Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים לכל החברים, שלי לא כל כך טובים :-(

לא עדכנתי את הנושא שלי זמן רב, כי לא רציתי להקפיץ אותו לשווא.

כעת אני מעדכן, כשאני מתבייש בנסיבות שאני צריך לעדכן.

זה פשוט היה ידוע שזה יקרה, שזה רק עניין של זמן. אני חושב שראו את זה בנושא הראשון שפתחתי.

אני מתבייש, כי גם הגיעו חברים ללמד אותי, גם קיבלתי המון שיעורים מהמון אנשים טובים פה.

אז איך אני עושה טעות שכזאת?

אני עוד יותר מתבייש שאם אמא ואחי יגלו, אני לא יודע מה תהיה תגובתם. מה הם יחשבו עלי.

היום נסעתי לעשות קניות לשבת.

יש לנו סופר ליד הבית, שהייתי יכול ללכת ברגל, כמו שהיינו עושים לפני שהיה לנו רכב.

אבל החלטתי שאם אמא ואחי הלכו להסתפר, אני יכול בינתיים לנסוע לסופר שהוא 2 ק"מ מאיתנו, אבל יותר זול.

אני אחסוך לנו כסף לבית, כי גם ככה הכל עולה.

ירדתי אל הרכב, התנעתי.

המתנתי כמה דקות שהנורות יכבו. נתתי למנוע לעבוד קצת. הכל כפי שלימדו אותי.

שילבתי להילוך אחורי R, התחלתי לנסוע אחורה כמו שאני עושה תמיד בעזרת הקלאץ'.

ממש באותו הרגע, הרגשתי כמו מכה, אז החזרתי לניוטרל, הרמתי בלם יד, יצאתי מהאוטו.

ראיתי שנכנסתי ברכב שעמד שם. עם החלק האחורי שלי בחלק האחורי שלו.

התעכבתי שם כמה דקות כשהסתכלתי מכל צד, בדקתי, גם צילמתי, כשאני לא יודע למה אני מצלם.

אני רק זוכר שזה מה שכותבים תמיד, אם עשית משהו תצלם.

באותו רגע גם נזכרתי שאתה צריך לרשום את הפרטים שלך על פתק, לשים לנהג בחלון.

לא היה לי לא עט ולא פתק באוטו, אז אם מישהו קורה את זה תדאגו שתמיד יהיה לכם.

אצלי למזלי הבן אדם הגיע לבד.

הבן אדם שמע את האזעקה, ראה שאני מסתכל ברכב שלי ושלו, ירד למטה אל הרכב שלו.

הוא צחק, אמר לי מה קרה, למה אתה לחוץ, אתה צריך עזרה? אמרתי לו שתראה מה עשיתי לך.

הוא צחק ואמר שזה שטויות. אתה עוד צעיר, זה נקרא מכות חניה, זה בסדר, סע לשלום.

שאלתי אם הוא רוצה את הטופס של הביטוח שלי, או פלאפון. הוא אמר לי תירגע, הכל בסדר, סע לשלום.

אני לא יודע עכשיו מה יהיה עם האוטו שלו.

גם מה יהיה עם האוטו שלי. הרכב שלנו רק חודשיים אצלנו.

אני עשיתי לנו כבר סימן ברכב, גם חיישן רוורס אחד יוצא ממקומו.

אני באמת שמתנצל, ולא יודע איך זה קרה :|

מה לדעתכם אני צריך לעשות? האם אני יכול לסדר את הנזק שלנו לבד? האם כעת לא יכנסו לחיישן מים בגשם?

צריך להגיד למשטרה על מה שקרה? עוד לא התקשרתי לסוכן ביטוח. חושבים ללכת לבדוק מה שלום השכן? להציע לו שאני אתקן את הסימן שלו, שהרי אני אשם?

פשוט להתבייש, בחודשיים לעשות דבר כזה:cry:

אמא אפילו לא יודעת על המקרה, גם לא אחי. כולי תקווה שתתנו לי דרכים כיצד לפעול בכדי להחזיר את המצב לקדמותו.

האם החיישן נהרס לדעתכם? איך אסדר את הסימן החיצוני שעשיתי לרכב?

הסימן שעשיתי לאוטו שלנו, אני מקווה שאוכל לסדר לבד, לפני שאמא או אחי יראו את זה.

צילמתי פעמיים

החיישן רוורס שיצא ממקומו, ניסיתי להכניס, גם הבן אדם ניסה לעזור לי, הוא פשוט לא נכנס.

אני לא יודע איך זה קרה לי, איך עשיתי דבר כזה. באמת שלא. אם חשבתי שאני נוהג טוב, היום קיבלתי את התשובה.

אני חושב אולי כדאי לקחת הפסקה של כמה ימים מנהיגה. למרות שאני כמעט לא נוהג.

אני נוהג רק כשצריך להסיע את אחי. הפעם האחרונה הייתי ביום שלישי, לאבחון שלו.

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא קרה כלום.

לכולנו לפעמים זה קורה בהיסח הדעת.

אוטו זה לא דבר שיושב בויטרינה בסלון.

זה ברחוב, לפעמים ילד עם אופניים נופל על האוטו, לפעמים עגלה של סופר מתדרדרת על האוטו.

תמשיך הלאה.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

החיישני רוורס לא הזהירו אותך?

הנזק לא נראה מי יודע מה, תנסה לקחת קצת משחה לפוליש יכול להיות שזה יטשטש את הנזק

זה אגב קורה הרבה יותר לנהגים חדשים וכאלה שעוברים פתאום לרכב ארוך או רחב יותר משמעותית, זה טבעי וכל הכבוד שלא ברחת :)

אין צורך לדווח לביטוח או למשטרה

הדרך הכי לא נכונה להתמודד עם דברים כאלה זה להפסיק לנהוג, זה טעויות שעושים בהתחלה והימנעות מנהיגה גם תגרום לזה שאתה לא תשתפשף מספיק כדי שזה לא יקרה עוד פעם.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

איך אומרים, קודם כל תירגע. לך, שתה לל כוס מים, אולי אפילו תשטוף את הפנים.

חזרת? יופי, לא קרה כלום, הכל בסדר. העולם מתחלק לשניים: אלה שדפקו את הרכב בחנייה ושקרנים מסריחים. אתה עכשיו חלק מקבוצה גדולה ואיכותית שכוללת כל בנאדם שאי פעם התיישב מאחורי ההגה.

לגבי לערב את הביטוח אני חושב, אפילו דיי בטוח, שאין סיבה. קח את הרכב למוסך לקבל הצעת מחיר (לא ראיתי את התמונות כי אני כותב מהטלפון) ותחליט אם שווה לך לתקן את הנזק שנשמע מאוד לא רציני. את אותו הדבר אני מציע לך להציע לבעלים של הרכב שבו פגעת, ותציע לו לתקן את הנזק על חשבונך.

אחר כך אתה מוזמן ללכת לאכול ארוחת ערב טובה ולהמשיך בחיים שלך. לא קרה כלום.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

אל תקח את זה קשה, קורה לכולם, גם לטובים ולמנוסים ביותר. לא נורא בכלל. לקחת הפסקה מנהיגה יהיה הרעיון הכי גרוע שאתה יכול לחשוב עליו - תחזור להגה, פשוט תפיק לקחים ותיזהר יותר, זה הכל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

הרבה בזכות זה שנסעת לאט ובזהירות- מנע הרבה נזק.

לא קרה כלום.

לחיצה קטנה על החיישן והוא יחזור למקומו. את השיפשוף תטשטש עם פוליש.

סע בזהירות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני מבין את ההרגשה הזאת של "דפקתי את האוטו".

נכון, לא נעים, לא נחמד, לא כיף והרגשה של חוסר ביטחון.

אבל אתה יכול לצאת מההלם - זה קורה לכולם.

אני נכנסתי בלי לשים לב בעמוד בחניה ( שהחברה מדברת הרבה תוך כדי רוורס ), היה נזק של פס קישוט ניקל וכמה שיפשופים, אבל באותו רגע גם חשבתי על זה שצריך לקחת הכל בפרופורציה - אתה בריא ושלם, סה"כ מכה בפח. :roll:

עוד מקרה היה איזה חודשיים אחרי שקיבלנו את הרכב, פניתי אחרי מישהו ולא שמתי לב שהוא עצר במעבר חציה. במזל עשיתי פניה רחבה מאוד ככה ש"רק" שיפשפתי לו את הפנס ו"הנזק" היה אצלי, הוא ויתר ונסענו לשלום...

גם יצאת ממש טוב ברגע שנשארת ברכב ולא ברחת, וגם נפלת על בנאדם טוב שלא עשה מזה סיפור ( עוד היית יכול ליפול על מישהו שהיה רוצה לתקן את כל הרכב על חשבונך ) אז אני בטוח שלמדת להבא את הלקח (:

פורסם

אני לא יודע איזה נזק גרמת לרכב השני, אבל מזל גדול שלא נפלת על איזה ערס שהיה דורש ממך לתקן לו חצי מהאוטו.

כמו שאמרו זה שטויות, קורה לכולם.

פורסם

צהריים טובים סופרמן, הלוואי כל בעיותינו תאונות קטנטנות. אם אינך מסתדר עם חיישן הרוורס, קפוץ לפחח או מוסך או מתקין אזעקות

שיסדר בחינם תמורת המילה תודה.

תשמע, גם אני פעם דפקתי אוטו בחנייה בחוסר זהירות אבל בניגוד לך, לרגע לא חשבתי להשאיר פתק והבעלים הזועם של האוטו שדפקתי היה במקום. כן, דפקתי גם את האוטו שלי וגם את האוטו שחנה ליד.

הוא כעס עליי ואני כעסתי עליי והסכמנו שאני אהבל חסר זהירות. אח"כ הוא עלה איתי נדבק אליי כל היום והזכיר לי כמה שאני אהבל:

לא כל אחד מצליח לדפוק שתי מכוניות של עצמו בו זמנית. אני כן.

מזל שלא נגרם נזק גדול מדי , אחרת אני לא יודע את הביטוח של מי הייתי תובע.

יהיה בסדר, טעויות קורות.

פורסם

שלום סופרמן,

אשתף אותך (ואת שאר חברי הפורום) בשני סיפורים שקרו לי:

1) קצת אחרי שקניתי את הרכב שלי, בשנת 2006, החניתי בחניון כלשהו שהיו מסביבו עצים. כל כך התרכזתי במראה האחורית שלא שמתי לב שיש עץ מימין לאוטו. שיפשפתי את הכנף הימנית אחורית ונשאר סימן דומה מאוד לאצלך, סימן שנמצא על האוטו עד היום (לא היה טעם לתקן). הרכב צבר מאז הרבה שריטות נוספות, חלקן תודות לי וחלקן תודות לאחרים. הראשונה היא תמיד הכי קשה. אגב, זה קרה אחרי שהיה לי רשיון במשך שנתיים, ועם רכב פרטי שהוא הרבה יותר קל לתמרון מאשר הרכב שלך, והראות החוצה בו טובה יותר.

2) לפני כשנתיים יצא לי לנהוג בואן בגודל דומה לשלך (מרצדס ויטו) למשך שבוע באירופה. באותה תקופה היה לי רשיון כבר מעל 6 שנים. למרות שכבר היה לי נסיון מאחורי ההגה, כמעט שנכנסתי במישהו אחר בחניון כמעט בדיוק באותה צורה שקרתה לך (לפי התמונות). במזל פספסתי אותו בס"מ בודדים.

מה שאני מנסה לומר הוא שגם לנהג מנוסה הרבה יותר קשה לתמרן עם רכב כמו שלך, וגם עם רכב שהרבה יותר קל לתמרון שפשופים בחניה קורים. אין לזה קשר לאיכות הנהג או לנסיון- בד"כ מדובר ברגע שבו תשומת הלב שלך היתה ממוקדת לכיוון אחר.

שוב, לא צריך להרגיש רע. אם נגרם נזק לרכב השני, תקן אותו אם הנהג ישני ידרוש ואם הוא לא ידרוש, הרווחת. ברגע שעניין הנזק לרכב השני נסגר לשביעות רצונו- אין שום סיבה בעולם להרגיש רע. אם היית בורח לאחר שגרמת נזק- אז היית צריך להרגיש רע.

ברור שהתחושה כרגע לא נעימה, אבל כמו שכתבתי, השריטה הראשונה היא הכי קשה. בסוף מתגברים, ואם וכאשר זה יקרה שוב, בתקווה כבר יהיה לך קל יותר להתמודד עם זה. למרות ההרגשה הרעה, אין שום סיבה שתפסיק לנהוג.

"ai motoare capul doare"

פורסם

אתם נותנים לשיקולים זרים להנחות אותכם בתשובות.

החיישני רוורס "צרחו" זמן ממושך לפני הפגיעה, ואם היה שם ילד/נער/בחור/זקן... גם תשובתכם היו כאלה סטריליות.

סופר מן נוהג בקלות ראש (זאת לא פעם ראשונה שיש לו סיפורים מוזרים) ולא צריך להימצא ליד ההגה, עד אשר ידע לשלוט על הרכב: בבטחה שלו ושל הסובבים אותו.

פורסם

קודם כל תירגע, לא קרה כלום. הנזק מזערי (ואפילו שולי) בזכות זה שנהגת בזהירות (לאט !!!).

לא קרה כלום, גם בעל הרכב ראה את זה.. הכל בסדר.

דבר אחד: "שאלתי אם הוא רוצה את הטופס של הביטוח שלי, או פלאפון. הוא אמר לי תירגע, הכל בסדר, סע לשלום." אתה לא אמור לתת לו את תעודת הביטוח שלך, רק את הפרטים שלך.. (שם\ת.ז.\טלפון\חברה מבטחת\מס פוליסה אם יש). להבא...

קח סיפור אישי שלי; לעולם לא עשיתי תאונה, לעולם לא נגעתי/שפשתי שום רכב. (ולא היו לי חיישנים בשום רכב)

השבוע ביום שני הקפצתי את סבתא שלי לקופת החולים המקומית, הורדתי אותה וחיפשתי חנייה.

מצאתי אחת די צפופה לפני פורד פיאסטה חדשה, piece of cake.

התחלתי רוורס, הגעתי לשלב הזה שאני ממש זוחל אחורה.. ובום מפתיע. (עוצר, פארקינג, בלם יד, יוצא החוצה)

בטח יצא לך לראות - בג'ימני גלגל הספייר יושב על הדלת האחורית (עוד לא התרגלתי ל"תוספת" הזאת.), וממש בקטנה נגעתי עם קצה הצמיג במכסה המנוע של הפורד.

(שום נזק, אפילו את האבק ממכסה המנוע זה לא שפשף..)

השארתי לו פתק, הוא התקשר אלי ושאל אם אני רציני.. "אין שם שום דבר..איפה פגעת בו?", הסברתי לו, הבנו שאין שום נזק ונפרדנו כידידים.

long story short - shit happens.

לא צריך להתרגש מכל דבר, זה רק חתיכת פח עם גלגלים.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

TRONCHO - מאיפה הדרמה? עמד רכב מאחוריו, הוא נכנס בו מיד אחרי התחלת הנסיעה. קצת פרופורציות - כולה דפיקת חניה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בדבר אחד אתה צודק בכתורת שלך. זה היה צפוי.

זה היה צפוי כי ברגע שאתה מאחורי ההגה, אלו דברים שקורים. לכל אחד. כמו שכבר אמרו לך פה, מי שאומר שלו זה לא קרה, הוא או שקרן, או שהוא נוהג רק על סקטים.

זה היה צפוי כי אתה נוהג על רכב גדול, עם ראות מחו**נת לאחור, ולא על פיאט פנדה.

כל שאר הכותרת שכתבת לא נכונה. אין לך מה להתבייש.

שיתבייש זה שסידר לי שקע לבן ויפה בכנף האחורית, בחניון של בית לווינשטיין ברעננה (לפי גובה הסימן, זה ככל הנראה היה רכב דומה למה שאתה נוהג בו) וברח בלי להשאיר פתק.

לאור המיקום (מרכז לשיקום נכים) וגודל הרכב, אני נותן לו את הקרדיט שהיה זה הנכה בעצמו שנהג, והוא לא היה יכול טכנית לרדת לתת פרטים.

ואם לא זה המקרה- אז שיחנק.

רק דבר אחד לא ברור- חיישני הרוורס לא צפצפו?

בקשר לנזק- טשטש את השפשוף עם פוליש, ותלחץ שוב את החיישן עד שיחזור למקום.

אם הוא קופץ שוב- צלם לנו אותו מקרוב. יכול להיות שהקליפס שלו נשבר, ויהיה צריך להחליף אותו.

אין לך מה לחשוש ממים שיחדרו. החיישן עצמו אטום מכל צדדיו.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018 <של הזוגית

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014 <של הבנים

3. KIA SPORTAGE III 2.0EX 2015 <המצטרפת החדשה לצי

פורסם

שימו לב שהשפשוף על הכנף ולא על הדלת האחורית, יכול להיות (כך נראה לי, בכל אופן) שהרכב של השכן לא היה בדיוק מאחוריו אלא מאחוריו ולידו (מחוץ לזוית הקליטה של החיישנים) והוא פשוט התחכך בו. כלומר, נראה שהמכה במקום המסומן בעיגול בתמונה המצורפת.

VW_Transporter_TDI_(T5)_Facelift_rear_20100902.jpg

"ai motoare capul doare"

• תוכן חדש...