Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מראה פנורמית

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4598 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמה הערות נוספות.

אף מראה איננה תחליף למבט ישיר הצידה לפני מעבר מסלול או פניה. זו הדרך היחידה לוודא שלא יהיו הפתעות.

שיטת הכוון שהציע roee יפה ונכונה, אולם, המראה הפנורמית תיתן שדה גדול יותר כפי שמודגם בציור הבא. הקו האדום הוא שדה הראיה התיאורטי עם מראה פנורמית, הציור הימני הוא כפי שהציע roee , והשמאלי הוא כוון לפי צידי הרכב כפי שהציע sheled:

rearviewfields.JPG

קל לראות את יתרונות הפנורמית.

נמרוד

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא הבנתי ממש איך אני מכוון את מראות הצד, אני צריך לראות בהם את גוף הרכב שלי? או שצריך לראות רק את הכביש?
אם תכוון נכון את המראות שלך (כמו שהסביר רועי) לא תראה את גוף הרכב שלך. יכול להיות שתצטרך כמה נסיעות להיתרגל לזה שאתה לא רואה את גוף הרכב במראות הצדדיות, אבל זה שווה.

זה כבר ענין של חינוך. המראה הפנימית לא מחליפה את החיצוניות, ותפקיד המורה ללמד כראוי את התלמיד איך להשתמש בכל המראות. הפנורמית מונעת לעומת זאת "איזורים מתים" שקיימים בהרבה רכבים ולא מכוסים ע"י אף מראה מקורית.

אם מכוונים נכון את מראות הרכב המקוריות, אין שטחים מתים. אתה רואה במראות רכב שעוקף אותך מהרגע שהוא יוצא לעקיפה ועד שהוא נכנס לשדה הראייה שלך.

כמו-כן מראה פנורמית מרכזית מראה לך המון מידע שאתה לא צריך (כמו התסרוקת החדשה של ידידה שלך שיושבת מאחורה), במראה מקורית אתה רואה רק את החלון האחורי.

ובקשר לתרשים, נכון שמראות פנורמיות צדדיות יתנו לך שדה ראייה רחב יותר, אבל הן קטנות, והמרחקים בהם מעוותים, לכן אני באופן אישי מעדיף שלא להישתמש בהן, כשאני מכוון את המראות כמו שצריך יש לי מספיק שדה ראייה, בפוקוס (שיש לה מראות מעולות) אני רואה שני נתיבים ממני.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

כפי שאמר אלון, לאחר כיוון נכון של מראות הצד, אתה לא אמור לראות את צידי רכבך.

נימרוד, לפי התרשימים שהבאת, כמו גם לפי המציאות, מראה פנורמית מעמיסה עליך מידע לא רלוונטי (כמו מה קורה שלושה נתיבים הצידה ממך).

מראות הצד משקפות תמיד בדיוק את המקום אליו אתה שואף לנוע - נתיב אחד ימינה\שמאלה ממך.

לכן מספיק מבט חטוף במראת הצד, ולא צריך ממש "לעבד" את התמונה כפי שמוצגת במראת האמצע.

אני מוצא את זה יותר מהיר ונוח.

היה לי את העונג המפוקפק של לנהוג ברכב בו מותקנת מראה פנורמית. זה היה כלכך רע, שפשוט נמנעתי מלהביט בה רוב הזמן. הכל היה מעוות, קשה היה להבין בדיוק מה קורה במבט מהיר והיא עוד הפריעה לי ברמזורים. סיוט.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
נימרוד, לפי התרשימים שהבאת, כמו גם לפי המציאות, מראה פנורמית מעמיסה עליך מידע לא רלוונטי (כמו מה קורה שלושה נתיבים הצידה ממך).

QUOTE]

אמרו פה שזה עניין של הרגל - אז אפשר להתרגל למראה פנורמית...

אני מתנגד לדעתך לגבי מידע לא רלוונטי... לדעתי בכביש כל מידע יכול לעזור, גם מה קורה בנתיב השלישי... ידוע שנהיגה טובה היא נהיגה שבה בכל רגע נתון אתה יודע מה קורה מסביבך (עד כמה שאפשר... ובמידת ההיגיון...)

רכב שיתפרע בנתיב השלישי, ואתה תקלוט אותו במראה הפנורמית יוכל לסייע לך לקבל החלטה טובה ולמנוע תאונה.

שיהיה בכיף!

פורסם

בכתבה ניכתב כי המראה חוסכת ממורה הנהיגה את ההסברים והלימוד של היסתכלות במראות הצד.

לא כך הדבר !!!

המראה הפמורמית בסך הכל נותנת למורה הנהיגה שטח ראיה לאחור (מכוונו של מורה הנהיגה) כך שגם המורה יוכל להביט דרך המראה האמצעית מבלי לסובב את ראשה לאחור.

דבר שלא ניתן בכלל ליישם כאשר אין מראה פנורמית .

המראה הפנורמית (לפי דעתי האישית כמובן)

הינה דבר מעולה המגדיל את שדה הראיה ובכך מונע תאונות רבות.

לגבי השינוי של המימדים - דבר שתוך נסיעה אחת העין מתרגלת לשינוי, וזה כלל לא מפריע.

לגבי הבטיחות - גם החלון הקידמי (שהוא מצופהבחומר נגד ניפוץ) ישנם שבבים אשר עפים על הנהג בשעת היתנגשות.

לגבי החוקיות- ניתן לשנות כל תקנה ותקנה (רק אם רוצים).

ירון מאיר

פורסם

והשאלה המתבקשת-אם למראה הפנורמית יש יתרונות רבים.למה יצרני לא מתכננים מראה כזאת שתהיה גם בטוחה וגם לא תפריע לסוככי שמש וכו'

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
הבחור עם הסאאב כבר פירט כמעט את כל הסיבות - אני אוסיף עוד שתיים:

1. לאנשים גבוהים המראה מפריעה לשדה הראייה, במיוחד לראיית שלטים\רמזורים.

צודק במאה אחוז. אני לומד נהיגה כרגע עם מראה פנורמית וזה חרא של דבר.

א. היא באמת מעוותת מרחקים.

ב. אני מוצא את עצמי יותר ויותר מסתכל בה מאשר להסתכל במראות הצד, שזה דבר לא תקין ולא נכון, לכן בשיעור האחרון הסתכלתי כמעט רק על מראות הצד, וממש מבטים הצידה.

ג. אם יצרן הרכב בחר מסיבה כלשהי לשים מראה נורמלית קטנה ולא פנורמית, כנראה שיש לכך סיבה. ואל תגידו שזה חיסכון בכסף, כי ממש אין פה חיסכון.

ד. אני לא ממש גבוה רק מטר 83, אבל באמת מאוד קשה למצוא תנוחת נהיגה נורמלית עם מראה פנורמית. או שאני יושב נמוך מדי, או גבוה מידי ואז המראה הפנורמית נתקעת לי בפרצוף ומסתירה חצי חלון מקדימה.

פליקס

ROOONEEYY

פורסם

ד"ר רחמימוב:

1. היא מעוותת את כל מה שרואים בה. המראה המקורית משמשת לאמדן מרחק, ועם הפנורמית אי אפשר. אפשר גם אפשר. צריך פשוט להתרגל לזה. ומה קורה כאשר נהג עובר מכלי רכב אחד לשני ? יתרגל לעיוות שונה בכל כלי רכב ???

2. למראה הפנורמית אין מצב נוגד סנוור, כך שאם מסנוורים אתכם מאחור בלילה, לא תראו גם מה הולך מלפנים. מראה פנורמית איננה מסנוורת מאחר והיא מפזרת את האור. נסה ותווכח. שים לב כמה פחות מסנוורות מראות צד פנורמיות מרגילות. בזכוכית של מראת הצד משולב חומר נוגד סנוור, שאינו קיים במראה הפנורמית שאתה קונה באוטו דיפו ומרכיב לבד. מעט (!) פיזור האור אינו מונע סנוור. אני נוהג בעשרות כלי רכב מסוגים שונים בכל חודש. ניסיתי ונוכחתי !!!!

3. המראה הפנורמית עשויה מזכוכית פשוטה שבמקרה של מכה תתנפץ לרסיסים קטנים וחדים. תשאלו את הבן של איתן למפרט, המורה לנהיגה ממכמורת שנפצע בראשו ממראה כזאת. אז קובעים תקן למראות פנים שמחייב יצור מזכוכית מחוסמת. תראה לי מי ייצר את המראה הזאת מזכוכית מחוסמת. במחיר הזה אף אחד לא יקנה. לגבי קביעת תקן, ראה בסעיף 8.

4. מסגרת המראה הפנורמית עשויה מפלסטיק גרוע שאחרי שנה או שנתיים מתפרק בשמש. שימו לב במכוניות ליידכם, שברובן המסגרת התפרקה. הקצוות החדים שייכים לזכוכית מסעיף 3. ראה סעיף קודם. ראה בסעיף 8.

5. המראה הפנורמית מפריעה כמעט תמיד לשימוש בסכי השמש, ואז הסנוור מלפנים, הוא כמו הסנוור מאחור מסעיף 2. כל מה שצריך זה להעביר את הסוכך קדמית למראה ע"י הטייתה. זה לוקח בדיוק עוד שניה ואפשר לעשות את זה עם יד אחת. עוד שניה של הסחת הדעת מהכביש והעצמת הסיכוי לתאונה. להזכירך במהירות של 90 קמ"ש עברת בשניה זאת בדיוק 25 מטרים.

6. חיבורי המראה המקורית של הרכב מחושבים לקריסה בעומס נתון במקרה תאונה. החיבור של הפנורמית לא מחושב והוא עלול למנוע קריסה, לגרום לשבירת הזכוכית, והופ חזרה לסעיפים 3, 4. הפנורמית מחוברת למראה המקורית. מה נשתנה בחישובי הקריסה שלה? חוץ מזה, אם אתה חגור ויש כרית אויר, אין לזה כל משמעות. אתה חגור ו... יש לך כריות אוויר ב LTD ובחיפושית ? בחלק מהמכוניות כריות האוויר מעיפות את המראה הפנימית !

7. שדה הראיה הרחב כביכול גורם לשימוש לא נכון ולא מושכל במראות החיצוניות. לפני יציאה לעקיפה או חזרה ממנה, המבט הנכון הוא במראות החיצוניות ולא בפנימית דרכה לא ניתן להעריךאת המרחקים הנכונים של כלי רכב מקביל בעזרת המראה הפנימית, לא כל שכן אם מורכבת הפנורמית המעוותת. זה כבר ענין של חינוך. המראה הפנימית לא מחליפה את החיצוניות, ותפקיד המורה ללמד כראוי את התלמיד איך להשתמש בכל המראות. הפנורמית מונעת לעומת זאת "איזורים מתים" שקיימים בהרבה רכבים ולא מכוסים ע"י אף מראה מקורית. עניין של חינוך , אתה צודק ! לכן, המורים לנהיגה חייבים ללמד נהיגה במכונית עם מראה פנימית מקורית ! מי שלומד עם מראה פנימית מקורית לא ירכיב פנורמית.

8. כל חלק שיצרני הרכב מרכיבים במכונית, עובר בדיקות תקינה המקיפות נושאים רבים שאת חלקם הזכרתי כאן. סימון התקינה מחייב וגם מופיע על גוף המראה. לאף מראה פנורמית הקיימת בשוק אין תקינה שכאת. אף מראה כזאת לא תעמוד במבחני התקינה. אז קובעים תקינה. זה לא מסובך. לא מסובך ? מסמך התקינה האירופי למראות בכלי רכב ממונעים משתרע על פני יותר מ 90 עמודים ! אתה מוכן לתת לפציינטים שלך תרופות מבית יוצר לא מוכר ושלא עברו שלבי מחקר, פיתוח ואישור על ידי רשויות הבריאות דוגמת ה FDA האמריקני ???

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

כיוון נכון של מראות הצד ..

יוצר מצב שלא יהיה לך שטח מת כלל.

צריך לכוון את המראה כך שלא רואים את גוף הרכב, ואז רכב שעוקב באחד מהצדדים, רואים אותו במראה, ובדיוק כאשר הוא נעלם במראה, הוא יופי בזווית העיין שלכם.

תבדקו ותראו שהחלק הנוסף שהמראה הפנורמית מכסה, זה בעצם החלק שבכיוון נכון יופיע לכם.

אני נוהג ככה.. וזה מצויין ועוזר הרבה בנהיגה ביציאה לעקיפות/בהשתלבויות וכו'.

המראה הפנורמית יש לה חיסרון שהיא מראה עצמים רבים בתוך הרכב שלוא צריכים לראות, וזה מפריע לעיין, לי אישית כשנהגתי ברכב של חבר שיש לו מראה פנורמית,היה מאוד מציק לי בעיין כאשר הייתי מסתכל במראה, היה מפריע לי לראות את 2 קורות C מאחורה, ואת חצי מהמושב האחורי. ללא הפנורמית הרבה יותר נוח..

במקום ללכת כל הזמן ראש בקיר, תנסו כיוון נכון של המראה ותראו עד כמה שזה עוזר ולא צריך לקנות את הפנורמית.

- BLUE HONDA CIVIC EX EF (ED4) D16Y8 1991

- BLUE HONDA CIVIC ES FD 2008

- Black HONDA CIVIC HATCH 5DR 2006 manual

פורסם

rearviewfields.JPG

קל לראות את יתרונות הפנורמית.

נמרוד

השרטוט כלל אינו מתייחס להבדל שבין מראה פנימית תקנית למראה פנורמית. ההבדל בשרטוט קשור למראות הצד החיצוניות. שים לב מהיכן מתחיל שדה הראיה הרחב יותר שמסומן באדום. ייתכן ומדובר בעדשות מראה מפוצלות, שהוכנסו לראשונה לשימוש בסאאב 900 בשנת 1979 והיום הן תקניות בכל מכונית מתוצרת אירופה.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

הדיון הזה הכריח אותי להתעמק בסוגיה יותר ממה שתכננתי. מסתבר שאין בשום מקום תקן מחייב לגבי מראה פנימית פנורמית. גם באירופה וגם בארה"ב התקן ליצרן הרכב מדבר על מראה פנימית שטוחה בלבד. בארה"ב התירו ליצרנים לספק מראה קמורה ספרית (spherical convex ) רק למראה החיצונית בצד הנוסע. באירופה ישנה אפשרות למראות ספריות וגם א-ספריות (כאלו שהרדיוס שונה מאזור אחד לאחר במראה) גם בצד הנהג.

מצאתי מחקר שהשווה בין השיטות. הוא בדק משמעויות שונות של מראה פנורמית חיצונית. מסקנותיהם היו:

1. ההתרגלות למראה הפנורמית והשטוחה היא בדיוק אותו דבר כשמתחילים לנהוג ברכב לא מוכר.

2. אצל נהגים צעירים, מספר הפניות הראש לצדדים היה קטן יותר עם מראה פנורמית (כלומר שדה הראיה הגדול היה יתרון) אצל נהגים מבוגרים היה הפוך, וזה יוחס להקטנת גודל הדמות במראה.

3. אומדן המרחקים בזמן מעבר נתיבים היה פחות טוב עם מראה פנורמית, אבל היתרונות שבהגדלת שדה הראיה גברו על החסרון של אומדן המרחק הלקוי.

4. לתוספת כמות המידע לא היתה כל השלכה שלילית, כלומר זה שרואים גם את התסרוקת של החברה לא הפריע לריכוז בנהיגה.

5. הרדיוס האופטי האופטימלי למראה פנורמית הוא סביבות 14 מטר.

לענין איכות היצור של המראות, אני שוב אומר שכל מה שצריך זה תקן מחייב. גם אם אורכו 90 עמודים. לא צריך להמציא את הגלגל מחדש - אפשר פשוט לאמץ תקן אירופי קיים.

לענין הפגיעה ממראות בזמן תאונות דרכים - זהו גורם סיכון זניח עד לא קיים, גם אם אפשר להביא דוגמא של בן של מורה לנהיגה שבמקרה נפצע מאחת. גם בדו"חות מימי ראשית כריות האויר, אין כל איזכור למראה הפנימית בתור גורם פציעה בעל משמעות כלשהי.

לענין סוכך השמש כבר התייחסתי. אוסיף גם שאין צורך לקנות מראה פנורמית עם מוטת כנפיים של אלבטרוס. אפשר להסתפק באחת צנועה שאיננה חורגת בהרבה מגבולות המראה המקורית.

באוטו היומיומי שלי (מיצובישי מגנום) יש מראות חיצוניות ספריות שעוזרות לי מאוד. במראה הפנימית המקורית אינני משתמש כמעט כי לא רואים דרך הארגז כמעט כלום. ב LTD לא שמתי מראה פנורמית כי אני מפחד שמשקלה יעקור את המקורית מהשמשה. כתוצאה מזה אני צריך לסובב את הראש כל הזמן כי המראה החיצונית מאוד מוגבלת. בחיפושית יש באופן מסורתי מראה פנורמית שבלעדיה קשה מאוד. אולי לכבוד השיפוץ אקנה חדשה, למרות שהקיימת נקנתה ע"י סבתי לפני שלושים שנה ועדיין לא התפוררה מהשמש...

דרך אגב, את הקו האדום אני הוספתי כדי להדגים את משמעות שדה הראיה המוגדל - חשבתי שזה ברור.

נמרוד

פורסם
הדיון הזה הכריח אותי להתעמק בסוגיה יותר ממה שתכננתי. מסתבר שאין בשום מקום תקן מחייב לגבי מראה פנימית פנורמית. גם באירופה וגם בארה"ב התקן ליצרן הרכב מדבר על מראה פנימית שטוחה בלבד. בארה"ב התירו ליצרנים לספק מראה קמורה ספרית (spherical convex ) רק למראה החיצונית בצד הנוסע. באירופה ישנה אפשרות למראות ספריות וגם א-ספריות (כאלו שהרדיוס שונה מאזור אחד לאחר במראה) גם בצד הנהג. אתה כותב בעצמך את התשובה, ומכאן שאין מקום למראה הפנורמית הפנימית שאינה תקנית.

לענין איכות היצור של המראות, אני שוב אומר שכל מה שצריך זה תקן מחייב. גם אם אורכו 90 עמודים. לא צריך להמציא את הגלגל מחדש - אפשר פשוט לאמץ תקן אירופי קיים. במשפט הקודם כתבת בעצמך שהתקן למראה פנימית הוא למראה שטוחה בלבד. מי שינסה לייצר מראת after market כל שהיא שתעמוד בתקינה, ינסה למכור אותה לא במאה אלא באלף שקלים, וישאר עם כל הסחורה אצלו.

לענין הפגיעה ממראות בזמן תאונות דרכים - זהו גורם סיכון זניח עד לא קיים, גם אם אפשר להביא דוגמא של בן של מורה לנהיגה שבמקרה נפצע מאחת. גם בדו"חות מימי ראשית כריות האויר, אין כל איזכור למראה הפנימית בתור גורם פציעה בעל משמעות כלשהי. מאז התרסקו כמה מכוניות, ונצבר ניסיון. לי עצמי יצא לא אחת לבחוןמכוניות אחרי תאונה ולראות את הדם על המראה העקורה.

לענין סוכך השמש כבר התייחסתי. אוסיף גם שאין צורך לקנות מראה פנורמית עם מוטת כנפיים של אלבטרוס. אפשר להסתפק באחת צנועה שאיננה חורגת בהרבה מגבולות המראה המקורית. אנא בדוק את המכוניות של רוב המורים לנהיגה. הרוחב הוא בערך מטר מה ששאיר 20 עד 25 ס"מ מכל צד.

באוטו היומיומי שלי (מיצובישי מגנום) יש מראות חיצוניות ספריות שעוזרות לי מאוד. במראה הפנימית המקורית אינני משתמש כמעט כי לא רואים דרך הארגז כמעט כלום. ב LTD לא שמתי מראה פנורמית כי אני מפחד שמשקלה יעקור את המקורית מהשמשה. כתוצאה מזה אני צריך לסובב את הראש כל הזמן כי המראה החיצונית מאוד מוגבלת. בחיפושית יש באופן מסורתי מראה פנורמית שבלעדיה קשה מאוד. אולי לכבוד השיפוץ אקנה חדשה, למרות שהקיימת נקנתה ע"י סבתי לפני שלושים שנה ועדיין לא התפוררה מהשמש...אז המהנדסים צדקו בחישובי המשקל והקריסה.

נמרוד

והמסקנה המתבקשת: הפנורמית לפח לפני שהאוטו לפחח !

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

אישית, למדתי נהיגה על רכב בעל מראה פנורמית. מיד אחר כך עברתי לרכב ההורים - גם כן עם מראה פנורמית. נסעתי כך במשך כשנתיים, עד שקיבלתי רכב חברה - רנו קנגו. לא היתה מראה פנורמית, ולאחר כיוון מתאים של המראות גם לא הרגשתי במחסור אחרי יום-יומיים.

יש לציין שהמראות בקנגו באמת גדולות ונותנות שדה ראייה רחב.

היום רכב החברה שלי הוא מגאן 5 דלתות ישנה. מראות הרבה יותר קטנות.

היה קצת יותר קשה להתרגל למעבר ממראות הצד הענקיות למראות הקטנות יותר, אבל בהחלט אין חוסר, וכל סטייה מנתיב יש שדה ראייה מושלם.

אני לא מרגיש שום ייתרון בפנורמית כאשר אני נוהג לעיתים במזדה של ההורים.

מצד שני, את המראות של המזדה לא ניתן להפנות החוצה מספיק לטעמי, הן מגיעות לגבול המהלך שלהן.

פורסם
אישית, למדתי נהיגה על רכב בעל מראה פנורמית. מיד אחר כך עברתי לרכב ההורים - גם כן עם מראה פנורמית. נסעתי כך במשך כשנתיים, עד שקיבלתי רכב חברה - רנו קנגו. לא היתה מראה פנורמית, ולאחר כיוון מתאים של המראות גם לא הרגשתי במחסור אחרי יום-יומיים.

יש לציין שהמראות בקנגו באמת גדולות ונותנות שדה ראייה רחב.

היום רכב החברה שלי הוא מגאן 5 דלתות ישנה. מראות הרבה יותר קטנות.

היה קצת יותר קשה להתרגל למעבר ממראות הצד הענקיות למראות הקטנות יותר, אבל בהחלט אין חוסר, וכל סטייה מנתיב יש שדה ראייה מושלם.

אני לא מרגיש שום ייתרון בפנורמית כאשר אני נוהג לעיתים במזדה של ההורים.

מצד שני, את המראות של המזדה לא ניתן להפנות החוצה מספיק לטעמי, הן מגיעות לגבול המהלך שלהן.

ברנו קנגו המראות החיצוניות הן פנורמיות, כך שאתה לא מחדש כאן הרבה.

בחלק גדול מהרכבים היום המראות החיצוניות הן פנורמיות, והפנימיות נשארו רגילות (שטוחות). מדוע יצרני הרכב בחרו לשים מראות פנורמיות חיצוניות למרות כל הטיעונים שהועלו כאן כנגדן..? ללא ספק - המראה הפנורמית מהווה תרומה גדולה מאוד לשדה הראייה המוגבל לצדדים. חיסרון המראות הפנורמיות מורגש בעיקר כאשר חותכים אותך בנתיב ובכלל לא שמים לב שחתכו מישהו.... ללא ספק מראות פנורמיות היו מצמצמות את התופעה.

איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה איפה - העוגה ?

פורסם
בחלק גדול מהרכבים היום המראות החיצוניות הן פנורמיות, והפנימיות נשארו רגילות (שטוחות). מדוע יצרני הרכב בחרו לשים מראות פנורמיות חיצוניות למרות כל הטיעונים שהועלו כאן כנגדן..?
חזור וקרא שוב. הטיעונים הם נגד המראה הפנורמית הפנימית שאינה תיקנית, אותה מרכיבים בעיקר מורי הנהיגה, ולא כלפי המראות החיצוניות.

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

• תוכן חדש...