Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אופי נהיגה חסכוני ביותר

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4604 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמרו את זה ביותר עדינות ובפחות עדינות, בשרשור הזה ובשרשורים אחרים:

הכותב ניר100 מתבקש להפסיק לכתוב שטויות!

(עשה לך מנהג, כל טענה שנראית לך הגיונית או ששמעת אותה מאיזה דוד, לפני שאתה מעלה אותה בפורום:

חפש מובאה במאמר באינטרנט, מדעי או עיתונות רכב. גם וויקיפדיה זה מקור מעולה לצורך העניין, שם משתדלים להביא מובאה לכל טענה. באנגלית לא חסר חומר. יש גם שירותי תרגום ברשת).

שלייקס: במקום לענות ניסית להסביר למה לדעתך אין מקום לשאלה בפורום (כללי, לא פורום שיפורים).

הדיון הוא לא על מעבר לקטנוע בעד/נגד, שיש לו השלכות נוספות מעבר לזמן וכסף. חוץ מזה אני לא חושב שיש מקום למדוד סעיף שמצטבר לסכום משמעותי ביותר (דלק) במדד המופלא של "מנות שווארמה" (כנ"ל ביטוח, איבוד ערך ואחזקה). זה לפני שמזכירים את הפגיעה המופחתת בסביבה.

לגבי הזמן: בכביש מהיר פנוי וארוך (כמו 6 כשנוסעים לכל אורכו) באמת אפשר להגיע להפרשים משמעותיים בזמן הנסיעה. ביתר המסלולים בנסיעות אופייניות, אני לא חושב שיש חיסכון משמעותי בזמן הכולל. אבל 2-3 ק"מ לליטר כן משמעותיים.

לגבי "המהירות שאני מרגיש בה נוח", זה מונח חמקמק והוא רלוונטי יותר לנושא הבטיחות בנסיעה לדעתי. אם תיסע למשל בכביש 6 מרחק משמעותי במהירות קצת מעל הממוצעת בו (נניח 140-160) תרגיש מאוד בנוח. אחר כך נסה לרדת לכביש כמו כביש 40, פתאום 120 ירגיש לך כמו סבתא. האמת היא שגם לי קשה להחזיק מהירות. במיוחד כשעוקפים אותי, זה היה יותר חמור כשהייתי צעיר יותר ולפני שהיה לי בקרת שיוט (קרוז קונטרול) באוטו. מאז, לרוב אני משתדל לנהוג במהירות חסכונית יותר, נהנה מהדרך וחוסך בדלק.

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היום בבוקר (5:30) יצאתי מתל אביב לכיוון חדרה.

שמתי את הקרוז קונטרול על 80 במקום 90.

לפי המחשב השתמשתי 2.3 ליטרים ב55 ק"מ, כלומר כמעט 24 ק"מ לליטר, לעומת 19-21 לליטר על 100 קמ"ש.

זה לא מעייף ולא מרגיש איטי מדי, זה בדיוק הקצב הנכון להתחיל איתו את היום כשאתה לא ממהר לשום מקום.

לא זזתי מהמסלול הימני לשניה.

ולא, לא הפרעתי לאף אחד, חוץ מאידיוט אחד שהחליט שהוא מאיץ עלי למרות שאני בימין והשמאל לגמרי פנוי. הוא הבהב עם האורות ואז צפר כי הוא היה צריך לעבור נתיב בשביל לעקוף.

מן הסתם בשעות האלו זו לא בעיה. בתנועה רגילה לא הייתי עושה את זה כי זה מפריע לאחרים.

פורסם

לחץ אוויר תקין בגלגלים.

...

מה עוד שכחתי?

לחץ אויר - המקסימלי המותר (ככל שגבוה יותר התנגדות הגלגול פוחתת).

בנוסף: להוריד כל תוספות הפוגעות באירודינמיות: גגון (גגון אוניברסלי = 10%+ בצריכת הדלק באוטו שלי), "ספויילרים", לקפל אנטנה :lol: .

לנסוע עם חלונות סגורים.

כמובן, בלי מזגן אם אין צורך.

להוציא מטען מיותר.

:turn-l:
פורסם

לפי המחשב השתמשתי 2.3 ליטרים ב55 ק"מ, כלומר כמעט 24 ק"מ לליטר, לעומת 19-21 לליטר על 100 קמ"ש.

זה לא מעייף ולא מרגיש איטי מדי, זה בדיוק הקצב הנכון להתחיל איתו את היום כשאתה לא ממהר לשום מקום.

ולא, לא הפרעתי לאף אחד, חוץ מאידיוט אחד שהחליט שהוא מאיץ עלי למרות שאני בימין והשמאל לגמרי פנוי. הוא הבהב עם האורות ואז צפר כי הוא היה צריך לעבור נתיב בשביל לעקוף.

מן הסתם בשעות האלו זו לא בעיה. בתנועה רגילה לא הייתי עושה את זה כי זה מפריע לאחרים.

אני כל נסיעה לעבודה משתדל לנסוע 90 - 100 קמ"ש וגם אני לא זז מהמסלול הימני ולמרות זאת המון ישראלים חושבים שאני מפריע להם ועוקפים בפראות ומצפצפים, במיוחד שאני לא מאיץ ברמזור כמו רכב ליסינג, זה פשוט זוועה ומוסיף עצבים ולחצים לחיי היום-יום.

פורסם

לתת לרכב לגלוש לפני רמזור אדום ולא להאיץ אליו כמו שרוב הנהגים עושים, להאט אפילו 100 מטר לפני כדי שיהיה המשך נסיעה במהירות שהגעת לתור\לרמזור.

הקלאסי - להמנע מפעולות חדות של גז וברקס

להשתמש בכללי בבלם כמה שפחות.

לשמור מרחק

לטפל ברכב בזמן ;)

פורסם

אני רק חייב להוסיף בהודעתי הקודמת שזה לא קורה בג'יפ שבסמלון שלי, אלא רק בספארק שלי... כנראה שגודל הרכב משנה המון כאן בארץ לצערי.

פורסם

אני לגמרי איתך!ברכב של אבא שלי(קורנדו החדשה) כול הזמן השתמשתי בבקרת שיוט, המכשיר הזה כול כך מתאים לאנשים רגועים בנתיב הימני, חבל שאין לי בדימקס כזאת...

Dodge Ram Lariat 2018

ŠKODA Yeti 2.0 TDI 2011

Isuzu Dmax 3.0 TD 2005

פורסם

לא אמרתי שהנושא לא מתאים, יותר אמרתי שנראה לי שאתם עסוקים בהייפרמיילינג יותר מבנהיגה, וכבר יצא לי לנסוע עם אנשים שיוצרים מצבים מסוכנים בכביש כי הם מפחדים ללחוץ על הגז כי זה "הורס את המנוע ומבזבז המון דלק". באופן כללי, אני רק מחכה ליום שירשתו איזה קטע במצלמות מהירות ממוצעת - המקום הזה יהיה נתון לעומס תנועה קבוע!

בקשר למהירות שמרגישה נח, יש לי איזה נסיון קלוש בנהיגה ואני יודע להעריך מה זה מהירות שמתאימה לתנאי הדרך (ודרך אגב הרבה מאד אנשים שוכחים להכניס את סוג הרכב ומצב הצמיגים שלו למשוואה הזאת), וכשאני יורד מכביש 6 לכביש 40 למשל, אני מתאים את קצב הנסיעה למצב החדש, מי שלא עושה את זה - לא נוהג, אלא נוסע. בדיוק כמו אלה שפרנקוס תיאר שנוסעים בנתיב כלשהו, עד שמגיעים לרכב ואז בולמים ומתעצבנים במקום להסתכל קדימה ולעבור נתיב מראש.

לא באתי לעצבן - סך הכל רציתי שתתרכזו בנהיגה ואל תפחדו ללחוץ על הדוושה כשצריך!:wink:

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ממש לא.

כעקרון היא שולטת על מצערת הרכב ונותנת את ההוראה להאיץ עד למהירות מסוימת ואז לשמור על הגז יציב.

הבעיה עם זה בעליות:

- בעליות כאלו אתה צריך בעצמך להעלות ולהוריד הילוכים, ולשנות את הנסיעה שלך לפי זווית העליה והמהירות שלך. קשה מאוד לשמור על המהירות שם.

ואם אתה רק נוגע בקלאץ' בשביל להעביר הילוך, היא מתנתקת.

- המצערת בבקרת שיוט מוגבלת נראה לי להאצה של 20-30% מהדוושה. זה אומר שאם אתה מגיע לעליה, הרכב לא יאיץ מספיק בשביל לשמור על המהירות.

פורסם

עצות מעולות! גם לרוקן את הבגאז או את המחסן בחלק מהרכבים יעזור חח

פורסם

פרנקוס, אצלי המצערת האלקטרונית נותנת גם פול-גז בקרוז קונטרול, אני חושב שהמצב אצלך עדיף! (מן הסתם זאת מערכת מתקדמת יותר) אבל גם בעליות בינוניות וממושכות (כמו 443) המערכת מתפקדת היטב ובאופן מפתיע מפחיתה מיידית כליטר מהצריכה הרגעית.

לא אמרתי שהנושא לא מתאים, יותר אמרתי שנראה לי שאתם עסוקים בהייפרמיילינג יותר מבנהיגה, וכבר יצא לי לנסוע עם אנשים שיוצרים מצבים מסוכנים בכביש כי הם מפחדים ללחוץ על הגז כי זה "הורס את המנוע ומבזבז המון דלק". באופן כללי, אני רק מחכה ליום שירשתו איזה קטע במצלמות מהירות ממוצעת - המקום הזה יהיה נתון לעומס תנועה קבוע!

בקשר למהירות שמרגישה נח, יש לי איזה נסיון קלוש בנהיגה ואני יודע להעריך מה זה מהירות שמתאימה לתנאי הדרך (ודרך אגב הרבה מאד אנשים שוכחים להכניס את סוג הרכב ומצב הצמיגים שלו למשוואה הזאת), וכשאני יורד מכביש 6 לכביש 40 למשל, אני מתאים את קצב הנסיעה למצב החדש, מי שלא עושה את זה - לא נוהג, אלא נוסע. בדיוק כמו אלה שפרנקוס תיאר שנוסעים בנתיב כלשהו, עד שמגיעים לרכב ואז בולמים ומתעצבנים במקום להסתכל קדימה ולעבור נתיב מראש.

לא באתי לעצבן - סך הכל רציתי שתתרכזו בנהיגה ואל תפחדו ללחוץ על הדוושה כשצריך!:wink:

כמובן שהכל במגבלות הטעם הטוב. נהיגה חסכונית מדי עלולה לעצבן את הנהגים האחרים בכביש, וזאת כמובן לא הכוונה.

בדוגמה שהבאתי על כביש 6 הרעיון היה לטעון שהמוח מתרגל למהירות מאוד מהר. נניח 160 לא ירגיש מאוד מהר בכביש 6 (זאת באמת מהירות סבירה לתנאי הדרך אם אין גשם והכביש פנוי, והמכונית בנויה לזה, ביחוד מתלים/צמיגים, וכמובן מערכות ההינע מתוחזקות כפי שרשמת). אבל אחרי כן בהתחלה לפחות למוח קשה לזהות מהירות 130 כגבוהה. אלא שהמהירויות האלה הן משמעותית פחות חסכוניות מ90-100, שלא לדבר על 70-80.

מה שאני טוען זה שניתן להתרגל לנהוג גם במהירות נמוכה יותר. זה באמת לא דבר של מה בכך, במיוחד ללא בקרת שיוט (תמיד נצמדים לנהגים מהירים יותר), אבל אפשר להתרגל גם לכך. נכון, אין בזה ריגוש. הריגוש הוא בתחנה (ק"מ/ליטר).

ובקיצור, אפשר להרגיש נוח גם במהירות נמוכה מהמהירות המקסימלית שבה מרגישים שליטה סבירה ברכב.

אני מסכים שבמיוחד בקטעי כביש עמוסים, אם המהירות הממוצעת תרד, יהיו עומסי תנועה. כשאני נוהג בכביש על סף עומס, אני לא מנסה לשמור על מהירות נמוכה אלא להתקדם בקצב שלא פחות מקצב התנועה (עומס כבר יורד למהירויות נמוכות מהמהירות החסכונית) רק בלי קיקים.

פורסם

אני מסכים לגבי 2 דברים:

1. בקרת שיוט - במיוחד אם אתה יודע לצפות את העתיד :) , כלומר להסתכל 500 מטר קדימה..

2. גיר

ברכב שלי (C4) יש 6 הילוכים (חצי אוטומטי), ובנסיעה רגועה עם הרבה בקרת שיוט מצליח להחזיק 14 ק"מ לליטר בלי בעיה (בממוצע אחרי 9000 ק"מ).

ואני נוסע ה-ר-ב-ה בפקקים.

• תוכן חדש...