Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה פנורמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הצלחתי להבין למה לשים מראה מגדילה.

באלפא יש אחת כזאת, בצד של הנהג.

א. זה מאוד מסנוור.

ב. זה נותן הרגשה שהרכב שמשמאלך קרוב אליך יותר.

ג. זה מקטין את טווח הראייה.

למה עשו את זה ?

דניאל.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

• 3 חודשים מאוחר יותר...
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

שלום,

אני מעוניין לקנות מראה פנורמית איכותית לרכב. נראה כי המראות באוטו דיפו הם פשוט זוועה. קו ישר הופך לגלים (ולא לעקום). האם למישהו יש המלצה: איפה לקנות, איזה חברה ומחיר.

ד"א, רציתי להדגיש שאני לא מחפש שהמראה תהיה "משוכללת" עם כל מיני דברים מיותרים כמו תאורה וכדומה.

אסף.

פורסם

לידיעה, מראה פנורמית מסוכנת לך ולמי שיושב לידדך או נוהג לידך...

קח בחשבון...

בזמן תאונה המראה תיתנפץ למיליון חלקים שעולוים לעוף לעיניים.

היא לא יכולה לנטרל סינוור כמו המראה של האוטו.

היא מכבידה על המראה והמיתקן שלה וגורמת לו לבלאי (הוא מתחיל לנוע בחופשיות)

היא מעוותת את שדה הראיה.

יש "כפל" אוביקטים, גם במראה הפאנורמית וגם במראות הצד.

מעוותת את תחושת המרחק...

עדין רוצה מראה פנוראמית? תעשה חיפוש בפורום, היה כאן איזה אחד שעפה לו אחת כזו לפרצוף ונישברה...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

גילי, מסכים איתך לחלוטין.

מראה פנורמית היא לא לעניין, מכל הסיבות שפורטו לעיל.

אסף, לדעתי כוון את המראה הרגילה בצורה משלימה לשתי מראות הצד

(לא באמת צריכים לראות את ירכתי האוטו...) כך שיווצר לך שטח כיסוי של

180 מעלות.

דניאל

MCS 2008

פורסם

180 מעלות.

דניאל

כנראה זו הסיבה שיש תאונות בזמן עקיפה או מעבר מנתיב לנתיב...

פורסם

גילי, מסכים איתך לחלוטין.

מראה פנורמית היא לא לעניין, מכל הסיבות שפורטו לעיל.

180 מעלות.

דניאלמראת האמצע בנויה כדי להכיל את החלון האחורי בלבד!!!

זה כדי שלא יתווספו פרטים נוספים, פרטים כמו הנוסעים מאחורה, רכבים מהצד וכו'...

כל מה שאתה אמור לראות מהמראה האמצעית הוא את החלון האחורי. זהו...

לזה היא תוכננה, ואם תכוון אותה טוב, תראה כמה שאני צודק.

אתה באמת חושב שאם מראה פנורמית היהת המצאה כל כך טובה ובטוחה יצרני הרכב לא היו מרכיבים אותה?! ככל הנראה המהנדסים ב 40 שנה האחרונות לא הבינו את מה אלברט-אביזרי-אופנה-לרכב גילה....

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לא מסכים כלל אתכם!

לא יודע מה הנסיון שלכם אם המראה אבל בכל אופן אני נוסע אם מראה פנורמית שקניתי דרך אגב באוטו-דיפו כבר כשבע שנים ולא היה לי אף פעם מקרה של תאונה במיוחד לא בגלל עיוות של המראה הנ"ל. כמובן שלפני שאני לדוגמא עובר נתיב אני בודק תמיד גם במראה פנורמית ואח"כ במראת צד. לפי נסיוני המראה הנ"ל עוזרת לי מאד גם בחניות וגם בהחלפת נתיבים, כמובן שהיא דרשה תקופת הסתגלות קצרה.

פורסם
לא מסכים כלל אתכם!

לא יודע מה הנסיון שלכם אם המראה אבל בכל אופן אני נוסע אם מראה פנורמית שקניתי דרך אגב באוטו-דיפו כבר כשבע שנים ולא היה לי אף פעם מקרה של תאונה במיוחד לא בגלל עיוות של המראה הנ"ל.

וואלה ? ולי לא הייתה תאונה כבר 15 שנה במיוחד לא בגלל חוסר במראה פנורמית.

אז אני צודק יותר. לא ??

טיעון מוזר.

בצעו חיפוש בפורום ותראו מדוע המוטציה הזו היא אחת ההמצאות היותר מיותרות ואפילו מסוכנות שיש בעולם אביזרי הרכב הישראלי (לצד תפוחי הגה ושות').

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לקוראים, רציתי לדעת מדוע אומרים כי מראה פנורמית בעצם מעוותת את ה'תמונה' הכוללת ?

האם היא לא אמורה להיות מדוייקת יותר היות והיא רחבה יותר וכוללת יותר מיקום למעשה ?

ואם לא כך הדבר, מדוע בהרבה מכוניות של ל' - לימוד נהיגה, ישנן מראות פנורמיות...

(דרך אגב- המראות הקטנות בצדדים מעל המראה הצדדית הרגילה שיש בכל רכב זה על מנת לתת טווח ראייה למורה כאשר הוא במושב השני ליד התלמיד?)

תודה וסליחה על רצף השאלות

8)
פורסם

המראה הפנורמית קמורה ועל כן מעותת את התמונה (מקטינה את התמונה ובעיקר גורמת לתחושת המרחק להיות לא אחידה), לעומת המראה המקורית השטוחה שאינה מעוותת.

כמוכן - המראה הפנורמית רחבה ואינה מאפשרת שימוש בסכי שמש, החשובים כל כך בארץ שטופת שמש כישראל.

הסיבה שבגללה אתה רואה את המראות הפנורמיות ברכב לימוד נהיגה היא ככדי לאפשר גם למורה להבחין במתרחש מאחורי הרכב, שכן המראה המקורית אינה מאפשרת זאת.

ד"א - המורה שלי לנהיגה (לפני 35 שנה) לא השתמש במראה פנורמית אלא במראה קטנה שהותקנה על סך השמש שלו.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

היה כבר דיון בנושא, אני ממליץ לך לקרוא אותו בעיון: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=269550

אבל עוד לפני שתקראי אותו, אשאל אותך שאלה פשוטה: אם מראה פנורמית זה אביזר כל כך חיוני וטוב, מדוע יצרני הרכב אינם מתקינים אותה מיוזמתם? :wink:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

ד"א - המורה שלי לנהיגה (לפני 35 שנה) לא השתמש במראה פנורמית אלא במראה קטנה שהותקנה על סך השמש שלו.

האם המראות האישיות הללו (שנדבקות עם ואקום) לא סובלות מחסרונותיה של הפנורמית? דהיינו: סכנת פגיעה בראש, התנפצות לרסיסים, סינוור אחורי והפרעה לסוככי השמש וכדומה?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה היה לפני כ-35 שנה, כך שאני לא זוכר הרבה פרטים, אבל עד כמה שאני מצליח לשחזר המראה היתה מותקנת על צידו הפנימי של סך השמש, שהיה תמיד בעמדה מורדת - דומה למראת איפור, אבל קצת יותר גדולה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

תודה למגיבים,

יש לי שאלה נוספת לפני כמה ימים המראה המרכזית יצאה ממקומה, פשוט 'נתלשה' מן המקום כתוצאה ממפיץ ריח כבד שקנו לי

ותליתי על המראה, העניין שמאז שהדביקו לי אותה (אצל זגג כמובן) החיישן שהיה מאחורי המראה כנראה לא עובד,

ברגע שהייתי בחניון לדוגמא האורות היו נדלקים בצורה אוטומטית, וכאשר יש גשם הוישרים היו פועלים לבד (סביר להניח שגם זה לא עובד כרגע...) מה אפשרי לעשות?

8)

• תוכן חדש...