להגיד בבטחון שהתנהגות הקלאץ' השתפרה, ועדיין זה לא הרבה בכלל ואני מאמין שבאיזור ה-5,000 ק"מ הרכב יהיה הרבה יותר בשל והחלקים יתאימו את עצמם בצורה טובה הרבה יותר.

לגבי רכב חדש, תקרא בספר רכב את הוראות ההרצה של המנוע, מומלץ לנהוג בעדינות ללא האצות חזקות מעל 3,500 סל"ד בכמה מאות ק"מ הראשונים, כמו כן לפתוח מכסה מנוע ולראות שכל המפלסי נוזלים הגיעו תקינים מהיבואן גם מומלץ!,

באיזה צבע הספארק שלך והאם זאת הגרסא של ה1.0 או 1.2 ?

תתחדש!

קודם כל תודה רבה לכולם על ההתיחסות והתגובות המעמיקות. עכשיו אני פחות אחפש את הרעידות, כי הבנתי שאין מה לחפש.

וadi89 תודה על הטיפ, אני אשים לב לסל"ד, כרגע אני נוהגת ממש לאט, אבל ניסיתי בחניון ריק לגמריי, את ההעברת הילוכים, הקטע הזה הוא שטויות וגם ממש כיפי, הכל עובר חלק. בסקודה קצת סבלתי והרבה פעמים התבלבתי.

לקחתי את הכחול מטאלי, לדעתי סופר יפה. וגרסאת 1.2, אני גרה בחיפה, אז ה1.0 בעייתי חח :)

ותודה ! :)

פורסם

הקלאץ' ישאר אותו דבר, וההפך, רק יהיה יותר גרוע עם הזמן.

מי שרק תעשה יותר טובה - זאת את.

יש הבדל גדול בין רכב עם מנוע גדול דיזל (אוקטביה) לבין מנוע קטן בנזין (הספארק).

באוקטביה, גם בזינוק, מספיק להרים חצי קלאץ' והאוטו מתחיל לזוז, הרבה כוח וקג"מ בסל"ד נמוך (דיזל) לעומת הספארק, שיש לה מנוע קטן ובנזין.

אני חושב שזה פשוט עניין של להתרגל, משחק רגליים, בזינוק, לעזוב את הברקס מהר, לתת גז ולעזוב את הקלאץ', הכל דורש הרגל.

בהצלחה!

ובלי קשר לזה - גרסאת ה1,000 סמ"ק היא פשוט הבדיחה הכי גדולה ששמעתי, נראה לי שאנחנו המדינה היחידה שתייבא את הזבל הזה. מנוע כ"כ קטן ואיבזור כ"כ דל. עצוב שאשכרה יביאו דבר כזה למדינת עולם ראשון.

Honda Civic 93' Manual Transmission

פורסם

עכשיו עשיתי עוד סיבוב קצת בשכונה, יש הרבה עליות. נראה שהעניין משתפר, נראה לי שמצאתי את נקודת הרעידה, אבל עדיין נכבה לי או מחליק אחורה. יש את הקטע עם הE ברייק, שאני מחכה שההורים ילמדו אותי. המורי נהיגה לא מלמדים את זה.

ועצוב שיש כ"כ הרבה מיסוי על המכוניות.

הדבר היחיד שהתבאסתי על הספארק, שבגרסא האמריקאית היא נראית עוד יותר טוב (לטעמי) ויש מסך מגע, והפנאלים בצבע של האוטו. והבאסה הכי עיקרית ?! הרמה הכי הכי מאובזרת, עולה כמו ה1.2 בארץ פלוס מינוס.

• תוכן חדש...