Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הוגשה בקשה לתביעה יצוגית נגד חברת צ'מפיון מוטורס ב- 700 מיליון שקלים.

צולם מהעיתון: ידיעות אחרונות -ממון של היום.

5146de6e4a405.jpg

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הבעיה של צ'מפיון היא שהיצרן עצמו לא הכריז על ריקול אלא רק האריך את האחריות.

באותו הנושא, גם בסין, למרות שהאחריות על התיבה הורחבה לאחרונה ל-10 שנים עד 160,000 ק"מ, שוקלים לדרוש מפולקסווגן ריקול על כל התיבות.

לגבי ירידת הערך, לא כל כך קשה להראות שהמחירים של הדגמים המצוידים ב-DSG לא סבלו מירידת ערך משמעותית לעומת דגמי העבר או המתחרים המקבילים בסגמנט. למעשה, מאזדה 3 סובלת יותר עם מבצעי ה-60 אלף שקל לשנת 2009 של שלמה סיקסט.

יהיה מעניין לראות את החלטת השופט, למרות שאני לא אוהב ייצוגיות שכן לרוב זה מסתיים בפשרה המשרתת רק את עורכי הדין ולא את הצרכנים.

פורסם

בהחלט מעניין.

לומר את האמת האחריות המורחבת הרגיעה אותי ואני לא ממש דואג ל "תיבה האבודה", אבל בהחלט מעניין לראות לאן כל העסק הזה יתפתח.

לזכות צ'מפיון יש לומר שכל הסיפור הזה לא ממש קשור אליהם, הם עובדים בהרשאת היצרן ואינם אחראיים לאבטחת האיכות מוצרי הקונצרן.

** מעצבן שכל פעם שיש כתבה על פולקסווגן משתמשים בתמונה של הפולו החדשה, מה קרה שישתמשו פעם אחת באיביזה או פאביה ? :lol:

זמין 8)

פורסם

מאוד מעניין.

שאלה שעלתה מהכותרת, האם במקרה של תביעה ייצוגית וזכיה, היצרן ישלם כסף לקונים על העוגמת נפש, זמן ובלה בלה בלה.. איך מתנהלת בד"כ תביעה יצוגית? ומה צפויות התוצאות?

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

** מעצבן שכל פעם שיש כתבה על פולקסווגן משתמשים בתמונה של הפולו החדשה, מה קרה שישתמשו פעם אחת באיביזה או פאביה ? :lol:

אני בספק שכולם יודעים סיאט וסקודה זה בעצם פולקסווגן

404

פורסם

בכל זאת, World Car of the Year 2010 :king:

בהצלחה לתובעים.

פורסם

איזה חרטא.

גם אם מדובר בתיבות שחלקן לא תפקדו כמו שצריך - הלקוח מקבל אחריות לחמש שנים... מה בדיוק הזנק?

אגב, לא הודגש שמדובר על ה- DSG7 ולא על ה- DSG6, אבל אלה כנראה דקויות שלא מטרידות עיתון איכותי או עו"ד רודף פרסום.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם
מאוד מעניין.

שאלה שעלתה מהכותרת, האם במקרה של תביעה ייצוגית וזכיה, היצרן ישלם כסף לקונים על העוגמת נפש, זמן ובלה בלה בלה.. איך מתנהלת בד"כ תביעה יצוגית? ומה צפויות התוצאות?

במדינות מתוקנות, כן , הלקוחות מקבלים כספי פיצויים.

ברפובליקות בננות, הנתבע מגיע לפשרה עם התובעים כך שהוא יתן לכל הלקוחות הניפגעים סט מגבים חדש ומים לוישרים מתנה, קובעים שהפיצוי הזה מגלם עלות של אלפים ש"ח למכונית ובסה"כ 80 מליון ש"ח כדי שמהסכום הזה יגזרו את עמלת התובע ועו"ד, התובע ועו"ד מקבלים 8 מליון ש"ח לשיגועים ומסיבות, הנתבע מקבל פיצוי אפסי לעומת הנזק שנעשה ושופט שמעניין לו את הטוסיק חותם על הפשרה. שאר הלקוחות מקבלים סט מגבים יוקרתי ומים, ובנוסף, אי אפשר יותר לתבוע את הנתבע כי כבר הוא נתן פיצוי בהסדר של בית משפט.

עכשיו, נחש איפה אנחנו חיים?

פורסם

"מצליח"

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

אם בימ"ש יזרוק את התובעים מכל המדרגות ויקבל את הטענה שהארכת האחריות מספקת...מצב בעלי המכוניות כבר לא ישתפר...

סוף מעשה במחשבה תחילה.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
בכל זאת, World Car of the Year 2010 :king:

בהצלחה לתובעים.

שכחתי את העיתון ברכב בבוקר יחד עם הכתבה המדוברת, הפולו נעלבה ואמרה שהיא לא מוכנה להתחיל בנסיעה עד שהעיתון ימצא את עצמו מחוץ לרכב. :-D

כמובן שאחרי תלונת מיקום העיתון נאמר לי כי ראוי לבדוק מלאי חומרי טיפוח ולהתכונן לחצי יום של שטיפה + ווקס. 8)

זמין 8)

פורסם
איזה חרטא.

גם אם מדובר בתיבות שחלקן לא תפקדו כמו שצריך - הלקוח מקבל אחריות לחמש שנים... מה בדיוק הזנק?

אגב, לא הודגש שמדובר על ה- DSG7 ולא על ה- DSG6, אבל אלה כנראה דקויות שלא מטרידות עיתון איכותי או עו"ד רודף פרסום.

מה בדיוק הנזק??

דבר ראשון ירידת ערך פסיכולוגית, יש מגזר שלם של לקוחות פוטנציאליים שלא יעיזו להתקרב לרכב משומש עם תיבת DSG וגם אני באופן אישי, למרות שאני אוהב את מותגי פולקסווגן ומעריך את הטכנולוגיה של התיבה כפולת המצמד כשלעצמה, כל עוד שלא מעורבות בה תקלות. אולי אם האחריות הייתה מוארכת ל- 10 שנים הייתי שוקל לרכוש רכב משומש כזה. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

דבר שני מה עם אובדן ההנאה (או "ההנעה"- תרתי משמע :)) לרוכשי הרכבים הללו שבהן היו בעיות ובין היתר רעידות ורעשים שונות, התקעויות, הפסד זמן וחשש מתמיד מתקלות נוספות וכיוצ"ב, דברים שלא אמורים לקרות ברכב חדש.

במדינות מתוקנות, כן , הלקוחות מקבלים כספי פיצויים.

ברפובליקות בננות, הנתבע מגיע לפשרה עם התובעים כך שהוא יתן לכל הלקוחות הניפגעים סט מגבים חדש ומים לוישרים מתנה, קובעים שהפיצוי הזה מגלם עלות של אלפים ש"ח למכונית ובסה"כ 80 מליון ש"ח כדי שמהסכום הזה יגזרו את עמלת התובע ועו"ד, התובע ועו"ד מקבלים 8 מליון ש"ח לשיגועים ומסיבות, הנתבע מקבל פיצוי אפסי לעומת הנזק שנעשה ושופט שמעניין לו את הטוסיק חותם על הפשרה. שאר הלקוחות מקבלים סט מגבים יוקרתי ומים, ובנוסף, אי אפשר יותר לתבוע את הנתבע כי כבר הוא נתן פיצוי בהסדר של בית משפט.

עכשיו, נחש איפה אנחנו חיים?

איך לא חשבתי בעצמי להגיש תביעה כזאת (אני עו"ד), זה מה שאני לא מבין :idea::wink: סתם הרהור, אני לא עוסק בתחום של תביעות ייצוגיות, אבל אתה צודק שמי שמרויח מהתביעות הנ"ל הוא העו"ד המייצג והתובע או התובעים הייצוגים הספיציפיים המופיעים בכתב התביעה. כל אחד אחד משאר הנפגעים מקבל פיצוי זניח. דרך אגב אני לא בטוח שהמצב בחו"ל שונה.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

• תוכן חדש...