Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה פנורמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא הצלחתי לערוך את ההודעה הקודמת, לאחר שקראתי את השרשור שצירף אלעד לא מובן למה מורי נהיגה

משתמשים במראה זו למרות שלמעשה היא לא חוקית? (דבר זה הפתיע אותי , חשבתי שזה עניין של בטיחות ונוחות לא מעבר.)

כמו כן, מה העניין שישנם אנשים בעלי רכב פרטי שכן נוהגים עם מראה פנורמית? ויצא לי הרבה כאלה לראות...

תודה.

8)
  • תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כמו בהרבה תחומים בחיים, אנשים מחפשים לעגל פינות איפה שאפשר כדי לא להתאמץ.

כיוון נכון של מראות הצד מונע שטחים מתים ויוצר רצף טוב של כל אחורי הרכב, אבל זה נראה קצת מוזר בהתחלה ודורש התרגלות.

לדעתי רוב האנשים שמתקינים מראה פנורמית עושים זאת מתוך עצלנות, וכדי לחסוך את ה"מאמץ" שכרוך בשימוש נכון במראות.

פורסם

אני נוהג עם מראה פנורמית, לדעתי זה עניין של העדפה....עם למישהו לא עובדים הצירים במקום כלשהו כדי להבין שהמצב הריאלי לא כמו שהוא נראה במראה, אז אולי כדי לכתוב שורה כזאת כמו בארה"ב?

"Object may be closer then they appear"

פורסם

חוקי או לא חוקי- השימוש במראה פנורמית לא מומלץ ואף מסוכן.

מי שיטרח וילמד להשתמש נכון ב3 המראות, אין לו שום צורך במראה פנורמית.

מראה פנורמית:

1. מעוותת את התמונה
  2. גורמת להפסקת השימוש במראות צד
  3. מפריעה לפתיחה חלקה של סוככי השמש
  4. מכבידה על מנגנון המראה המקורית עד שיום אחד הוא יישחק
  5. למוח לוקח יותר זמן לעבד את התמונה עקב העברת עודף מידע
  6. עלולה להתנפץ לחתיכות קטנות בשעת תאונה, בניגוד למראה המקורית שעשוייה מזכוכית עמידה יותר
  7. אינה יעילה בעת סינוור משום שאינה עשוייה שכבות שכבות (הכפתור הקטן שמאחוריה? נסו פעם להשתמש בו)
  8. עלולה "להיכנס" לטווח הפעולה של כרית האוויר של הנוסע עקב אורכה (נאמר לי ע"י קצין בטיחות בתעבורה של אחת מחברות ההייטק הגדולות)

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

ישנם כמובן עוד חסרונות כמו פגיעה ישירה של המראה בראשי הנוסעים, הסתרה של שדה ראיה קדימה ועוד טיעונים -- שבזמנו נסקרו בצורה יפה ב"מדריך לנהיגה נכונה" של איתי אלון במגזין "רכב". עדיף לכוון את מראות היצרן כראוי (מה שאני אישית למדתי לעשות לפי אותה כתבה).

אבל, האם השימוש במראה פנימית נפרדת (שנדבקת לשמשה בכוח הואקום) עבור מורה נהיגה, פותרת את כל הבעיות הללו? האם המראות הללו עשויות זכוכית מחוסמת כמו המראה המקורית? האם הן אינן מסנוורות ואינן מפריעות לסוככי השמש?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
תודה למגיבים,

יש לי שאלה נוספת לפני כמה ימים המראה המרכזית יצאה ממקומה, פשוט 'נתלשה' מן המקום כתוצאה ממפיץ ריח כבד שקנו לי

ותליתי על המראה,

אל תתלה דבר על מראת התשקיף. זה חוסם חלק משדה הראיה קדימה, ומסתבר שזה גם עלול לפגוע במראה עצמה.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם
אל תתלה דבר על מראת התשקיף. זה חוסם חלק משדה הראיה קדימה, ומסתבר שזה גם עלול לפגוע במראה עצמה.

למדתי מהטעות, מה גם שזה לא חוסם את המראה, אלא נמצא מתחתיה עם חוט.

מה שמפריע לי זה העניין שאיכשהו החיישן התקלקל, כנראה

8)
  • שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

מבירור קצר שערכתי (ודי הדהים אותי - אני חייב לומר), מסתבר שמראה פנורמית ממש לא עוזרת ואף מסוכנת.

כיוון שאינני שומע באוזן שמאל - חייבו אותי ברישיון במראה פנורמית :shock::shock::shock: כפיצוי על "אובדן שמיעה" (שטויות, אני שומע טוב מאוד כשאני רוצה :grin::grin:).

הבנתי שבעקבות פנייתו של מהנדס הרכב דוד נמרי, משרד התחבורה הורה שלא להתקין מראות פנורמיות. האם אני יכול להוריד את שלי בשקט מבלי לחשוש ששוטר שיעצור אותי לביקורת שגרתית ייתן לי קנס. לא מצאתי תשובות באתר של משרד התחבורה.

מישהו יכול לעזור בעניין זה? כי אם כן אני מוריד אותה היום!

"כל מי שנוסע לאט ממני הוא אידיוט, וכל מי שנוסע מהר ממני הוא מטורף"... :lol:

פורסם

מה שרשום לך ברשיון ככה תעשה.

עריכה:

אם בכל זאת ברצונך להסיר אותה לך למשרד הרישוי עם אותה טענה שמראה פנורמית מזיקה הם יבחנו את הבקשה ובמידה וכן הם יביאו לך כרטיס חדש ללא הסעיף בקשר למראה.

8)
פורסם

כיוון שאינני שומע באוזן שמאל - חייבו אותי ברישיון במראה פנורמית :shock::shock::shock: כפיצוי על "אובדן שמיעה" !

מזה השטויות האלה?....

טוב שאתה לא סובל מבעיית ראייה, היו מחייבים אותך להתקין אוזן נוספת כדי לפצות על אובדן הראיה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אז נכון לעכשיו ההוראה עדיין בתוקף? אינני מבין אם המאמץ של המהנדס דוד תמרי נשא פרי או לא?

כי הבנתי שהבינו שהן מסוכנות ואסור להשתמש בהן.

פורסם

"טוב שאתה לא סובל מבעיית ראייה, היו מחייבים אותך להתקין אוזן נוספת כדי לפצות על אובדן הראיה".

אני דווקא סובל מבעיית ראייה ומרכיב משקפיים :-D

מה עכשיו? השתלת עיניים ביוניות? :-o

פורסם

במקרה של אדם בריא, ללא שום מגבלות רפואיות - הסכנה במראה פנורמית גדול מהתועלת.

אך ישנם אנשים עם מגבלות רפואיות, אשר הפתרון עבורם הוא להשתמש במראה פנורמית (עדיף להגדיל מעט את הסיכון עבורם מאשר לשלול מהם לחלוטין את הרשות לנהוג)..

אני מניח כי הגורם שקבע כי אתה חייב במראה פנורמית הוא המכון הרפואי לבטיחות בדרכים, וזה רשום ברשיון הנהיגה שלך בתור הגבלה : חייב להשתמש במראה פנורמית.

כל עוד הגבלה זאת רשומה ברשיון הנהיגה - אתה חייב להשתמש במראה פנורמית בזמן נהיגה.

מבחינת המשטרה אי שימוש במראה נחשב בתור עבירה זניחה, אך חברות הביטוח משתמשות באי שימוש במראה בתור תירוץ להתחמקות מתשלום בעת ת.ד. (שמעתי על מקרה אחד בו בית משפט דחה את טענת חברת הביטוח).

הדרך היחידה שאני יודע שניתן לבטל את המגבלה הנ"ל ברשיון הנהיגה היא לפנות למכון רפואי לבטיחות בדרכים.

הערה : אינני מבין מה הקשר בין שמיעה לקויה לבין מראה פנורמית. למיטב הבנתי, זה אמור לשמש אנשים עם בעיות ראייה מסויימות.

פורסם

גם אני לא מבין. אני מניח כי למכון הרפואי פתרונות. זה נשמע לי יותר ככסת"ח, הוא לא שומע טוב אז שיפצה על זה בראייה.

די מטומטם אבל לך תתווכח.

• תוכן חדש...