Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה בדיוק הנזק??

דבר ראשון ירידת ערך פסיכולוגית, יש מגזר שלם של לקוחות פוטנציאליים שלא יעיזו להתקרב לרכב משומש עם תיבת DSG וגם אני באופן אישי, למרות שאני אוהב את מותגי פולקסווגן ומעריך את הטכנולוגיה של התיבה כפולת המצמד כשלעצמה, כל עוד שלא מעורבות בה תקלות. אולי אם האחריות הייתה מוארכת ל- 10 שנים הייתי שוקל לרכוש רכב משומש כזה. למה להכניס ראש בריא למיטה חולה?

דבר שני מה עם אובדן ההנאה (או "ההנעה"- תרתי משמע :)) לרוכשי הרכבים הללו שבהן היו בעיות ובין היתר רעידות ורעשים שונות, התקעויות, הפסד זמן וחשש מתמיד מתקלות נוספות וכיוצ"ב, דברים שלא אמורים לקרות ברכב חדש.

לגבי ירידת הערך - זו בהחלט אפשרות, אם תצליח להוכיח אותה. לצורך העניין, צריך להביא סטטיסטיקה די מפורטת, השוואות מול רכבים אחרים, וכו'. וכמו שכתבו פה, גם מזדה3 לא בדיוק שומרת על הערך...

לגבי עגמת נפש - אני מסכים. השאלה אם סביר או לא להתקע פעם בשנתיים (נניח) עם רכב חדש. לא מדובר הרי במנוע שמתקלקל כל שבוע, אלא על החלפה בודדה שאורכת חצי יום במקסימום. נכון שלא נעים, חוויתי זאת בעצמי, ובכ"ז - לא מדובר ברופא ששאב ביציות ללא אישור או שכרת את הרגל הלא נכונה. ואם בא היצרן ואומר - אני מטפל בכל מי שיש לו בעיה (ולא לכולם יש בעיה, mind you), וגם נתתי אחריות לחמש שנים במקום שנתיים, אפילו לדגמי DSG שאין להם בעיות, אז אני לא משוכנע שיש פה עוד "בשר" לעילות תביעה נוספות. וגם אני עו"ד ;-)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לגבי ירידת הערך - זו בהחלט אפשרות, אם תצליח להוכיח אותה. לצורך העניין, צריך להביא סטטיסטיקה די מפורטת, השוואות מול רכבים אחרים, וכו'. וכמו שכתבו פה, גם מזדה3 לא בדיוק שומרת על הערך...

לגבי עגמת נפש - אני מסכים. השאלה אם סביר או לא להתקע פעם בשנתיים (נניח) עם רכב חדש. לא מדובר הרי במנוע שמתקלקל כל שבוע, אלא על החלפה בודדה שאורכת חצי יום במקסימום. נכון שלא נעים, חוויתי זאת בעצמי, ובכ"ז - לא מדובר ברופא ששאב ביציות ללא אישור או שכרת את הרגל הלא נכונה. ואם בא היצרן ואומר - אני מטפל בכל מי שיש לו בעיה (ולא לכולם יש בעיה, mind you), וגם נתתי אחריות לחמש שנים במקום שנתיים, אפילו לדגמי DSG שאין להם בעיות, אז אני לא משוכנע שיש פה עוד "בשר" לעילות תביעה נוספות. וגם אני עו"ד ;-)

אני מסכים עם רוב מה שנכתב אבל אתה מתעלם מנושא חשוב אחד,מה אתה חושב שיקרה לרכבים שיצאו מתקופת האחריות המורחבת?

נראה לך שאנשים ירכשו רכבים שיש בהם פוטנציאל [ממשי!!] לתקלה בסדר גודל של 20K נניח?

הכל טוב ויפה כשמדובר בחצי יום כשעלות התיקון לא יוצאת מכיסך הפרטי.

גם אם נניח ומוסכים יצברו ידע ונסיון בתיקון/החלפת הגיר המדובר עדיין אנחנו מדברים על סכומים גדולים מאוד.

בנוסף נושאים שעלו לאחרונה בפורום הוכיחו שאין החלקים ה"משופרים" ששוחררו ב2011 חסיני תקלות כך שסביר מצב שגם רכב שעבר תיקון יכול שיזדקק לו פעם נוספת :shock:

ל3 התפוצצה הבועה והיא נסחרת במחירי זנות,בקרוב [או כבר] אצל פליטי האחריות המורחבת :-(

2004 C5 PK

CLIO 172 PH2 2003- SOLD

MEGANE RS 225 2008

פורסם

ל3 התפוצצה הבועה והיא נסחרת במחירי זנות,בקרוב [או כבר] אצל פליטי האחריות המורחבת :-(

האם 1.6 ידני תהיה יקרה יותר מ 1.4 TSI DSG? 8)

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

על זה נאמר ״יאללה יאללה״. צ׳מפיון נתנו פתרון לבעיה ובסוף התביעה תעלם

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

כל עורכי הדין פה ואף אחד לא יודע שבסה"כ מחפשים פשרה כדי שהתובעים ועורכי הדין יוכלו לעשות כמה שקלים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

ומה עם כל המוניות שהחליפו להם מדחסי מזגנים אחרי 60000 ק"מ

שהחליפו 2006-2008 מכטרוניקות וגם גירים קומפלט ב DSG6.

אצל אבא שלי אפילו גיר ידני החליפו ב 60000 ק"מ היה חורק במעבר להילוך שני.

ב TSI מחליפים שרשראות תזמון ומותחנים

פורסם
מקווה בשבילך :lol:

...לא מוכר! :|

מכיוון שבסוף "הכל כסף", הפתרון הראוי הוא בגיזרת האחריות. מה שמעביר את הנזק ליצרן. כך גם תהיה לו מוטיבציה למצוא פתרון. כמו שנכתב בארה"ב וסין נתנו 10 שנות אחריות. במצב כזה, אין עילה לתביעה. כל מכונית נורמאלית מאבדת ב 10 שנים את רוב ערכה. אם היבואן/יצרן יאלצו להרחיב את משך האחריות מעבר ל 5 שנים, ה DSG ישמרו על שוק טוב.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

נו ואם יעריכו את האחריות ל-10 שנים, אף אחד לא יקנה רכב כזה בן 10 כי גיר שילך יעלה קרוב לערך הרכב כולו.:roll:

נראה רכבים בני 10 הולכים לפירוקיה? :lol:

פורסם
...לא מוכר! :|

מכיוון שבסוף "הכל כסף", הפתרון הראוי הוא בגיזרת האחריות. מה שמעביר את הנזק ליצרן. כך גם תהיה לו מוטיבציה למצוא פתרון. כמו שנכתב בארה"ב וסין נתנו 10 שנות אחריות. במצב כזה, אין עילה לתביעה. כל מכונית נורמאלית מאבדת ב 10 שנים את רוב ערכה. אם היבואן/יצרן יאלצו להרחיב את משך האחריות מעבר ל 5 שנים, ה DSG ישמרו על שוק טוב.

אני מסכים שאם יתנו 10 שנות אחריות, אז במקרה כזה, כמו ש- bar72 כתב, לא יהיה באמת בשר לתביעה, אלא לכל היותר כמה עצמות :-)

אני חושב שזה גם המעשה הצרכני הנכון כלפי הלקוחות ודרך אגב גם המעשה הנבון לטובתה של צ׳מפיון מוטורס ו/או קונצרן פולקסוואגן עצמם, על מנת לשקם את האמון בתיבת ה- dsg ועל מנת לא לפגוע במכירת דגמים חדשים עם התיבה הזאת.

אם ניקח אפילו ממוצע נסיעה שנתי גבוה של 20 אלף ק״מ בשנה, בעשר שנים זה יוצא רק 200 אלף ק״מ וזה ממילא גם זמן סביר ומקובל בו תיבת הילוכים מודרנית מכל סוג צריכה להחזיק מעמד ללא כל תקלה ולכאורה גם פולקסוואגן לא אמורה להיפגע מכך, אם בתיבת ה- dsg נפתרו הבעיות.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

אני לא מבין מי יקנה פולו TSI DSG משומשת.

המכונית לפני שמגיע ל 100000 ק"מ צריך להחליף לה שני מצמדים, טורבו, מחשב גיר שנמס בחום הישראלי, מחליפים שרשראות תזמון ומותחנים (לפי mozman11) .....

שזה כבר מגיע למחיר של המכונית.

אייל

• חברי המעגל הראשון
פורסם

סליחה על הסטיה הקלה מהנושא אבל זה הזכיר לי שאלה שיש לי בנושא "מכוניות חד פעמיות":

האם נכונה השמועה שבטויוטה פיריוס יש רכיב שנהרס אחרי 5 שנים ועלות החלפתו לא משתלמת ביחס למחיר הרכב, ולכן לא מומלץ לקנות את הרכב הזה מיד שניה מחשש שזה יפול עליך?

אם כן, למה לא הגישו תביעה ייצוגית על זה כמו שעשו כאן?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני לא מבין מי יקנה פולו TSI DSG משומשת.

המכונית לפני שמגיע ל 100000 ק"מ צריך להחליף לה שני מצמדים, טורבו, מחשב גיר שנמס בחום הישראלי, מחליפים שרשראות תזמון ומותחנים (לפי mozman11) .....

שזה כבר מגיע למחיר של המכונית.

למה אנשים חושבים שרק בארץ ישראל חם? מה, שמש זה המצאה שלנו? :roll:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.

• תוכן חדש...