Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4635 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב!

בשבוע שעבר שכרנו רכב במילנו, איטליה וביום ראשון נסענו מאוסטריה על הכבישים המהירים דרך שווייץ וחזרנו לאיטליה. מסתבר שהיה צורך במדבקה המיוחדת כדי לנסוע באוטוסטרדות ולא ידענו כלל על כך. החזרנו את הרכב אתמול במילנו.

בנוסף, בשל שילוט לא ברור קיבלנו קנס עירוני על חנייה ללא תשלום באוסטריה. לא שילמנו את הקנס כי תושב המקום אמר שאין הסכם בין אוסטריה לאיטליה בנוגע לקנסות חנייה ולכן הם לא יכולים לחייב אותנו. האם זה נכון?

מה צפוי לקרות עכשיו? האם בטוח נקבל את הקנס? האם ניתן לעשות משהו בנידון עוד לפני שמגיע חיוב כלשהוא?

מה קורה במצב שכרטיס האשראי מבוטל וחברת השכרת הרכב לא יכולה לגבות דרכו?

תודה!

פורסם
מה קורה במצב שכרטיס האשראי מבוטל וחברת השכרת הרכב לא יכולה לגבות דרכו?

אני לאור חששות מדו"ח באיטליה על כניסה לאיזור אסור ( "TRAFFICO LIMITATO ) בדקתי על הנושא באינטרנט, ומצאתי מקרים לפה ולפה.

כלומר יש סיכוי שהחברה תעזוב אותך, אבל גם יש סיכון מסויים שעוד ישלחו לך מכתבים מעו"ד בארץ על גביית החוב - וזה פחות נעים.

אתה יכול בעצמך לעשות חיפוש בפורום ולמצוא את הנושאים הרלוונטים.

בעקרון - דרך חברת ההשכרה לא יקחו תשלום על הדו"ח אלא רק "דמי טיפול" שזה בעצם העברת הפרטים שלך לגומרים הרלוונטים.

את הדוח כניראה תקבל עצמאית לבית, לאחר מכן תחליט מה לעשות...

פורסם

צפה לקנס שיכול להיות משהו בין כמה עשרות ל-3000 אירו מכל מדינה, ובתקוה שלא תקבל כפל קנסות על קטעים שונים.

והחבר'ה האלה יעילים - יאתרו אותך גם אם תהגר לצ'ילה

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
צפה לקנס שיכול להיות משהו בין כמה עשרות ל-3000 אירו מכל מדינה, ובתקוה שלא תקבל כפל קנסות על קטעים שונים.

והחבר'ה האלה יעילים - יאתרו אותך גם אם תהגר לצ'ילה

על מה אתה מסתמך בזה שהקנס הוא 3000 יורו????

פורסם

עד כמה שהבנתי מהאתר הרשמי של חברת הדרכים האוטרית (ASFINAG) הקנס הוא 130-240 אירו אם אתה נתפס טומשלם במקום, ועשוי לצמוח עד 3,000 אירו אם אינך משלם במקום.

לפי האתר הזה אפילו יותר.

בשויצריה הקנסות יותר שפויים.

מה שאינייודע הוא איך הם יתיחסו לעבירות חזורות - אני מניח שעברת עשרות תחנות ביקורת בדרכך (נראות כמו התחנות בכניסה וביציאה מכביש 6), ואין לי מושג אם יפיקו על כך דו"ח אחד, דו"ח אחד לכל תקופה (נניח שעה או יום) או, כמו האיטלקים בכניסה למרכזי ערים, דו"ח לכל ארוע.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אכן הקנס הוא כמו שספריאל אומר,

זה גם יהיה רשום בדו"ח שתקבל( ותקבל בוודאות).

אני קיבלתי דו"ח לפני שנה ולא מתכוון גם לשלם כי הייתה לי מדבקה אבל לא מודבקת על השמשה(הנחתי אותה על השמשה).

HU:PIONEER 5850MP,COMP:RAINBOW DREAM LINE SLX265,AMP1:JBL 75.4,AMP2:BAZOOKA ELA60.2

פורסם
אכן הקנס הוא כמו שספריאל אומר,

זה גם יהיה רשום בדו"ח שתקבל( ותקבל בוודאות).

אני קיבלתי דו"ח לפני שנה ולא מתכוון גם לשלם כי הייתה לי מדבקה אבל לא מודבקת על השמשה(הנחתי אותה על השמשה).

סליחה על הבורות באיזו מדבקה מדובר כיצד ואיך רוכשים\מקבלים אותה?

אני נוסע באירופה בקו קבוע של הולנד בלגיה צרפת גרמניה ונוגע קצת בשוייץ אף פעם לא הייתי צריך מדבקה פשוט שילמתי במעברים ( צרפת).

פורסם

באוסטריה אתה צריך את הוינייט vignete (בטח טעיתי באיות). כשאספתי את הרכב מההשכרה התברר שכבר יש אחד על השמשה. בכל אופן הוא עולה משהו כמו 8-10 אירו לעשרה ימים.

פורסם

מרבית מדינות אירופה גובות תשלום תמורת השימוש בכבישים המהירים. רק השיטה משתנה:

בגרמניה רכב פרטי (עד 3.5 טון) פטור מאגרת כבישים מהירים. מעל 3.5 טון יש מכשיר מבוס GPS המחשב את השימוש.

באוסטריה ושויצריה יש Vignette תקופתי, וכן יש קטעים בתשלום נוסף. רכב מעל 3.5 טון מחוייב בקופסת ב-GPS. רכישת המדבקה נעשית בכל תחנת דלק, כולל בצידו "השני" של הגבול (למשל - בתחנות בגרמניה בקרבת הגבול האוסטרי או השויצארי).

בספרד, איטליה ודומני גם צרפת משלמים ביציאה מקטע אגרה (עם או בלי לקיחתכ רטיס בכניסה - תלוי בקטע).

בהונגריה ודונמי שגם בסלובניה - וגם בעוד מדינות - משלמים תשלום תקופתי אבל במקום מדבקה מספר הרישוי מוכנס למאגר ממוחשב והבקרה נעשית על ידי זהוי הלוחית, בדומה לכביש 6 ומנהרות הכרמל אצלנו.

בפורטוגל צריך לרכוש איזה מכשיר תשלום ולהניחו ברכב, ומנגנוני הגביה מחייבים את הקרדיט שבו (לא התעמקתי במערכת, אעשה זאת לקראת טיול מתוכנן).

הקו התחתון שאני מדגיש הוא שבמסגרת ההכנה לטיול בחו"ל, כפי שצריך ללמוד את חוקי ומנהגי הנהיגה במקום, צריך להכיר גם את נוהלי התשלום תמורת חניה או אגרת כבישים. האירופים רגישים מאד לעניין, המהווה מקור הכנסה חשוב, ולכן קונסים את העבריינים בקנסות כבדים מאד.

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

רק רציתי לדעת איך עובדת השיטה באופן עקרוני של גביית הקנסות שמגיעים לחברות ההשכרה.

האם חברות ההשכרה משלמות את כל הדוחות בצורה אוטומטית ומבקשת מהלקוח את הכסף בחזרה או שפשוט הפרטים מועברים לטיפול הרשויות באותה מדינה?

תודה רבה!

• תוכן חדש...