Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתם משתמשים במונח עדר במובן השלילי אבל שוכחים שלפעמים העדר גם צודק. היום קוראים לזה חוכמת ההמונים.

לענייננו, מדידות אירופאיות פורמליות מראות בבירור את מה שהעדר יודע:

1. ככלל, רכבים יפניים הם אמינים

2. ככלל, רכבים צרפתיים אינם אמינים.

ככה זה נראה כשהרכב בין 2-3 שנים:

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2013-2-3/309

וככה זה נראה כשהוא בן 8-9:

http://www.anusedcar.com/index.php/tuv-report-year-age/2013-8-9/308

אגב, זה לא אומר שהמוסכים של טיוטה ומאזדה ריקים. אמינות זה דבר יחסי. זה אומר שהמוסכים של הצרפתיות והגרמניות מלאים יותר ובבעיות קשות יותר.

ממליץ לכם לעיין בטבלה שמימין ולראות בבירור את המגמות הבאות ככל שמדובר ברכבים מבוגרים יותר, כך:

1. נוכחות היפניות בעשירייה האמינה עולה

2. נוכחות הגרמניות בעשירייה האמינה פוחתת

3. נוכחות הצרפתיות בעשירייה הפחות אמינה חזקה תמיד

ושוב, אלו נתונים כלל אירופאים. של נהגים שממלאים מים ירוקים קדושים כמו שעון שוויצרי.

זה לא אני קבעתי. זה ה-TUV. אבל אני מניח שיהיו פה גם יודעי דבר שיזלזלו גם בגוף האנונימי והזניח הזה.

הטבלאות מעניינות, אבל הנתון המעניין ביותר הוא הנסועה הנמוכה- בממוצע בין 10000-13000 ק"מ בשנה. יתכן שנסועה יותר גבוהה (וכך זה בארץ) היתה מעלה ממצאים קצת שונים, במיוחד ברכבים היותר צעירים. וכמובן - תיבות ההילוכים ידניות, לא האוטומטיות שבעייתיות בלא מעט דגמים.

על מה אתה מדבר?

בבאר שבע מסתובבות כבר הרבה מוניות של רנו, בין היתר גם מורי נהיגה התחילו לרכוש.

דיזלים ידניים. שוב מדובר בצרכים ושיקולים אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אלו רכבים שמתאימים מבחינת הכל (מחיר של משפחתית מונעת בנזין, מנוע,צריכת דלק, מרווח, שטח הטענה וכ"ו) לצי המוניות! אז

מדוע בקושי יש מוניות כאלו?

זה רק עניין של זמן עד שהישראלי המצוי יגלה שטורבו דיזל + גיר אוטומטי (רובוטי בפלואנס שמרגיש כמעט כאוטומטי) זה השילוב האהוב עליו הרבה יותר מה1.6 העגלתי והמיושן.

לא סתם הפלואנס דיזל מציפות את ציי הרכב.

נהגתי בפלואנס בנזין וגם בדיזל ואין מה להשוות. הבנזין היא עגלה בלי סוסה שצריכת הדלק שלה ממוצעת מינוס ביחס לשאר.

הדיזל זה רכב מעולה ביחס לכל ה1.6 אוט' המתחרות בביצועים, בנוחות וכמובן בצריכת בדלק ששובר את הסטיגמה "דיזל זה של משאיות ומוניות" והוא כנראה הראשון שיגרום ליבואנים אחרים להתחיל להביא גם דגמי טורבו דיזל.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
זה רק עניין של זמן עד שהישראלי המצוי יגלה שטורבו דיזל + גיר אוטומטי (רובוטי בפלואנס שמרגיש כמעט כאוטומטי) זה השילוב האהוב עליו הרבה יותר מה1.6 העגלתי והמיושן.

לא סתם הפלואנס דיזל מציפות את ציי הרכב.

נהגתי בפלואנס בנזין וגם בדיזל ואין מה להשוות. הבנזין היא עגלה בלי סוסה שצריכת הדלק שלה ממוצעת מינוס ביחס לשאר.

הדיזל זה רכב מעולה ביחס לכל ה1.6 אוט' המתחרות בביצועים, בנוחות וכמובן בצריכת בדלק ששובר את הסטיגמה "דיזל זה של משאיות ומוניות" והוא כנראה הראשון שיגרום ליבואנים אחרים להתחיל להביא גם דגמי טורבו דיזל.

הלוואי...

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם

יש יבואנים שמביאים טורבו דיזל אוטומטי אבל המחירים מופקעים.

הסקודה אוקטביה TDI מגיעה עם DSG, אבל במחיר מופרז. הסיטרואן C4 HDI מגיעה עם גיר רובוטי קלאץ' אחד. לא שילוב מי יודע מה נעים לנסיעה.

הפלואנס והמגאן מציעות את זה במחיר ריאלי.

להורים שלי יש מגאן אסטייט דיזל, מאוד מרוצים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

גם באיזור מגורים שלי המורי נהיגה עברו לרנו פלואנס דיזל.

ואני רואה הרבה מוניות לאחרונה.

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

גם אני רואה את הפלואנס המדוזלת לא מעט (יש לה גרגור דיסטינקטיבי). יצא לי לנסוע בגרסאת הבנזין לזמן מועט והתרשמתי שהיא מרווחת, שקטה, נעימה ומאד נוחה.

יופי לגלות את רנו מחזקת נוכחות על הכביש. :-)

:idea:
פורסם
שהאמת היא, שגרמניות מזדקנות בצורה נוראית בשמש הישראלית, לדוג׳ אחי הגדול קנה פולו 2001

הנה דוגמא לבורות ודעה קדומה.

בן אדם כותב ש״הגרמניות״ מזדקנות בצורה נוראית, על סמך פולו אחת של אחיו.

פולו אחת הורסת את המוניטין של ״כל הגרמניות״.

וזה לא סתם בורים מבחוץ, זה פה, בפורום שלנו, של חובבי רכב.

אפילו זה מהשרשור הזה הספציפי.

בעצם זה אתה בעצמך כתבת, באותה הודעה שלא הבנת איך נוצר מוניטין.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
אני אסביר את עצמי.

כאשר שואלים את הישראלי המצוי איזה רכב הוא איכותי, ישר הוא ירה : ״רק הגרמנים איכותיים!״.

ובאיזה רכבים לא מומלץ לגעת, ישר יגיד :״הצרפתיות רק בעיות״.

כמובן, שבפורום כזה, ברור שהדברים הם לא שחור ולבן כמו שהישראלי יתאר.

אבל עוד יותר גרוע, שהאמת היא, שגרמניות מזדקנות בצורה נוראית בשמש הישראלית, לדוג׳ אחי הגדול קנה פולו 2001 יד שנייה עם 130k פשוט מתפרקת, גג נופל, כפתורים נשברים ברגע שנלחצים קצת יותר מדי חזק ועוד רבות הדוגמאות.

קצין מהבסיס שלי מכר את הבמוו סדרה 1 שלו כאשר המסך של המחשב פשוט התחיל להתפגר.

לעומת זאת, הפיז׳ו שלי (206 01׳ 1.6) עברה שבעה ידים לפני, כל הפלסטיקה שלמה ובעלת צבע, הריפודים במצב מעולה ואפילו המוסכניק לא האמין שהאוטו עבר שבעה ידיים כי אפילו מבחינת מכנית היא במצב טוב מאוד.

אז נכון שכל מקרה לגופו, אבל בפועל המגמות הן שונות לחלוטין מהמוניטין שנוצר לחברות.

יש למישהו הסבר?

ראשית ברור שכל מקרה לגופו ואין דין רכב שמבלה את זמנו כל החיים בשמש ובגשם כדין רכב שנמצא תמיד בחניה מקורה. מצד שני, ברור שיש הבדלים במוצרים השונים ובהקפדה על איכות החומרים, רמת הגימור וכו' שמשפיעים איך הרכב מזדקן, בכבוד או לא. לא יודע מה היה לך בפולו, איכות תא הנוסעים בפולקסווגן הוא אחד הדברים שקונה אותי כל פעם מחדש. התפרים, הפלסטיקה האיכותית ושאר הדברים המוקפדים שגורמים לתא הנוסעים להישמר מצוין גם אחרי כמה שנים. לעומת זאת יש לנו עכשיו בבית מכונית מהנמכרות ביותר בשוק ומהרגע הראשון היא מקרקשת והיא לא הגיעה מאירופה. כמו שאמרת, כנראה שכל מקרה לגופו.

פורסם

את האמת שמכמה דגמים שהיו של פולקסווגן במשפחה ואצל חברים קרובים, לא התרשמתי יותר מדי מהאיכות.

יש לי קרובת משפחה נכה, יש לה טרסנפורטר 2010. רכב שעולה בסביבות 200 אלף ש"ח. לא ציפיתי למצוא שם אבזור מיוחד או איכות חומרים מטורפת. אבל הקמצנות הזאת - אפילו מערכת מקורית אין ברכב. הפלסטיקים מאוד פשוטים. ממש לא איכות מרשימה שאתה מצפה לראות באוטו כזה, אפילו שהוא מסחרי.

הפולו שהייתה להורים שלי גם לא הייתה מוצלחת מבחינת אמינות - בעיקר בעיות במערכת החשמל שעשתה הרבה בעיות. גם שם מתגים התחילו להתקלף אחריי כמה שנים, זאת למרות שהיינו שוטפים את האוטו לרוב ידנית בבית (גרנו אז בקרקע), ובלי לשים חומרים מזיקים לדשבורד ולפלסטיקת הרכב.

אגב, בלא מעט ואגיות ישנות ראיתי את הכפתורים מתקלפים.

אני לא יכול להתווכח על האמינות של המנועים והגירים הטובים שלהם, כי אלו באמת נחשבים טובים. אבל איך לומר, אתה מצפה ליותר לעיתים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
יש יבואנים שמביאים טורבו דיזל אוטומטי אבל המחירים מופקעים.

הסקודה אוקטביה TDI מגיעה עם DSG, אבל במחיר מופרז. הסיטרואן C4 HDI מגיעה עם גיר רובוטי קלאץ' אחד. לא שילוב מי יודע מה נעים לנסיעה.

הפלואנס והמגאן מציעות את זה במחיר ריאלי.

להורים שלי יש מגאן אסטייט דיזל, מאוד מרוצים.

הבעיה במחירי דגמי הדיזל זה המיסוי הדרקוני שהמדינה החליטה לשים על המנועים האלה ולא קשור ליבואנים. אם היה משתלם, היו מגיעים לפה מנועי הבלומושיין של פולקסווגן שעושים קרוב ל 1:30, אבל למדינה אין שום אינטרס לאפשר את זה כדי לא להפסיד הכנסות.

פורסם
לרכבי נכים בכוונה מביאים גרסה מסחרית ערומה ומאבזרים בארץ להמנע ממיסים

ידוע, אבל עדיין אפשר היה טיפה להשקיע יותר באבזור ולתת ברמת הגימור הבסיסית לפחות איזו מערכת בסיסית, שזה אפילו אין.

הבעיה במחירי דגמי הדיזל זה המיסוי הדרקוני שהמדינה החליטה לשים על המנועים האלה ולא קשור ליבואנים. אם היה משתלם' date=' היו מגיעים לפה מנועי הבלומושיין של פולקסווגן שעושים קרוב ל 1:30, אבל למדינה אין שום אינטרס לאפשר את זה כדי לא להפסיד הכנסות.[/quote']

בטח, כי המדינה פה חושבת רק על עצמה ואיך לדפוק אותנו מכל הכיוונים כמו תמיד.

במקום לעודד רכבים חדשים וחסכוניים, ואיכשהו באירופה דיזל זה מצוין וכל אירופה נוסעת על דיזל (אפילו רכבי פאר וספורטיביים לעיתים הם דיזל!), רק בישראל זה לא טוב, זה מזהם! נו באמת.

ראו שהישראלים גילו את המנועים הקטנים עם הגיר הידני ואת מנועי הדיזל והעלו את המחירים של הכול.

פורסם

אני מאיזור המרכז ואת המגאן אני בקושי רואה.

את הפלואנס לשמחתי הרבה אני דווקא רואה די הרבה בציי הרכב ופה ושם אצל מורי נהיגה, אבל ראיתי רק מונית אחת פלואנס.

יכול להיות שבאיזורים אחרים בארץ המצב שונה.

אם מצאת רכב טוב - זה פשוט פצצה של רכב. הוא לא הכי טוב בכלום. הוא הכי טוב בהכל ביחד.

פורסם
הנה דוגמא לבורות ודעה קדומה.

בן אדם כותב ש״הגרמניות״ מזדקנות בצורה נוראית, על סמך פולו אחת של אחיו.

פולו אחת הורסת את המוניטין של ״כל הגרמניות״.

תוסיף לפולו הזאת אחוז ניכר מפולו בנות דורה, גולף 4 ואוקטביה 1 שיצא לי לראות. הוא אולי זרק קלישאה, אך לא רחוקה מן האמת, בוודאי ביחס לגולף 4, שהיללו אותה כמינימום מרצדס בכל הקשור לאיכות פנים, אך זקנתה מביישת את מבחניה במגזינים.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

ובוא לא נדבר על פאסאט 2009 שיש לי במשפחה. פלסטיקים כסופים באיכות של קיה משנת 97, ציפוי כרום של ידית ההילוכים התקלף כבר ב 30K, פלסטיקים שחורים ( מט ) נשרטים בקלות ועוד ועוד... והיא עוד צעירה.

• תוכן חדש...