רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מיצובישי Raliart שותה רק אוקטן 98?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
חגשמח. ברשותי פולקסוואגן טוראן עם מנוע 1400Tsi. הרכב בן 5 וקצת ונסע 75,000 ק"מ. מטופל 'לפי הספר' לאורך כל הדרך. לאחר שנדלקה נורת התראה השבוע, התבשרתי כי עליי להחליף מנוע ('נתקעה בוכנה'). אמנם הרכב לא באחריות, אבל בהחלט לא בגיל או מצב שהחלפת מנוע אמורה להתרחש. (הציעו החלפת בוכנה אבל עם אמירה ברורה כי בהמשך יצטרכו להחליף את כל ה-4 ואז העלות לא כדאית). הרכב כרגע במוסך המורשה ובימים הקרובים יוחלף המנוע. אני מנסה לגלות : א. האם מדובר בבעיה מוכרת (לא סתם היבואן מוכן להשתתף ברוב עלות המנוע-ועדיין יוצא לי לשלם לא מעט....) ? ב. האם מנסיונם של אחרים אחרי החלפת המנוע יצוצו בעיות נוספות ? (ראיתי כאן שרשור שמדבר על מצערת, אולי בעיות בגיר). ג. האם יש מספיק אנשים ע…
הודעה אחרונה מאת nakניק, -
מהו האופי הנהיגה החסכוני ביותר? מהירות של 80-90 קמ"ש? האם 80 קמ"ש בהילוך 4 באוטומט יחסוך משמעותית יותר מ 100 קמ"ש? לחץ אוויר תקין בגלגלים. האצות מתונות. מה עוד שכחתי? כמובן לא האצות מיותרות לפני רמזורים וכאלה. בפקקים מה כדאי לעשות? לשמור על מהירות נמוכה קבועה?
הודעה אחרונה מאת ניקו פ., -
- 2 עוקבים
- 9 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
נתקלתי באתר גרמני שמוכר ספרינגים שמקפיצים את תא המטען, כמובן אם וכאשר יש לך פתיחה אוטומטית בשלט הרכב. אצלי ישנה פתיחה כזו. האם ידוע לכם אם ניתן להשיג דבר שכזה בארץ? יכול להקל עליי, ובמיוחד על אישתי ההיריונית בפתיחת תא המטען כשצריך. קישור לאתר : http://larrys.de/der_automatischer_heckklappenoffner.html
הודעה אחרונה מאת natco, -
- 13 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כאילו שזה יעזור במשהו. http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-4451425,00.html ומה הקשר לוועדת הכלכלה ? עוד קנסות ? "הדבר הראשון והחשוב, וזאת בשורה שתובא לועדת הכלכלה עוד במושב החורף הזה, הוא רפורמת החקיקה המשמעותית ביותר, שמדברת על החמרת ענישה לאותם עברייני כביש כבדים".
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
מתוך Сartube:
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 1 תגובות
- 652 צפיות
הרכב רשום על שמי עם תג נכה ע"ש אחד ההורים..האם אני יכול לבקש אגרת רישוי מופחתת?! באתר ביטוח לאומי רשום: "אם הרכב אינו על שם הנכה, יש להמציא מסמכים המוכיחים את הקשר אליו: תעודות זהות של בני הזוג, או תעודות זהות של בעלי הרכב בו רשום הילד; או מינוי כאפוטרופוס."
הודעה אחרונה מאת sefi950, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי לכולם, יש לי שאלה קצת מוזרה, אבל נראה לי שתעניין הרבה אנשים. השאלה שבכותרת היא מבחינה כלכלית נטו, ולא עניין של נוחות, פוזה וכל היוצא בזה. ובשביל להיות יותר ברור אתן את הדוגמא שלי. יש לי רכב בשווה בערך 10K, שוקל לשדרג לרכב ב- 25K. השאלה היא האם זה משתלם כלכלית ? 1. פחת - ידוע שככל שהרכב יותר יקר הוא נוטה לאבד מהערך שלו יותר כל שנה. 2. עלות תיקונים - מצד שני, ככל שהרכב יותר חדש עלות התיקונים שיש להשקיע בו בשנה יותר נמוכה. 3. ביטוח - ככל שהרכב יותר חדש גם הביטוח שלו יותר יקר (שכן, לא נעשה מקיף לרכב ששווה 5K). 4. דלק - שוב מצד שני, ככל שהרכב יותר חדש הצריכה שלו לדלק היא יותר טובה. מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת snoop_dogg, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מאז שיווק הפולאנס לא שמעתי על שום תקלות ,בחשמל ,בתיבות ההילוכים ובמנוע, וחלה עליה במכירות . האם המחלה של הרכב הצרפתי הזה נעלמה? כנראה ניסאן הזריקה אמינות לרכב הצרפתי. למי שיש רנו מעל שנת 2009 מוזמן לשתף חוות דעת.
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
תוכנית דוקומנטרית של ה- BBC ששודרה גם ב-BBC 'שלנו', לפני כחודשיים- gWz5E7kZJnc דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. צפייה מהנה!
הודעה אחרונה מאת Derish, -
-
שלום. רכב של פדקס מהגדולים פגע לי ברכב לפני כמה ימים וכמובן שהנבלה ברח ולא השאיר פרטים מזל גדול שלשכנים שלי יש מצלמה. היום השכנים שלי חזרו מחול , וראיתי שפשוט הוא נסע על הרכב שלי רוורס נתקע בו פתח את הדלת הסתכל ופשוט ברח. הנזק הוא לפי הערכתי טמבון מעוך חיישני רוורס דלת בגאז שגם שהיא סגורה האור אומר שהיא פתוחה וקרעים בחוטי חשמל שעושים אור למספר. זה מה שראיתי עד כה היום בבוקר התקשרתי למנהלת צי רכב בפדקס ופשוט היא התנערה מכל דבר,לא יכול להיות אין דבר כזה,הנהגים שלנו אחראים וכו, אחרי שאמרתי לה שיש בידיי צילום היא אמרה שזה תמוהה שחיכיתי כמה ימים ושהסברתי לה שהשכנים שלי היו בחול היא אמרה שהיא בודקת משהו וחוזרת אליי ועד עכשיו היא לא חזרה. אם קרה דבר כזה למ…
הודעה אחרונה מאת dny, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני לפני קנייה של מכשיר ולנטיין 1 ורציתי לדעת למה לשים לב.. איך לדעת אם המכשיר תקין, האם יש כמה גרסאות למכשיר, איך יודעים אם הוא נקנה מחו"ל? תודה לכולם.
הודעה אחרונה מאת yairba, -
- 2 תגובות
- 548 צפיות
שלום האם למישהו יש מושג האם ניתן לקנות חלקי חילוף לרכב במגרשים של הגריטה? אני מחפש חלקים לסובארו לאונה 93 תודה
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
- 0 תגובות
- 562 צפיות
שלום לכולם, מפגש השקת קבוצת פיאט בראבו!!! שלום לכולם, לפני כשבועיים נפתחה קבוצה חדשה של חברים בעלי פיאט בראבו מהדור השני בעזרת יוזמה מבורכת של מנהל הפורום שחרון. לאחר שאספנו את כל בעלי הרכב הפעילים החלטנו לקיים מפגש הכרות שיכיל בתוכו גם קצת הנאה מוטורית. בנוסף לכך הוחלט לשתף גם אתכם, כל אחד ואחד מכם בעל פיאט בכל מקום שהוא שחולק איתנו את אותה אהבה למותג ורוצה לקחת חלק ביום הזה. מטרת המפגש מעבר כמובן להיכרות ולחוויה הזו הינה לתת מעט כבוד לפיאט בראבו(דור שני)משום שהרכב מעט נשכח ונזנח בשוק שלא בצדק וגם מכיוון שלא הרבה מכירים את הרכב וזו היזדמנות מצויינת עבורכם להכיר ולהתרשם, או סתם להינות! המפגש יתקיים במנחת המטוסים הישן בערד ביום שישי בתאריך 15/11 בשעה …
הודעה אחרונה מאת tomerzhr, -
קארטינג באזור המרכז 1 2
מאת Derish-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שלום, אני מחפש מקום מומלץ לצאת אליו לערב קארטינג עם כמה חברים מהעבודה - רצוי שיהיה מסלול מעניין, מכוניות במצב טוב, שירות ברמה סבירה וחניה בקרבת מקום. מזמן לא שמעתי פה פידבקים על העסקים הפועלים בתחום ולכן אשמח להתעדכן. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
-
- 26 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
תארו לכם שבמחיר של סופר מיני בסיסית היום, הייתם מקבלים רפליקה מדוייקת רבת עוצמה....
הודעה אחרונה מאת Doc Slow, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
Devel הציגו מכונית חדשה בשם Sixteen ואלו הנתונים המשוערים שלה: 5,000 כ"ס 1.8 שנ' למאה מהירות סופית של 560 קמ"ש וידאו מתערוכת הרכבים בדובאי: http://www.youtube.com/watch?v=3kv2w0teSOE דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. כתבה בנושא: http://www.complex.com/rides/2013/11/devel-sixteen-5000-horsepower-348-mph-dubai-show
הודעה אחרונה מאת Don't Shoot, -
- 11 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
בעבר היה למנוע 1400 של ההונדה ג'אז 8 פלגים. האם בדגם של 2011 והלאה (הדגם המחודש) יש מנוע שונה עם 4 פלגים? האם המנוע והגיר (רציף) נחשבים אמינים או שיש בעיות מאפיינות לדגם זה? האם הרכב באמת חסכוני בדלק (מתייחס לדגם הרגיל (לא ההייברידי)? אשמח לכל אינפורמציה בנידון. תודה
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 7.9 אלף צפיות
שלום לכם. לפני כמה ימים לחברה שלי נשפך הקפה בתוך הרכב (2 כוסות), על השטיח של הרכב והפלסטיק. ריח בלתי נסבל יש ברכב, אחר שטיפה וכלום לא עוזר. יש פיתרון ידוע אחר? תודה רבה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת matansab, -
מפתח מתקפל לרכב
מאת nua7- 1 תגובות
- 916 צפיות
לפני כמה ימים קיבלתי את הרכב שהזמנתי. פורד פיאסטה. בינתיים הכל בהתאם לציפיות. דבר אחד הופתעתי. המפתח לא מתקפל. עד היום תמיד היה לי מפתח מתקפל. ליסינג, השכרה. כל רכב שנסעתי וראיתי (האמת שאני לא וזכר איך המפתח היה בנסיעת מבחן). לכן לא שאלתי על זה בכלל. עכשיו זה ממש ממש מציק לי בכיס. יש מה לעשות? אל מי פונים וכמה זה יכול לעלות? איזה באסה. עוד משהו, הרכב הגיע בלי מים במגבים. רק לי זה משונה? תודה מראש, מוש
הודעה אחרונה מאת פארמנ, -
- 0 תגובות
- 630 צפיות
בסוכנות אמרו שלא ניתן להפוך גם באופן פרטי.
הודעה אחרונה מאת siko002, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=q_cRqcbXAs4 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת viper83, -
-
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
הוצג הקשקאי החדש.. http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1386/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A0%D7%99%D7%A1%D7%90%D7%9F-%D7%A7%D7%A9%D7%A7%D7%90%D7%99-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9-%282014%29-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A3
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 900 צפיות
שלום, רציתי לדעת בכמה צפוי לרדת מחיר של רכב בין עכשיו לבין ינואר 2014, באחוזים?
הודעה אחרונה מאת Skunkmaster, -
-
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום! הזמנתי חלקים שעלו לי $163 כולל משלוח. זאת הפעם הראשונה שאני עובר את הרף הפטור ממכס של $75 ואני מתלבט על איך לפעול. בחבילה יש 3 תושבות מנוע. ולא זבל סיני אלא תוצרת ארה"ב וקנדה. תושבות מנוע מופיעות בנספח של פריטים שמותר שחרור מהיר ללא אישור מראש. מצד השני, אני יודע שלפעמים במכס לא תמיד נדבקים להוראות וחוקים בעניין זה והם עלולים לבקש לראות אישור. עד כה, מעולם לא נעצרה לי חבילה במכס (חוץ מפעם שחטאתי והזמנתי דרך פדקס) ומעולם לא הגשתי בקשה לייבוא חלקים למשרד התחבורה. אני מודאג שאם אגיש בקשה, יוסיפו אותי לאיזה רשימה או מעקב, או לחילופין, יחפשו את החבילה שלי (מספר מעקב מופיע על החשבונית). החבילה נשלחה מארה"ב דרך USPS Priority Mail (לא אקספ…
הודעה אחרונה מאת moe8555, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 4 אלף צפיות
רציתי להחליף מנורה בתא המטען עכשיו היה פתאום ניצוץ והנורה נכבתה , ולא נשרפה . אמרתי אולי פיוז אבל עברתי פיוז פיוז בתיבת פיוזים שבתוך הרכב והכל תקין ,(ניסיתי גם להחליף עם הספיירים עכשיו גם שמתי לב שהשעון ברכב לא פועל והמנורה שבתוך הרכב גם לא עובדת פתאום(בדקתי ,גם לא שרופה), למישהו יש פתרון ? מדובר ביונדאי אקסנט 10'
הודעה אחרונה מאת elians, -
בשל העובדה שנתקלו עם מלאי של שברולט קרוז, עליהן נאלצה החברה לשלם מיסוי ולהרשם כיד-1, נאלצת UMI למכור את הרכבים ב-94,500 ש"ח, דרך Motodeal, זרוע של חברת הליסינג AVIS, שבבעלות UMI. ככל הנראה, זהו מחיר הפסד. תיקון, בדקתי ומוטודיל לא קשורים ל-AVIS במקרה הזה. בניגוד לצפוי, נראה שהחיבור בין חברת ליסינג ליבואן רכב (אומנם קטן ולא מצליח לאחרונה) עוזר, לפחות במקרה הזה, להוזיל את העלות לצרכן. אני מניח כי זה בגלל שהחברה עדיין תרוויח כך על השירות לרכבים בעתיד (מה שלא קורה במקרה וחברת הליסינג נפרדת מהיבואן), זה מקל עליה למכור במחיר כזה. האם זו סנונית ראשונה של שבירת ההגמוניה של היבואנים הגדולים או אפיזודה חולפת, ובעתיד נראה שהמיזוג בין UMI ל-AVIS היה בעוכרי הצרכן? נ…
הודעה אחרונה מאת [פנדוב, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3 אלף צפיות
ידידה שלי בתקופה האחרונה סובלת ביחד עם שכנייה לרחוב מאדם שמנפץ באופן סידרתי את המראות הרכבים ברחוב, בהתחלה חשבו אולי משהוא שלא שם לבד ותוך כדי נסיעה הוריד כמה מראות ( רחוב צר חד סטרי ) לאחר שראו שזה קורה בצד המדרכה גם אין ספק שמשהו עושה את זה בכוונה. בכול מקרה אין אפשרות לשים מצלמה בבניין מכוון שזה בניינים די רחוקים מהרחוב והמכוניות לא יראו טוב במצלמה. בכול מקרה, עצות שלכם, מצלמות נסתרות ברכב, ניסיון עבר שלכם יעזור מאוד יום טוב.
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- 2 תגובות
- 598 צפיות
תודה
הודעה אחרונה מאת shayy, -
שלום , באיזה עוד רכבים חוץ מ W202 וכו' יש וישר יחיד מקדימה ?, אגב לדעתי זה מאוד מגניב וחבל שמרצדס ירדו מזה . תודה (:
הודעה אחרונה מאת Avishai22,