Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4622 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ב

שאלה יותר מעניינת לטעמי, שנשאלה בפורום היא לגבי צריכת דלק בין מסלול עירוני קצר לבינעירוני ארוך יותר (אני נוטה להעדיף את העירוני הקצר יותר). וכן, איך זה (במצטבר, נניח אופציות בין מסלול יומי) אמור להשפיע על שגרת הטיפולים, והבלאי למנוע.

בוא נראה מה קורה למי שצריך להגיע מצומת רעננה למחלף הסירה.

אפשר דרך רעננה והרצליה, אפשר דרך כביש 4 , 5, 2.

בכביש המהיר עוד כ-5-4 ק"מ, ו-7 עד 10 דקות פחות בזמן. לדעתי הרבה פחות בלאי למכלולים מאשר ננסיעה דרך העיר.

בשעות הערב המאוחרות שאני לפעמים שם - הרבה פעמים אני מעדיף לצאת מתוך רעננה אל הצומת ולעשות את הדרך הארוכה, במהירות שיוט ונינוחות מאשר הדרך הקצרה יותר בערים, שיש בה 15 עד 20 רמזורים, מעברי חציה, האצות ועצירות.

אני סבור שבדרך הארוכה במהירות שיוט חוסכים דלק וגם זמן, הכל רגוע ונינוח.

אם בא לך לחפש בפורום, היה פעם מישהו שהעלה את הנושא למעבר באותו קטע בעומסי הבוקר, והפריעה לו העליה בצריכת הדלק כאשר נסע קצר יותר דרך הערים.

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

קודם כל: סביבתית/חברתית עדיף כמובן לנסוע מחוץ לעיר.

שנית: בדקתי במפות של גוגל, אני לא יודע עד כמה הן מתעדכנות כבר מWAZE, אבל ההבדל כרגע בזמן בין המסלולים הוא 2 דקות (זניחות) ו- 7 ק"מ לא זניחים בעליל!

לדעתי הנושא מושפע מאוד גם מהימצאות הדבר הטפשי הזה (מי שמתייחס אליו לא זקוק לו, ומי שזקוק לו, לא מתייחס אליו) באמפים, במסלול המדובר.

אני נתקלתי בדילמה אחרת: ממחלף רמלה, לכוון כביש 443 למשל. אופציה אחת היא 431 המצויין, ואז לחצות את מודיעין. המסלול גם שומר על שינויים מתונים יחסית בתוואי הגובה.הבאמפים במודיעין ממש מבאסים!

אופציה שנייה היא כביש 40 עד גינתון, ומשם 443 בקטע תלול יותר.

התחבטות נוספת היא האם לעקוף את נס ציונה דרך צומת בית עובד (תוספת 2 ק"מ) או לחצות את העיר. התשובה מאוד תלויה בעומסים, ולדעתי מינימום זמן (בהנחה שוויז פועל כך) תביא את התוצאה הטובה ביותר לצריכת הדלק ולמנוע, ברוב המקרים.

פורסם

נגיד שבתוך העיר, אתה מצליח לנסוע בממוצע 30-35 קמ"ש. צריכת הדלק בפקק גבוהה יחסית, נניח שהרכב יחסית חסכוני והוא עשה 1:10. זה 3-3.5 ליטר.

110 קמ"ש מחוץ לעיר, זו נסיעה חסכונית למדי, בהנחה שבאמת הצלחת לשמור על המהירות הזאת באופן קבוע בלי להאט או להאיץ ולבצע עקיפות, ברכב חסכוני הצריכה עשויה להיות 1:15. זה פי 2 מרכב שנסע בעיר מבחינת צריכת דלק, אבל תחשוב שנסעת פי 3.

(אם הבנתי נכון את השאלה)

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תוכן חדש...