Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4638 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תוסיף לפולו הזאת אחוז ניכר מפולו בנות דורה, גולף 4 ואוקטביה 1 שיצא לי לראות. הוא אולי זרק קלישאה, אך לא רחוקה מן האמת, בוודאי ביחס לגולף 4, שהיללו אותה כמינימום מרצדס בכל הקשור לאיכות פנים, אך זקנתה מביישת את מבחניה במגזינים.

+1.

אני זוכר איך שהתחילה להימכר כאן הגולף 4 והבורה כל מבחני הדרכים ציינו לטובה את איכות תא הנוסעים, רמת ההרכבה הגבוהה וכו'. גם אני זוכר איזה מבחן שעשו לה וקראו לו "בייבי מרצדס" או משהו בסגנון. נדמה לי שזה היה במגזין "הגה" אם אני לא טועה.

אגב באמת כאשר הן הוצגו הן עשו רושם מצוין! חומרים רכים בדשבורד שנעים לגעת בהם והרגשה מוצקה וגרמנית כמו שאהבו לומר עליה, זה היה משהו ייחודי רק לה. תראה לדוג' את הפורד פוקוס דור 1, היא הייתה נראית מבפנים כמו שריד מהמאה הקודמת בהשוואה לגולף. היום כשאני נכנס לגולף 4 של מכרים אני לא מבין על מה כל ההתלהבות הייתה. פתאום גם הפוקוס הראשונה נראית איכותית לא פחות. זה תקף גם לעוד כמה רכבים מהקונצרן, לא רק לגולף וגם לא רק מבחינה קוסמטית, אלא גם מכאנית.

איך המוניטין של פולקסווגן נבנה בארץ? טוב אין ספק שכחדשות הן נראות מרשימות ואיכותיות (גם כמשומשות בהנחה שומרים עליהן), אין ספק גם שהן באופן כללי מכוניות טובות פלוס. השילוב של זה, של תמחור גבוה (משהו שמשפיע הרבה על המוניטין. מכונית יקרה יותר=מכונית טובה יותר) והעובדה שהן מגיעות מגרמניה, גורמות לכל האנשים לחשוב שמדובר ברכב ברמה גבוהה בהרבה משאר המתחרות הישירות. אנשים חושבים "גרמניה" וישר עולות להם המחשבות על מרצדס ו-BMW. דברים כאלה מסנוורים הרבה אנשים בארץ, ובכלל.

רק בשביל להסביר את עצמי - אני לא אומר שהמוניטין של פולקסווגן בארץ הוא חסר כיסוי, כי באמת יש לה היצע דגמים גדול וטוב מאוד. אני אומר שהוא פשוט מופרז. מופרז בצורה כזו שמאפשרת ליבואן להרשות לעצמו להרים את האף ואת תג המחיר ואנשים ימשיכו לקנות ממנו רכבים. לדעתי כיום הצרפתיות לא נופלות בכלל בהשוואה לפולקסווגן, גם מבחינת אמינות וגם מבחינת קדמה. גם היפניות והקוריאניות יודעות להשיב לה מלחמה קשה בדרכים שלהן ובמחיר הגיוני יותר, וכל זה הודות למוניטין ודעות קדומות ברוב המקרים.

נ.ב מוניות פלואנס אני רואה המון. גם בעיר בה אני גר וגם מחוצה לה, לי עצמי יצא גם לשבת ברנו פלואנס שהיא מונית. כל מה שצריך זה לפתוח עיניים ואני בטוח שכולכם תשימו לב שהיא נכנסה חזק לקטע של המוניות.

• תגובות 66
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
+1.

נ.ב מוניות פלואנס אני רואה המון. גם בעיר בה אני גר וגם מחוצה לה, לי עצמי יצא גם לשבת ברנו פלואנס שהיא מונית. כל מה שצריך זה לפתוח עיניים ואני בטוח שכולכם תשימו לב שהיא נכנסה חזק לקטע של המוניות.

לא צריך להיסחף:-D, בסך הכל כ-150 מוניות רנו יש בארץ (פחות או יותר), רחוק ממספרי המוניות (החדשות) של פולקסווגן, קיה או מרצדס. אבל זה בהחלט צעד נכון של קרסו לחדור לשוק הזה שיכול להשפיע מאוד על תדמית האמינות של רנו, בסקודה זה עבד מצוין.

פורסם

ואל לנו לשכוח שעיתונות הרכב בהרבה מקרים מאוד מגמתית והיבואנים מכוונים את הכתבים לאן להוביל את הכתבה, מה להציג ומה לסלף ( תמיד כשמשהו לא טוב אז הוא : "קצת מפריע, מעט תמוה" )

פורסם

אפשר להוסיף למשוואה את השירות של קרסו (כתבתי על כך שרשור לפני רה"ש)

כשסיפרתי לאבא שלי על השירות במוסך המרכזי הוא התפלא שמדובר באותו היבואן. מזכרונותיו הוא מספר שיבואן רנו התאפיין בקמצנות מפליאה.

הפלסטיקה המתקלפת בואגיות היא מחלה ידועה לאורך שנים ועדיין אנשים נותנים עליה את דעתם כאילו כל מערכות הרכב קרסו אחרי תקופת ההרצה.

זה אמנם לא יפה ולא נעים אבל כולה מדובר בכמה מתגי חלונות שהחומר בהם נעים למגע ואורך החיים שלו קצר במיוחד. אם אני אכנס היום לואגית ותיקה בתור קונה פוטנציאלי אני אפילו לא אתן למתגים משקל בהחלטה האם לדעתי הרכב שמור או לא. ברגע שמדובר בתופעה מגמתית וקבועה (שגם לא כל כך נוראה, מנסיוני הדל) זה כבר לא משהו בעל משקל.

לזכויותיהם של הרכבים מקונצרן ואג עומד בידוד רעשים מרשים (אחת התכונות האהובות עליי ביותר) ואיכות הרכבה מצויינת בהכללה גסה (בלי לדבר על הפולו של פות"ש ועוד כמה מקרים לגופם). מאידך גם אני כבר מצאתי אקזמפלרים שהם פשוט פחיות. יש כאלה ויש כאלה.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אין מה לעשות אנשים נצמדים למה שלא מאכזב ומה שהוכיח את עצמו לאורך השנים.

אני יכול לומר לך שאצלי במשפחה אתה תראה אחד משני מותגי רכב- הונדה או מרצדס.

למה? אמינות.

לא נתקלתי באף בן משפחה שמחזיק את הונדה או מרצדס שמטרטר עצמו למוסך מעבר לטיפולים שגרתיים מאז שאני זוכר את עצמי, בין אם זה הE CLASS 04 של סבא או האקורד 96 של הדודה וכן הלאה לכל השאר, גא'ז, סיויקים למינהם, אקורד CRV וML.

הדבר הכי חריג שאני מכיר זה איזה חיישן מטומטם שהלך בML 350 של דוד שלי והוחלף במסגרת אחריות, מעבר לזה כלום.

ואין מה לעשות שהיום השיקול המרכזי (לדעתי) בבחירת הרכב שלך הוא יותר מהכל לדעתי האמינות (לא מדבר על רכב חדש עם אחריות למרות שגם לא הייתי רוצה להיסחב למוסך עם רכב חדש ולבלזבז ימי עבודה יקרים).

ויש דוד אחד שחטא פעם ופנה לאיטלקית ואי שם ב95-96 לדעתי קנה אלפא 33 1.7 חדשה,נמכרה כעבור 3 שנים לדעתי והוחלפה להונדה.

Mercedes Benz CLA 200 8)

The best or nothing

פורסם
ובאיזה רכבים לא מומלץ לגעת, ישר יגיד :״הצרפתיות רק בעיות״.

אני עוד לא ראיתי אף יבואן של צרפתיות פושט רגל, ולא שרנואים ופיז'ואים הם עוף נדיר במקומותינו (הן אפילו לא זולות במיוחד).

הדיבורים הללו יותר נפוצים בקרב מבינים (או "מבינים") ברכבים. אלו לא אמונות רווחות בציבור.

עובדה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

על פי עובדות מוכחות. יפניות הוכיחו את עצמן כאמינות, גרמניות הוכיחו את עצמן כמכוניות יותר איכותיות (לא מסכים כקביעה עובדתית, אבל יש מקרים שכן, כי גם היפנים וגם הקוריאנים אוהבים להשתמש בפלסטיקה קשיחה וזולה בכל מיני דגמים, כולל החדשים).ובעוד כמה דברים.

היתרון ביפניות שהן גם אמינות, גם חלקן מספקות ביצועים טובים (כנ"ל לגבי כמה דגמים קוריאנים)וצריכת דלק סבירה+-.

אז למה שאני אכניס את עצמי למכונית גרמנית חזקה ככל שתהיה, איכותת ככל שתהיה?(בטח לאור השם שיצא ליבואן כאן בפורום...)

אז לדעתי לומר "הישראלים אוהבים 1.6 מיושן, הישראלים עדר", יש לזכור שלא כולם כמוכם ורוצים מכונית שתספק את הסחורה בעיקר מבחינה אחת:אמינות. אם זה בא בשילוב של ביצועים וצריכת דלק ומרווח זה בונוס.

ואני מקווה שאנחנו מדברים על דגמים עממים, כי כמובן שכל אחד פה היה רוצה לשבת באיזו BMW או מרסדס יוקרתית לעומת טויוטה קורולה או יונדאי I35 או פוקוס...

פורסם

אושריקו, אתה שוב סותר את עצמך, הפעם באותו משפט, ועוד הראשון. בחייך...

אילו עובדות? על מה אתה מדבר חוץ מאותן אמונות? הרי עם כל מה שאומרים על הצרפתיות, השוק מלא PSA. עובדות מגבים. תגבה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אושריקו, ה1.6 הישן והטוב זמנו עבר. אמינות זה פרמטר חשוב אבל לא יחיד. אם תיכנס לפורום ייעוץ ברכישה תראה שרוב האנשים מחפשים רכב אמין וחסכוני ופה ה1.6 האוטומטי כבר לא מספק את הסחורה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אושריקו, אתה שוב סותר את עצמך, הפעם באותו משפט, ועוד הראשון. בחייך...

אילו עובדות? על מה אתה מדבר חוץ מאותן אמונות? הרי עם כל מה שאומרים על הצרפתיות, השוק מלא PSA. עובדות מגבים. תגבה.

יש סקרים, יש מחקרים, היפניות שולטות בארץ וגם בעולם הן מוכתרות כאמינות הרבה יותר מכל שאר היצרנים.

למה 1.6 כבר לא חסכוני?תגדיר מה זה חסכוני. טויוטה אוריס החדשה למשל לא חסכונית יחסית?יונדאי I35?הן בולעות דלק?לא נראה לי. אגב, השילוב של מנוע 1.6 וגיר 4 הילוכים תמיד הוכיחו את עצמו!(חוץ ממאזדה ששם אין מי יודע מה ביצועים וגם אין חסכון בדלק). אבל קח לדוגמה גטס, קורולה, אקסנט, סוחבות מאות אלפי ק"מ עם אמינות טובה. אם זה עדיין לא השתנה, אז אתה מבין למה אני הייתי בוחר ביפנית?

אני מבין שכל מה שאני אגיד אני אצא טיפש, (אני שוקל ללכת לפסיכולוג בגלל הפורום, אתם טוענים שאני לא כל כך שפוי בתגובות אולי צריך לבדוק את זה...)

עריכה:אני מתכוון למנוע עצמו ולא לתיבת ההילוכים שאני יודע שביונדאי כבר אין 4 אלא יותר, אבל מדבר על המנוע בכללי.

פורסם

תן לי לחסוך לך את הכסף שתתן לפסיכולוג, אין לך עמוד שדרה.

אתה בטוח במשהו? נהנה ממשהו? אל תתן לאף אחד לבלבל אותך ולשנות את דעתך. זה כמו שתהיה אוהד ביתר ו10 אוהדים של הפועל יגידו לך שהקבוצה שלך זוועה. תעבור לאהוד את הפועל?

ככה זה בעולם הרכב ובכלל, כל אחד אוהד משהו אחר.

BW

פורסם

אושריקו - היפניות הוכיחו את עצמן כאמינות ובעיקר כעמידות להזנחה יותר מאחרות (בדגמי הבסיס, שהם low tech יחסית, ככל הנראה במתכוון). הדבר היחיד שהוכיח עצמו בשילוב 1.6 ואוטומט 4 הילוכים יפני הוא אמינות, גסות בתפעול וצריכת דלק גבוהה. תאמין לי, אני מחזיק כזאת בבית (אצל אשתי) - היא אמינה, גסה בתפעול ובולעת דלק.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בוא נסכם שרכב 1.6 משפחתי הבולע דלק עם גיר 4 הילוכים יהיה עדיף על איזה טורבו או טנוכלוגיה מטורפת שכל שני וחמישי עלול לעשות צרות גדולות. אני בדעה שפחות טכנולוגיה=יותר אמינות. לא שאני לא אוהב רכבים וזה מה שחשוב לי, פשוט עובדה שיש רכבים כאלו עדיין והם סוחבים יפה ואמינים, זה מספיק בעיניי, אבל באמת כמו שהבחור מעלייך ציין זה משתנה מX ל Y.

התכוונתי עדיפים מבחינת אמינות, יש אנשים שכנראה לא מעניין אותם.אבל עם המצב של המוסכים בארץ כנראה שעדיף לרכוש משהו בלי טכנולוגיה שלא יראה הרבה מוסך.

תכלס, זה גם חסרון, אני לא אומר שלא. (קורולה עד 2012 נמכרה בלי איבזור כמעט, נמכרה עם 4 כריות אוויר ונמכרה בלי ESP,עם מנוע חמוד וגיר 4 הילוכים שזה עדיין באמת מעט מדי לתקופה המודרנית) זה באמת מוריד מהרכב. אבל יש מקרים שלא!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מי שקונה את הרכב מהסוכנות, פחות מעניינת אותו האמינות ויותר מעניינת אותו התמורה לכסף שלו.

אנשים רוצים מכונית מרווחת, מאובזרת, חזקה וחסכונית. רוב הלקוחות לא מתכוונים להשאיר את הרכב אחרי גמר האחריות אצלהם.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מי שקונה את הרכב מהסוכנות, פחות מעניינת אותו האמינות ויותר מעניינת אותו התמורה לכסף שלו.

אנשים רוצים מכונית מרווחת, מאובזרת, חזקה וחסכונית. רוב הלקוחות לא מתכוונים להשאיר את הרכב אחרי גמר האחריות אצלהם.

בעיקרון אתה צודק. אנשים מחפשים כמה שיותר תמורה למחיר כאשר מדובר ברכב חדש, אבל נושא האמינות תמיד מהדהד במוח של הרוכש הפוטנציאלי. גם אם מדובר ברכב חדש מהניילונים.

נכון, מתי שבאים לרכוש רכב חדש (ועוד בזמן שהמחירים של כל המתחרים בערך אותו דבר) מחפשים מכונית שתתן יותר אבזור, יותר מרווח, יותר חיסכון בדלק וכו', אבל גם האמינות חשובה ותשים לב כמה אנשים מפחדים לקנות רכב מהיבואן בגלל נושא האמינות. גם אם יש אחריות. תהיה בטוח שזה לא הכי נעים להיתקע באמצע הדרך בזמן שאתה ממהר לאיזה אירוע או בבוקר כאשר אתה בדרך לעבודה. העובדה הכי טובה לזה אלו כל השרשורים שנפתחים לך כאן של אנשים שרכשו רכב חדש שלא מפסיק לעשות בעיות, גם בתקופת האחריות. האחריות לא פותרת את ההרגשה המבאסת הזאת ולא מכסה על ימי העבודה האלו.

אני בטוח ב-100% ש(לפחות)רוב האנשים מעדיפים אמינות מאשר ביצועים גם ברכב חדש. מה שהכי חשוב לרוכש הממוצע (ולא רק לו) זה שהרכב שלו לא יעשה בעיות מיוחדות (גם אם יש אחריות), לא יצרוך הרבה דלק, יהיה סביר לאחזקה שוטפת ויציע אבזור שופע ובמחיר רכישה הגיוני.

ביצועים זה גם דבר חשוב. אף אחד לא אוהב רכב איטי, אבל ביצועים ממוצעים זה מספיק, כאלה שקל לחיות איתם ביומיום וכאשר רוצים להאיץ בלי הרבה בעיות אז אפשר לעשות את זה עם לחיצה עמוקה יותר בדוושה, ביחד עם צריכת הדלק טובה ואמינות גבוהה זה מספיק. במיוחד כאן בארץ שיודעת מצוין לדכא נהיגה מהירה בזכות כל המצלמות האלה ופריסת הניידות.

• תוכן חדש...