רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
ברגע זה אישתי עומדת מחוץ לרכב בתחנת דלק בנתניה עם הילד לאחר שהוא נעל את המפתחות בפנים, מדובר באאודי a3 2007. המפתח הנוסף אצלי ואני אהיה בבית רק מחר, האם יש איזה פתרון קסם פרט לשבירת אחד החלונות? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ExoduS, -
-
- 3 עוקבים
- 19 תגובות
- 26.2 אלף צפיות
שלום! אוףףףףף עשיתי היום תאונה קלה ונכנסתי מאחורה ברכב טיוטה קורולה דגם "סאן" 2008. יכול להיות שהוא צריך להחליף את הפגוש האחורי, ורציתי לדעת כמה זה אמור לעלות, כדי שאדע אם כדאי להפעיל את הביטוח, או לשלם לו כבר את הנזק כדי לא להפסיד את ההנחה עבור היעדר תביעות. מצורפת תמונה של הנזק....
הודעה אחרונה מאת HiTRuN, -
לפני כחצי שעה ( 13:20 ) יצאתי מחניה בבסיס ברוורס ונכנסתי ברכב שחנה מאחוריי ( יונדאי וולוסטר ) . עזבו את זה שאני מרגיש אידיוט כרגע, אבל ממש נלחצתי ופשוט לא חשבתי . אני מכיר את הבן אדם מהבסיס, חייל כמוני בשירות חובה . הוא הרגיע אותי ואני הצעתי לו שנחליף פרטי ביטוח, הוא אמר שאין צורך ונתן לי את המספר פלאפון שלו,ומיד אחרי כמה דקות נסע. אחרי כמה דקות הוא שלח לי הודעה שאני ארגע והכל בסדר ונסגור את זה בנינו ללא ביטוח . כרגע יש לי צילומים של הנזק שנגרם לי בלבד,ביקשתי ממנו לצלם ולשלוח לי . הנזק אצלו בהרבה פחות גרוע מהנזק אצלי, לפי מה שהספקתי לראות הפח נכנס טיפה ויש כמה שריטות . כמה שאלות - - ברשותי ביטוח מקיף וחובה , פוליסיה של נהג צעיר וחד…
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מעוניין לרכוש את אאודי a3 שנת 2013 ללא חבילת השארפ. יש למישהו תמונה לעלות לפה של אאודי ללא החבילה? האם זה כזה משמעותי במראה אם אני לוקח אאודי שחורה? גם ככה לא רואים את הסאנרוף בשחור. מישהו יכול לעלות תמונה ? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 654 צפיות
חיישן אחורי מצףצף קבוע, בזמן העברה לרוורס. מה ניתן לעשות? בתודה מראש חבר חדש בפורום.
הודעה אחרונה מאת oe300, -
- 5 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
גם לי זה נשמע דבילי לחלוטין אבל יש סיבה שאני שואל. קראתי כרגע את הכתבה (או המלל, כי כתבה זה לא ממש): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4433218,00.html שימו לב לטוקבקים. יש לא מעט מהם שטוענים שאפשר לקבל תביעה על זה מהנהג כי המדווח חייב להשאיר פרטים והנהג רשאי לקבל אותם. אנשים רשמו שם שהם ראו תביעות על 10000 או אפילו 30000 ש"ח. איך זה עובד? האם אלו טוקבקיסטים שקרנים או בתשלום? כי זה פשוט לא נראה לי הגיוני וכל פעם שאני מתקשר רק מבקשים ממני את השם שלי.
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4441731,00.html איפה הבחרה מאור ירוק שיראו את זה? ובנימה אישית הייתי לפני מספר שנים באוסטרליה באזור המדובר (חצינו את היבשת מדרום לצפון) ולמרות שיש הגבלת מהירות שם בפועל כולם נוסעים שם כמה שמתחשק להם, אין שם שום אכיפה (וכמעט גם ללא נפש חיה).
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
-
- 19 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
יבואן טויוטה בארץ החליט לא להביא את הקאמרי לארץ , ושיקוליו עימו. סוחרי היבוא האישי נכנסו לנישה הפנויה. עכשיו יש קופון הנחה לדגם טויוטה קאמרי היברידית שתעלה ביבוא אישי החל מ - 172,000 ש"ח. במחיר של טויוטה פריוס 1.8 מקבלים את אחד הרכבים הנמכרים בארה"ב . כמה נתונים : אורך - 4.80 מ', בסיס גלגלים - 2.78 מ', מנוע 2500 עם 156 כ"ס ומנוע חשמלי עם 105 KW נותנים הספק משולב של 200 כ"ס , תצרוכת דלק משולבת 1:18. להלן קישור למעונינים : http://www.buy2.co.il/o/3b8af146-a755-4cd2-8fb9-8ae60b36a499?utm_source=activetrail&utm_medium=email&utm_campaign=BUY2_NATIONAL_12_06_2013 נראה משתלם ,בהשוואה לחלופות מקבילות.
הודעה אחרונה מאת liorla, -
חברים שלום רב, לאחרונה רכשתי לאבארת' פונטו שלי - חישוקי 18', מידה הקיימת כאופציה (חישוקי 18' הם גם חלק מהקיט ESSSESSE). מידת הצמיג הזו מופיעה כאופציה בסף הדלת (תגית לחצי אוויר), אך היבואן אינו מוכן לאשר לי מידה זו (כשניגשתי לקומפיוטסט נאמר שהמידה אינה קיימת באוטודאטה, אך תחת "פיאט" ולא "אבארת'"). כאשר פניתי אל השירות לקוחות והמחלקה הטכנית, נרמז לי תחילה שהם לא יוכלו לאשר את המידה הזאת בעקבות פרצודות שונות ומשונות מול משרד התחבורה. התירוץ שעלה היא כי הקיט כולל גם מכלולים מסויימים המוחלפים (בולמים / קפיצים - ואצלי ברכב מותקנים קויילאוברים) ורק אז יש אישור למידת החישוק / צמיג הגדולה יותר לאחר מכן, בשיחת טלפון נוספת מול שירות הלקוחות - נאמר לי ברורות כי המיד…
הודעה אחרונה מאת igalr, -
מצלמת דרך/רכב
מאת Alex_Dr- 2 תגובות
- 576 צפיות
שלום, אשמח לקבל את המצלמה הכי מומלצת לצילום הנסיעה אם אפשר קישורים מEBAY יהיה מצויין אשמח גם לדעת איזה מידע אני צריך לדעת בשביל לרכוש כזאת מצלמה תודה.
הודעה אחרונה מאת GotYa, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היום ניגשתי לעשות טסט לפיג'ו 306 שלי. הצגתי את כל האישורים(כולל בדיקת בלמים)ושמתי לב שבניגוד לשנים אחרונות לא ביצעו בכלל בדיקה של מזהמים/פליטת גז מהרכב...בכלל הבדיקה נראתה לי מהירה מאוד(בערך 5-6 דקות). כמובן שעברתי חלק בלי צורך בהחלפה של מנורה כזו או אחרת. האם בשנתון מאוחר לא מבצעים את הבדיקה הנ"ל? האם בדיקת הבלמים במוסך פותרת אותי מבדיקות נוספות במהלך הטסט? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 9 אלף צפיות
לאחרונה יצא לי לעשות מספר מסלולים פחות שיגרתיים בתוך גוש דן,הניווט עם הוייז אכן הביא אותי למקום חפצי, אך נותרי עם שאלה האם זאת באמת הייתה הדרך המהירה ביותר? הסיבה לתהיה היא העובדה שלפעמים התוכנה עושה עיקוף מסיבי על מנת להגיע לכביש מהיר. דוגמא,נמל יפו שבת בערב היעד יהודה המכבי -תל אביב,דרך כלל אני נוסע דרך שדרות ירושלים/הירקון/אסישקיין/וייצמן וכו. הפעם הוויז לקח אותי דרך שדרות ירושלים,ואז דרך סימטאות יפו 5-6 פניות ימינה שמאלה/עד לוולפסון/ואז איילון צפון/ההלכה פנקס וכו מה שהרגיש לי הרבה יותר מסורבל וארוך. דוגמא נוספת,שנקיין תל אביב ליעד-הבנאי בחולון מעולם לא נסעתי את הדרך הזאת אבל הוויז הוציא אותי לאיילון דרום (הגיוני) ואז כביש 1 עד 44,ואז חולון מזרח(עיקוף של 6ק"מ ע…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 20 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/cars-cars-news/Article-7fa85cf406bc141004.htm?sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=857461317 מה עובר עלייך, טויוטה?
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
- 0 תגובות
- 492 צפיות
אני רוצה להמליץ לכם על ערוץ שאולי חלקכם כבר מכיר. ערוץ שלא מתעסק בביקורות על רכבים או נהיגת מסלול. אלא מתעסק אך ורק בצילום פנומנלי של רכבים חדשים (בתערוכות בדר"כ) מבחוץ וגם מבפנים. מה שנקרא Walkarounds. הצילום באיכות מעולה FHD והבחור מתעכב כמה שניות על כל פרט אם זה האגזוז, הפנסים, הג'נטים, הגריל, כנ"ל גם בפנים. נכון שאיi פה הרבה אקשן אבל זה פשוט תאווה לעיניים. http://www.youtube.com/user/AutoMotoTube
הודעה אחרונה מאת Shayx, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 8.7 אלף צפיות
הי תמיד כשמחפשים לרכוש רכב, מוודאים שאין פגיעת שלדה/קצה שלדה/שאסי. למיטב הבנתי, אם יש סימן או זכר לפגיעה בשלדה, סימן שהרכב עבר תאונה קשה יחסית שבו הפח נמעך בצורה קשה עד כדי כך שהמכה הגיעה לשלדה. ברוב הגדול של פגיעות מסוג זה עלות התיקון היא עצומה לכן הרכב מוגדר "טוטאללוסט" על ידי חברת הביטוח. ואם כך הדבר, אין סיכוי שרכב מיד פרטית או אפילו מחברת ליסינג גדולה יהיה עם פגיעה בשלדה.. אז אם אנחנו מקפידים לקנות רכב ממישהו שהוא לא סוחר, מדוע בכלל אנחנו טורחים ללכת למכון בדיקה?
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
-
- 4 תגובות
- 996 צפיות
פשוט ראיתי דיל על ניסאן מיקרה ידנית חדשה במחיר של מיני זולה (63K), אבל היד הראשונה היא ע''ש חברת הליסינג. למישהו יש מידע בנושא?
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
אני אסביר את עצמי. כאשר שואלים את הישראלי המצוי איזה רכב הוא איכותי, ישר הוא ירה : ״רק הגרמנים איכותיים!״. ובאיזה רכבים לא מומלץ לגעת, ישר יגיד :״הצרפתיות רק בעיות״. כמובן, שבפורום כזה, ברור שהדברים הם לא שחור ולבן כמו שהישראלי יתאר. אבל עוד יותר גרוע, שהאמת היא, שגרמניות מזדקנות בצורה נוראית בשמש הישראלית, לדוג׳ אחי הגדול קנה פולו 2001 יד שנייה עם 130k פשוט מתפרקת, גג נופל, כפתורים נשברים ברגע שנלחצים קצת יותר מדי חזק ועוד רבות הדוגמאות. קצין מהבסיס שלי מכר את הבמוו סדרה 1 שלו כאשר המסך של המחשב פשוט התחיל להתפגר. לעומת זאת, הפיז׳ו שלי (206 01׳ 1.6) עברה שבעה ידים לפני, כל הפלסטיקה שלמה ובעלת צבע, הריפודים במצב מעולה ואפילו המוסכניק לא האמין שהאוטו …
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מעניין אותי לדעת מה אנשים חושבים על המוצר הזה.. בלי שום קשר למחיר המופקע. האם הוא גאדג'ט נחמד או ששטות גמורה. המוצר המדובר (יש באתר תמונות וסרטונים) : http://www.saber-edv.co.uk/
הודעה אחרונה מאת Pavlik, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כמובן שאני נהנה לצפות בתוכנית, אך שמתי לב כי תמיד כשאחד מהמנחים בוחן רכב, בנהיגה רגילה הוא מופיע במסך (בתוך הרכב או בצילום מבחוץ), ואילו וכשהמהירות עולה הזכוכית של הרכבים מתכהה, או שזווית הצילום הופכת נמוכה - ולא ניתן לראות את הנוהג. אני מקליט את העונות האחרונות של הסדרה - וזה תמיד קורה בכל רכב ובכל מבחן. עוד יותר מעניינת השאלה אם הם לא נוהגים ובוחנים את הרכבים בעצמם, איזה ערך וכיסוי יש להערכתם את המכוניות ? האם רק נהגי מירוץ יכולים באמת לחוות דעה אמיתית ומוצקה על הרכבים? ואם כן, אז למעשה אין הבדל בין חוות דעתם של משתמשי הפורום לבין עיתונאי הרכב.
הודעה אחרונה מאת E. Dekel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
"ביוני 2013 עצר בוחן של משרד התחבורה רכב לבדיקה, שבתומה נמסרה לנהג הודעת איסור שימוש ברכב לפי תקנה 308 לתקנות התעבורה. הסיבה להודעה הייתה התקנת "מגינים פריקים" על חלונות הרכב, שהינם מגני רוח מפלסטיק המותקנים על גבי רכב." לא פילטר פתוח, לא חלונות שחורים, הדבר הבא רבותיי הם מגיני הרוח. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4441526,00.html ארץ חלם. (הודעה 500, יאי)
הודעה אחרונה מאת liorj4, -
-
הי, היום בבוקר חברה שלי הגיעה ללימודים וגילתה שהיא נסעה על צמיג עם חור. שהיא הגיע ללימודים היא לא שמה לב למשהו מיוחד אבל שהיא חזרה לרכב היא גילתה שהוא מפונצ'ר. מישהו עזר לה להחליף לספייר והיא נסעה לפנצ'רמאעכר. הוא פרק את הצמיג מהג'נט ואמר לה שהצמיג גמור (צמיג של i20 חדשה שעברה בערך 6,500 ק"מ) והיא גם אמרה לי שהיא באמת ראתה חור די גדול בצמיג (משהו שאי אפשר לשים עליו "פלסטר") עד כאן הכל הגיוני. הוא אמר לה שצמיג חדש עולה בערך 250-300 ש"ח אבל כרגע אין לו את המידה ושתגיע מחר בבוקר, בנתיים היא המשיכה לנסוע על הספייר (קטן, מוגבל ל80 ק"מ). אני הבנתי מזה שהוא אמר לה שצמיג כזה עולה 250-300 שהג'נט תקין. (למרות שהיא לא בפירוש שאלה) היא השאירה אצלו את הג'אנט למנוחה …
הודעה אחרונה מאת minkin, -
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אהלן, אחרי שבחורף האחרון הבנתי שנסיעה לחרמון עם 3 אנשים ו3 סנואובורדים ב206 XS שלי זה לא להיט (היה נוח יותר בנגמ"ש מאשר בסיטואציה הזו) עלתה המחשבה לקנות איזה גגון פשוט שישמש אך ורק לנסיעה-שתיים פעם בשנה, שאליו אפשר לרתום את הבורדים (הם בתוך מזוודות כאלה) קפצתי היום לאוטו-דיפו, היה גגון גנרי במחיר מצחיק (109 שקל, אם מישהו צריך...) אבל אחרי שהבאתי אותו לרכב, הבנתי שבלי משקוף של דלת זה לא תופס. ניסיתי על החלון ה"משולש" אבל זה פשוט לא מחזיק, אז החזרתי אותו לחנות. (מזל שאת נסיון ההרכבה עשיתי בחניון של החנות ולא בבית, אחרת הייתי כנראה מתעצל להחזיר). באתר של פיג'ו ישראל, יש גגון רק לדגם 5 דלתות, גם הוא מסתמך על משקוף הדלת. יש פתרון אחר? קיים גגון שמתאים ל3 דלתות…
הודעה אחרונה מאת koka, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ראיתי שאין שרשור בנושא הזה אז אמרתי למה לא. כל אחד מוזמן לשתף אותנו מהו הרכב המהיר ביותר שהוא נהג עליו בארץ ישראל, אם מתחשק לכם לספר גם את החוויה אתם מוזמנים. אני יתחיל,
הודעה אחרונה מאת אלעד, -
למנהל שלום
מאת ABSULUTT- 0 תגובות
- 447 צפיות
שלחתי הודעות לכל המנהלים פשוט לא עונים! אז אנסה כאן פתחתי מספר משתמשים מתברר לי שזה אסור(קבלתי התראה). אם אתם יכולים לאשר לי רק את החשבון הנוכחי. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת ABSULUTT, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כותרת, ומה סדר גודל מחירים?
הודעה אחרונה מאת ALÞћÃ, -
- 2 תגובות
- 870 צפיות
אני זקוק לעזרתכם, יש לי סאנרוף של חברת ובסטו שהותקן בעבר במושב גנות. עקב החורף המתקרב והגשם שכבר הגיע אתמול, גיליתי שהוא לא אטום לחלוטין וצריך להחליף את שתי הרגליים שלו. ביררתי מול גנות והם רוצים על כל רגל בסביבות 200 ש״ח. מחיר משוגע לכל הדעות, חיפשתי באיביי ולא מצאתי אפילו כיוון. הסאנרוף מדגם STRATOS 100.
הודעה אחרונה מאת odedos, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
איך?מה?אפשר הסבר? http://video.fxp.co.il/-video_1ead053df.html
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סוף סוף, אני מקווה שהצלחתי לעלות חלק מהתמונות שפעם שעברה לא היה ניתן . עדכון לגבי ה -SEAT MII. עכשיו עם 2700 ק"ם. צריכת הדלק השתפרה מעט בבינעירוני והרבה בעיר. בנסיעה בחוץ, הנתון הטוב ביותר שהגעתי, בנסיעה "רגילה" לפי תדלוק בתחנה, 100-110קמ"ש, בין 19-21 ק"ם לליטר. הנתונים הללו אמיתיים ולא נלקחו ממחשב צריכת הדלק של הרכב {כי פשוט אין כזה ב מיי}. הרכב מרווח {יחסית} ויש לו תא מטען גדול ועמוק. יותר מהאלטו והפיקנטו בקצת. הכל יושב במקום, אין שום קרקוש, גם לא באספלט שבור ולא בכביש משובש. איכות השמע של מע" הסטריאו, היא פשוט ללא תחרות {בתור מע" מקורית}. העברת ההילוכים חלקה ונעימה, אין חריקות, המזגן בסדר גמור, הרכב יציב מאוד ולא מתנדנד, נותן תחושה של בטחון, ההיגוי רק תורם לכך .המנוע…
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
-
- 4 תגובות
- 699 צפיות
אם אני מבצע הזמנה של תרסיס בלחץ (צבע בפחית), תהיה בעיה לשלוח את זה לארץ באמצעות משלוח אוירי?
הודעה אחרונה מאת GUGY, -
שכפול שלט לרכב
מאת Mr.Z- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן, יש לנו מיצובישי לאנסר שנת 2003, קנינו אותה עם 2 שלטים ואחד נשבר לא מזמן, עכשיו השלט השני (והאחרון) גם כן על סף שבירה. בדקתי בחנות כלשהי והם רוצים 400 שקל על שכפול. איך אני יכול להוזיל את זה? להזמין מאיביי אולי? איך מתכנתים את זה? עזרה תתקבל בברכה...
הודעה אחרונה מאת Mr.Z,
-
מי מחובר 4 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 259 אורחים (הצג רשימה מלאה)