Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4625 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן. בזמן האחרון אני מתלבט לגבי רכישת רכב קצת יותר ספורטיבי (פוזל למיאטה), אבל הגיר הידני קצת מרתיע אותי. ידוע לי שאני אצטרך באופן קבוע לשבת בפקקים של הילוך 1+2 במשך 30-35 דק' 4 פעמים בשבוע לפחות. מעולם לא היה בבעלותי רכב ידני, אבל התפעול עצמו אינו בעיה בגלל שלעיתים יוצא לי להשתמש בגיר שכזה.

יש לי בעיה אורטופדית ברגל שמאל שגורמת לה להיות קצת יותר חלשה מרגל ימין, ולכן אתאמץ טיפה יותר מהממוצע להשתמש בקלאץ'. זה אמנם לא נוראי, אבל גם גורם במשוואה.

השאלה שלי היא, עד כמה זה באמת נוראי? האם היתרונות גוברים על החסרונות? בכבישים פתוחים, גיר ידני (במיוחד כמו של מיאטה :twisted:)הוא הנאה צרופה בשבילי.

.Your average Notepad

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תלוי ברכב. ישנם רכבים עם קלאץ' "קשה" ו/או עם נקודת חיבור גבוהה, כך שצריך לנהוג באקסטרה רגש ובפקקים זה יכול מאוד להעיק.

פורסם

כמו שנאמר מעליי,תלוי בקלאץ'+תלוי בפקק.

יום אחד הייתי בפקק של שעה וחצי בפג'ו 306 ז'ל, הכאבים שחוייתי ברגל שמאל מונעים ממני עד היום לחשוב על רכישה של רכב עם הילוכים.

פורסם

בגדול זה לא נורא. קלאץ' קל יותר ומנוע בעל מומנט גבוה יותר בסל"ד נמוך מקלים על העסק. מה שמדאיג אותי יותר זו הבעיה האורתופדית - זו עלולה להיות מכשלה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

בתור מישהו שנוהג על רכב ידני בפקקים של כביש החוף במשך שנים אני יכול בפירוש להגיד לך שהיתרונות גוברים על החסרונות. מה גם שה"חסרון" הזה הוא לא באמת חיסרון.

אישית, העברת ההילוכים אצלי בפקקים היא "אוטומטית". אני לא באמת מרגיש מאמץ כלשהו בזחילה בפקק.

אני חושב שבמידה ותחליט לקנות רכב ידני, תוך זמן קצר מאוד אתה גם לא באמת תרגיש מאמץ בפקקים.

ומלבד הפקקים יש רק יתרונות: אמינות, חסכון בדלק והחשוב מכל: הנאה!

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

פורסם

רכבים עם מומנט גבוה בסל"ד נמוך, כאלה עם מגדש טורבו או דיזלים למינהם, יהיו קלים יותר לנהיגה יומיומית,

הודות לכך שנקודת החיכוך שלהם קצרה יותר ולא צריך לעלות את הרגל יותר מדי כדי להגיע אליה.

באטמוספרים לרוב נקודת החיכוך גבוהה יותר וצריך לעלות את הרגל יותר.

(OO=[iIIIII][iIIIII]=OO)

פורסם

עם תכנון נכון של מהירות הנסיעה אין כמעט צורך בהחלפת הילוכים תכופה. חוץ מזה ברוב הרכבים החדשים דוושת המצמד היא רכה.

פורסם

גם אני פחדתי מהסיוט הזה שנקרא פקקים לפני שרכשתי רכב ידני.

בגדול כשאתה נוהג על רכב ידני אתה "קורא" את הכביש טיפה טוב יותר ומגדיל ראש הרבה יותר מנהג שנוהג על רכב עם תיבת הילוכים אוטומטית.

הכוונה להשאר בטווח מהירות זהה גם כשהפקק עומד וגם כשהפקק זוחל, ואז אתה בעצם נמצא רוב הזמן בתנועה (הכוונה לא לתת גז וברקס ולהעביר הילוכים כל שניה).

אין ספק שיהיו פקקים שיהיה לך ממש קשה ליישם את הטכניקה הזאת.

אתה צריך לעשות עם עצמך חושבים, האם העניין של רכב ידני זה רק התלהבות או אהבה, אם זה רק התלהבות תוך חודש יימאס לך ואתה תתבאס לנהוג על גיר רגיל.

כמובן שהעניין האורטופדי גם צריך להילקח בחשבון.

בהצלחה :)

עוד סיבה להנות מ"תדלוק עצמי" : הריח של הדלק :-)

גם אם התפוח נפל רחוק מהעץ הוא בכל זאת תפוח ולא אגס

פורסם

אני לא ממליץ לקחת ידני עבור מישהו שהולך לבלות הרבה בפקקים - זה פשוט עינוי עצמי (יש כאלה שנהנים מזה, אבל אני למשל לא). היה לי רכב ידני ויצא לי לנסוע איתו בפקקים וזה ממש מתסכל: קלאץ'->ראשון->גז->קלאץ'->נאוטרל וחזור חלילה, ככה מאות פעמים עד שכואבות הרגליים. בעלייה זה בכלל "תענוג". עם אוטומט הפקק הרבה פחות נורא ודרוש הרבה פחות מאמץ מאשר כל פעם לשרוף קלאץ'. כאשר התנועה זוחלת ומישהו לפניך מתקדם לאט לאט על ברקס. עם אוטומט קל מאוד לשמור מרחק ובעומסי תנועה אפילו לא צריך לעצור, כי קל לשמור על מהירות, לאומר גיר ידני האוטומט מאפשר החלקה מסויימת של ממיר מומנט וזה מספק טווח מהירויות שמאוד קשה להיות בהן עם ידני.

אבל אני באמת התחלתי לאהוב אוטומט בפקק בעליה. הייתה עלייה תלולה ואני בדיוק הייתי ברכב אוטומטי אחרי שהיה בבעלותי ידני. אתם לא מבינים איזה תענוג זה פתאום בפקק, לא צריך לבצע עשרות פעמים זינוק בעלייה.

למאט חיסכון - אין שום סיבה לגיר ידני היום. גם ברכבים ספורטיביים חזקים מאוד כבר מזמן הבינו הגיר כמובן אוטומטי, לדוגמא במרצדס AMG ועוד. במירוצים רבים כבר מזמן מעדיפים אוטומט (רובוטי מסוג כלשהו בד"כ) כי זה נותן זמנים קצרים יותר.

למאט חיסכון או רכב ספציפי שבא בידני ואתם חולמים אליו - אין ממש סיבה. מצד השני אחרי כמה פקקים עם רכב החלומות הידני כבר תפסיקו לאהוב אותו. חבל להרוס את החלום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
במירוצים רבים כבר מזמן מעדיפים אוטומט (רובוטי מסוג כלשהו בד"כ) כי זה נותן זמנים קצרים יותר.

במירוצים הדבר הכי חשוב זה מהירות. גיר אוטומאטי טוב (רובוטי דו מצמדי כדוגמא) מבצע יותר מהר מהאדם. במירוץ, הכיף של הנהג הוא בצד.

כאן מדובר על מישהו שמחפש הנאה מנהיגה. ומה לעשות, לא תמיד מה שיותר מהיר הוא גם יותר כיף.

אני אמנם לא נוהג בפקקים באופן קבוע, אבל קרוב ל 30 שנות נהיגה על ידני ואני תקוע בתחושה שזה יותר מהנה לי. ולא, אני לא זוכר נהיגה שגרמה לי לחשוב שזה סבל.

עריכה: אין לי שום יכולת לדעת עד כמה המגבלה ברגל שמאל עלולה להפוך את הבחירה לסיוט או שהיא חסרת משמעות. מציע לך לבחון את הנושא טוב לפני כל צעד משמעותי.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יש הרבה פקקים שאתה לא צריך כמעט להשתמש בקלאץ׳ אם אתה מתכנן נכון את הנסיעה ומסתכל רחוק.

אני גם הייתי נוסע בפקקים מירושלים לכביש החוף ב7-8 בבוקר ועם שמירת מרחק נכונה ותכנון נכון כמעט לא הייתי משתמש בהעברת הילוכים. גולש בראשון, פותח קצת מרווח, שני ומתקדם לאט לאט.

VW MK5 Golf 2.0TDI

פורסם

בגדול כשאתה נוהג על רכב ידני אתה "קורא" את הכביש טיפה טוב יותר ומגדיל ראש הרבה יותר מנהג שנוהג על רכב עם תיבת הילוכים אוטומטית.

תחשוב על זה שנהג עם גיר אוטומטי שגם קורא את הכביש, יש לו הרבה יותר זמן ותשומת לב להתעסק בכביש כי חלק מתפעול הרכב לוקח על עצמו מנגנון.

גם, כדי לנהוג חלק ברכב עם גיר ידני דרושה מיומנת רבה, אני מכיר הרבה מאוד נהגים שנוהגים מאות אלפי קילומטרים (כולל נהגי מונית) ועדיין לא יודעים להעביר את ההילוכים חלק, בכל מעבר הילוך הרכב שלהם מאט ורכב שנמצא מאחוריו נאלץ כל פעם להוריד את הרגל מהגז או במצב קיצוני לבלום. גם מי שלא יודע לתפעל רכב אוטומטי, הרכב שלו רועד במהירות נמוכה והנסיעה הופכת להיות למאוד לא חלקה. באוטומט לאומת זאת, אתה מקבל בחבילה נסיעה סופר חלקה שרק נהג לא פחות ממדהים עם גיר ידני יכול לנסות להתקרב לזה.

מי שמשוב לו שנסיעה תיהיה חלקה זה רק אוטומט. לא במקרה כל רכבי פאר מזמן עם גיר אוטומטי ואין אפילו אופצייה לידני.

יש הרבה פקקים שאתה לא צריך כמעט להשתמש בקלאץ׳ אם אתה מתכנן נכון את הנסיעה ומסתכל רחוק.

זה עובד רק בעומסי תנועה. בפקק כאשר כל התנועה עומדת ורכבים עומדים עצירה מלאה כל פעם 10~15 שניות מרווח כבר לא עוזר. נסיעות מירושלים לכביש החוף בבוקר, רוב עומסי התנועה הם לצד השני.

אני אמנם לא נוהג בפקקים באופן קבוע, אבל קרוב ל 30 שנות נהיגה על ידני ואני תקוע בתחושה שזה יותר מהנה לי. ולא, אני לא זוכר נהיגה שגרמה לי לחשוב שזה סבל.

מכיוון שאתה לא נוהג באופן קבוע בפקקים, אני מניח שזה פחות מפריע לך. אבל פותח השרשור נוהג בפקקים כימעט כל יום.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

תלוי עד כמה אתה מפונק.

(עוד) באירופה הרוב המריע של המכוניות ידני, ופקקים זו לא המצאה ישראלית. לפחות אצלנו הפקקים במישור.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

אני נוהג ברכב עם קלאץ' מאוד בעייתי, כאשר מנסים להרים את הקלאץ' לאט לאט אז הוא עולה במין "תקיעות" כאלה, כלומר מהלך לא חלק בכלל.

אך ברגע שאתה מתרגל לזה, אתה כבר לא מרגיש את זה, הכל מתחיל לקרות כבר לבד, בקיצור זה עניין של הרגל.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

25 שנים נהגתי בידני ומאז מדי פעם בחו"ל - מעולם לא היתה לי בעיה עם השימוש במצמד ובידית ההילוכים בפקקים, וגם לא בזינוקים בעליה (חיפאי).

כל רכב מצריך התרגלות מסויימת, קצרה, עד שניתן להשתמש בו באופן חלק.

הבעיה היחידה שאני רואה הוא הבעיה הרפואית שלך.

נסה לשכור רכב ידני ליומיים שלושה ותרגיש איך אתה מסתדר בפקקים. נכון שיש הבדלים בין דגם לדגם אבל בכל זאת תהיה לך תחושה כלשהי של יכולותיך.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...