Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4634 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בשל העובדה שנתקלו עם מלאי של שברולט קרוז, עליהן נאלצה החברה לשלם מיסוי ולהרשם כיד-1, נאלצת UMI למכור את הרכבים ב-94,500 ש"ח, דרך Motodeal, זרוע של חברת הליסינג AVIS, שבבעלות UMI.

ככל הנראה, זהו מחיר הפסד.

תיקון, בדקתי ומוטודיל לא קשורים ל-AVIS במקרה הזה.

בניגוד לצפוי, נראה שהחיבור בין חברת ליסינג ליבואן רכב (אומנם קטן ולא מצליח לאחרונה) עוזר, לפחות במקרה הזה, להוזיל את העלות לצרכן. אני מניח כי זה בגלל שהחברה עדיין תרוויח כך על השירות לרכבים בעתיד (מה שלא קורה במקרה וחברת הליסינג נפרדת מהיבואן), זה מקל עליה למכור במחיר כזה.

האם זו סנונית ראשונה של שבירת ההגמוניה של היבואנים הגדולים או אפיזודה חולפת, ובעתיד נראה שהמיזוג בין UMI ל-AVIS היה בעוכרי הצרכן?

נחייה ונראה

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
דרך Motodeal, זרוע של חברת הליסינג AVIS, שבבעלות UMI - תיקון, בדקתי ומוטודיל לא קשורים ל-AVIS במקרה הזה.

אני רק שאלה; MotoDeal זה לא ישרקאר/אלבר?

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

וואלה?!

אז יש תחרות?

[נ.ב. אני לא באמת יודע, אני מנחש ומנסה להעלות דיון].

פורסם

שאלות והערות:

למה שרשור נפרד?

מיהי מוטודיל

האם כבר יש איחוד בינהן?

מדוע זהו כנראה מחיר הפסד?

הנחת הרווח מהתחזוקה: להבנתי חלק מחברות הליסינג מטפלות אצל היבואנים, חלק אצלן, חלק אולי עדיף לא לדעת. מי עושה מה?

המשך לשאלה קודמת: תאורטית ניתן למכור דרך ליסינג אחר ולהגיע להבנות על טיפולים.

המשך נוסף, בזהירות: איני בטוח ששרות מוסך לליסינג הוא רווחי באותה מידה כשרות ללקוח פרטי.

כתבת בזהירות:"בניגוד לצפוי... במקרה הזה... סנונית או אפיזודה חולפת...נחיה ונראה" דהיינו: יש כאן ובצדק ריבוי התניות והסתיגויות.

כאשר אנו מעלים טענה עם כ"כ הרבה הסתיגויות, אז... מה אנו טוענים למעשה? מה נותר מן הטענה?

זהו כנראה[בהסתייגות...] ההפך המוחלט[בהסתייגות...] מן הטענה בשרשור המקביל:

בשרשור ההוא ישנה טענה פשוטה ואלגנטית שקל לאשש או להפריך. כותרת מרעישה אם או בלי כיסוי.

בשרשור הזה, הטענה כה זהירה ומסויגת שהיא משוריינת מחד, מאידך כמעט מייתרת את עצמה.

האם ניתן לבנות על כך דיון? על טיעון זהיר ומושכל שאינו בגדר כותרת חד משמעית "חותכת"?

ימים יגידו [בהסתייגות]

פורסם

מוטודיל זה בכלל אלבר

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם
בשל העובדה שנתקלו עם מלאי של שברולט קרוז, עליהן נאלצה החברה לשלם מיסוי ולהרשם כיד-1, נאלצת UMI למכור את הרכבים ב-94,500 ש"ח, דרך Motodeal, זרוע של חברת הליסינג AVIS, שבבעלות UMI.

ככל הנראה, זהו מחיר הפסד - תיקון, בדקתי ומוטודיל לא קשורים ל-AVIS במקרה הזה..

לא הפסד גדול כמו למכור את אותן מכוניות עם תאריך עלייה לכביש ב-2013 (כיוון שנרשמו כבר כיד 1) בשנת 2014.

לא מדובר על ההפסד במחירון (כולה חודשיים), אלא על הקושי למכור שיכול לגרום לחברה לשנע את הרכבים בין מגרשים בנסיונות למכור.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
מוטודיל זה בכלל אלבר

כבר שאלו את זה.

אני רוצה שבשרשור הזה מי שמפקפק - שיביא הוכחות.

פורסם
לא הפסד גדול כמו למכור את אותן מכוניות עם תאריך עלייה לכביש ב-2013 (כיוון שנרשמו כבר כיד 1) בשנת 2014.

לא מדובר על ההפסד במחירון (כולה חודשיים), אלא על הקושי למכור שיכול לגרום לחברה לשנע את הרכבים בין מגרשים בנסיונות למכור.

יכול להיות.

זו עדיין מכירה בהפסד ליבואן.

רכב שהיבואן שחרר מהמכס, היבואן כבר שילם עליו את המיסוי, מכיסו (בד"כ המס לא משולם עד שהצרכן לא קונה). לכן שווה ליבואן למכור אותו, אפילו בהפסד, מאשר להתקע איתו. זו הסיבה שיבואנים מרשים לעצמם להיות קשיחים במחירים עם רכבים שעוד לא שוחררו ממכס, כי הם עוד לא התחייבו למלוא עלות הרכב.

פורסם
שאלות והערות:

למה שרשור נפרד?

מיהי מוטודיל

האם כבר יש איחוד בינהן?

מדוע זהו כנראה מחיר הפסד?

הנחת הרווח מהתחזוקה: להבנתי חלק מחברות הליסינג מטפלות אצל היבואנים, חלק אצלן, חלק אולי עדיף לא לדעת. מי עושה מה?

המשך לשאלה קודמת: תאורטית ניתן למכור דרך ליסינג אחר ולהגיע להבנות על טיפולים.

המשך נוסף, בזהירות: איני בטוח ששרות מוסך לליסינג הוא רווחי באותה מידה כשרות ללקוח פרטי.

כתבת בזהירות:"בניגוד לצפוי... במקרה הזה... סנונית או אפיזודה חולפת...נחיה ונראה" דהיינו: יש כאן ובצדק ריבוי התניות והסתיגויות.

כאשר אנו מעלים טענה עם כ"כ הרבה הסתיגויות, אז... מה אנו טוענים למעשה? מה נותר מן הטענה?

זהו כנראה[בהסתייגות...] ההפך המוחלט[בהסתייגות...] מן הטענה בשרשור המקביל:

בשרשור ההוא ישנה טענה פשוטה ואלגנטית שקל לאשש או להפריך. כותרת מרעישה אם או בלי כיסוי.

בשרשור הזה, הטענה כה זהירה ומסויגת שהיא משוריינת מחד, מאידך כמעט מייתרת את עצמה.

האם ניתן לבנות על כך דיון? על טיעון זהיר ומושכל שאינו בגדר כותרת חד משמעית "חותכת"?

ימים יגידו [בהסתייגות]

אני חושב שדיון שמבוסס על טענה וחקירתה הוא יותר אינטיליגנטי משרשור מתלהם שמבוסס על קביעות קיצוניות, אבסורדיות, אבל נחרצות... שאין להן בסיס.

לשאלתך, אני מניח שתמחור הקרוז נראה כך (בערך. הנחתי שהיבואן מתקזז על המע"מ שהוא משלם):

{(עלות הרכב) +(עלות הרכב)*(67% מס קנייה בקיזוז מס ירוק + 7% מכס) + מרווח יבואן}+מע"מ = מחיר לצרכן.

אם אנחנו יודעים שמאזדה 3 עולה לדלק מוטורס 47 אלף ש"ח, אתה יכול להרכיב (+/-) מהו מרווח היבואן על מכירת רכב ב-94 אלף ש"ח.

מזה כמובן יש לנקות את עלויות ההובלה, אחסון, ואז תקורות וכו'...

לכן אני טוען שהמחיר הזה הוא מחיר הפסד.

איחוד בין UMI ל-AVIS בוצע.

פנדוב - יש כאן הרבה שאלות מעניינות. למשל, האם חברות הליסינג האחרות תקעו את UMI עם קרוז, כי הם ידעו שהיא הולכת להתאחד עם AVIS?

האם זה לא נורא נוח שגם AVIS וגם UMI היו עם ביצועים גרועים, דווקא בשנה בה ביקשו מהממונה להגבלים להתאחד?

שוק מעניין...

פורסם
יכול להיות.

זו עדיין מכירה בהפסד ליבואן.

רכב שהיבואן שחרר מהמכס, היבואן כבר שילם עליו את המיסוי, מכיסו (בד"כ המס לא משולם עד שהצרכן לא קונה). לכן שווה ליבואן למכור אותו, אפילו בהפסד, מאשר להתקע איתו. זו הסיבה שיבואנים מרשים לעצמם להיות קשיחים במחירים עם רכבים שעוד לא שוחררו ממכס, כי הם עוד לא התחייבו למלוא עלות הרכב.

גם חנויות שנתקעות עם מלאי מוכרות במחירי הפסד, היום אתה אולי תקנה קרוז 2013 יד 2 0 ק"מ ב-94K, בשנת 2014 לא בהכרח תקנה קרוז 2013 יד 2 0 ק"מ אפילו ב-90K או פחות. זה לא רק עניין של יד נוספת אלא פסיכולוגיה של הקונה, וכעסק מוכר אתה חייב להתייחס לפסיכולוגיה של הקונה.

לכן לפעמים עדיף להפסיד 20K על רכב ולהפטר מהמלאי ולא להשאר איתו בזמן שהערך שלו ממשיך לרדת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ואני תמה איך חברה בקרטל מוכרת במחיר הפסד...

גם כשיבואן הוא חלק מקרטל, בסופו של דבר הוא צריך שיהיו קונים למוצר שלו

פורסם
מוטודיל זה בכלל אלבר

מוטודיל זה לא אלבר.

מוטודיל זה אתר פרטי שעובד עם אלבר. מחר הוא גם יכול להתחיל לעבוד עם שלמה סיקסט, השד יודע. כרגע העסקאות שהוא מציע אלו עסקאות ה-0 קילומטר של אלבר בלבד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...