רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 723 צפיות
עושים ריפודים למכוניות דלתות, מושבים, גגות גגות מברזנט לג'יפים ג'ניה :0528901647
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
-
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
ראשית, מקובל עליי שהנתיב החדש שנפתח החודש באיילון צפון בקטע שבין חולות לחולון יהיה מיועד לתחבורה ציבורית בלבד. הם צריכים לקבל קדימות, ומימלא לא הגיוני לפתוח נתיב שלישי רגיל בקטע הנ"ל כיוון שבסופו נמצא גשר הולץ שמכיל 2 נתיבים בלבד, ואז היה נוצר צוואר בקבוק נוראי בכניסה אליו. האבסורד: 1 - בקטע הנ"ל כמעט ואין אוטובוסים. היום הייתי תקוע שם בפקק בערך 20 דקות, עברו אולי 4 מוניות ומונית שירות אחת. זהו. 2 - כיוון שאנחנו בישראל, הנתיב הצהוב משמש גם את ה"יפים והאמיצים" ברכבי הפרייבט שמוכנים להתסכן ולסוע שם, ובפועל מה שקורה הוא שהערסים בג'יפים עוקפים את התור, ומכל הסיפור הזה, כרגיל, האזרחים הטובים נדפקים.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
מנוע שהוחלף
מאת OMRIA- 3 תגובות
- 644 צפיות
מה זאת אומרת כשמנוע הוחלף? מחליפים את כל המנוע? האם שווה לקנות רכב עם מנוע חדש או שהחלפת מנוע הוא יותר נזק מתועלת?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 0 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, ברשותי ריינג'ר של פולריס שנת 2006 500 4X4 והוא משמש אותי כ"רכב" שני במושב. אני מעוניין בסגירת חורף אך באתרים מסוג יד2 אין למצוא. יש למישהו רעיון או הצעה מאיפה לרכוש סגירה כזו או היכן ניתן להכין ובאיזו עלות. כל רעיון והצעה יתקבלו בברכה. תודה
הודעה אחרונה מאת eitan9982, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום, ברשותי איביזה רפרנס חדשה, הרבה פעמים בפנותי לבטח את הרכב שמעתי את הטיעון הבא: "אה איביזה זה רכב גניב, אתה חייב להתקין איתורן כספת ושום בתא הכפפות כמובן גם פרסה של סוס בבגז' ". אמרו לי בטלפון שכל הרכבים של קונצרן VAG גניבים כי מפרקים אותם לחלקים של מוניות. היום נתקלתי במקרה בכתבה הזו: http://www.themarker.com/dynamo/cars/1.2139511 מסתבר שאת הרשימה פותחים מאזדה ומיצובישי, למה אני לא שומע את הטענות הללו על רכבי מזדה 3? האם באמת שלישיית פאביה/פולו/איביזה הם רכבים גניבים? נראה לי שמדובר סתם במסחטת כספים ועלויות הביטוח הגבוהות בכלל לא משקפות את ההסתברות לגניבה של הרכב אלא הן תוצאה של שיטת המצליח. אשמח למידע רציני בנושא.
הודעה אחרונה מאת guysaq, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שבוע טוב, ראיתי ג'אנטים בEbay שעלותם כולל משלוח סביב 2000 ש"ח, הג'אנטים מתאימים לצמיגים המקוריים (אין צורך בשינוי ברישיון) מה המכשולים בהזמנה כזו מחו"ל והאם ישנם כאלו? חוץ מתשלום מע"מ ומכס! תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת SpinDr, -
- 13 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
קיבלתי מטען שבכל קצה יש חיבור למצית .בצד אחד יש שנאי . מישהו מכיר?יודע איך משתמשים בזה?
הודעה אחרונה מאת goldstar, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום אני מעוניין להביא ספרויילר למיצובי לנסר 2008, אין בארץ חיפשתי בכל מקום, בEBAY יש כמה שמוכרים בידיוק את מה שאני מחפש, הבעיה שהם עם אור ברקס. יש בעיה ליבא מחול ספרוילר עם אור ברקס לפי מה שהבנתי. מישהו יש ניסיון בזה ? האם לא ניתן להעביר בכלל מחול לארץ ? האם זה דורש תשלום נוסף ? חייב עזרה אני מאבד תקווה כבר.
הודעה אחרונה מאת Pengo, -
צהריים טובים לכל החברים, שלי לא כל כך טובים לא עדכנתי את הנושא שלי זמן רב, כי לא רציתי להקפיץ אותו לשווא. כעת אני מעדכן, כשאני מתבייש בנסיבות שאני צריך לעדכן. זה פשוט היה ידוע שזה יקרה, שזה רק עניין של זמן. אני חושב שראו את זה בנושא הראשון שפתחתי. אני מתבייש, כי גם הגיעו חברים ללמד אותי, גם קיבלתי המון שיעורים מהמון אנשים טובים פה. אז איך אני עושה טעות שכזאת? אני עוד יותר מתבייש שאם אמא ואחי יגלו, אני לא יודע מה תהיה תגובתם. מה הם יחשבו עלי. היום נסעתי לעשות קניות לשבת. יש לנו סופר ליד הבית, שהייתי יכול ללכת ברגל, כמו שהיינו עושים לפני שהיה לנו רכב. אבל החלטתי שאם אמא ואחי הלכו להסתפר, אני יכול בינתיים לנסוע לסופר שהוא 2 ק"מ מאיתנו, אבל י…
הודעה אחרונה מאת super-man, -
כמו תמיד גם הפעם אני מביא לכם תמונות ראשונות של האודי A3 סדאן כבר בארץ, כל הפרטים יפורסמו רק במועד השקתה בינתיים ניתן לתמונות לדבר.
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אתמול קניתי סיאט איביזה ויש לי כפתור אדום מוזר מתחת לפנל של המזגן לכפתור 3 מצבים. כבוי . דולק רציף ומהבהב אין לי שמץ של מושג בשביל מה צריך את הכפתור הזה או מה הוא עושה מצורפת תמונה של הכפתור (ד"א קניתי מסוחר רכב אז הוא גם לא יודע) תודה רבה לעוזרים..
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
שלום רב! בשבוע שעבר שכרנו רכב במילנו, איטליה וביום ראשון נסענו מאוסטריה על הכבישים המהירים דרך שווייץ וחזרנו לאיטליה. מסתבר שהיה צורך במדבקה המיוחדת כדי לנסוע באוטוסטרדות ולא ידענו כלל על כך. החזרנו את הרכב אתמול במילנו. בנוסף, בשל שילוט לא ברור קיבלנו קנס עירוני על חנייה ללא תשלום באוסטריה. לא שילמנו את הקנס כי תושב המקום אמר שאין הסכם בין אוסטריה לאיטליה בנוגע לקנסות חנייה ולכן הם לא יכולים לחייב אותנו. האם זה נכון? מה צפוי לקרות עכשיו? האם בטוח נקבל את הקנס? האם ניתן לעשות משהו בנידון עוד לפני שמגיע חיוב כלשהוא? מה קורה במצב שכרטיס האשראי מבוטל וחברת השכרת הרכב לא יכולה לגבות דרכו? תודה!
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- 3 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מחפש המלצה על מוסך יונתן בנהריה לחבר צפוני עם גולף 2.0 2008 TDI תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת seat ibiza TDI, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 962 צפיות
הזמנתי a3 והודיעו לי שהרכב כבר בארץ והכסף כבר הועבר אם תהיה לי הזדמנות לשנות מ 1.4 ל 1.8 ולשלם את ההפרש השאלה אם הם יסכימו? אני בטווח של לשנות הזמנה .או שזהוא? האמת שאני לא כל כך דלוק לשנות אבל אם יתאפשר אני אעשה את זה
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
קבלו את הצייסר הנדסת רכב ישראלית הרכב עדיין לא 4*4 וממש לא גמור כרגע רק 2*4 וכמובן שזה זמני ובשלבי פיתוח ובדיקת מערכות בתנאי קיצון http://www.youtube.com/watch?v=gsO1fH9tYr8 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת CLIPPER159, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 865 צפיות
בדיוק האזנתי לחדשות ברדיו - דיברו שם על פורמולה 1 בהודו. אני פשוט המום - להודים יש פורמולה 1 ? מדינה כל כך ענייה ועדיין מארחות תחרויות כל כך יוקרתיות ? היכן נמצאת ישראל בכל הסיפור הזה?
הודעה אחרונה מאת RedLabel, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
לטובת כל חברי הפורום, אני מפרסם סקר מקיף שעשיתי בין עשרות חברות ביטוח וסוכנים. מדובר בביטוח חובה+צד ג לכל נהג מעל גיל 30, מעל שנה רשיון, ללא תביעות וללא שלילות, ברכב פיאט פונטו מנוע 1242 סמ"ק עם 2 כריות אוויר+ABS. אני בעצמי עובד רשות מקומית ואבא שלי עובד בתעשייה האווירית. עובדי התעשייה האווירית מקבלים את התנאים הטובים ביותר מכל הקולקטיבים שאני מכיר. עובדי הרשויות המקומיות ושאר עובדי המדינה מקבלים תנאים שכל אחד יכול לקבל אצל סוכנים רגילים כמו למשל רוזין, משה וייס, קלנברג, אלמוג. אפשר לומר שהעבודה של אבא שלי בתעשייה אווירית חוסכת לי בסך הכל 120-150 שקל בשנה שזה גם לא ממש משמעותי. מה שמפתיע אותי כל שנה שתמיד אבל תמיד חברות הביטוח הישירות מנסות לקרוע אותי במחירי…
הודעה אחרונה מאת Eily, -
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אתמול בעודי חוזר מהבסיס לכיוון עפולה אחרי צומת מגידו ראיתי 3 משאיות כאלה והשאלה שלי היא מה הן עושות פה? היו להן לוחיות רישוי זרות מן הסתם.
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יצא לי להיתקל בפירסומת הזאת, איפה היצרתיות הזאת נעלמה?
הודעה אחרונה מאת sha15, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 8.9 אלף צפיות
ברשותי מרצדס c-class על תיבת הידית הילוכים (אוטומט) ישנו כפתור עם שתי אותיות C / S מה זה אומר? אשמח לתשובה אם מישהו מכיר
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
אהלן. בזמן האחרון אני מתלבט לגבי רכישת רכב קצת יותר ספורטיבי (פוזל למיאטה), אבל הגיר הידני קצת מרתיע אותי. ידוע לי שאני אצטרך באופן קבוע לשבת בפקקים של הילוך 1+2 במשך 30-35 דק' 4 פעמים בשבוע לפחות. מעולם לא היה בבעלותי רכב ידני, אבל התפעול עצמו אינו בעיה בגלל שלעיתים יוצא לי להשתמש בגיר שכזה. יש לי בעיה אורטופדית ברגל שמאל שגורמת לה להיות קצת יותר חלשה מרגל ימין, ולכן אתאמץ טיפה יותר מהממוצע להשתמש בקלאץ'. זה אמנם לא נוראי, אבל גם גורם במשוואה. השאלה שלי היא, עד כמה זה באמת נוראי? האם היתרונות גוברים על החסרונות? בכבישים פתוחים, גיר ידני (במיוחד כמו של מיאטה )הוא הנאה צרופה בשבילי.
הודעה אחרונה מאת DJI, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 929 צפיות
אבי אמור להפקיד את רישיונו מתחילת נובמבר לחודשיים ימים, בצו בית משפט. ב17 לנובמבר מסתיים תוקף רישיון הרכב. גם כך הוא לא יוכל לנהוג ברכב בתקופת השלילה ואין מי שיעשה במקומו את הטסט. לכן, הרכב צפוי לעמוד כל התקופה האמורה. מה בדבר התשלום על אגרת רישיון הרכב שצריך לחדשה לאחר ה17 לנובמבר ומה בדבר רישיון הרכב הנוכחי שתקף גם כן עד ה17 לנובמבר? במשרד התחבורה נכתב שניתן להפקיד את הרישיון וכך להימנע מתשלום על הזמן האמור, בתנאי שיהיה מעל חודש ימים, אך אם עליו להפקיד אותו במשטרה איך יוכל להפקידו במשרד הרישוי?
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי, אני מעוניין להזמין מחו"ל שני פנסי חזית לא מקוריים בעלי תקן ארופאי כוללים קיט קסנון וכולל נורות 6000K מותקנות, רציתי לדעת מול מה אני עומד מבחינת משרד התחבורה, דואר ישראל, מכס ישראל וכו' וכו' מכיוון שכבר שמעתי סיפורי אימה. מה בנוגע להליך היבוא עצמו? היבוא הוא יבוא אישי פרטי בשבילי, כמה מיסים אשלם בערך באחוזים? תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Charge, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בהגיענו הבוקר לקורוליסומט, אשתי הסבה את תשומת ליבי לדבר הבא: למי שלא הבין, הנה הצד השני: היות ומדובר בליסומט של חמי, שנמצא כרגע בחו"ל, ועוד קורולה, אני חושב שאתגבר על האובדן. מה שכן, ראיתי צורך לשתף במידה ומדובר במגיפת השלמת החלק הספציפי.
הודעה אחרונה מאת msigal, -
-
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
היום חזרתי משבועיים של חופשה בהונגריה, על הדרך הצלחתי לתפוס יום מסלול, ליפניות בעיקר, שאורגן ע"י מועדון סובארו ההונגרי. המסלול המפורסם ביותר בהונגריה הוא ההונגרו-רינג, אבל מה שלא כולם יודעים שבהונגריה יש עוד מסלולים, אמנם קטנים יותר ופחות נחשבים אבל מציעים אטרקציות לא פחות מהנות. את הגישוש הראשוני שלי עשיתי מהארץ במטרה להנות בהונגרו-רינג, בדף האינטרנט שלהם יש הצעות ל 2-3 סיבובים על רכבים ספורטיביים באיזור ה 300 שקל לסוויפט ספורט עד להרבה הרבה יותר עבור פורשה, לאחר יצירת קשר הובהר לי שאני בכלל לא אהיה הנהג אלה הנוסע ליד נהג מקצועי, תודה באמת! ביררתי גם עם החבר'ה הישראלים שמציעים חווית דריפטים, אבל המחיר... לא בשבילי. בעזרת קצת גישושים לאחר שכבר נכנסתי להונגרי…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
היי הרכב שלי הוא בבעלות דוד שלי, אני רוצה ללכת לשלם בדואר אבל לפני שאני יוצא סתם לחצי יום כיף מהעבודה רציתי לדעת בכלל אם אני יכול לגשת לשלם שם, או בתחנות הדלק למשל? תודה!
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
בזמן התערוכה בפרנקפורט (אלעד איך פיספסת את זה? ) מסתבר שלקוח מאוד לא מרוצה ש BMW שרכש M6 החליט להראות מה הוא חושב על הרכב מצטער זו הפלטפורמה היחידה שמצאתי לסרטון הזה
הודעה אחרונה מאת GreatSavana, -
-
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי אלפא רומאו 166 3.0. עכשיו כשאני בא לנעול תרכב (את הרכב) כשאני לוחץ על הנעילה של הדלתות ה נסגרות ונפתחות שוב. מישהו יודע איך לאפס אותו? ועוד שאלה קטנה: יש לי דגם 2005. יש לו מנגנון להרמת חלונות ? אם לא, איפה אפשר לעשות את זה ? D:
הודעה אחרונה מאת shais01, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום! היום קיבלתי את הקליאו החדשה, דגם קולקשן. אך שאני נועל את הרכב, המראות לא מתקפלות אוטומטית. מישהו יודע איך מסדרים את זה? לא מצאתי הסבר בספר רכב לנושא... תודה!
הודעה אחרונה מאת TAL-S, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4430819,00.html אני מפספס פה משהו? חוץ מהעובדה שכולם בני דודים והשופט כנראה לא אוהב קרובי משפחה.
הודעה אחרונה מאת igalr, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 340 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- quzzaa
- רכשון
- Moshe c
- אברהם א
- שחר 1
- seat2005
- yoav911gt2
- Or1999l
- om2
- Shay Shd Dave
- פיגו107שנת2010
- zvigolden