Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ואיזה פלא, הם אפילו מוכרים סתם ככה לכל ארחי פרחי שמזמין, לא רק "למי שמוכיח שהוא בעלים רשום של אבארט'".:roll:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

עלה בדעתכם שאולי יש שיקולים שעל המחלקה הטכנית לקחת בחשבון שאנחנו לא מודעים אליהם?

כמו למשל, שהיבואן קיבל אישור מול משרד התחבורה לאשר את הקיט כחבילה אחת, או כלום. כי זה מה שהיצרן סיפק לו, וזה מה שמשרד התחבורה מוכן לקבל.

זה לא שאפשר להיכנס לסוכנות אבארת (בארץ, ואגב, פחות או יותר בכלל, בדקו למשל בקונפיגורטורים הרשמיים), ולהזמין פונטו, אבל לבקש גלגלים גדולים יותר, כמו שאפשר לבקש נניח צבע, או סאנרוף, או סאבוופר, או בלי בקרת אקלים, או יו-קאטצ'-מיי-דריפט.

אני לא מדבר על דגם הסקורפיונה (לא רמת הגימור הישראלית), שמגיע עם קיט ESSEESSE מלא + עוד חמוצים, ובכל מקרה לא נמכר בארץ. אני מדבר על פונטו אבארת, באחת משתי רמות הגימור עד כה שנמכרו בארץ (סקורפיונה/לוסו), ששתיהן מגיעות זהות מהבחינה של חישוקים/בלמים/בולמים.

זה שאפשר לקנות מTMC את החישוקים, סבבה, אבל זה לא אומר שאפשר במעמד הזמנת רכב חדש לקנות אותם, ורק אותם כתוספת בתשלום, ללא שאר חלקי הקיט.

מסכים אגב עם מה שנאמר, אחלה מקום לפיצ'יפקעס לאוטו :)

הלכתם עם הנושא רחוק, והוצאתם אותו מכל פרופורציה הגיונית. להשמיץ אדם אחד, או את כל היבואן לצורך העניין, רק בגלל שגורם אחד בתוך המערכת החליט שהוא מעוניין לעבוד ביי-דה-בוק, זה ממש לא לעניין.

אז נכון, מבאס, מאוד, שהמחלקה הטכנית לא מוכנה לאשר. אבל קודם כל, חייבת לנו משהו, היא לא, ושנית כל, אם יש להם את השיקולים שלהם, זה המצב. כמו שראינו, יש מספר דרכים לאשר את המידה.

אני לא מכיר במדינת ישראל, חוק, כתוב, לא משהו הגיוני/שאמרו-לכם, שמחייב יבואן לאשר מידה רק כי היא כתובה על מדבקה על הדלת, או בספר הרכב, שעד כמה שזכור לי (כי יש לי את שני ספרי הרכב, המקורי והעדכון לקיט), לא כתובה במקורי, ובגלל זה אגב פותח השרשור קיבל מחבר את ספר הרכב שלו שבו כן רשומה המידה. את הספר הזה, עם העדכונים הרלוונטים שמכילים את המידה הגדולה יותר, מקבל רק מי שרכש את הקיט.

אשמח ללמוד אחרת.

דמיינו מצב שחס וחלילה קורה משהו לרכב, וחופרים קצת יותר לעומק (כי בוחני תנועה מתים על לחפש אותנו המשפרים המשוגעים), ומגלים שהגלגלים לא מקוריים (דגם/מידה), ומגיעים לזה שהיבואן אישר (כי הרי יש מסמך רשמי וחתום אצל בעל הרכב מהמחלקה הטכנית), ואז אומרים, "היי רגע, הנה מסמכים שהעברתם לנו בבקשה לאשר קיט שכולל את המידה הזאת, למה אתם מאשרים בלי שאר חלקי הקיט?". למה סמל"ת צריכה עכשיו להתנהל עם תביעה מולה בגלל דבר כזה?

בניגוד לכל אחד מהכותבים בשרשור הזה, להוציא אחד (אינני יודע כמה מהתהליך הוא ליווה), אני עצמי ואנוכי, ליווינו את כל התהליך של רכישת והתקנת הקיט. אני למעשה הלקוח הראשון שעשה זאת בארץ. אני יודע טוב מאוד, כי דברים רבים נחשפו בפני (תכתובות/מיילים/וכו'), מה נעשה מצד היבואן כדי לאשר את הדבר הזה. אני יודע טוב מאוד, כי ליוויתי את הרכב ואת הבוחן הטכני מטעם סמל"ת, פעמיים למכון הרישוי בחולון, עם כל המסמכים הדרושים מצד סמל"ת, על מנת לאשר בצורה מסודרת, כדת וכדין את התוספות ברישיון הרכב, כמה משרד התחבורה אטום וכמה ההישג גדול. למשל, לא אישרו לי להוציא את הרכב משטח המוסך, למרות שהיה במצב מכאני תקין לחלוטין, ללא השינוי ברישיון על מידת הצמיגים.

אז אם המחלקה הטכנית מחליטה לא לאשר מידה ללא שאר חלקי הקיט, כי זה מה שמשרד התחבורה מאשר לה לעשות, עם כמה שזה מבאס, וזה מאוד מבאס, "והם חארות, ושילכו לעזעזל, כי אני רוצה מידת 18 לאוטו שלי, וזה כתוב על הדלת אז למה עושים לי דווקא", זה המצב, והאמת, שזה בסדר גמור.

אל תחשבו שהכל ורוד, כי הוא לא. בתור לקוח של סמל"ת ב10 השנים האחרונות, לא הכל מושלם. אבל בסופו של היום, בשורה התחתונה, ההתנהלות שלהם היא לגמרי בסדר גמור, במיוחד בהשוואה למה שהולך בחצר של השכן (היבואנים האחרים). וכלקוח אבארת, זה בכלל עולם אחר לטובה.

שורה תחתונה, לעומר לא ניתנה האפשרות אפילו לנסות לעזור (נולדה לו בת במזל טוב, והאמת, זה "קצת" חשוב לו יותר באותו יום, ובימים הקרובים, מאשר לנסות להפוך עולמות בשביל לקוח קרוב, אז ענה שינסה לעזור, בעוד מספר ימים), כי המצב התקדם מהר מידי, קיבלתם תגובה/שתיים מהמחלקה הטכנית, לא המתנתם למייל חוזר מהיצרן (אני אשמח לשמוע את התגובה שלו, אם תגיע), לא ניסיתם ללכת למכון ליברלי יותר, ולא ניסיתם אפילו ללכת לא דרך הצינורות המקובלים. במצב הזה, התחלתם עם ההשמצות.

בסוף כן הושג האישור, והכל בא על מקומו בשלום, בערך.

!AWDSOME

פורסם
עלה בדעתכם שאולי יש שיקולים שעל המחלקה הטכנית לקחת בחשבון שאנחנו לא מודעים אליהם?

כמו למשל, שהיבואן קיבל אישור מול משרד התחבורה לאשר את הקיט כחבילה אחת, או כלום. כי זה מה שהיצרן סיפק לו, וזה מה שמשרד התחבורה מוכן לקבל.

זה לא שאפשר להיכנס לסוכנות אבארת (בארץ, ואגב, פחות או יותר בכלל, בדקו למשל בקונפיגורטורים הרשמיים), ולהזמין פונטו, אבל לבקש גלגלים גדולים יותר, כמו שאפשר לבקש נניח צבע, או סאנרוף, או סאבוופר, או בלי בקרת אקלים, או יו-קאטצ'-מיי-דריפט.

אני לא מדבר על דגם הסקורפיונה (לא רמת הגימור הישראלית), שמגיע עם קיט ESSEESSE מלא + עוד חמוצים, ובכל מקרה לא נמכר בארץ. אני מדבר על פונטו אבארת, באחת משתי רמות הגימור עד כה שנמכרו בארץ (סקורפיונה/לוסו), ששתיהן מגיעות זהות מהבחינה של חישוקים/בלמים/בולמים.

זה שאפשר לקנות מTMC את החישוקים, סבבה, אבל זה לא אומר שאפשר במעמד הזמנת רכב חדש לקנות אותם, ורק אותם כתוספת בתשלום, ללא שאר חלקי הקיט.

הלכתם עם הנושא רחוק, והוצאתם אותו מכל פרופורציה הגיונית. להשמיץ אדם אחד, או את כל היבואן לצורך העניין, רק בגלל שגורם אחד בתוך המערכת החליט שהוא מעוניין לעבוד ביי-דה-בוק, זה ממש לא לעניין.

אז נכון, מבאס, מאוד, שהמחלקה הטכנית לא מוכנה לאשר. אבל קודם כל, חייבת לנו משהו, היא לא, ושנית כל, אם יש להם את השיקולים שלהם, זה המצב. כמו שראינו, יש מספר דרכים לאשר את המידה.

אני לא מכיר במדינת ישראל, חוק, כתוב, לא משהו הגיוני/שאמרו-לכם, שמחייב יבואן לאשר מידה רק כי היא כתובה על מדבקה על הדלת, או בספר הרכב, שעד כמה שזכור לי (כי יש לי את שני ספרי הרכב, המקורי והעדכון לקיט), לא כתובה במקורי, ובגלל זה אגב פותח השרשור קיבל מחבר את ספר הרכב שלו שבו כן רשומה המידה.

אשמח ללמוד אחרת.

דמיינו מצב שחס וחלילה קורה משהו לרכב, וחופרים קצת יותר לעומק (כי בוחני תנועה מתים על לחפש אותנו המשפרים המשוגעים), ומגלים שהגלגלים לא מקוריים (דגם/מידה), ומגיעים לזה שהיבואן אישר (כי הרי יש מסמך רשמי וחתום אצל בעל הרכב מהמחלקה הטכנית), ואז אומרים, "היי רגע, הנה מסמכים שהעברתם לנו בבקשה לאשר קיט שכולל את המידה הזאת, למה אתם מאשרים בלי שאר חלקי הקיט?". למה סמל"ת צריכה עכשיו להתנהל עם תביעה מולה בגלל דבר כזה?

בניגוד לכל אחד מהכותבים בשרשור הזה, להוציא אחד (אינני יודע כמה מהתהליך הוא ליווה), אני עצמי ואנוכי, ליווינו את כל התהליך של רכישת והתקנת הקיט. אני למעשה הלקוח הראשון שעשה זאת בארץ. אני יודע טוב מאוד, כי דברים רבים נחשפו בפני (תכתובות/מיילים/וכו'), מה נעשה מצד היבואן כדי לאשר את הדבר הזה. אני יודע טוב מאוד, כי ליוויתי את הרכב ואת הבוחן הטכני מטעם סמל"ת, פעמיים למכון הרישוי בחולון, עם כל המסמכים הדרושים מצד סמל"ת, על מנת לאשר בצורה מסודרת, כדת וכדין את התוספות ברישיון הרכב, כמה משרד התחבורה אטום וכמה ההישג גדול. למשל, לא אישרו לי להוציא את הרכב משטח המוסך, למרות שהיה במצב מכאני תקין לחלוטין, ללא השינוי ברישיון על מידת הצמיגים.

אז אם המחלקה הטכנית מחליטה לא לאשר מידה ללא שאר חלקי הקיט, כי זה מה שמשרד התחבורה מאשר לה לעשות, עם כמה שזה מבאס, וזה מאוד מבאס, "והם חארות, ושילכו לעזעזל, כי אני רוצה מידת 18 לאוטו שלי, וזה כתוב על הדלת אז למה עושים לי דווקא", זה המצב, והאמת, שזה בסדר גמור.

אל תחשבו שהכל ורוד, כי הוא לא. בתור לקוח של סמל"ת ב10 שנים האחרונות, לא הכל מושלם. אבל בסופו של היום, בשורה התחתונה, ההתנהלות שלהם היא לגמרי בסדר גמור, במיוחד בהשוואה למה שהולך בחצר של השכן (היבואנים האחרים). וכלקוח אבארת, זה בכלל עולם אחר לטובה.

שורה תחתונה, לעומר לא ניתנה האפשרות אפילו לנסות לעזור (נולדה לו בת במזל טוב, והאמת, זה "קצת" חשוב לו יותר באותו יום, ובימים הקרובים, מאשר לנסות להפוך עולמות בשביל לקוח קרוב, אז ענה שינסה לעזור, בעוד מספר ימים), כי המצב התקדם מהר מידי, קיבלתם תגובה/שתיים מהמחלקה הטכנית, לא המתנתם למייל חוזר מהיצרן (אני אשמח לשמוע את התגובה שלו, אם תגיע), לא ניסיתם ללכת למכון ליברלי יותר, ולא ניסיתם אפילו ללכת לא דרך הצינורות המקובלים. במצב הזה, התחלתם עם ההשמצות.

בסוף כן הושג האישור, והכל בא על מקומו בשלום, בערך.

כשמבקשים מהמחלקה הטכנית אישור (וזה לא משנה איזה אישור) , התשובה לא יכולה להיות "לא מאשרים כי זה רק חלק מהקיט"

זו תשובה שיווקית או פוליטית של בירוקרטים.

במידה ויש נימוק שהוא טכני אשמח ללמוד.

אין לי קשר לסמל"ת וגם אין לי פיאט. אבל עברתי פעם תהליך מול המחלקה הטכנית של יבואן פזו , ונכשלתי עכשיו מול הבירוקרטים של הונדה, ונשמע שיבואן פיאט מתנהג באופן הדומה יותר לבירוקרטים של הונדה.

פורסם

זו תשובה נכונה, כי זה מה שמותר להם לעשות מול משרד התחבורה, וכי הם רוצים לעבוד ביי-דה-בוק.

אני בעבר, ברכב הקודם, גם ביקשתי מסמל"ת אישור על מידת צמיגים, שהייתה אופציונלית בחו"ל, אך לא בארץ, שלא הופיעה באוטודאטה, ולאחר בירור של מספר ימים, קיבלתי מסמך חתום שמאשר את זה. אז אם אפשר, יאשרו.

!AWDSOME

פורסם

קייבמן,

שמע, כל מה שאתה אומר זה טוב ויפה אבל ,סלח לי, חסר כל שחר.

פיאט בעצמם, ז"א היצרן בכבודו ובעצמו החליטו להדביק על הרכב שהוא בעצמו מייצר, מדבקה שמציינת בפרוש את המידה של 18 אינצ'.

לא רק ששמו על הרכב, הרכב גם נמכר באולמות התצוגה עם המידה הזו בדיוק (בדגם ספציפי ביותר, נכון, אבל גם M3csl או C65 באות עם מידה ייחודית).

אני מבטיח לך שבכל מקום בעולם, עם הנתונים הנ"ל כל בעל פונטו (לא אבארט', כל פונטו מאותו דגם) מקבל אישור התקנה בשניה מהזכיין המקומי (אם הוא בכלל צריך כזה אישור בכדי לאשר מידה).

פורסם

אני בספק אם במקומות אחרים צריכים בעלי הרכב להשיג אישור כזה או אחר לשינוי מידת צמיגים. אני רוצה להאמין שמקומות אחרים בעולם נאורים יותר מהמדינה שלנו.

אבל רגע,

דגם הסקורפיונה כמו שאמרתי הוא פונטו, עם קיט, עם אקסטרה תוספות, אז זה נופל בהגדרת היצרן של קיט או כלום. ובכל אופן לא משווק בארץ.

ובכל מקרה,

האם היבואן חייב לספק אישור מטעמו? איפה זה כתוב?

האם יש חוק שמחייב אותו בגלל שיש מדבקה על הרכב? (בספר הרכב להזכירך, המידה לא מופיעה)

!AWDSOME

פורסם

אבל אתה לא גר בכל מקום בעולם, אתה בישראל, ויתכן שפה משרד התחבורה הסכים לאפשר את השיפור בתנאי מסוים.

האם ניתן לאשר מידה כזאת או אחרת על סמך המדבקה?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

הוי!,

חבריה... אתם עושים מהדיון הזה יותר ממה שהוא.

-אם אתה לא יודע תשאל, אם אתה יודע תגיד, אם אתה חושב שאתה יודע... עדיף שלא תגיד.

:wink:

כרגע אייקון זמני, מייצר טובים יותר להמשך.

פורסם

כל הדיון הזה, מזכיר לי נשכחות:

לפני כ 12 שנים החלפתי מנוע לאונו טורבו זצ"ל.

המנוע, 1300 זהה לחלוטין למנוע שהוחלף אולם קוד דגם שונה.

אף אחד, כולל סמל"ת וכולל משרד הרישוי לא היה מוכן לאשר את השינוי.

בסופו של דבר, הדפסתי מסמך PDF מהאינטרנט (באותה מידה יכולתי להכין אותו לבד).

במסמך היו מצויינים כל קודי הדגמים והנפחים הרלבנטיים.

זה הספיק לבוחן בעמדה מס" 1, על מנת לאשר את המנוע.

פורסם
כשמבקשים מהמחלקה הטכנית אישור (וזה לא משנה איזה אישור) , התשובה לא יכולה להיות "לא מאשרים כי זה רק חלק מהקיט"

זו תשובה שיווקית או פוליטית של בירוקרטים.

במידה ויש נימוק שהוא טכני אשמח ללמוד.

אתה שואל או עונה?!

הסבירו לך זו תשובה טכנית, שכפופה למה שמותר ליבואן לעשות תחת תקנות משרד התחבורה.

כשהג'וב שלך יהיה תלוי בקיום בירוקרטיה של המדינה, אתה תוכל לתת אישורים למה שאתה רוצה, בניגוד "לבירוקרטיה", כי זה התחת שלך שיכול לאבד את העבודה שלו ו/או ללכת לכלא. עד אז, אל תזלזל במי שעושה את מה שהרגולציה קובעת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אתה שואל או עונה?!

הסבירו לך זו תשובה טכנית, שכפופה למה שמותר ליבואן לעשות תחת תקנות משרד התחבורה.

כשהג'וב שלך יהיה תלוי בקיום בירוקרטיה של המדינה, אתה תוכל לתת אישורים למה שאתה רוצה, בניגוד "לבירוקרטיה", כי זה התחת שלך שיכול לאבד את העבודה שלו ו/או ללכת לכלא. עד אז, אל תזלזל במי שעושה את מה שהרגולציה קובעת.

אתה טועה, מי שיש לו סמכות להחליט מחובתו להחליט.

במקרה הזה לא מדובר בסתם סמכות אלה סמכות שניתנה לבעל רשיון מצד אחד ומצד שני לנציג היצרן.

כשלמשרד התחבורה חסר נתונים באשר להתקנות אפשריות הוא שולח את בעל הרכב ליבואן ובאופן ספציפי למחלקה הטכנית.

במחלקה הטכנית לא יכולים להחזיר תשובה "הנתון הזה לא מופיע ברשימה של משרד התחבורה ולכן לא מאשרים" כי במצב דברים כזה אין צורך במחלקה הטכנית.

כפי שכתבתי , עברתי את התהליך פעמיים, פעם אחת מול בירוקרט שנתן לי תשובה של בירוקרט ופעם שניה מול מהנדס שעשה חישובים פשוטים של מידת צמיג וההשפעה של מרכז כובד וקוטר גלגל המשפיע על מד המהירות. המהנדס נתן חוות דעת מנומקת שכללה את הסטיות שיגרמו ע"י השינוי שביקשתי ודעתו עליהם.

אז הרשה לזלזל במי שהלך רוחו הוא כשל פקיד בירוקרט השומר על התחת שלו.

פורסם
עמיקם היקר, בגרמניה החישוקים נמכרים גם בנפרד. כנ"ל גם ל-500.

עמיקם, בוקר טוב וברוך הבאה למדינת ישראל - מדינת החלם הראשית ומדינת הקומבינות הלא נפסקות. בשום מקום אחר בעולם (עם חיבה למוטוריקה) - זה לא היה קורה. נקודה.

אבל למה להתעקש על מה קורה במדינות אחרות או יבואנים אחרים?

אתה הרי לא נמצא בגרמניה אז מה זה משנה איך מאשרים שם?

נראה לי שקצת נכנסים יותר מדי לשיקולי או סמכויות היבואן בנוגע להנפקת אישור טכני כזה או אחר.

יכול להיות באמת שהיבואן יכול להנפיק אישור מידה רק כחלק מרכישת הקיט המלא ויכול להיות דבר אחר בכלל:

אולי אותו יבואן, שלהזכירכם מנהל עסק כלכלי למטרות רווח, רוצה למכור את הקיט המדובר וכדי לקדם אותו ולתת לו ערך מוסף מנפק אישורי מידה רק לרוכשי הקיט.

אין שום בעיה עם זה, זו זכותו (במידה ואכן יש לו אפשרות שכזו) ואף צעד די לגיטימי במידה מסויימת.

אז נכון, אולי היבואן יכל לגלות נכונות גבוהה יותר לסייע ללקוח, זה גם היה צעד שיווקי לא רע כי לקוח מרוצה עוד בטעות עלול לרכוש ממך גם את הרכב הבא, אבל בכל אופן, זו לא חובתו.

בנימה אישית, לעיתים אנחנו קצת יוצאים מפרופורציות בעניין השגת אישור כזה או אחר כשהפתרון הפשוט הוא לנסוע למכון אחר שפחות קפדן ויאשר כחוק.

בזמנו שהחלפתי מנוע ברכב שלי (106xsi) רציתי מאוד להשתיל מנוע של GTI, אותו נפח, 16 שסתומים לעומת 8 במנוע המקורי שלי).

עשו לי כל כך הרבה שחור על זה שלא יאשרו כי זה מנוע 16 ולא 8, בסופו של דבר התקנתי מנוע זהה לשלי ובטסט ביקשתי שיכתבו את המנוע החדש ועל הדרך שאלתי לגבי המנוע 16v התשובה היתה פשוטה:

הנפח לא השתנה?

זה מנוע קיים בדגם של 106?

אין שום בעיה, תתקין וסע לשלום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
אתה טועה, מי שיש לו סמכות להחליט מחובתו להחליט.

מי שיש לו את הסמכות, אכן החליט.

כפי שכתבתי , עברתי את התהליך פעמיים, פעם אחת מול בירוקרט שנתן לי תשובה של בירוקרט ופעם שניה מול מהנדס שעשה חישובים פשוטים של מידת צמיג וההשפעה של מרכז כובד וקוטר גלגל המשפיע על מד המהירות. המהנדס נתן חוות דעת מנומקת שכללה את הסטיות שיגרמו ע"י השינוי שביקשתי ודעתו עליהם.

אז הרשה לזלזל במי שהלך רוחו הוא כשל פקיד בירוקרט השומר על התחת שלו.

אתה רוצה להגיד לי שישב איש מקצוע של יבואן ואישר לך מידה שלא תקנית ע"י היצרן, על סמך חישובים על נייר?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

מהנדס של UMI אישר לי בזמנו לעבור ל 15' למרות שאופל מנטה מעולם לא נמכרה עם מידה כזו (מקס 14).

פורסם
מי שיש לו את הסמכות, אכן החליט.

אתה רוצה להגיד לי שישב איש מקצוע של יבואן ואישר לך מידה שלא תקנית ע"י היצרן, על סמך חישובים על נייר?

בהחלט,ככה

קבעתי פגישה עם מהנדס הרכב של לובינסקי שפינה עבורי 5 דקות מזמנו

הטרחתי את עצמי מהקריות לבני ברק הצגתי לו את מידע הצמיגים הקיימים והצמיגים החדשים שרציתי להתקין

הוא ביצע חישובים רלוונטיים על נייר , כי לעשות 80% מ 185 להמיר 14" למטרי ולחבר לא צריך להיות גאון גדול.

כתב שתגרם סטיה של פחות מ 10% בקוטר הצמיג ולדעתו המקצועית סטיה זו אינה מהותית והשפעתה לא תורגש על אופן התנהגות הרכב.

זה פחות או יותר היה הניסוח , את המכתב הצגתי בעמדה מס' 1 כך זה היה בזמנו.

• תוכן חדש...