Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אסביר את עצמי.

כאשר שואלים את הישראלי המצוי איזה רכב הוא איכותי, ישר הוא ירה : ״רק הגרמנים איכותיים!״.

ובאיזה רכבים לא מומלץ לגעת, ישר יגיד :״הצרפתיות רק בעיות״.

כמובן, שבפורום כזה, ברור שהדברים הם לא שחור ולבן כמו שהישראלי יתאר.

אבל עוד יותר גרוע, שהאמת היא, שגרמניות מזדקנות בצורה נוראית בשמש הישראלית, לדוג׳ אחי הגדול קנה פולו 2001 יד שנייה עם 130k פשוט מתפרקת, גג נופל, כפתורים נשברים ברגע שנלחצים קצת יותר מדי חזק ועוד רבות הדוגמאות.

קצין מהבסיס שלי מכר את הבמוו סדרה 1 שלו כאשר המסך של המחשב פשוט התחיל להתפגר.

לעומת זאת, הפיז׳ו שלי (206 01׳ 1.6) עברה שבעה ידים לפני, כל הפלסטיקה שלמה ובעלת צבע, הריפודים במצב מעולה ואפילו המוסכניק לא האמין שהאוטו עבר שבעה ידיים כי אפילו מבחינת מכנית היא במצב טוב מאוד.

אז נכון שכל מקרה לגופו, אבל בפועל המגמות הן שונות לחלוטין מהמוניטין שנוצר לחברות.

יש למישהו הסבר?

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הישראלים מומחים בשיטת העדר ובתחזוקה מאוד לקויה ברכבים ובנטייה לחסוך כל שקל.

מן הסתם מכוניות צרפתיות רגישות יותר, ואם לא תטפל בהן כמו שצריך, ובמוסכים טובים שמתמחים בצרפתיות או במורשה, כנראה שהרכב יתחיל לעשות בעיות. אנשים חושב שרנו מגאן זה סובארו DL.

אז כמו שהישראלים מומחים בשיטת העדר לקנות קורולה ו3, הם גם מומחים בשיטת העדר להפיץ שמועות שגרמניות זה איכות וצרפתיות זה תקלות ובעיות חשמל.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

לפני מס' חודשים דיברנו בעבודה על רכבים שכדאי או לא כדאי לקנות.

סיאט לאון 1.8TSI שהייתה במבצע, טויוטה יאריס היברידית כשרק הגיעה וכו'.

לפתע התקרב אלינו קולגה (ישראלי טיפוסי) ושאלנו אותו בתוקף מה היה קונה היום.

תשובתו הייתה לא אחרת מאשר "מאזדה.. טויוטה..".

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

אני אגלה לך סוד קטן,

הישראלי הפשוט לא "מאמין" בתחזוקה של האוטו (בניגוד לרבים פה בפורום),

יותר מזה, הישראלי הממוצע (ולא רק) לא מבין את המושג אמינות לעומקו כי הוא מסובך מאד וסובייקטיבי מאד.

יש מי שיגיד שתיבה אוטומטית שמתה אחרי 150kkm זה זבל מכני ויש מי שישמח כשהמנוע טורבו שלו שרד 150kkm בלי שמתה לו איזה בוכנה והיה צריך להחליף מנוע :/

דוגמאות על חלונות נופלים בצרפתיות, בלמי יד שבורים בקוראניות או מחשבים שמתים ביום הראשון ביפניות יש כמו חול על שפת הים,

אבל מנגד יש גם איטלקיות שמגיעות לגיל 15 עם מנוע מקורי

או כל מיתוס מנופץ אחר.

אבל בשורה בתחתונה זה לא משנה מה קרה לגיסתו של החם של השכנה מעבר לכביש, כי אתה בסוף נאלץ להתמודד עם האקזמפלר שלך ואף אחד לא יכול להבטיח לך שום דבר בדבר האמינות שלו.

עכשיו נחזור להתחלה ולמיתוסים, ולאהבת התחזוקה של הישראלי המצוי שפשוט לא מסוגל להבין שלא כל הרכבים נוצרו שווים ויש רכבים שאם תמלא מי ברז (במקום המי גזל של המוסך) ברדיאטור פשוט לא יסעו, ויש רכבים שיסעו גם אם ינזל להם כמעט כל השמן.

חפרתי, אבל אני מקווה שזה תורם לדיון.

פורסם

אתם משתמשים במונח עדר במובן השלילי אבל שוכחים שלפעמים העדר גם צודק. היום קוראים לזה חוכמת ההמונים.

לענייננו, מדידות אירופאיות פורמליות מראות בבירור את מה שהעדר יודע:

1. ככלל, רכבים יפניים הם אמינים

2. ככלל, רכבים צרפתיים אינם אמינים.

ככה זה נראה כשהרכב בין 2-3 שנים:

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2013-2-3/309

וככה זה נראה כשהוא בן 8-9:

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2013-8-9/308

אגב, זה לא אומר שהמוסכים של טיוטה ומאזדה ריקים. אמינות זה דבר יחסי. זה אומר שהמוסכים של הצרפתיות והגרמניות מלאים יותר ובבעיות קשות יותר.

ממליץ לכם לעיין בטבלה שמימין ולראות בבירור את המגמות הבאות ככל שמדובר ברכבים מבוגרים יותר, כך:

1. נוכחות היפניות בעשירייה האמינה עולה

2. נוכחות הגרמניות בעשירייה האמינה פוחתת

3. נוכחות הצרפתיות בעשירייה הפחות אמינה חזקה תמיד

ושוב, אלו נתונים כלל אירופאים. של נהגים שממלאים מים ירוקים קדושים כמו שעון שוויצרי.

זה לא אני קבעתי. זה ה-TUV. אבל אני מניח שיהיו פה גם יודעי דבר שיזלזלו גם בגוף האנונימי והזניח הזה.

פורסם

כן, יש בהן. גורם מרחיק. אין כמו שמועות. אם הייתי סופר את מספר הפעמים שאמרו לי " מה ? קנית רנו? אתה דפוק" כבר הייתי מתבלבל. נכון, יש לעיתים רכבים רקובים, או סדרה שלהם. אבל סה"כ היום רוב המכוניות הן אותו הדבר. אותה טכנולוגיית ייצור, אותם גירים, אותם מנועים ( על ידי שיתוף פעולה בין חברות ). הבעיה היא הסטיגמות. ועל זה צריך לעבוד קשה.

פורסם

הצחקתם אותי! ראיתם את הסרט טקסי?? כל זה על מנוע 406 מקורי וסגור :wink: :wink:

שימשיכו עם הסטיגמות עד מחר אני קונה פיג'ו במחירי שחיטה (יחסית) ונהנה מכל רגע

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

בדיוק חיפשתי שרשור להתעלק עליו והנה מצאתי,

שמתי לב פה בפורום על הפירגון למגאן אסטייט ולפלואנס דיזל.

השאלה שלי היא כזו:

אלו רכבים שמתאימים מבחינת הכל (מחיר של משפחתית מונעת בנזין, מנוע,צריכת דלק, מרווח, שטח הטענה וכ"ו) לצי המוניות! אז

מדוע בקושי יש מוניות כאלו?

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

השאלה שלי היא כזו:

אלו רכבים שמתאימים מבחינת הכל (מחיר של משפחתית מונעת בנזין, מנוע,צריכת דלק, מרווח, שטח הטענה וכ"ו) לצי המוניות! אז

על מה אתה מדבר?

בבאר שבע מסתובבות כבר הרבה מוניות של רנו, בין היתר גם מורי נהיגה התחילו לרכוש.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

השאלה שלי היא כזו:

בטבריה מורי הנהיגה זורקים את האוקטביות והג'טות שלהם ועוברים למגאן.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שימשיכו עם הסטיגמות עד מחר אני קונה פיג'ו במחירי שחיטה (יחסית) ונהנה מכל רגע

אותו הדבר שאני אומר לגבי אמריקאיות. ספינה של 5 מטר שנת 2005 עם 6 מקומות ששווה במחירון 20K ושנוסעת על גז זה אחד הרכבים הכי משתלמים היום בארץ. אבל שכולם ימשיכו לנהוג על מאזדה פחחחחחחחחחחחחחח :lol:

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

פורסם
על מה אתה מדבר?

בבאר שבע מסתובבות כבר הרבה מוניות של רנו, בין היתר גם מורי נהיגה התחילו לרכוש.

בטבריה מורי הנהיגה זורקים את האוקטביות והג'טות שלהם ועוברים למגאן.

סביר להניח שזה הגיוני אם נצא מנקודת הנחה שהצרפתיות זולות יותר, אחרת אין סיבה.

אם הצרפתיות יוכיחו את עצמן במחינה מכנית אין שום סיבה שלא ימשיכו להימכר ואולי בעוד 7 שנים גם בכמויות.

אני מעריך שרוב נהגי המוניות הם מהמגזר ולנסות לשכנע אותם הפוך מהסטיגמה תאמינו לי שזה בלתי אפשרי.

אלא אם כן תהיה אחריות יבואן להרבה שנים קדימה בנוסף לאחריות או התחייבות כלשהי על ירידת ערך נמוכה.

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
סביר להניח שזה הגיוני אם נצא מנקודת הנחה שהצרפתיות זולות יותר, אחרת אין סיבה.

אם הצרפתיות יוכיחו את עצמן במחינה מכנית אין שום סיבה שלא ימשיכו להימכר ואולי בעוד 7 שנים גם בכמויות.

אני מעריך שרוב נהגי המוניות הם מהמגזר ולנסות לשכנע אותם הפוך מהסטיגמה תאמינו לי שזה בלתי אפשרי.

אלא אם כן תהיה אחריות יבואן להרבה שנים קדימה בנוסף לאחריות או התחייבות כלשהי על ירידת ערך נמוכה.

גם לסקודה לא היה בשנות ה2000 שם מוצלח במיוחד.

הם עוד סבלו מהסטיגמה שהייתה בתקופה של תחילת שנות ה90', של רכבים לא מוצלחים במיוחד מבחינת אמינות ואיכות.

מאז ימי הפאביה והאוקטביה שנכנסו חזק מאוד בתחילת שנות ה2000 לשוק המוניות, נוצר לסקודה שם של רכב אמין בזכות מורי הנהיגה ונהגי המוניות שרכשו את הרכב. יודעים ששני סוגי הקהל הללו נוסעים הרבה והרכבים אצלהם לא נחים, ואי לכך אנשים מסיקים שמדובר ברכבים אמינים.

רנו מנסה לעשות אותו דבר (אם תשאלו אותי, מבחינת המהפכה שהם עושים, הם בדרך הנכונה, וגם קרסו) על מנת שהקהל הישראלי יאמין בהם יותר. עובדה שיש פלואנסים עם מנועי DCI שהגיעו כבר ל120-150 אלף ק"מ ולא נתקלו בבעיות.

אני בעצמי מכיר אנשים שהיו בעלי פלואנס בנזין, גמאו מרחקים עצומים עם הרכב ולא היו עדים לשום תקלות למעט טיפולים שגרתיים. (פלואנס 1.6, לא 2.0)

עובדה שבבאר שבע יש הרבה וגם באילת פעם אחרונה שהייתי (לפניי כשנה) היו לא מעט.

• תוכן חדש...