Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל אחוז אפסי של תאונות קורות בכביש מהיר.

הרוב המוחלט בתוך העיר, קצת פחות מחוץ לעיר ואחוז כמעט זניח בכביש מהיר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אבל אחוז אפסי של תאונות קורות בכביש מהיר.

מס' תאונות זה נתון חסר משמעות.

1. כמה הן קטלניות?

2. מה אחוז הנסועה בכביש מהיר?

3. מה מוגדר בכלל כ-"כביש מהיר"?

וכו'.

וכמובן, איזה אחוז מהתאונות קורות בכביש מהיר, אתה יודע?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

כביש ללא הגבלה יהיה פשוט אסון, לצערי, במדינה שלנו.

הנהגים פה פשוט... לא יודעים לנהוג!

תרבות נהיגה אין פה. תחזוקה נאותה של הרכב זה ממנו והלאה אבל זה עוד כלום.

דובר פה על עבריינים מועדים. אז ככה, עבריינים מועדים יש בגרמניה, שוויץ, אוסטריה. פה יש לנו אוכלוסיות שלמות(!) מועדות.

5 דקות נסיעה באזור ירושלים ואתה יכול לראות גדודים של בני דודים שפשוט מצפצפים על החוק ועושים מה שבה להם עם העונדות שלהם, כולל עלייה על אי תנועה ועקיפת כל הרכבים בפקק כי לא בז*ן שלהם לחכות.

תוסיף לזה את ״אחינו״ יראי השמיים שנוהגים מדי פעם לשכור איזה רכב יוקרה ופשוט להתפרע על הכביש עם אפס נסיון.

פשוט מכה.

עכשיו, דמיינו מה יקרה אם נתיר את הרסן...

טוב - זה לא יהיה.

פורסם

בולשיט. ערסים יש גם בארצות אחרות - תאמין לי, אתה לא רוצה לפגוש ערס אנגלי, רוסי או ברזילאי בסמטה חשוכה, זה לא בת ים ואפילו לא הכפר הכי גרוע שאתה בטח מדמיין לעצמך. כנ"ל גם סגנון הנהיגה, חיתוך בכבישים, ציות לרמזורים וכו'.

תפנימו את זה - אנחנו במקום לא רע באמצע, הן מבחינת תרבות הנהיגה והן מבחינת כמות התאונות לנסועה. לא יקרה כלום אם יתירו קטע ללא הגבלה בכביש טוב, כביש 6 כדוגמא טובה לכך. הייתי אומר גם עוקף קריות, אבל אותו כבר גיטסו.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הטיפול בביריונות כביש היא לא הגבלת מהירות ולא מצלמות אוטומטיות, אלא שיטור תנועה אפקטיבי. שוטרים שמסיירים בכבישים ומבצעים מארבים מתוך מטרה לאתר ולעצור את עברייני התנועה המסוכנים באמת. מעל כבישים מאוד בעייתיים (בעיקר בגליל העליון ובנגב) אפשר להפעיל כטב"מים במשך כל היממה (הטכנולוגיה הנוכחית מאפשרת ביצוע ניטור רציף שכזה בזול יחסית).

כמובן שגם הענישה צריכה להיות הולמת לעבירות של ביריונות - החל מהחרמת הרכב לחודש (מלבד קנס ושלילה - שפחות עושים רושם על ערסים כבדים) ועד מעצר (אם נהג נתפס בשלילה או בשכרות) והחרמת הרכב לחצי שנה.

שוב פעם - זה לא קשור להגבלת המהירות, אלא לאכיפה וענישה.

פורסם

אני חושב שמצד אחד יש בעייתיות מסויימת עם תרבות הנהיגה בישראל, היא קשורה בעיקר למנהג של יותר מדי נהגים לחתוך 2-3 נתיבים ועל הדרך גם לא לאותת כדי שזה שנוסע מאחוריהם חס וחלילה לא יחשוד מראש שהם הולכים לחתוך אותו, שיבוא לו בהפתעה.

ויחד עם זאת, אני נתקל בהרגל הלקוי\מסוכן הזה בעיקר בהתנהלות עירונית, פחות בהתנהלות בינעירונית.

אני כן מברך על הניסוי הזה ואני בטוח שבכביש המתאים- ניסוי כזה יוריד (גם בישראל) את מספר התאונות בצורה משמעותית.

בישראל יש בדיוק את הבעיה ההפוכה- לא רק ששמו הגבלת מהירות שבחלק גדול מהמקרים מוגזמת ואינה תואמת את ההתקדמות בענף הרכב או את התשתית במקום הספציפי אלא גם הגדילו לעשות עם "אכיפת יתר" שגורמת לנהגים לעשות דברים מטומטמים כמו לנסוע על 90 קמ"ש בקטע של 90 קמ"ש (כלומר לפי החוק), לאבד ריכוז לחצי שניה ולקלוט מצלמה באיחור ובאינסטינקט לרדת על הבלמים מחשש שהמהירות גבוהה מדי, מה שכמובן יפתיע את הנהג שמאחור שלא צופה את זה כי הרי נוסעים כחוק...

וכמובן תופעת ה"גז ברקס" בקטעים מרובי מצלמות וכן התרכזות בחיפוש המצלמה במקום להתרכז בנהיגה עצמה.

בחיים לא יהיה בישראל קטע נהיגה ללא הגבלת מהירות, לא כחלק מניסוי ובטח שלא כמשהו קבוע, הסיבה לכך פשוטה:

כביש כזה לא יכניס כסף לקופת המדינה ויקומם את הציבור על מסחטת הכספים שרצה בכבישים בהם כן יש אכיפה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לא אמרתי שזה יהיה אסון בגלל שמהירות הורגת להיפך, אני גם חושב שראוי לנהוג בהתאם לתנאי הדרך ובהחלט יש דרכים שמאפשרות הרבה יותר מהמותר בחוק.

הבעיה היא מכמה סיבות:

1. ליסינג רב - הרבה צמיגים סיניים והרבה נהגים אשר נוהגים בקלות ראש והכביש הוא של אבא שלהם.

2. בלי קשר לליסינג, הרבה צמיגים סיניים, תחזוקת רכבים טעונת שיפור(להרבה אנשים רכב זה לעבור טסט ולהגיע מא ל ב וזהו)

3. אני לא יודע אם מישהו פה מחובר למצב בארץ, אבל הנוער של היום הוא מכת מדינה במיוחד בכבישים - אין חינוך בסיסי, נערים שותים בכומיות פסיכיות וחלק גם נוהגים ככה ועל הז*ן שלהם, אין להם כבוד לזולת. ותחבר את הרצון להרשים ולהיות מגניב, אלכוהול וכביש שמאפשר מהירות בלתי מוגבת וכל סוף שבוע תהיה לך תאונה קטלנית.

תוסיפו לזה בני דודים ששמים זין על החוק של היהודים ויבואו לעשות רייסים של מי הרכב יותר מהיר וזה הופך את העניין לקרקס.

בקיצור, הנהגים נוראיים גם ככה בגלל חינוך לקוי, לא צריך לצ'פר את אותם על כך.

אחרי שישקיעו בחינוך נורמלי, שיעשו את כל ישראל אוטובאן אחד גדול.

2017 Citroen C3 Shine

פורסם

אתם לא שמים לב למשהו: אותם כבישים באוסטרליה הם לאורך כמה אלפי קילומטרים, יותר מ-90% באזורים לא מיושבים, תנועה דלילה מאוד. חווה פה ועיירה שם - וזהו. הכבישים אפילו אינם אוטוסטרדות ולפעמים עם נתיב אחד לכל ביוון. כעת תכנן עקיפה של סמי טריילר עם 3 נגררים ארוכים.

נהגתי שם לפני אותה הגבלת מהירות של 2007, ולא ראיתי אנשים שמנסים מבחני מקסימום מהירות, בדרךך כלל מסתפקים ב-130-150 קמ"ש, כי לנהוג מהר מאוד צריך לדעת וללמוד, ולהיות ברכב תקין ומותאם, לא רק ללחוץ על דוושה כמו שהרבה מהישראלים חושבים.

פשוט נוסעים כמה מאות ק"מ כדי להגיע ליעד. הבעיה, ביחוד בטריטוריה הצפונית, היא חיות משוטטוות על הכביש, ולא נעים לפגוש קנגורו של כמה עשרות ק"ג. קרה לי שהיו כאלו שפשוט ישבו על הכביש ורואים אותם בפתאומיות אחרי סיבוב.

אבל, אבל גדול, אצלנו אין תרבות נהיגה. אין התמקצעות. גם נהגים ותיקים עושים שגיאות רבות ולפעמים מסוכנות - כי למי איכפת? אצל הרבה השיקול המוביל הוא "אעשה מה שאני רוצה ומה איכפת לי האחרים".

אפשר להניח שהרוב נוהג בצורה סבירה, גם אם מעצבנת וחסרת התחשבות, אבל הבריונות בכבישים, אי התאמה נהיגה ומהירות לתנאי הדרך ומזג האויר, זלזזול בחוק ובנהגים אחרים - הם הבעיה והסכנה.

אפשר להעלות את רף המהירות המותר בעוד 10 ק"מש, אבל שלא יתקעו כל 10 ק"מ שלו של שינוי מהירות, והנהג יההי עסוק יותר בחיפוש שלטים ומצלמות מאשר בנהיגה.

... תן לאיטלקי הממוצע (אני מדבר בעיקר על איטליה שמדרום לטוסקנה) פרארי ותראה מה קורה. הרי רמזורים בשבילו זה קישוט לחג המולד והתפקיד של הידיים בזמן נהיגה זה למזמז את הבחורה שיושבת לידו ולעשות תנועות מגונות לנהגים אחרים בכביש..

לא צריך פרארי כדי להתרשם לטובה מהנהיגה של האיטלקים. בכל מכונית, הרבה איטלקים ינהגו טוב ונכון. עניין של הרגלים וחינוך. אתה יכול לנהוג שם הכי רגוע, בשיירה שכולה במהירות 130 ובלי שום חשש שמישהו יחתך, מישהו יתעסק בנייד או יזגזג או משאית/אוטובוס יחליטו שהם הכי טובים בעולם ויעשו עקיפה פתאומית בלי להתחשב בך. אתה יכול לנהוד לאט כדי להנות מהנוף (ותשים לב לתנועה מאחור כדי לאפשר לה לעבור) ואף אחד לא יצפצף או ידרבן אותך. באותה מיד היש עריםגדולות בהן חציית כביש בעיר היא בעייתית בגלל מהירות שהם נוסעים.

כן, בכבישים פנימיים והרריים סימון בכיבש הוא המלצה בלבד עבור המקומיים, אבל כנראה, לפי המוניטין, את הנהיגה והמזמוז הם עושים טוב יותר מאיתנו...

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

1. כמה הן קטלניות?

וכו'.

לא חסר משמעות בכלל, למעשה הלמ"ס לא מסווג לפי כביש מהיר אלא רק כביש עירוני ובין עירוני, כשכביש מהיר הוא תת סוג של כביש בין עירוני (אתה יודע, זה עם התמרור הכחול בכניסה אליו).

כביש מהיר מוגדר ע"י רשות התמרור, ובכל כניסה אליו מוצבים התמרורים:

3147.jpg

ביציאה ממנו מוצבים התמרורים:

3568.jpg

לגבי תאונות:

סה"כ 12484 תאונות עם נפגעים ב-2012

מתוכם 9192 בכבישים עירוניים

3292 בכבישים בין עירוניים

מתוכם 997 היו בצמתים (כפי שלמדנו כולנו בתיאוריה, בדרך מהירה אין צמתים, קיום צומת מונע מכביש להיות דרך מהירה).

נניח שכל שאר התאונות, 2295 במספר, קרו בדרכים מהירות, מדובר עדיין על 18% מכלל התאונות עם נפגעים.

לגבי 2013 (ליתר דיוק ינואר-מרץ של 2013 כולל):

סה"כ 2947 תאונות עם נפגעים

מתוכם 2178 תאונות בכבישים עירוניים

769 בכבישים בין עירוניים

מתוכם 244 היו בצמתים

שוב נניח שהשאר וכו' יוצא 507 תאונות שהם 17.2% מכלל התאונות עם נפגעים.

כל זה כמובן בהנחה מגזימה שכל התאונות בכבישים בין עירוניים שלא קרו בצומת קרו בדרך מהירה.

קרא כאן

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

1. כמה הן קטלניות?

וכו'.

ארצה לתקן את עצמי: יש נתונים מפולחים היטב

כבישים מהירים לפי ויקיפדיה:

כביש 1 משער הגיא עד קיבוץ גלויות

כביש 2 מחלף קיסריה עד חיפה

כביש 4 צומת גן יבנה (נקרא גם אשדוד דרום) עד מחלף חולון מזרח (מחלף השבעה)

כביש 6 כולו

כביש 20 מחלף חולות מחלף משה דיין + קיבוץ גלויות עד המעפילים

כביש 22 כולו

כביש 431 מחלף מבוא איילון עד מחלף ענבה

כביש 471 כולו

תאונות (עם נפגעים) בקטעים המדוברים:

בכביש 1 ב-2010-2012 היו 226 תאונות, מתוכן 192 קלות, 24 קשות ו-10 קטלניות. (+10 תאונות קלות שאינן משויכות לקטע כביש).

בכביש 2 ב-2010-2012 היו 72 תאונות, מתוכן 56 קלות, 15 קשות ו-1 קטלנית. (+8 תאונות קלות שאינן משויכות לקטע כביש).

בכביש 4 ב-2010-2012 היו 212 תאונות, מתוכן 187 קלות, 12 קשות ו-13 קטלניות. (+44 תאונות קלות שאינן משויכות לקטע כביש +תאונה אחת קשה שאינה משויכת לקטע כביש).

בכביש 6 ב-2010-2012 היו 329 תאונות, מתוכן 271 קלות, 35 קשות ו-23 קטלניות. (+ תאונה קלה שאינה משויכת לקטע כביש).

בכביש 20 ב-2010-2012 היו 226 תאונות, מתוכן 200 קלות, 22 קשות ו-4 קטלניות. (+82 תאונות קלות שאינן משויכות לקטע כביש).

בכביש 22 ב-2010-2012 היו 3 תאונות, מתוכן 1 קלה, 1 קשה ו-1 קטלנית. (+2 תאונות קלות שאינן משויכות לקטע כביש + תאונה קשה שאינה משויכת לקטע כביש).

בכביש 431 ב-2010-2012 היו 126 תאונות, מתוכן 117 קלות, 6 קשות ו-3 קטלניות. (+2 תאונות קלות שאינן משויכות לקטע כביש).

בכביש 471 ב-2010-2012 היו 66 תאונות, מתוכן 59 קלות, 7 קשות ו-0 קטלניות. (+2 תאונות קלות שאינן משויכות לקטע כביש + 3 תאונות קשות שאינן משויכות לקטע כביש).

סה"כ 1260 תאונות, מתוכן 1084 קלות, 122 קשות, 55 קטלניות.

יש עוד 151 תאונות קלות שאינן משויכות וחלקן שייכות לכבישים מהירים.

יש עוד 5 תאונות קשות שאינן משויכות וחלקן שייכות לכבישים מהירים.

גם אם נכליל את הכל קיבלנו

1416 תאונות, מתוכן 1235 קלות, 127 קשות ו-55 קטלניות.

בשנת 2010 היו בישראל 26900 תאונות דרכים, 13044 קלות, 1375 קשות, 305 קטלניות.

בשנת 2011 היו בישראל 25629 תאונות דרכים, 12720 קלות, 1098 קשות, 309 קטלניות.

בשנת 2012 (ליתר דיוק עד נובמבר כולל) היו בישראל 20274 תאונות דרכים, 9880 קלות, 1225 קשות, 217 קטלניות.

סה"כ 72803 תאונות דרכים (האמת שקצת יותר כי לא נכלל דצמבר של 2012 ובנתונים למעלה כן), מתוכן 35644 קלות, 3698 קשות ו-831 קטלניות.

אין נתונים לגבי תאונות נזק בלבד (ה"חסר" בפילוח לפי שנים) בפילוח לפי קטעי כביש.

אבל 1235 תאונות קלות מתוך 35644 בסה"כ, שזה 3.5%.

127 תאונות קשות מתוך 3698 שזה גם 3.5%.

55 תאונות קטלניות מתוך 831 שזה 6.6%.

פילוח תאונות לפי כביש וקטע

סה"כ תאונות לפי שנה וחודש

מה שחסר כאן להשלים את התמונה זה כמובן כמה תאונות היו בכבישים המהירים שהסתכמו בנזק כדי להשוות, אבל בכל מקרה יחסית לנסועה ולעומס באותם כבישים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

לפחות אור ירוק הגיבו לעניין.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כן ולא. הם השאירו פתח לפרש את ההצבה כאילו היא בסדר, אם הכספים שיתקבלו ממנה יופנו למאבק בתאונות.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הייתי מוכן לניסוי כזה אם ה-Stakes היו מתאימים, היינו אם אין ירידה של לפחות 5% בהרוגים בתאונות (כשהוא טוען לסביבות 33%) אז תפורק משטרת התנועה, תוקם מחדש במתכונת לפיה יילחמו עד חורמה ב-5/10 הגורמים העיקריים לתאונות הדרכים, כשבכל רבעון / חציון יחושבו מחדש הגורמים העיקריים והם יעלו לראש רשימת האכיפה. ובנוסף לכך הד"ר יגזור על עצמו שתיקה בנושאי תחבורה.

אם יש ירידה של בין 5% ל-15% בהרוגים הוא יתנצל בראיון מתוקשר מול מצלמות כל הערוצים בשידור חי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...