Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה פנורמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אל תתלה דבר על מראת התשקיף. זה חוסם חלק משדה הראיה קדימה, ומסתבר שזה גם עלול לפגוע במראה עצמה.

בנוסף, החפץ המתנדנד מתחת למראה (מעבר למה שהוא מסתיר), מרגיל את המח לזה שיש משהו שזז בזווית העין, מה שעלול להיות קטלני כאשר ילד יקפוץ לכביש ולמח יקח עוד כמה חלקיקי שנייה להבין שמדובר בילד ולא בעץ ריח!

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

את הרכב שלי קניתי עם מראה פנורמית שמודבקת על גבי המראה המקורית.

אני די מפחד להוריד אותה שלא אהרוס את המקורית.

בינתיים התרגלתי אליה

אבל אתם מחדשים לי שזה "לא חוקי".

פורסם

יש לי מראה פנורמית מזה שנתיים וחצי אני חושב שהיתרון שלה שאני לא מאבד שטחים מתים ויש לי יותר מבט כולל על הכביש,

החיסרון שלה שלפעמים קשה לאמוד את המרחק המדוייק של הרכב מאחוריך בנתיב שליידך ככה שאני תמיד ממתין עוד שניה נוספת בשביל לעבור לנתיב שלידי.

בסופו של יום כולם זורקים ז#ן על כולם בכביש. רק שהז#ן של האוטובוס גדול יותר.
פורסם

ה"יתרון" שלה זהה ליתרון בכיוון נכון ושימוש נכון בשלוש המראות ברכבך- לא יהיו לך שטחים מתים

החיסרון שציינת מצטרף לרשימת חסרונות, ולהמלצה שלי לך להעיף את המראה הפנוראמית מיד ובדיעבד.

נסה.

חסרונות המראה הפנורמית/ כל מראה שהיא לא מקורית

כיוון מראות נכון

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום,

ברצוני לרכוש מראה פנורמית לרכב (מיצובישי כרזמה אייר) השאלה שלי אם אני יכול לקנות כל מראה ב-EBAY או שיש משהו שאני צריך לשים לב אליו לפני הקנייה ? (היא יכולה לא להתאים?) אני רוצה להלביש אותה על המראה הקיימת.

* מדובר על המראה הקדמית למעלה.

פורסם

תשובה עניינית: כל מראה פנורמית תתאים, אלא אם כן מצויין דגם מסויים שאליו מתאימה לו המראה.

והסיבה לה הגבתי היא להזהיר אותך מנזקי המראה הפנורמית:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3081758,00.html

או בחיפוש בפורום אחר הנושא (או שרשורים דומים כאן למטה).

בקיצור ממש לא מומלץ לרכוש אחת כזאת .

Miata ND2

פורסם
בקיצור ממש לא מומלץ לרכוש אחת כזאת

:mm_yeah:

הנה כמה סיבות למה לא כדאי להתקין מראה פנורמית, ואיך להשתמש נכון בשלוש המראות שברכבך

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

עכשיו הבנתי למה יש הרבה תאונות, "המראה הפאנורמית" שלא נותנת לנהג שליטה על האוטו וחוסמת את שדה הראיה. חלאס עם זה, אנשים פשוט לא יודעים לנהוג, ולא מבינים שיש עוד מכוניות על הכביש ונשים שנוסעות רוורס לפי רעש הפגיעה ובכלל לא מסתכלות במראות. כמו הכל בחיים זה עניין של רצון, ידע וכסף וככה בוחרים מראה שהיא פונקציאונלית ומתאימה.

פורסם
שלום,

ברצוני לרכוש מראה פנורמית לרכב (מיצובישי כרזמה אייר) השאלה שלי אם אני יכול לקנות כל מראה ב-EBAY או שיש משהו שאני צריך לשים לב אליו לפני הקנייה ? (היא יכולה לא להתאים?).

אין דגשים מיוחדים, כל המראות הפנורמיות יעוותו עבורך את שדה הראייה\יתנו הרבה אינפורמציה מיותרת\יגרמו לעצמים להראות במרחק שונה מכפי שהם באמת- והכל במידה שווה של נזק.

הדבר היחיד שעלייך לשאול את עצמך זה למה יצרנים מתקינים מנגנוני חגורות בטיחות יקרים כל כך, כריות אויר יקרות ומורכבות, שמים מערכות בלימה עם מליון חיישנים, מתקינים מערכות לראיית לילה ורק על גודל המראה המרכזית ״חוסכים״ כסף.

לא יכלו לשים מראה גדולה של 2$ במקום המראה הקטנה של.....2$?

התשובה פשוטה חבר:

הם יכלו לשים מראה גדולה ופנורמית אם במקום לפגוע בבטיחות היא היתה משפרת אותה.

עכשיו שהבנת למה אתה באמת לא צריך את הצעצוע הלא בטיחותי הזה אני מקווה שתוותר עליו.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני נוסע בפג'ו 206, מכוון את מראות הצד החוצה (לא רואה את האוטו שלי) ויש לי מראה פנימית מוגדלת (לא פנורמית) וחדשות מפתיעות: יש לי שטחים מתים.

1. לא כל מראות הצד בכל הרכבים הן באותו גודל. במיוחד לא בסגמנטים הקטנים.

2. בן אדם שטווח הראיה שלו הוא 120 מעלות, יש לו שטחים מתים בכל נק' זמן.

אנחנו לעיתים קרובות לא נוסעים על מישורים ישרים ונתיבי סרגל. במציאות הכבישים מפותלים גם אופקית וגם אנכית והמראות לא מספקות מספיק טווח ראיה.

רכב מהיר שמגיע מזווית שעולה על מראת הצד, אתה לא קולט אותו.

זה קורה לעיתים שאתה משתלב שמאלה במחלף. אתה מגיע בזווית שהרכב שנוסע בכביש המהיר עוד לא יכול להקלט עדיין במראה. לעיתים קרובות אותם נהגים מחליטים שהם חייבים להשתלב ימינה ליציאה מהמחלף ישר במתאפשר להם (מה אכפת להם מנהגים שבדיוק משתלבים פנימה). אז שניה וחצי לפני שאתה מחליט באמת להשתלב לנתיב הימני הראשי (לא המשתלב) אתה מגלה שנולד לו פתאום רכב לידך.

זה קורה המון פעמים.

לא יודע למה יצרנים לא שמים פנורמית, מצד שני במשאיות ובאוטובוסים אין בכלל מראה פנימית. אז מראה פנימית מיותרת?!

גם יש רכבים שהמראה הפנימית פצפונית, כמו שלי. מראה גדולה יותר לא מפריעה לסוככים ולא כלום. למה לא שמים את המראה הפנימית המקסימלית האפשרית?

ההסבר לרב תקנות הבטיחות הוא כסת"ח ולא בטיחות.

הכי בטוח לא לעלות על ההגה.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

פורסם

גיבוב שטויות של אחד שחושב שהוא יודע אבל בפועל לא יודע כלום.

מראה מרכזית צריכה להיות בגודל שתכסה את שטח החלון האחורי, יותר גדולה אתה תראה את קורות הרכב שלא עוזרות לך.

אם באמת תרצה להבין איך מכוונים מראות *ללא שטחים מתים* במקום להתווכח, יש הרבה מידע כאן בפורום. מומלץ גם קורס נהיגה מתקדמת.

האמת אני חושב שאף אחד שלא עבר קורס נהיגה מתקדמת שמסבירים (ומדגימים בפועל) איך מכוונים מראות נכון, לא יכול להבין מה הוא מפספס.

אני היום נוהג ללא שטחים מתים כלל, בכל רכב שעליו אני עולה, יכול לעבור גם 4 נתיבים בלי הפסקה ובלי להתנגש באף אחד.

באופן כללי - צריכים להיות מודעים לסביבה *כל הזמן*, מי מאחוריך ומי בצדדים, וההסתכלות במראות היא רק להיות בטוח.

בכיוון מראות נכון, משתמשים בכל 3 המראות, ומקבלים שדה ראייה רחב מאוד. כבר שנה וחצי שאף אחד לא מפתיע אותי.

מה שכן מפתיע אותי זה אנשים שמתעקשים בדעותיהם ולא מוכנים ללמוד דברים חדשים.

פורסם

1. לא כל מראות הצד בכל הרכבים הן באותו גודל. במיוחד לא בסגמנטים הקטנים.

מסכים איתך, יש רכבים שיש להם מראות צד קטנות יותר לעומת רכבים אחרים.

רכב מהיר שמגיע מזווית שעולה על מראת הצד, אתה לא קולט אותו.

זה קורה לעיתים שאתה משתלב שמאלה במחלף. אתה מגיע בזווית שהרכב שנוסע בכביש המהיר עוד לא יכול להקלט עדיין במראה.

נכון, העניין הוא שבאותה זוית הוא אמור להקלט לך בזוית העין. המראה אמורה להשלים את התמונה והמידע עבור העין- לא להחליף אותה.

לא יודע למה יצרנים לא שמים פנורמית, מצד שני במשאיות ובאוטובוסים אין בכלל מראה פנימית. אז מראה פנימית מיותרת?!

גם יש רכבים שהמראה הפנימית פצפונית, כמו שלי. מראה גדולה יותר לא מפריעה לסוככים ולא כלום. למה לא שמים את המראה הפנימית המקסימלית האפשרית?

אין סיבה לשים מראה פנימית באוטובוס, זה כלי רכב מאוד ארוך והעצמים המשתקפים במראה יהיו מאוד קטנים ויגזלו מהריכוז של הנהג, זה בהנחה ואין נוסעים שבכלל מסתירים את טווח הראיה של המראה.

במשאית לרוב יש משא כלשהו שהיא נושאת מאחור ובכל מקרה היה מסתיר את שדה הראיה לאחור כך שמראה מרכזית לא היתה מסייעת.

אגב, גם באוטובוסים וגם במשאיות עושים היום שימוש במצלמה, בחלק זה לצרכי נסיעה ברוורס ובחלק אחר כתחליף למראה מרכזית.

לגבי גודל מראה מרכזית- הגודל של המראה המרכזית צריך להיות כגודל השתקפות השמשה האחורית, לא פחות ולא יותר.

תכנס להונדה סיוויק ותגלה מראה אחורית שמשקפת בגודלה את השתקפות השמשה האחורית, תשב בפורשה ותראה שאפילו צורת המראה משקפת את השמשה האחורית.

.

הבעיה של נהגים רבים היא שאינם מבדילים בין אינפורמציה חיונית לנהיגה המתקבלת מהמראות לאינפורמציה מיותרת.

לראות שמשה אחורית זה חיוני, לראות קורות אחוריות, הילד שאוכל במבה על המושב, תקרת הרכב- זה מיותר.

מראה אחורית צריכה לשקף שמשה אחורית בלבד.

מראות צד שמכוונות נכון צריכות לשקף את כל הטווח שבין קצה הרכב שלך (אותו לא אמורים לראות) ועד קצה הנתיב מימינך\שמאלך, כלומר בשילוב המראות אתה אמור לראות 3 נתיבים, הנתיב בו אתה נוהג ואלה שמשני צידי הרכב.

תוסיף לזה הפניית מבט קלה בעת שינוי נתיב כדי לראות אם יש רכב שיצא מטווח ראיית המראות ועכשיו נכנס לך לזוית העין- וסע לשלום.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...