Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4630 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה באמת נורא גיר ידני למי שסובל מבעיות בברכיים?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• 5 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא יודע לגבי הבירכיים אבל אני יכול לזרוק לך טיפ בתור אחד שנוסע כל יום על ידני בשיא הפקקים, דווקא הנהגים המבוגרים שבנסיעה רגילה אתם מתעצבנים עליהם שהם נוסעים 60 בכביש של 100, דווקא אלה הנהגים שיעזרו לך להעביר את הפקק במינימום העברות הילוכים.

אלה לא נהגים שמאיצים ובולמים כל שנייה ואז זה משפיע גם עליך שאתה לא צריך כל שניה להעביר הילוכים אלא הם נוסעים בקצב איטי ואחיד, בדרך פלא זה מתאים בדיוק לקצב של גיר ידני !

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

יש לי חבר שמת מזה...סתם לא,

אני גם מהאלה שנטשו את ההילוכים לטובת האוטומט בגלל הפקקים, הייתי חוזר הביתה עם גבס ברגל שמאל והרבה יותר עייף לעומת עכשיו באוטומט יש לי כוח ללכת לחדר כושר.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

אני עדיין זוכר את היום שבוא נסעתי על 2 קמ״ש במקרה הטוב משער הגיא לירושלים. חייב לציין שמאוד לא התלהבתי בלשון המעטה שיש לי גיר רגיל.

פקקים של איילון סבירים לרוב

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
לבחור שמעליי באיזה רכב נהגת ביום יום? נ.נ.?

ניסאן לרגו, רכב עבודה אמין עם כושר העמסה גבוהה, יותר אין מה לשבח בו.

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם
אלה לא נהגים שמאיצים ובולמים כל שנייה ואז זה משפיע גם עליך שאתה לא צריך כל שניה להעביר הילוכים אלא הם נוסעים בקצב איטי ואחיד, בדרך פלא זה מתאים בדיוק לקצב של גיר ידני !

תסתכל 20-30 מטרים קדימה ותוכל בחלק ניכר מהמקרים לצפות את ההתנהגות הזו ועל הדרך גם לצבור מרחק מסויים שיאפשר לך גלישה רגועה וגם למנוע מהישראלי הטוב להדחף בינך לבין זה שלפניך.

פורסם

אם אתה יודע מראש שתעביר זמן רב בפקקים ויש לך בעיה רפואית שיכולה להופיע,

למה לקחת סיכון ? נכון שאפשר להסתדר עם ידני, אבל כבר נאמר פה אוטומטי יותר מתאים

לעניינים שכאלה.

פורסם

זה מאוד מעצבן כל פעם להיות עם הרגל על הקלאץ' ולשחק עם ראשון שני, אתמול הייתי תקוע בפקק חצי שעה וזה עצבן אותי.

אבל למזלי בדרך כלל אין פה באיזור פקקים ולכן יש יותר יתרונות מחסרונות לגיר הידני :-P

פורסם
תסתכל 20-30 מטרים קדימה ותוכל בחלק ניכר מהמקרים לצפות את ההתנהגות הזו ועל הדרך גם לצבור מרחק מסויים שיאפשר לך גלישה רגועה וגם למנוע מהישראלי הטוב להדחף בינך לבין זה שלפניך.

אם כבר דיברת על מרחק, השבוע יצא הייתי תקוע בפקק הקבוע של קיבוץ גלויות במשך 15 דקות של פקק היה איזה נהג מעצבן מאחוריי שלא הפסיק כל פרק זמן לצפור, לך תסביר לבן אדם כזה שאתה עם גיר רגיל ואתה לא תעביר כל שניה מראש לשני או משני לשלישי בשביל להאיץ כמו מטורף בשביל 2 מטר,

ואז עברה לי מחשבה בראש למה לא להדביק איזה סטיקר (כמו המדבקת פורום) שתוכל להעביר את המסר לשאר הנהגים..:wink:

פורסם

וכמובן ברגע שאתה מנסה לתכנן ולשמור מרחק מהרכב שלפניך בשביל להמנע מבלימה, הבהמה הישראלי הטיפוסי (ויש הרבה כאלו) אלו סבורים שהמרווח בינך לבין הרכב שלפניך גדול מידי ונכנסים באמצע. יוצא שהתכנונים לנהיגה עם מינימום בלימות, יורדים לרוב טמיון.

פורסם
אם כבר דיברת על מרחק, השבוע יצא הייתי תקוע בפקק הקבוע של קיבוץ גלויות במשך 15 דקות של פקק היה איזה נהג מעצבן מאחוריי שלא הפסיק כל פרק זמן לצפור, לך תסביר לבן אדם כזה שאתה עם גיר רגיל ואתה לא תעביר כל שניה מראש לשני או משני לשלישי בשביל להאיץ כמו מטורף בשביל 2 מטר,

ואז עברה לי מחשבה בראש למה לא להדביק איזה סטיקר (כמו המדבקת פורום) שתוכל להעביר את המסר לשאר הנהגים..:wink:

להאיץ מהר ולבלום זו לא השיטה החכמה לעבור פקק, עדיף להשאר על שני ולהתגלגל בהתאם למהירות הכביש כדי לחסוך בדלק.

בד"כ בפקקים שמזדחלים לאט אני מנסה להחזיק את עצמי בתנועה ע"י ראייה למרחק ותכנון נכון של המרחק ביני לבין הרכב שלפני.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

בפקק הכי טוב לנסוע במהירות קבועה ולשמור מרחק גדול מאוד. כך רוב הפקק יעבור בתנועה בלי עצירות.

אני זוכר פעם נסעה מאחורי גברת אחד שהתעצבנה והתחילה לצפור, אחרי שהתייאשה עברה לנתיב שמאלי ונתקעה הרחק מאחור. :lol:

על הכביש צריך להפעיל את הראש ולתכנן היטב את המהלכים, כך שהות תיהיה יותר נעימה, יותר מענינת וללא עצבים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
להאיץ מהר ולבלום זו לא השיטה החכמה לעבור פקק, עדיף להשאר על שני ולהתגלגל בהתאם למהירות הכביש כדי לחסוך בדלק.

בד"כ בפקקים שמזדחלים לאט אני מנסה להחזיק את עצמי בתנועה ע"י ראייה למרחק ותכנון נכון של המרחק ביני לבין הרכב שלפני.

זה בדיוק מה שרשמתי , תקרא שוב =]

פורסם
זה בדיוק מה שרשמתי , תקרא שוב =]

רק חיזקתי ומיקדתי את הדברים שלך

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...