רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,558 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, למכר שלי יש מאזדה 3 2008 עם הרדיו המקורי והוא לא מצליח לקבע תחנה ספציפית ברדיו. הוא מנסה לכוון כדי להשתמש במשדר fm אבל כל פעם שהוא מנסה לכוון לתדר ספציפי זה נותן לו רק אופציה של סריקת תחנות והסריקה נעצרת כשנמצא תדר שכבר בשימוש. האם ניתן לכוון תדר ספציפי לא פעיל (לדוגמה 101.5MHZ)? אין לו את ספר הרכב ובחיפוש לא מצאתי תשובות. תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת stav-bd, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 874 צפיות
שלום, בשבוע הבא יהיה לרכב שלי שנה על הכביש. קניתי אותו מחברת ליסינג עם 0 ק"מ. הרכב היה רשום ברישיון כיד 1:ליסיניג מימוני.אני יד 2 פרטית. ברישיון רכב לא רשום פטור מטסט, אך המדבקה על החלון עד נובמבר 2014. האם אני צריך לעשות טסט בנוסף לתשלום האגרה? או שרק לשלם את האגרה?
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- 0 תגובות
- 555 צפיות
אחרי שכבר באחד השרשורים דיברתי פה על רכב של מכר שלי, שיש מעין קפיצה כזו בין 40-50 קמש בערך, צלצלו אליו מהמוסך לגבי חיישן שפותר בעיה זו.
הודעה אחרונה מאת siko002, -
ברשותי אזעקה מסוג זה בת פחות משנתיים,כבר פעמיים השלט המקורי היה בתיקון מכיוון שלא ראו כלום במסך,הבעיה חזרה בשנית,השאלה שלי אם ניתן ללכת למתקין אזעקות ולשכפל שלט מקורי מסוג זה?,פרט לכך האם יש דרך להגביר את הרגישות מכיוון שרק אם יש זעזוע טוב האעזקה מצפצפת,תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת ZIGDON00, -
משולש ברמודה 1 2
מאת amosbmw- 28 תגובות
- 3 אלף צפיות
בוקר אחד השבוע, הגיעו פועלים חרוצים של עיריית ירושלים, עבדו כל היום ובנו ליד הבית שלי את הדבר הנפלא הזה: אין לי מושג למה הוא משמש, איך הוא מועיל לבטיחות או לכל דבר אחר. לא מדובר בצומת ואין מעבר חציה. מה שכן, משולש הברמודה הזה בלע מקום חנייה ששימש אותי ואת השכנים ברחוב שגם ככה אין בו מספיק מקומות חנייה. חוץ מזה הם השאירו את כל האיזור מלא חול. WTF??
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 0 תגובות
- 561 צפיות
אח שלי חי בגרמניה יש לי פאסאט 2002 1.8 טורבו רציתי שטי צינורות למים בגלל שהם חלודים ויש בהם נזילה בחברה 1400 שקל אל שלי בגרמניה קנה אותם ב 390 שקל מישהו יודע מה שווה יותר לשלוח בדואר או שהוא יביא איתו במטוס הוא בא עוד כמה ימים ?
הודעה אחרונה מאת naef31299, -
זוכרים את השרשור הזה? אז עכשיו כבר אפשר לספר... אורנג' משיקה היום בהשקה עולמית את הסמארטפון הראשון לרכב, ה-Voyager. הסמארטפון החדש של אורנג' משלב את כל היתרונות לחווית נסיעה מושלמת: סמארטפון בעל מערכת ההפעלה מבוססת Android בגרסא 4.04 עם יכולת עדכון ישירות מהמכשיר – FOTA(over the air) מנוע חיפוש של Google מסך מגע בגודל 3.5" + מקשים פיזיים לחיוג נוח וקל מעבד חד ליבה במהירות 1Ghz חריץ USB במכשיר להטענת מכשירים/טאבלטים ולפטופים Aux – בלחיצה אחת על אייקון AUX תוכלו ליהנות מכל האפליקציות הפועלות בסמארטפון ולהאזין להן ישירות ממערכת השמע ברכב. אפליקציית My Beat ייחודית -להאזנה למאות פלייליסטים,אלבומים ושירים מהארץ ומהעולם באיכות גבוהה בטכנולוגיית st…
הודעה אחרונה מאת עמית, -
- 1 תגובות
- 546 צפיות
מציק אפילו יותר משרשור "רק על הקוויים". https://www.facebook.com/drorrotzelaavor?ref=stream
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני נהניתי מכל שניה, תהנו!
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני משרת בבסיס סגור שבוע ברציפות רציתי לשאול אם אני בא עם הרכב לבסיס ושבוע הוא לא ייסע זה משפיע על המנוע או משהו/הורס אותו או שאין כל השפעה לדבר כזה?
הודעה אחרונה מאת עידן ו, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ברכב של ההורים מותקנת מערכת איתורן ברכב, איכון ושליטה על מערכת ההנעה. האם יש דרך מסוימת שאוכל לנצל את התקן ה GPS שהם שמו ברכב ולהעלות אותו על מפה מהמחשב אצלי?
הודעה אחרונה מאת haimiko2, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
החלפת מנורות תאורת שעונים של המזגן ליונדאי גטס 2005 דחוף. כיצד פותחים את כול הכונסולה איפה שהרדיו נימצא.מאיר בן בסט
הודעה אחרונה מאת meirb80, -
- 2 תגובות
- 791 צפיות
אהלן חברים. לחבר שלי יש סיטרואן קסארה ומותקן אצלו קודן שהוא מעוניין לשנות בו את הקוד. למישהו יש מושג איך עושים את זה? מצאתי תמונה של אותו קודן ברשת. כך נראה בדיוק הקודן:
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
רשיון b,a1
מאת guybb420- 5 תגובות
- 766 צפיות
שלום אני רוצה לעשות 2 רשיונות עכשיו 1. B לרכב 2. A1 לאופנוע עד 33.9 כוח סוס כמה שאלות יש לי בנושא : אים אני עושה תאוריה זה תופס על שניהם ? מתי אני יכול להתחיל שיעורים על האופנוע (אני בן 17.11) תודה לעוזרים !!
הודעה אחרונה מאת EEEBBR, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש מצלמה ל... אוטובוס. כל יום אני כמעט כ12 שעות על הכביש וכמות האנשים שמדברים בטלפון, חותכים כל דבר שזז ובכללי מתעלמים לגמרי מחוקי התנועה, גורמים להמון כמעט תאונות ולא מעט תאונות קלות. בגלל שאני עובד בעיקר בתוך העיר אז גם יוצא לראות את כל הדברים המעניינים שהייתי רוצה לתעד(ולשמור על עצמי מבחינת החוק). עברתי על המון פוסטים בפורום ובמיוחד על הפוסט שרץ בעמוד הראשון ולא מצאתי משהו שיכול להתאים לי לצרכים הללו. הבעיות שלי הן אלה: בטריה וזוית צילום. בטריה- איזה מצלמה תתן לי זמן צילום ארוך משמעותית השעתיים וחצי בלחץ שיתנו לי מצלמות רגילות? אין לי באוטובוס שקע מצת מה שאומר שאני תלוי לגמרי בהטענה או מקור חיצוני. יש לי מטען USB שעם בטריות נטענות של 200…
הודעה אחרונה מאת EEEBBR, -
כספת או לא כספת
מאת liorw- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום רכשתי מאזדה 3 שנת 2010 מליסינג וראה זה פלא דרישת המיגון בין יתר הרכיבים היא התקנת כספת כמובן שכאשר ניתנה לי הצעת מחיר לביטוח (משתי חברות) אף סוכן לא דיבר על מיגון אוקיי קראתי כאן בפורומים על כספת, ובכל זאת ברצוני לשאול: 1. האם אכן קיימת " סכנה " לבעיות ברכב (התחממות מחשב,רכב נתקע) בעקבות התקנה (כן אני יודע שיש מאלומיניום הטובה יותר)? כי בתקופה זו מזג האויר "נוח" ואולי לא תהיה בעיית התחממות,מה יקרה בקיץ??... 2. בהמשך לשאלה 1 האם הייתם ממליצים לשלם יותר פרמיה ולא להתקין כספת? או אם לא הייתם ממליצים-האם אתם יודעים איזו חברת ביטוח לא דורשת כספת-ומה התוספת במחיר?? 3. אני מבין שיש חברה SAFE CAR , יש עוד חברות מומלצות? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת op21, -
מה זה ? מתי ? איך ? הפעם אני מוריד את הקובע בפניי המלוכסניי עיניים הקוראינים , היא תגיע לארץ?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לאחר קבלת מספר הרכב התקשרתי למספר חברות ביטוח, ואת האמת נשארתי בשוק המחירים נעים באיזור 4850 למקיף 1400 לחובה לנהג מעל גיל 24 ואלו המחירים הכי זולים דרך חברת הראל-עובדי מדינה האם גם אתם נתקלתם במחירים כאלו בביטוח של הקליאו החדשה?
הודעה אחרונה מאת kboom, -
חיזוק אמברקס 1 2
מאת ibizaseat1- 18 תגובות
- 8 אלף צפיות
אהלן האמברקס שלי עולה יותר מדי למעלה. הבנתי שזה רק חיזוק של בורג קטן והכל מסתדר. זה נכון? זה לא משהו בעייתי? כמה זה צריך לעלות? נגמרה האחריות לפני 3.5 חודשים - מדובר בסיאט איביזה 1400 צריך לקבוע תור עם צמפיון או שזה לוקח כמה דקות ויעשו לי את זה במקום? תודה
הודעה אחרונה מאת GotYa, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 15.8 אלף צפיות
אחרי בירור מול היבואן, קיבלתי אישור שאכן יש עדכון תוכנה חדש לגיר, החל משבוע שעבר. המוסך לא ידע על זה כלום, אמרו לי שמחברים למחשב ואם יש עדכון זה מופיע ומעדכן אותו אוטומטית. אכן היה עדכון, מסתבר שזה מבצע גם עדכון למחשב של המנוע. עדיין לא בדקתי את ההשפעות - אני אדווח בהמשך. לפי מה שקראתי בפורומים בחו"ל יש תקופת לימוד שצריך לעבור אחרי עדכון תוכנה שבה הגיר עלול להתנהג בצורה יותר גרועה מאשר לפני העדכון, אבל זה מתייצב אחרי כמה מאות ק"מ.
הודעה אחרונה מאת yossiaviel, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הרכב הקודם של אישתי עדיין חונה ליד הבית שלנו . אין לו טסט ואין לו ביטוח .מדוברר בכרכרה מודל 93 בחור ערבי אחד הציעה לי אלף שקל בשביל שאמכור לו אותו לפירוק . לא רציתי לתת לו רכב שעל שמי , הלכתי למשרד הרישוי והם אמרו שאני לא יכול להשבית אותו בגלל שיש עליו עיקול . היום קיבלתי מכתב מהעיריה ובו הם דורשים שאפנה אותו תוך 14 יום . את העיקול יקח לי לבטל בערך כמה חודשים . מה עושים עכשיו ? לתת לבחור מהפירוק לקחת אותו על גרר או שיש פתרון יותר טוב ? אני ממש לא רוצה לשלם עליו הוצאות גרירה וחניה של העיריה
הודעה אחרונה מאת 2pac, -
מדובר על מגבי בוש. הרכב אצלי שנה והגיע עם המגבים שאין לי מושג בני כמה הם. עכשיו כשיש אפילו טיפה לכלוך אני מפעיל את ההשפרצה שזה חומר ניקוי והמגבים משאירים סימנים גם אחרי כמה ןכמה פעמים. את הגשם הוא מנקה יפה מאד. האם זה תקני? כי נדמה לי שברכבי הקודם זה לא היה משאיר שום סימן כשהיתי מנקה לכלוך עם השפריצר דרך הרכב. מה לעשות? איך לבדוק אם המגב טוב? בעיקר שיש לי טסט עוד כחודש ובא לי לבוא מוכן ולא שידחפו לי אמריקן איגל במאה שקל. ( למרות שמניסיון שלי הם מגבים בסדר)
הודעה אחרונה מאת stio, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 602 צפיות
רציתי לבדוק כמה האוטו שלי עושה לליטר, איך אני עושה את זה? אמרו לי למלא חצי מיכל לחלק במשהו לא כך הבנתי, יש מישהו שיכול להסביר לי כיצד לעשות זאת?
הודעה אחרונה מאת RK, -
-
כבר דובר כאן בזמנו על כך שהבוחן שלהם עושה הכל כדי להוציא את הרכבים הכי פחות טוב שאפשר, שהם בוחרים בצבע אפור את הרכב ומתלוננים על כך חצי מבחן. ושהמבחנים שלהם ממש שונים משאר המבחנים בארץ ובעולם שמפרגנים לרכבים הרבה יותר. אבל עכשיו הגיעה הפצצה הבאה! מאזדה 3 החדשה קיבלה בסקר שהם עשו יותר אחוזי הצבעה מכל משפחתית אחרת שבסקר. אז מה וואלה רכב יכולה לעשות בתגובה שהרכב השנוא עליה ביותר זכה? את זה: לתשומת לבכם: במשאל מכונית השנה בקבוצת המשפחתיות קומפקטיות, זוהתה הפעלה של מערכת הצבעות אוטומטית, אשר נועדה להציף את המשאל בהצבעות לטובת דגם אחד - מאזדה. בשל הניסיון הבוטה לעוות את תוצאות המשאל, חרף נסיונות המערכת לחסום את תוכנת ההצבעות, הוחלט לפסול את מועמדותה ומיקומה של …
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אז אתמול הגיע היום לבחור רכב חדש במקום האינפיניטי שלי, נקבעה נסיעת מבחן בIS300H ובמאזדה 6 וCX5. (לפני שלושה חודשים עשיתי גם נסיעת מבחן בסדרה 3 והתאכזבתי קשות) אז ככה התחלתי במאזדה, אולם תצוגה נקי (ת"א) אנשים מכירות נחמדים ומביני עניין, כל הרמות גימור של ה6 והCX5 נמצאים באולם ככה שאפשר להתרשם מהם, בחור נחמד בשם שמוליק הצטרף אלי לנסיעות מבחן, אין ספק שהבחור מבין עניין ואוהב מכוניות ובאמת הראה ידע גם על המכוניות של מאזדה וגם על עולם הרכב בפרט. לקסוס: עולם תצוגה מבריק, איך שהגעתי הושיבו אותי ושאלו אותי איזה קפה אני רוצה, ויצאתי לנסיעת מבחן של שעה לבד על האוטו, אחרי זה מנהל המכירות בשם עמית ישב איתי והסביר לי את ההבדל ברמות גימור ועלויות אחזקה וביטוחים מול המתחרים.…
הודעה אחרונה מאת דניאל1983, -
הוגשה בקשה לתביעה יצוגית נגד חברת צ'מפיון מוטורס ב- 700 מיליון שקלים. צולם מהעיתון: ידיעות אחרונות -ממון של היום.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 941 צפיות
האם עכשיו מהיבואן או אולי מחברות הליסינג (0 ק"מ)? איפה אפשר לבדוק את כל המבצעים? תודה!
הודעה אחרונה מאת איילון מוטורס, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 468 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_334.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4455010,00.html והמדינה רק מוסיפה מצלמות במרכז הארץ...
הודעה אחרונה מאת avir306, -
אז ככה, הבוקר כחלק מריקול שצ׳פיון עורכת לאיביזות (החלפת מוח גיר) נאמר לי שיש רעשים מהמנוע (עליהם התלוננתי בכל ביקור במוסך ובכל פעם טענו שמדובר ב״רעשים הרגילים מהגיר״) ושצריך להחליף שרשרת טיימינג אחרת המנוע ישבוק בקרוב מאוד. הרכב כבר חצי שנה מחוץ לאחריות ונאמר לי שאין לי מה לעשות, אני לא זכאי לכיסוי במסגרת האחריות good will שלהם מאחר וטיפול 30K נעשה ב-33K אך אם הוא היה נעשה ב-30k זה כן היה על חשבונם!, אני חייב לציין שהאיחור בטיפול נבע אך ורק מהעומס שהיה להם במוסך, כמעט בלתי אפשרי היה להכניס את הרכב לטיפול ונציג המכירות שלהם אמר לי שזה לא משנה אם הרכב יעבור טיפול בעוד 1000-2000 ק״מ, העיקר שזה יתבצע (אני גר במרחק של עשר דק׳ נסיעה מהמוסך ואין שום סיבה לאחר בטיפול). …
הודעה אחרונה מאת spon83,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 389 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- EliC25
- Aviady001
- עוזי ל
- avargel
- yohai71
- farkash7
- zvit
- Shay Shd Dave
- zaf
- axSupreme
- hunter22
- ברווז