Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

האם בישראל רכבי הסעות חייבים לעמוד בתקן מסויים של מרווח בין מושבים? אם כן מהו המרחק המינימלי בין מושב למושב ומה המרחק בין שורה לשורה.

אני שואל כי בעבודה שלי מדי פעם מגיע מיניבוס ובספסל האחורי יש ארבע מושבים (עם ארבע חגורות) אבל פיזית בלתי אפשרי להושיב שם ארבע אנשים בוגרים, תמיד אחד מהם חייב לשבת על חצי תחת ולא להישען.

חברת ההסעות טוענת שהרכבים עומדים בקריטריונים של משרד התחבורה.

פורסם

זה מחדל, כנראה שיש תקן, והם לא ישחקו איתו.

לאבא שלי יש באוטובוס שלוקח אותו, מקום שהוא רק שלו. (המרחק בין הספסל שלו לספסל מקדימה הוא גדול יותר משאר הספספלים באוטובוס).

משפחה של גבוהים:wink:

פורסם

יש תקן למרווח בין מושבים.

בהנחה שזאת הרכבה תקנית (ולא מושב שבעל הרכב הרכיב פיראטית/ בעצמו) - אז יש מספר חברות שקיבלו רשיון ממשרד התחבורה להרכבת מושבים - והם עושים זאת בהתאם לתקן משרד התחבורה ולהנחיות היצרן (היצרן מתכנן את הרכב כך שיתאים לכל היותר X מושבים, וזה המקסימום שמותר להתקין, בהנחה שעומד בתקן של משרד התחבורה).

בבדיקה באתר של משרד התחבורה, מצאתי את דרישות התקן לאוטובוסים (כולל רכבי הסעה).

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/RequirementsForBusesHE.pdf (קובץ PDF).

לקוח מהמיקום הבא :

http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1287:2010-08-31-09-03-06&catid=102:rechev-drishot-tkanim-c&Itemid=157

בקובץ ה-PDF יש את דרישות התקן, כולל דרישות התקן בנושא מושבים. ראה בסוף הקובץ (בתחתית), שרטוט מספר 7.

פורסם

כל תקן שלא יהיה אני אסבול תמיד, אני 1.95 מטר.

אני מניח שהאוטובוסים של אגד ומטרופולין עומדים בתקנים, כל פעם שנסעתי בהם הייתי חייב להוציא רגל אחת החוצה ורגל שניה קצת סובלת (יושב במעבר, לא ליד החלון).

לא נסעתי באוטובוסים קרוב לשנה, אולי משהו השתנה.

אותו דבר גם בטיסות, אני חייב לשבת ליד הדלת חירום (יש שם מרווח כפול לקיר), או במעבר לפחות.

פורסם

תודה רבה! :mm_yeah:

אותי יותר עניין המרחק בצדדים בין מושב למושב, כך שדווקא שרטוט 6 אקטואלי בשבילי.

לפי מה שהבנתי השטח שמוקצה לכל מושב הוא 40 ס"מ לאוטובוס של עד 22 אנשים. האם אני צודק?

פורסם

האם אתה מעוניין במרווח המיועד לישבן / רוחב מושב (2*F) ? אם כן, אז בכל אוטובוס, נדרש שהמושב יהיה ברוחב של 40 ס"מ לפחות, למעט אוטובוס רמה III (סיור ותיור מפואר), בו רוחב המושב הנדרש הינו 45 ס"מ לפחות.

פורסם

לא לישבן אלא לכתפיים (G*2).

מדדתי את עצמי ויצא רוחב כתפיים בערך 51 ס"מ. כדי שלא יגידו שאני גדול מהממוצע מדדתי גם רוחב כתפיים של האדם עם מבנה גוף הכי רזה שמצאתי במחלקה ורוחב הכתפיים שלו הוא כ 46 ס"מ.

נדמה לי שהתקנים נקבעו לפי ילדים.

פורסם

כנראה חברת ההסעות חיפשה איך לחסוך בעליות ולהרוויח כמה שיותר.

כבר ראיתי רנו טראפיק עם 12+1 כאשר היא מיועדת רק ל 8+1,קיה קרניבל שהמושב האחורי שלה עבר שיפוץ ונהיה ספסל ל3 במקום 2 מושבים,פורד טרנזיט קצר שמיועד ל 14 הפך ל 16.

יש המון דוגמאות כאלה של התקנות הזויות שמטרתן לחסוך ומהצד השני להרוויח יותר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לא, דווקא רכבי ההסעה חדישים, ריפודים יפים, מזגן טוב ובחלק מהמיניבוסים גם מסך בכל משענת (לא פועל אבל נמצא :wink: ) אבל כל זה לא שווה כשיושבים חצי שעה לא בנוח

• תוכן חדש...