רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,559 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 853 צפיות
שלום לכולם, לפני כשבועיים הזמנתי נורות מהאתר הנ״ל, הנורות עדיין לא הגיעו . האם זה נורמלי ? ראיתי פה אנשים שרשמו שלקח למשלוח בין 3-7 ימים להגיע.
הודעה אחרונה מאת Moshe_P, -
- 1 תגובות
- 669 צפיות
היי, לפני יומיים בבוקר הגעתי לצומת עם פנייה שמאלה, שרכבים חוצים משני הכיוונים, מלפניי נסע בחור מבוגר ואני עמדתי אחריו במרחק של בערך חצי מטר. לפתע החליט הנהג לקחת רוורס ולנסוע אחורה מבלי להסתכל שאני מאחוריו. לא הספקתי אפילו להבין מה קורה והוא נכנס בי בפגוש הקדמי. הנזק לאוטו היה בצד שמאל שהפח קצת יצא מהמקום, פרט לכך לא נראה דבר, אותו נהג ניסה "כביכול" לתקן את הפח בכך שדפק לי על הפח באוטו. במבט על הרכב מבחינה חיצונית לא נראית כלל פגיעה. האם שווה בכל מקרה לקחת למוסך?.
הודעה אחרונה מאת daniel.r, -
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 18 תגובות
- 2 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4452087,00.html אולי יש לשיינין קשר קטן עם חברות הסלולר?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
-
- 1 תגובות
- 688 צפיות
שירביט, בפער ניכר. לא מפתיע.. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4453165,00.html אני ב'כלל' ומרוצה.
הודעה אחרונה מאת Japanese Engine, -
- 1 תגובות
- 679 צפיות
שלום רב לכולם , ברצוני לדעת האם ניתן להתקין מערכת בקרת שיוט על הרכב הנ"ל לפי דעתי ישנם רכבים דומים מדרגת אבזור עליונה יותר בעלי בקרת שיוט , ובנוסף כמה תענוג שכזה צריך לעלות והאם יכול לשלב אי אילו בעיות ברכב,רישיון וכן הלאה ?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
קיים בי רצון לפרסם את העסק של ההורים על הרכב שלי ועל הרכב של העסק. חשבתי על מדבקה לשמשה האחורית שתהיה בצורה של החלון והרקע יהיה בצבע הרכב (אחד כסוף בהיר,השני כסוף כהה). השאלה שלי מה צריכות להיות תכונות המדבקה כדי שתהייה חוקית? מה המחיר? והאם זה עמיד או שתוך שנה זה ילך לפח. שאלתי לגבי החוקיות כיוון שלמכר שלנו המשטרה הורידה את כל המדבקות של השמשות האחוריות בכל צי המיניבוסים שלו, לא נעים... תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Borka1.3, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 45 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אותי היא כבר לא מלהיבה (בטח לא בעיצוב הזה), אך עדיין אייקון מוטורי בעל משמעות רבה. אולי סוף סוף סובארו תחזור ל 2.0 ל' מוגדש (מסדרת FB החדשה). קישור לכתבה המלאה
הודעה אחרונה מאת adila, -
-
- 7 תגובות
- 922 צפיות
אז גם אני נתקלתי בעניין הזה ולא ממש הבנתי מה התופעה שתגרום לפיוז להתחמם עד כדי המסת הפלסטיק אבל לא תגרום לשריפתו. אז חפרתי קצת ברשת ונתקלתי בווידאו של מרטין לורטון שמסביר פחות או יותר את הכל. בקיצור, זה נובע מפיוזים זולים שלא עומדים בערך שרשום עליהם, ובמקום להשרף בערך שהם אמורים להשרף, הם פשוט מתחילים להתחמם עד שהם נמסים, הבנאדם העביר 4 אמפר למשך די הרבה זמן דרך פיוז של 2 אמפר (כפול מהערך שלו), הפיוז לא נשרף אבל הוא נמס. הווידאו הוא באנגלית והניסוי עצמו מתחיל בסביבות 14:20, בתחילת הווידאו הוא מסביר על איך הניסוי הולך להתבצע ובעזרת אילו כלים.
הודעה אחרונה מאת מרק10, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אהלן חברים, חלקכם או רובכם בטח מכירים אותי, רכשתי את הרכב בתמונה סיאט לאון במאי 2012 שזה מועד עליה לכביש בידיעה שקניתי רכב שנת 2012 והיום אני מקבל טלפון מצ'מפיון לבוא להחליף מכטרוניקס שכן הרכב מצוייד עם גיר DSG7, אמרה הנציגה שהם שלחו מכתבים לפני מספר חודשים ואני משום מה לא קיבלתי והרגשתי מוזר לקבל טלפון כזה כי כמה שהיה זכור לי קראתי כי משנת 2012 פולקסווגן הודיעו כי הם פתרו את הבעיה. חיפשתי את הנושא ומצאתי את הכתבה הזו מחודש אוגוסט 2013: http://www.mako.co.il/cars-cars-news/local/Article-50f9694ef9d4041006.htm מצויין בכתבה כי כל הרכבים המצויידים בגיר זה משנת ייצור 2008-2011 נקראים לתיקון ואני עדיין במחשבה שזה מוזר כי הרכב שלי 2012. בדקתי לפי מספר ש…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
שלום רב. אני שוקל לעשות לרנו קליאו החדשה 2013 סאן רוף, כי יש לי קטע עם חלון גג, וגם זה עושה את הרכב יותר יפה. האם כדאי לעשות דבר כזה? זה לא יהרוס את הרכב? אני כבר דיברתי עם קיבוץ גנות, שמתמחים בזה מאוד, ואף ביצעו גם [עבודות] לכמה חברות גדולות, שמסתבר שהן מזמינות רכבים ללא סאן רוף, ואז עושות קסטם מייד למי שמבקש. אז השורה התחתונה, האם כדאי?
הודעה אחרונה מאת Scirocco-R, -
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
היי, היה לי ולחבר ויכוח לגבי צריכת דלק ורציתי להתייעץ עם החברה בפורום. השאלה היא כזו, מי יצרוך יותר דלק? רכב שנוסע שעה בדרך עירונית עמוסה בתל אביב, או אותו רכב שנוסע שעה בדרך בין עירונית נגיד על מהירות קבועה של 110 קמש? לא מצאנו תשובה לדבר, השאלה בגדול היא לאותה כמות זמן, באיזו נסיעה הרכב יצרוך יותר? עירונית או בין עירונית? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
סיפור הזוי... רק בישראל . http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4446919,00.html
הודעה אחרונה מאת אייל, -
מראה פנורמית 1 2 3 4 6
מאת מועדון סאאב-
- אחראי פורום
- 6 עוקבים
- 79 תגובות
- 26.8 אלף צפיות
שימו לב לכתבה מynet בקישור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3081758,00.html בקצרה על המראה הפנורמית שיש לה חסרונות בלבד: 1. היא מעוותת את כל מה שרואים בה. המראה המקורית משמשת לאמדן מרחק, ועם הפנורמית אי אפשר. 2. למראה הפנורמית אין מצב נוגד סנוור, כך שאם מסנוורים אתכם מאחור בלילה, לא תראו גם מה הולך מלפנים. 3. המראה הפנורמית עשויה מזכוכית פשוטה שבמקרה של מכה תתנפץ לרסיסים קטנים וחדים. תשאלו את הבן של איתן למפרט, המורה לנהיגה ממכמורת שנפצע בראשו ממראה כזאת. 4. מסגרת המראה הפנורמית עשויה מפלסטיק גרוע שאחרי שנה או שנתיים מתפרק בשמש. שימו לב במכוניות ליידכם, שברובן המסגרת התפרקה. הקצוות החדים שייכים לזכוכית מסעיף 3. 5. המראה הפנורמית מפריעה כמעט תמיד לש…
הודעה אחרונה מאת super-man, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפני כשבועיים עשיתי תאונה ברח' בת מרים בתל אביב, למי שמכיר יש שם חניה כזו והכביש צר הדרך היחידה להסתובב היא להכנס לחניה ולצאת ברוורס, זה מה שעשיתי, הסתכלתי שאין אף אחד התחלתי לסוע, לרגע אחד הסתכלתי קדימה לראות שאני לא עולה על מדרכה ופתאום שמעתי צפצוף ובלי שהספקתי להגיב שמעתי חבטה. אני לא הבנתי מה קרה, אך היה שם עד ראיה שכשדיברתי איתו הסביר לי שהיה מאחורי חניון תת קרקעי, ובזמן שאני נסעתי אחורה לאט, הבחורה יצאה במהירות מהחניון(לא יכלתי לראות אותה כי היא באה מתוך החניון) ראתה אותי יוצא וניסתה לעקוף במקום לעצור ואז לא הספיקה. היא כמובן האשימה אותי ואפילו אני ישר חשבתי שזו אשמתי, כי לפי החוק היבש אם אני פוגע במישהו כשאני נוסע ברוורס אז לא ביצעתי בדיקה מספקת לפני הנסי…
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כבר הרבה זמן מתבשל לי בראש הרעיון של לטוס לחו"ל ולשכור רכב נחמד(+) ופשוט להנות. עם עדיפות למדינות שבהן אפשר למצות את חווית הנהיגה עד תום! עברתי על כל מני קישורים שמצאתי בגוגל אבל זה עדיין לא עונה לי על השאלה. זה נע בין 21-25 מינימום השאלה היא לאיזו מכוניות זה תקף ? אני בן 22. אם למשל בא לי לשכור Z4, אבארת' 500, M3, או אפילו 458. איפה ניתן לברר מה כן זמין עבורי ? וגם אם הגיל לא תואם, קיימים יוצאים מן הכלל ?
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אהלן, לפני שעתייים עשיתי את הטקסט השלישי שלי, ונכשלתי ללא כל הצדקה. בטסט הראשון קיבלתי הכשלה על דברים שטותיים כמו אי איתות במעקף רכב חונה או אי הסתכלות במראה, נהגתי בלי ביטחון והססנות, ליגטימי שלא עברתי. בטסט השני הכשיל אותי על כניסה מאוחרת לצמתים ונגע בברקס במצב שהתחלתי לעצור בהססנות, מעצבן מאוד - אבל גם לגיטימי. אבל היום בטסט השלישי עבר כל גבול, נהגתי נהדר, ככה גם הטסטר אמר, אבל הכשיל אותי על טעות שלו. הגעתי לעלייה, משני הצדדי חנו רכבים, מקום צר. הגיע מולי אוטובוס, לקחתי ימינה לעצור לצד המכוניות, פתאום הטסטר ברעל "מה אתה עושה? אתה תיכנס במכוניות החונות!" כשאני הייתי מרחק של לפחות חצי מטר מהמכוניות. החליט שהוא צריך להוזיז לי את ההגה לצד שמאל - לכיוון ה…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
החלטתי לפתוח נושא זה כ-spin-off לשרשור הציוד המומלץ ברכב -- הציוד הנדרש תלוי בפגיעות שבהם אתה עלול להתקל וביכולת שלך כמטפל. הפגיעות הצפויות (אני בוודאי לא מקיף את כל הנושאים כאן) -- פגיעות קלות -- חתכים ושפשופים קלים. כוויות קלות. גוף זר (שבר זכוכית, קוץ). עקיצות. מצבים רפואיים קלים - דלקת גרון, חום קל עקב מחלה ויראלית וכו'. פגיעות משמעותיות -- שברים. חתכים עמוקים עד כדי סיכון חיים. כוויות קשות ונרחבות. סיכון דרכי אוויר. מצבים רפואיים מסכני חיים שונים כגון הפרעות קצב, הלם אנפילקטי ושאר מרעין בישין. תיק עזרה ראשונה טיפוסי מתייחס לטיפול בפגיעות הקלות כנ"ל ומניח שנותן הטיפול הינו הדיוט (layman). ציוד לטיפול באותן בעיות קלות יכלול (רצ…
הודעה אחרונה מאת super-man, -
יצרנית הרכב החשמלי קיבלה ציון מושלם של 5 כוכבים בכל הקטגוריות במבחני ריסוק בארה"ב; החברה מסרה כי גג מודל S תוכנן לעמוד בעומס של משקל גדול פי 4 ממכונית ממוצעת http://www.themarker.com/wallstreet/1.2102743 פשוט עושה בית ספר לכל הוותיקים, איזה יזם.
הודעה אחרונה מאת aka77, -
- 4 תגובות
- 682 צפיות
שלום, בהמשך לשרשור הזה אני רוצה לבדוק כמה יעלה להחליף את הפלסטיק במראה כך שלא אערב את הביטוח בעניין . האם הכי נכון זה לפנות למוסך מורשה כי שם בוודאות אמצא את החלק המדובר ? יש לציין שאחריות היצרן הסתיימה לפני מספר חודשים. מצד שני, יכל להיות שבמוסך שאיננו מורשה ,עלות התיקון תהיה נמוכה יותר . אני מתגורר בראשל"צ, יש בא"ת הישן מוסך מורשה צ'מפיון, מוסכים נוספים של סקודה אינני מכיר. מצאתי פורום בו מוסבר כיצד לפרק את המראה ולהחליף את החלק המדובר, האם ניתן לרכוש את החלק באופן פרטי ? תודה מראש למגיבים
הודעה אחרונה מאת Tida-man, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 605 צפיות
שלום לכם, שלחתי את הרכב לברזל לפני כמה חודשים ועד עכשיו לא ביטלתי את הרשיון. לרכב אין טסט ואיבדתי את מסמכי הרישוי של הרכב. השאלה שלי האם אני יכול לבטל את הרשיון של הרכב במשרד התחבורה בלי הרשיון של הרכב? תודה.
הודעה אחרונה מאת TAsraf, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 729 צפיות
נתחיל בזה שברשיון הרכב מופיע תאריך 1999 אבל בחיפושי אחרי כל מיני כלים למזדה, כמו למשל מחשב דיגנוסטיקה,וכן כל מיני קיטים באיביי, תמיד מופיעים בשנתונים עד 98 ומשנת 2000 לא מוצא כמעט תיעוד למזדה MPV שנת 99 משיהו יכול להסביר את זה?
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 2 תגובות
- 655 צפיות
יש לי רכב שנת 92 שהוא ללא טסט כמעט שנה. והרכב מחוייב לעבור טסט כל חצי שנה. האם אני אצטרך לעבור טכניון על מנת להעלות אותו לכביש או שאני יכול לשלם את ה3 אגרות ולעבור טסט רגיל?
הודעה אחרונה מאת EmptySoul, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 912 צפיות
היי חברה אשמח לייעוץ ועצות אני נוסע לחו"ל לתקופה של 4-5 חודשים, יש ברשותי טויוטה יאריס שנת 2004 שאני מאוד מרוצה ממנה ולא מעוניין למכור מצד שני לא נראה לי רעיון טוב להשאיר אותה ברחוב, אין לי חניון תת קרקעי שאפשר לשים אותה שם מה לדעתכם אפשר לעשות תודה
- 1 תגובות
- 619 צפיות
אני שם לב לתופעה שחוזרת על עצמה לאחרונה בחטיבות AMG M וS,נתוני הספק גבוהים משמעותית בדיינו מאשר על הנייר. אני מודע לתופעה ההפוכה שהייתי נפוצה לפני מספר עשורים כאשר ייצרני רכב פרסמו נתונים אופטימים לגבי ההספק,אבל אני מתקשה להבין את התופעה ההפוכה,האם זה כדי לרצות את ה"ירוקים" ?,האם לא כל הרכבים מספקים את את אותו ההספק ומינימום שעליו הם מתחייבות הוא מה שרשום על הנייר?.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 5 אלף צפיות
היי, על הרכב שלי יש 4 צמיגי Falken ZE912, הקדמיים גמורים לאללה, האחורים במצב טוב. אני חושב ששנת יצור היא 2010. אני רוצה להחליף לרביעיה חדשה וקצת חבל לי על הצמיגים האחוריים. מה אני יכול לעשות איתם? אני מעוניין קצת להרוויח עליהם אם אפשר, עד כמה זה ריאלי למכור 2 צמיגי Falken ZE912 במצב טוב?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
נסעתי בנתיב הימני עם נגרר במהירות 35 קמ''ש, התחלתי לאותת כדי לעבור לנתיב השמאלי במקביל מסתכל במראה ורואה את הרכב במרחק מספיק בשביל שאשתלב, כשעליתי עם הצמיג שמאלי על קו הפרדה בין הנתיבים(המקווקו) הנהג לחץ על הגז (אני מניח שהוא ניסה להפחיד אותי כדי למנוע את מעברי) ועד שהבנתי את זה הייתי כבר בנתיב השמאלי שלו והבחור פשוט נכנס לי בחלק האחורי של הנגרר ובלם, כתוצאה מהבלימה(ובגלל שעדיין הייתי בנסיעה) חלק מהנגרר נתפס עליו ועשה נזק, אצלי אין נזק, אבל לבחור הצמיג נקרע ופגיעה בכנף שמעל הצמיג+טמבון קדמי נקרע מעט, וכמובן שהוא מאשים אותי. מה לדעתכם?
הודעה אחרונה מאת Eliran_cohen, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. לאחר שנס שקרה לי אתמול ועברתי תיאוריה C1 בפעם הראשונה, הגיע הזמן לחפש מורה טוב מאיזור הקריות. ביומיים האחרונים אני בטלפונים עם מורי נהיגה מהאיזור, בתקווה למצוא אחד נורמלי(יש לא מעט ערסים, פשוט לא מסוגל ללמוד אצל ערס), ואחרים שמחרטטים אותי על ימין ועל שמאל ("3200, ל20 שיעורים של חצי שעה, אני אגיש אותך אחרי 10-15 שיעורים, אם תעבור טסט ראשון אז אני הרווחתי, ואם תכשל אז תמשיך ללמוד עוד כמה שיעורים ואז אגיש אותך שוב"). אני נוהג על רכב פרטי עם הילוכים כבר מאז 1995, ככה שלא אמורה להיות בעיה לקלוט את הפרנציפ של המשאית. רוב המורים מציעים מחיר לשיעור בסביבות 150 ש"ח, אבל מציעים חבילה שכוללת 20 שיעורים(המינימום הנדרש) + טסט פנימי + טסט חיצוני ב3000 - 3500. כמובן שי…
הודעה אחרונה מאת DORLEVINE, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נסעתי בסופ״ש לצפון במיצובישי לאנסר 2006, גיר אוטומטי. חווית נסיעה מאוד שונה ממה שאני רגיל בפג׳ו 206 xt אוטומט שלי. בפג׳ו אני מסוגל לשלוט בירידת המהירות באמצעות דוושת הגז. ברגע שאני משחרר המהירות נופלת. זה מקנה שליטה מאוד גבוהה. בלאנסר אני משחרר גז האוטו ממשיך באותה מהירות. כדי להאיט אני חייב ללחוץ על הברקס. למה? זה מאוד הוריד מיכולת השליטה שלי ברכב. הבדלים נוספים. לאנסר חזקה יותר בהילוכים הנמוכים. חלשה מאוד בגבוהים. בדיוק הפוך מהפג׳ו. בלימת זעזועים הרבה יותר טובה בלאנסר. ציר סיבוב הגלגלים גדול יותר מהפג׳ו. נוחות תא הנהג טובה יותר מהפג׳ו. (טוב, לא אותו סגמנט) בכל העליות של הגליל המערבי, הייתי חייב לעזור לגיר להעביר הילוכים וזה היה נוח שיש + / - יותר מאשר…
הודעה אחרונה מאת Kayben, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
אהלן לכולם , אז למי שלא מכיר אותי , אני אוהד , אחיו הצעיר של אסף עם ה106 ראלי . היום עשיתי צעד , קניתי 205 TOP XRI במצב טוב , כמו כל רכב ישן , יש מה לתקן / לשפצר. אני היד השלישית , האוטו מקורי לחלוטין ומפה מתחילים משהו מרענן. תמונה של ההתחלה ...
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 985 צפיות
אהלן, הרכב נקנה באחרונה, אך מצב המושבים ממש רע. נסיתי להוריד אותם, אבל נראה שזה די מסובך אשמח מאד להדרכה!
הודעה אחרונה מאת dorsht,