Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4643 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה יצא לי לעשות מספר מסלולים פחות שיגרתיים בתוך גוש דן,הניווט עם הוייז אכן הביא אותי למקום חפצי,

אך נותרי עם שאלה האם זאת באמת הייתה הדרך המהירה ביותר? הסיבה לתהיה היא העובדה שלפעמים התוכנה עושה עיקוף מסיבי על מנת להגיע לכביש מהיר.

דוגמא,נמל יפו שבת בערב היעד יהודה המכבי -תל אביב,דרך כלל אני נוסע דרך שדרות ירושלים/הירקון/אסישקיין/וייצמן וכו.

הפעם הוויז לקח אותי דרך שדרות ירושלים,ואז דרך סימטאות יפו 5-6 פניות ימינה שמאלה/עד לוולפסון/ואז איילון צפון/ההלכה פנקס וכו מה שהרגיש לי הרבה יותר מסורבל וארוך.

דוגמא נוספת,שנקיין תל אביב ליעד-הבנאי בחולון מעולם לא נסעתי את הדרך הזאת אבל הוויז הוציא אותי לאיילון דרום (הגיוני) ואז כביש 1 עד 44,ואז חולון מזרח(עיקוף של 6ק"מ עד לכביש 44 . לא קצר יותר דרך הירידה לחולון באיילון?

Porsche 944 turbo

פורסם

באיזור הקריות-חיפה וייז בדרך כלל מטעה בנסיעה מצומת אתא ליגור: וייז טען שנסיעה ישירה ללב המפרץ הכי מהירה ונתקעתי בפקק של 40 דקות עד שהגעתי ללב המפרץ, כשהיה אפשר לנסוע בעוקף קריות עד גשר פז להסתובב לעכו ולעלות ליגור(מעל לב המפרץ) בפחות מעשר דקות, לא תמיד צריך לסמוך עליו.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

אני משתמש בווייז יומיום - בד"כ לטובת החלטה בין שתי דרכים קבועות בין העבודה והבית.

קורה לא מעט שווייז מחליט לטייל במקום להמשיך ישר.

לרוב אני לא מקשיב לו וממשיך באחת משתי הדרכים הרגילות.

בכ 60% מהמקרים לאחר שאני מסרב לו והוא מחשב מסלול מחדש הזמנים משתפרים מההערכה המקורית (כלומר במסלול העוקף נחות מזה הרגיל).

בכ 40% מהמקרים זה הפוך ולאחר שאני ממשיך ישר זמן ההגעה המשוער דווקא מתרחק.

אחרי שנים של ניסוי וטעייה לא הצלחתי למצוא שום חוקיות בעניין - לך עם האינסטינקטים שלך.

פורסם

קודם כל יש לך אפשרות בוויז לקבוע האם אתה רוצה דרך מהירה יותר או קצרה יותר.

שנית, הדרך השנייה לבנאי חולון שציינת ,הרבה יותר מהירה מאשר ירידה לחולון ואז נסיעה בכביש (ששכחתי את מספרו) על כל רמזוריו עד לכניסה השנייה לאזור תעשיה ומשם ניווט עד לבנאי (ממש ארוך ומלא פקקים), ככה שעדיף להמשיך לכביש 1 ואז לרדת דרך הכביש החדש לאזור תעשיה כמעט בכל מצב.

Miata ND2

פורסם

מניסיוני האישי לפעמים WAZE מחשב דרכים לא הגיוניות בכלל להגיע ל"מקום חפצי".

הרבה פעמים יש דיווחים על פקקים בדרכים שאינן פקוקות כלל (מאוד פופולרי בכביש 57, לדוגמה) - ו-WAZE בוחר דרך אלטרנטיבית, יותר ארוכה.

קורה לי הרבה שאני "נלחם" ב-WAZE ופשוט מתעלם מההנחיות, בסוף הוא מתייאש ממני ובוחר את המסלול שאני חשבתי עליו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

מניסיון אישי שלי, נתקלתי בכל התופעות האלו כאשר הוויז היה מוגדר כניווט ב"דרך מהירה".

קינפוג התוכנה לניווט ב"דרך הקצרה" מונע את רוב הבעיות.

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם
לאחרונה יצא לי לעשות מספר מסלולים פחות שיגרתיים בתוך גוש דן,הניווט עם הוייז אכן הביא אותי למקום חפצי,

אך נותרי עם שאלה האם זאת באמת הייתה הדרך המהירה ביותר? הסיבה לתהיה היא העובדה שלפעמים התוכנה עושה עיקוף מסיבי על מנת להגיע לכביש מהיר.

דוגמא,נמל יפו שבת בערב היעד יהודה המכבי -תל אביב,דרך כלל אני נוסע דרך שדרות ירושלים/הירקון/אסישקיין/וייצמן וכו.

הפעם הוויז לקח אותי דרך שדרות ירושלים,ואז דרך סימטאות יפו 5-6 פניות ימינה שמאלה/עד לוולפסון/ואז איילון צפון/ההלכה פנקס וכו מה שהרגיש לי הרבה יותר מסורבל וארוך.

דוגמא נוספת,שנקיין תל אביב ליעד-הבנאי בחולון מעולם לא נסעתי את הדרך הזאת אבל הוויז הוציא אותי לאיילון דרום (הגיוני) ואז כביש 1 עד 44,ואז חולון מזרח(עיקוף של 6ק"מ עד לכביש 44 . לא קצר יותר דרך הירידה לחולון באיילון?

סיוט!! אותי שבוע שעבר הוא לקח מחולון לקריית אונו, דרך איילון דרום, אח"כ כביש 44 לכיוון באר יעקב. למזלי עצרתי את זה בזמן וויתרתי על הוויז ידידי הטוב

פורסם

גם לי הוא עושה קטעים כאלה, במיוחד בעירוניים. שם אני יודע זמנים של רמזורים ופקקים עירוניים. אין לו סיכוי מול ידע קיצורי הדרך שלי בעיר.

שמתי לב גם ששוב לוויז שלי לוקח זמן להתעדכן תוך כדי נסיעה במיקום המדויק שלי ולא פעם פספסתי פנייה רק בגלל שסמכתי על הידע שלו.

תמיהה - ברגע שמשנים את ההגדרות מהמהיר ביותר לקצר ביותר, אין טעם בדיווחי תנועה? הרי הוא ייבחר את הקצר ביותר או שהוא יודע עדיין לתת אלטרנטיביות?

האמת על באמת מאת דן אריאלי.

ספר שרשום בו את כל האמת בפרצוף שלנו :twisted:

פורסם
קודם כל יש לך אפשרות בוויז לקבוע האם אתה רוצה דרך מהירה יותר או קצרה יותר.

שנית, הדרך השנייה לבנאי חולון שציינת ,הרבה יותר מהירה מאשר ירידה לחולון ואז נסיעה בכביש (ששכחתי את מספרו) על כל רמזוריו עד לכניסה השנייה לאזור תעשיה ומשם ניווט עד לבנאי (ממש ארוך ומלא פקקים), ככה שעדיף להמשיך לכביש 1 ואז לרדת דרך הכביש החדש לאזור תעשיה כמעט בכל מצב.

השעה הייתה 11 בבוקר,לא יודע לגבי הרמזורים אבל תנועה דיי דלילה בשעות האלו.

Porsche 944 turbo

פורסם

גם לי קרה שבדרך המומלצת (אצלי זה מוגדר באופציה המהירה) זמן ההגעה היה ארוך יותר מהדרך שבה בחרתי בעצמי (ואז בחישוב מסלול מחדש הוצג הזמן המקוצר).

הבעיה עם המסלול הקצר יותר שזה הרבה פעמים לוקח אותך דרך כל מיני רחובות קטנים, והרבה פעמים מסבך את הדרך.

חבל שאין אופציה באמצע :-)

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

אני שמתי לב שהתוכנה לא מעריכה נכון את העיכוב שיש ברמזורים (מעריכה קצר מדי).

יש לי יציאה לכביש 4 קרוב לבית או יציאה במחלף הבא, אבל צריך לנסוע דרך העיר ובערך 7 רמזורים.

כשכביש 4 פקוק, וויז לוקח אותי דרך העיר וזה תמיד טעות.

פורסם

התשובה על השאלה בכותרת, בוודאי שלא. גם אם תשנה את השאלה ל"בדרך כלל" במקום "תמיד" התשובה עדיין תשאר לא.

אך זה נכון לגבי כל תוכנות הניווט.

אני הייתי שואל שאלה הפוכה, האם תוכנת X (תמלאו את שם התוכנה האהובה/שנואה עליכם) מובילה אותי במסלולים מגוכחים ולא הגיונים.

לדעתי כל עוד תוכנת ניווט מובילה אותי ליעד בדרך הגיונית וסבירה (לא חייב להיות בדרך האופטימלית ביותר) היא עשתה את שלה.

אצלי וויז היא הבחירה האחרונה מבין MATE, IGO, WAZE אך לא בגלל בחירת המסלולים שבהן לדעתי שלושת החברות מצליחות או נכשלות במידה דומה, אלה בגלל השימוש בתוכנה : בחירת מסלול, מעודפים, הנחיות, תצוגה על המפה ועוד.

לגבי היתרון של וויז כביכול בגלל שימוש בנתוני נסועה, לא זכור לי אפילו מקרה אחד שבו וויז לקחו אותי במסלול שבו אמרתי לעצמי WOW חסכתי את הפקקים איזו דרך מדהימה.

פורסם

אצלי וויז היא הבחירה האחרונה מבין MATE, IGO, WAZE אך לא בגלל בחירת המסלולים שבהן לדעתי שלושת החברות מצליחות או נכשלות במידה דומה, אלה בגלל השימוש בתוכנה : בחירת מסלול, מעודפים, הנחיות, תצוגה על המפה ועוד.

לגבי היתרון של וויז כביכול בגלל שימוש בנתוני נסועה, לא זכור לי אפילו מקרה אחד שבו וויז לקחו אותי במסלול שבו אמרתי לעצמי WOW חסכתי את הפקקים איזו דרך מדהימה.

היתרון של וויז על פני כל השאר טמון ביכולת של הנהגים לדווח בכביש ולכן רק שם תקבל דיווח על שוטרים.

אגב, לא הבנתי את מה שניסית להגיד, אתה אומר שוויז הכי פחות טובה מבחינת "בחירת מסלול, מעודפים, הנחיות, תצוגה על המפה ועוד"?

• תוכן חדש...