Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 78
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ידידי היקר, אתה נהג חדש. כל אחד מאיתנו היה כזה ודפק את האוטו. מספיק שתסתכל סביבך ותראה כמה מכוניות שרוטות ודפוקות יש (וזה עוד שאתה לא יודע לזהות את התיקונים שיש על האחרות). זה אומר ש 50% מהשריטו. נגרמו באשמ. הנהג וזה כבר יתן לך תמונה כמה זה קורה.

חשוב שתלמד להסתכל טוב, כשאתה נוסע רוורס לזוז טיפה (סנטימטרים ספורים ) ולעצור כדי שאם יש שם מישהו הוא יברח או ידפוק לך על האוטו(לך אין שדה ראיה טוב אחורה. זה לא רכב פרטי) ועדיין זה יקרה. תמשיך הלאה ותיזהר יותר כי השלב הכי מסוכן ש פרק הזמן בין הרגע שאתה חושב שאתה שולט טוב ברכב עד הרגע שאתה באמת שולט בו טוב.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

קודם כל ח"ח לאלי, אני שמח לראות כל תגובה בעניין שלך, השרשור שלך השיג כל כך הרבה תשומת לב והרבה עזרה מהחברים שזה פשוט כיף לקרוא.

לגביך רחמים - אתה צריך להפנים דבר אחד מאוד מאוד פשוט - לא משנה מה אתה עושה, במי נכנסת, אם מישהו נכנס בך, גם אם עשית טוטאלוס לרכב - כל עוד אף אחד לא נפגע, הכל בסדר, אין מה להתרגש. מקסימום יש ביטוח.

תאונות קורות לכולם - גם אמא שלי עם 30 שנה רשיון עשתה רברס עם הרכב חדש ושרטה את הכנף. אבא שלי עם 45 שנה רשיון הוריד ברברס עמוד ואיתו את הפגוש ברכב הקודם.

אל תתרגש, אל תפחד, הכל בסדר, זה חלק מתהליך הלימוד, אפשר להגיד שזאת לא תהיה הפעם האחרונה שלך, כי לאף אחד אין פעם אחרונה עד שהוא מגיע לגיל בו הוא כבר לא יכול לנהוג.

שמח שהכל הסתדר, אין לך מה לדאוג לגבי הרכב השני, אם יהיה לו משהו הוא כבר ימצא אותך.

לגבי משטרה - צריך לערב אותם *רק* במקרים של פגיעות גוף, כל עוד אין פגיעות גוף, הכל בסדר.

בהצלחה, שמח לראות התקדמות.

פורסם
אתם נותנים לשיקולים זרים להנחות אותכם בתשובות.

החיישני רוורס "צרחו" זמן ממושך לפני הפגיעה, ואם היה שם ילד/נער/בחור/זקן... גם תשובתכם היו כאלה סטריליות.

סופר מן נוהג בקלות ראש (זאת לא פעם ראשונה שיש לו סיפורים מוזרים) ולא צריך להימצא ליד ההגה, עד אשר ידע לשלוט על הרכב: בבטחה שלו ושל הסובבים אותו.

סופר מן לא נוהג בקלות ראש אלא נוהג בלחץ תמידי מוגבר יחסית לנהג חדש.

אם הוא לא הימצא ליד ההגה אז הוא לא ילמד לעולם לנהוג (תחשוב על מה שכתבת לפני שאתה יורה באוויר).

איזה כייף לי :)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

יש הבדל גדול בין לנסוע אחורנית בזהירות, לא לאמוד נכון את המרחק ולשפשף קצת את הרכב, לבין לשלב לרוורס, לצאת מהחניה בלי חשבון ולהוריד למישהו חצי רכב/להוריד ילד. הבדל גדול מאד. אתה נהג זהיר מאד, רק מהטון שבו נכתב הפוסט שלך אפשר להבין שהפנמת את המקרה ושהחוויה הזו רק תהפוך אותך לנהג טוב יותר. רק אל תפסיק לנהוג - זה בטוח לא יהפוך אותך לנהג טוב יותר.

ד"א, כל הכבוד לE-A. תמיד כיף לשמוע שיש אנשים כמוך.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

סופרמן, בטח אמרו לך את זה הרבה פעמים, אבל כנראה שזה לא מספיק: אתה חייב ללמוד לשחרר. מההודעות שלך ניכר שאתה לוקח דברים הרבה יותר קשה ממה שצריך.

מה שעשית לא שונה מלפגוע עם האצבע ברגל של השולחן. זה כואב, זה מעצבן, אבל זה עובר אחרי כמה דקות וזהו, שוכחים מזה.

אף אחד לא יחשוב עליך שום דבר רע. זה קורה לכולם. עובדה שגם בעל הרכב לא לקח קשה.

מאיפה מגיע ה"אני לא יודע עכשיו מה יהיה עם האוטו שלו ועם האוטו שלי", מאיפה ה"צריך להגיד למשטרה?" או לסוכן ביטוח. ללכת לבדוק מה שלום השכן? - קצת פרופורציה, מן. כולה שפשוף...

ושום הפסקה מנהיגה - תמשיך לנסוע כרגיל. אל תגביל את עצמך בגלל שטות.

אגב, לא צריך להמתין דקות עד שהנורות יכבו ולא צריך לתת למנוע לעבוד קצת. כמה שניות לחכות וזהו, אפשר לנסוע.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

קודם כל שתדע שאלי הוא אחד התותחים בתחומו (דיטיילינג) בפורום אם לא הטוב ביותר.

דבר שני, לפי מה התגובות שלך הבנתי שאתה לא שומע את החיישנים בגלל הרדיו, אז תחליש אותו ידנית, שניה לפני שאתה מעביר לרברס (שאתה לוחץ על הקלאץ' והברקס תחליש, לי קרה בדיוק מה שקרה לך, המוזיקה הייתה חזקה מידי ולא הייתי מרוכז ונכנסתי בעמוד.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

מצטרף לח"ח לאלי ומוסיף עוד אחד לסופרמן.

היום זה לא מובן מאליו שמישהו שפגע ברכוש של מישהו אחר כל כך נלחם שהנפגע לא יינזק ולוקח כל כך ללב את הנזק שנגרם לשני. סופרמן, כן ירבו כמוך וכמו אלי.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

לא קרה שום דבר,אלו דברים שקורים,אבל אתה נהגת כמו שצריך להיות,לא ברחת מהמקום!

אני אשמח שאלי עזר לך להעלים את הסימן,כול הכבוד.

להבא פשוט צריך להשים יותר לב,זה הכול וממש אל תחשוב על הפסקות,תנהג יותר,תהיה מאומן יותר.:wave2:

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

סופרמן הכל בסדר, זה קורה לכולם,

מזל שנגמר בשריטה קטנה וזהו.

את החיישן דחוף פנימה בלחיצה ואת השריטה ניתן לטשטש קצת.

הכל בסדר, תרגע קצת רק שריטה ולא מעבר לזה, מטעויות לומדים !

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

ישר כח לאלי

רחמים, כמו שכבר אמרו לפני, לא קרה כלום. מטעויות לומדים.

אני לא יודע איך החניה אצלך בנויה. אבל כשיש חניה בניצב, לדעתי יותר בטוח לחנות ברוורס מאשר לצאת ברוורס - ככה לפני שנכנסים לחניה אפשר לסקור אותה שאין שום מכשול (שרוב הסיכויים שהוא יהיה סטטי), ביציאה מחנייה עלולה להיות תנועה של אנשים ו/או מכוניות ולכן כדאי שיהיה שדה ראייה מירבי.

אפילו מצאתי ברשת עוד טיעונים תומכים

http://paultan.org/2008/07/26/reverse-parking-into-a-parking-bay-is-better

http://www.directline.com/car-insurance/advice/safety-security/parking.htm

http://www.slate.com/articles/life/transport/2011/02/youre_parking_wrong.html

פורסם

Barney

אכן צדיק, כל הכבוד לך אלי היקר.

המון תודה, תודה רבה.

Night Driver

תודה על העידוד חבר.

אני אכן נהג חדש. אולי אפילו נהג חדש שגרוע מהנהג חדש הממוצע.

אבל כל שנותר לי הוא להשתפר, ללא מקרים דומים למקרה שקרה היום. זה מה שאני מאחל לעצמי.

תודה על הטיפ.

הסברת לי עליו גם יותר בהרחבה, מודה לך מאוד.

אולי כדאי לי להתקין צפצוף כמו שיש למשאיות.

צריך לברר בגוגל כמה עולה דבר כזה, אם זה אפשרי להתקנה ברכב כמו טרנספורטר.

זה אם חלילה יקרה מקרה עם בן אדם, חס וחלילה, אבל כדאי אולי לנקוט במשנה זהירות.

אם יש לחברי הפורום מושג כמה עולה דבר כזה, אנא שלחו לי הודעה פרטית, אני אודה לכם מאוד.

phpclub

שלום חבר, אכן צודק, הכי חשוב שאין נפגעים בגוף.

למרות שגם נפגעים ברכוש זה לא נעים.

אין לנו, לאנשים בפורום לדעת, אולי הרכב יקר מאוד ללבו של השכן, אולי עלה לו הרבה כסף, אין לנו לדעת.

אמרת שזו לא תהיה הפעם האחרונה שלי, אני אישית מאחל שכן פעם אחרונה חבר, אבל אין לדעת. כולי תקווה שיותר לא יהיה.

אחרי היום, אנהג בזהירות כפולה ומכופלת, לא אסתמך על חיישני רוורס.

אסתכל במראות צד, אפתח חלונות לפני לשמוע, אסרוק את האזור לפני כניסה לרכב, אפעל בזהירות רבה.

תודה חבר, ישנה התקדמות כמו שכתבת, רק חבל שהיא מהולה עם מקרה מצער שכזה.

SlowRide

תודה, אתה צודק.

אני אולי אפסיק רק ליום יומיים. בכדי להירגע מעט.

מצטרף לכל הכבוד לאלי, בחור משכמו ומעלה, כל הכבוד לו. הגיע וסידר במהירות, ראו על פניו שרוצה לעזור לי מאוד.

sronis

רוני,

ראשית, תתחדש, קראתי שיש לך רכש חדש.

אכן, אמרו לי שאני צריך להשתחרר.

אני לא יודע איך. זה לא כל כך מפריע לי למען האמת.

רק פה בפורום כשאני מתנסח, פותח נושאים, אז אולי רואים זאת.

אתם כבר בטח רגילים לראות נושא שאם הכותב שלו הוא סופרמן אז הנושא יהיה ארוך מהרגיל. מצטער כמובן.

לפגוע עם האצבע בשולחן עובר חבר, פה יש שריטה שאם לא תתקן, לא תעבור.

אם לשכן גם יש שריטה, כי אני לא זוכר, היה לו פלסטיק שחור כזה, אז זה ישאר לו. אולי יהיה לו קשה למכור ככה את הרכב.

צריך לחשוב על זה גם חבר.

אני ממתין שהנורות יכבו, לאחר מכן מניע את הרכב, ממתין קצת כי ככה הבנתי שעושים בדיזל.

תודה רוני.

rupni

שמתי לב, הוא עשה הכל במהירות. כמה שניות ופשוט אין זכר.

אני מבין שהמקרה קרה גם לך.

הרדיו אצלנו אף פעם לא בעוצמה חזקה. זה פשוט שיפעל ברקע, שלא יהיה שקט.

אבל אני לא יודע מה קרה היום. כנראה באמת אולי חוסר ריכוז, או הסתמכות על החיישנים. אבל מקווה שלמדתי מהיום הזה.

Night Driver

גם אני מצטרף לח"ח לאלי.

כן ירבו כמוכם וכמו אלי.

yulianx

תודה יוליאן.

Danix60

את החיישן אלי סידר לי.

אכן למדתי מהטעות הזאת כמו שכתבת.

liran123

אתה צודק לירן, אבל קשה לי לחנות ברוורס.

לכן אני חונה איך שאני נכנס מהנסיעה.

אין ספק שאם הייתי חונה ברוורס זה לא היה קורה.

פורסם

sronis

רוני,

ראשית, תתחדש, קראתי שיש לך רכש חדש.

אכן, אמרו לי שאני צריך להשתחרר.

אני לא יודע איך. זה לא כל כך מפריע לי למען האמת.

רק פה בפורום כשאני מתנסח, פותח נושאים, אז אולי רואים זאת.

אתם כבר בטח רגילים לראות נושא שאם הכותב שלו הוא סופרמן אז הנושא יהיה ארוך מהרגיל. מצטער כמובן.

לפגוע עם האצבע בשולחן עובר חבר, פה יש שריטה שאם לא תתקן, לא תעבור.

אם לשכן גם יש שריטה, כי אני לא זוכר, היה לו פלסטיק שחור כזה, אז זה ישאר לו. אולי יהיה לו קשה למכור ככה את הרכב.

צריך לחשוב על זה גם חבר.

אני ממתין שהנורות יכבו, לאחר מכן מניע את הרכב, ממתין קצת כי ככה הבנתי שעושים בדיזל.

תודה רוני.

זה כן מפריע לך, אתה רק משכנע את עצמך שזה לא.

תפסיק להצטער, תפסיק להתנצל, תפסיק להרגיש נחות. זה רק יעשה לך טוב.

שריטה אולי לא עוברת, אבל זו כולה שריטה. מה יש להתרגש?

מילא, אם השכן היה עושה מזה עניין (שלא לצורך), אבל אפילו הוא אמר לך שזה שטויות. אז מה אתה לוקח קשה?

תפסיק לחשוב "מה יהיה" כל הזמן. יהיה לו קשה למכור את הרכב עם השריטה? אז מה אתה רוצה, לתת לו 500 שקל? נשמע לך הגיוני? ולא, אתה לא צריך לחשוב על זה. זאת לא בעיה שלך. לא כל דבר הוא בעיה שלך.

הנורות נכבות אחרי חמש שניות. זה בסדר. אח"כ שלב להילוך וסע. לא צריך לחכות.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא יודע, אולי אתה צודק.

פשוט ככה זה אני. אני יכול לכתוב לך שבסדר, אבל אני לא רוצה סתם להגיד.

ככה אני פשוט חבר.

אני מתנצל כי אם עשיתי משהו, אני צריך להתנצל חבר.

אני בדרך כלל מאריך בהודעות שלי, אז זה לא נעים אולי למישהו לראות כל כך הרבה טקסט, או לקרוא כל כך הרבה.

אז אני מתנצל מראש. כי אני מבזבז לבן אדם את הזמן, כי אני כותב באריכות ולא בקצרה.

גם כשנכנסתי היום ברכב, אני מרגיש לא נעים.

זה נכון שהשכן הראה כאילו זה לא אכפת לו.

אבל בכנות רוני, אני לא יודע איך בן אדם שדפק למישהו את האוטו, לא יכול שלא לחשוב על זה במהלך היום.

אולי הבן אדם כועס עכשיו, אולי הוא רצה למכור את האוטו ואני גרמתי לו לפגם קוסמטי שבגללו יהיה לו קשה?

כמו שאני כותב שאם אלי לא היה מגיע, הייתי נאלץ לתקן את השריטה לבד, הכסף הזה הייתי מבקש אותו

מאמא, היא הייתה נותנת לי אותו מהקצבת נכות, כי השתתפות עצמית בביטוח שלי זה 3000, כי אני חדש וצעיר.

אז אני גם חושב על השכן, כמו שלנו זה היה גורם לחיות בדוחק או לוותר על דברים חשובים, אולי אותו הדבר אצל השכן.

אני לא יודע חבר.

אולי אני באמת בן אדם מוזר רוני.

אתה לא היחיד שחושב ככה, יש פה חבר פורום שכתב שאני כותב סיפורים מוזרים, כי אולי הנושאים שלי או צורת הכתיבה שלי גם מצחיקה אנשים.

אבל אני לא יודע איך להשתנות.

אף פעם לא העירו לי על זה למען האמת. אז אני חיי עם זה בשלום פשוט.

למשל אני אפילו עכשיו חושב מה עם השכן, כי מאז המקרה לא ראיתי אותו.

פשוט אני רוצה לדעת שהכל בסדר אתה מבין. אני לבד יתבייש ללכת אליו. אז בינתיים אני רק יכול לחשוב.

בקשר לנורות, טוב לדעת, תודה.

אני אולי אעצבן אותך במשפט הבא, אבל אני מתנצל אם גרמתי לך להתעצבן מעט.

כי פשוט כשקראתי את ההודעה שלך, זה היה נראה שאולי אני קצת מעצבן או מרגיז אותך.

אתה מאמין לי שזו לא הכוונה שלי, בכלל לא. לא התכוונתי ולא רציתי שזה מה שיקרה.

פורסם
אלי, יצאת צדיק.

כל הכבוד!

:angel:

חיכיתי שחיים הכט יקפוץ עליי מעבר לפינה..לא קרה8).

ובנימה יותר רצינית,רחמים היה לי לעונג להכיר אותך (וואלה באמת בנאדם זהב)

מקווה שירבו עוד אנשים כמוך שדואגים קודם לאחרים ורק אז חושבים על עצמם.

כמו שאמרתי לך היום וכמו שאמרו לך פה הרבה, תפסיק להילחץ ולאכול תסביכים על עצמך!!!

אתה נוהג בסדר גמור (יחסית לנהג חדש:wink:). אל תדאג נעשה עוד כמה שיעורי נהיגה כמו היום ותנהג כמו תותח.

עריכה: תעזוב את השכן הכל בסדר איתו. אם תציק לו יותר מדי הוא עוד ימציא לך תקלות.

• תוכן חדש...