Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4613 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הייתי זקוק למכשיר זמני לשבועיים, כמובן שזה כבר לא רלוונטי ואת הפלאפון הנעול החזרתי לבעליו, שהחזיר אותו למגירה.

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

stio - לפי התאור שלך אתה משתמש בטלפון בצורה מסוכנת וגם צפוי לקנס ונקודות על שימוש בטלפון בזמן נהיגה שלא לפי הכללים. אם יש לך טלפון שיוצר בשנים האחרונות הוא תומך בחיוג קולי - קנה לך דיבורית עם קליפס לסך השמש, עולה $10 למכשיר גנרי באיביי ועד כ-300 ש"ח למכשירים איכותיים של מוטורולה ודומיה.

רשמתי "פעם"... היום זה בעיקר לעמוד בשוליים ולדבר (גם הסיטואציה הזו צולמה ב- DVR אם אתה רוצה לראות).

האם אני יכול לחבר את הדיבורית שהצעת לרמקולים של הרכב (כלומר שישמעו את המתקשר ברמקולים), אם ברדיו דיסק שלי יש רק כניסת AUX? הטלפון עצמו כמובן שתומך בבלוטוס אם זה משנה. או בקיצור, איך היא עובדת?

פורסם
די מפתיע אותי, אני שחררתי דרך הטלפון לפחות חצי תריסר מכשירים בסשן טלפוני אחד. אבל זה היה די מזמן כיון שבינתיים כל מכשירי הסלולר שלי הוחלפו למכשירי sim free מלידה.

נסה את מזלך שוב, אבל הפעם עם הזדהות סטנדרטית של הבעלים הרשום של המכשיר. או שתצליח, או שיתברר שאורנג' למדו טריק מלוכלך מפלאפון, מסוג הטריקים שלא אופיניים לאורנג', חברה עם רפרטואר אחר (בעבר חיבור לשירותים מיותרים וכיום מחירים חצופים לחבילות ומכשירים).

דווקא יצא לי לשחרר טלפונית מכשיר של אורנג' לפני כמה ימים, ביקשו רק תעודת זהות (אפילו לא 4 ספרות).

"ai motoare capul doare"

פורסם

מצאו את ההבדלים בין הסרטון של אורנג', לסרטון של יצרנית הפלאפון:

מבנייני IBM שברקע אני מסיק שמפתחי ומפיצי המכשיר ישראלים. מעניין לראות את סרטון הפרסומת של חברת ה-OEM שבאמת מייצרת את זה.

בלי קשר, אני תוהה מתי והאם תפסיק המגמה הדבילית הזאת של פרסום ישראלי באנגלית. ואם כבר הוחלט לעשות את זה בלע"ז, מדוע כה קשה למצוא קריין שזו שפת האם שלו ויכול לדבר ללא מבטא עברי? (כנ"ל לגבי ה-GPS)

פורסם

ודים, מסכים איתך לחלוטין, זה נשמע ממש טיפשי ומאולץ בהרבה מקרים.

המוצר הוא מבית accel telecom הישראלית.

ההבדלים בסרטונים הם בזמן הדלקת המכשיר (בסרטון של אורנג' 0:11 ובסרטון של אקסל 0:15)

עוד לפני השקת המכשיר בארץ בשבוע שעבר, הופצה השמועה עליו בסביבות פברואר-מרץ בתקשורת.

כולם דיווחו שהולך להיות חיבור דיאגנוסטיקה OBD למחשב הרכב.

כך גם מופיע באתר היצרנית עד היום.

וכך גם הופיע באתר של אורנג' בימים הצמודים להשקת המכשיר, אך לא עוד.

כשקיבלתי הדרכה על המכשיר , שאלתי את הנציג האם החיבור למחשב הרכב מתבצע באמצעות מתאם בלוטות', או באמצעות חיבור חוטי כלשהו. הוא בכלל לא ידע ולא שמע על כך שיש אפשרות חיבור למחשב הרכב.

הראתי לו שגם בחוברת ההוראות שהגיעה עם המכשיר כתוב על כך, והזמנתי אותו לראות את הסרטון הדגמה מכיוון שזכרתי היטב שראיתי שם משהו בהקשר.

באותו היום כשחזרתי לביתי, נכנסתי לאתר אורנג' על מנת לראות שוב את הסרטון, כדי לוודא שלא דמיינתי את השעונים שבסרטון.

כשראיתי את הסרטון שבאתר אורנג', בהתחלה חשבתי שבאמת דמיינתי את השעונים, לאחר חיפוש קצר הגעתי אל הווידאו השני.

ואז הבנתי מה באמת קרה: באורנג' החליטו פשוט לוותר על הפיצ'ר של החיבור למחשב הדיאגנוסטיקה.

ערכו את הסירטון והאתר עוד באותו היום.

לא ויתרתי בחיפוש אחר התשובה לשאלתי.

הוצאתי את הצמה שהוחבאה בדשבורד ומצאתי מחבר RS232 שנשאר בודד, שכנראה נועד לחיבור ל OBD באמצעות מתאם.

מתאם כזה לא הגיע בערכה.

הנחתי שאם יש חיבור חוטי, אמורה גם להיות תוכנה מותאמת, בניגוד לתוכנות שמקבלות מידע מהבלוטות'.

אבל כזאת תוכנה לא מצאתי במכשיר, ובכלל שום תוכנה שנוגעת לדיאנגוסטיקה לא הגיעה מותקנת במכשיר.

אחרי שראיתי כמה סירטונים של המכשיר לא מטעם אורנג', הבנתי שלאורנג' יש לאנצ'ר שונה, וכנראה מישהו החליט שהפיצ'ר הזה מיותר ופשוט חתך את התוכנה שהייתה אמורה להגיע עם המכשיר.

ממש חבל שקיצצו מהמכשיר הזה את שמץ המגניבות שהיה בו עבור חובבי רכב.

20131114_161205.jpg

20131114_161150.jpg

FIAT Punto SX75 1998 > Punto EVO active 2010 > Bravo sensation 2011

פורסם

עצוב ומאכזב לשמוע את זה. הייתי מצפה שהם יאחזו בכל פיסת פיצ'ר שיש במכשיר האומלל הזה ולא ינטרלו חלק מהפונקציות שלו.

התנהגות אופיינית לחברות גדולות לחשוב שהן יודעות טוב יותר מהלקוח מה הוא צריך. :roll:

פורסם
הגיע הזמן להיחשף: אחד משלושת המכשירים נמצא בפונטו שלי.

כמו שבטח הבנתם, מדובר במכשיר אנדרואיד שעבר הסבה להיות מכשיר קבוע לרכב.

מבחינת תצורה:

הוסיפו שני כפתורים בראש המכשיר, אחד לחיוג קולי ואחד לכניסה מהירה ל-GPS. הוסיפו לוח מקשים נומרי.

בצד המכשיר הוסיפו שקע USB (מתח בלבד - נועד לטעינת מכשיר אחר), חריצים לכרטיס SIM (בגודל רגיל) וכרטיס זיכרון (עד 32 ג'יגה). והוסיפו כפתור ריסט פצפון שניתן ללחוץ עליו עם סיכה כשהמכשיר נתקע, הרי אין שום סוללה להוציא.

בנוסף, למכשיר יש אנטנה חיצונית שמותקנת מחוץ לרכב, אנטנת GPS שמותקנת על הדשבורד, יציאת AUX, מיקרופון חיצוני, וכניסת RS232.

מבחינת תוכנה:

למכשיר יש לאנצ'ר משלו, עם אייקונים גדולים מאוד באותיות קידוש לבנה (6 אייקונים בכל מסך).

ללאנצ'ר יש ווידג'טים מיוחדים משלו: מעבר בין יציאת AUX לרמקול חיצוני והפעלת רשת WIFI ברכב.

הסירו מהמכשיר את חנות האפליקציות של גוגל, והתקינו במקומה את ה- Vstore, שהיא בעצם סוג של גרסת מרקט ישנה שעברה סירוס.

עוד הוסיפו הודעות קוליות בהדלקת ובכיבוי המכשיר, שאותן ניתן לבטל. ויש גם הודעת טקסט בתחילת כל נסיעה שאותה לא ניתן לבטל, ובשלב מסוים כבר הפסקתי ללחוץ בה "אישור" עד שאזדקק למכשיר.

והשאלה הגדולה, איך כל זה פועל?

מבחינת נוחות שימוש כדיבורית, אין מה להשוות לדיבוריות BT מובנות/לא מובנות, הרבה יותר נוח בצורה משמעותית.

אין שום בעיות של חיבור/ניתוק/סוללה. אין צורך להוציא את המכשיר מהכיס בכדי להוציא שיחה, או כדי לראות מי מתקשר.

ניתן להעביר שיחה מהמכשיר הקבוע אל הנייד ולהיפך באמצעות שירות "הקפצת שיחה" של אורנג', באמצעות הקשת ** (פעמיים כוכבית), הפעולה גורמת למכשיר השני לצלצל, ברגע שעונים בו, המכשיר הראשון מתנתק.

הבעיה שהפעולה דורשת סבלנות, לוקח כמה שניות שנראות כמו נצח בזמן שרוצים להניח את הנייד ולהתחיל נסיעה.

ייבוא אנשי הקשר מתבצע בקלילות מחשבון הגוגל, אם יש כזה, כולל תמונות ופרטים אחרים של המשתמשים. בכל מקרה אחר, אורנג' מציעים איזשהו שירות לגיבוי אנשי הקשר, וניתן להיעזר בו להעברת אנשי הקשר אל המכשיר.

החיוג הקולי מפתיע לטובה, מלבד שמות מסויימים שהמכשיר פשוט מסרב להבין, כנראה בגלל החוסר בניקוד קשה לו לבצע התאמה. עברית שפה קשה.

בכל מקרה, ניתן לחייג באמצעות לוח המקשים לאיש קשר בזיכרון באמצעות T9, בשביל להתקשר למישהי בשם חן, יש ללחוץ פעם אחת על הכפתור שמכיל את האות ח' ופעם אחת על הכפתור שמכיל את האות נ'. כמובן שבתור אופציות לחיוג, יוצגו כל הצירופים האפשריים עם שני המקשים האלה בספר הטלפונים שלכם.

איכות השיחה טובה מאוד, והקול נשמע ברור ומובן לשני הצדדים.

כפתורי ההגבהה וההנמכה ממוקמים בצידו השמאלי של המכשיר, שכמובן פונה לכיוון הנהג, וכך קשה מאוד ללחוץ עליהם,

אני מוצא את עצמי לעיתים קרובות מחפש אותם/לוחץ על הכפתור הלא נכון. הבנתי שהמכשיר הושק בעולם, אז אפשר להתנחם בכך שהבחור בבריטניה נאבק בכל הפאנל של הצד השני (סים, כרטיס זיכרון, יציאת USB לטעינה, כניסת USB לנתונים)

כ-GPS המכשיר מתפקד נהדר, בזכות אנטנה טובה שממוקמת בצורה אסטרטגית הנעילה מתבצעת במהירות.

בקבלת שיחה באמצע ניווט, ניתן לענות לשיחה ובמהירות ללחוץ על כפתור ה-GPS בראש המכשיר ולחזור אל הניווט.

השימוש במכשיר כסמארטפון הוא מעט מעורפל: לא הצלחתי להבין לפי מה החליטו איזו אפליקציה תהיה בחנות האפליקציות, ואיזו לא.

כך למשל, יש בחנות משחקים :shock: ואני לא מצליח לדמיין את הסיטואציה בה משחקים במכשיר הזה.

אבל אין בה את אפליקצית TAPTALK או אפליקציות שימושיות נוספות שאפשר להתעסק בהם בחניה.

או מוזר מכך: למקלדת מסוימת יש את הגרסה בתשלום, אבל אין את החינמית.

אני בספק אם יש חוקיות כלשהי למה שהולך שם.

ההקלדה במכשיר נוראית, מסך 3.5 אינצ' עם מקלדת מלאה במרחק די גדול מהפנים ומהיד, מצריך הרבה ריכוז, מוטוריקה עדינה ואצבעות דקיקות בכדי להקליד. ואני מוצא את עצמי מתכופף אל המכשיר כדי להקליד בו.

חשבתי שבטח אפשר להקליד עם מקשי הספרות, אבל לא.

אמנם לחיצה על הספרה 3 תראה את האות א', אבל 2 לחיצות לא יראו את האות ב', אלא פעמיים את האות א'.

לחיצה רצופה על הספרה 3 תריץ את כל התווים הגלומים בה, נראה אתכם עוצרים על האות הנכונה.

הייתי מצפה לפחות שבזמן הקלדה יהיה אפשר להשתמש בלוח המקשים לשימוש במספרים.

יש לי עוד מה להגיד, אבל נשמור קצת לאח"כ.

אם לסכם עד כה:

כדיבורית המכשיר מצויין, אבל דיבוריות לא חסר.

כסמארטפון לרכב יש עוד הרבה מה ללטש.

הרעיון טוב, הביצוע סביר. והמכשיר כולו הוא too little too late.

וזה בלי להתייחס לתג המחיר.

מתן.

אז גם לי התקינו את המכשיר ואני דיי מסכים עם matansab

להלן עקרי הדברים מבחינתי:

איכות דיבר טובה מאוד.

יותר פרקטי ביומיום מאשר לחבר טלפון ל BT ולדחוף למתקן ברכב ולמטען.

העובדה שזה ראוטר לשאר היושבים ברכב היא יתרון. אפשר לקחת טאבלט לטיול ולהשתמש ב WF באוטו וזה עובד טוב.

המשכיר הוא גם מטען USB למכשיר נוסף. גם זה נחמד ןמייתר כל מיני חיבורים למצית שתמיד מתקלקים והולכים לאיבוד.

עובד יפה עם ה orange bit ורדיו אינטרנטי שמתחבר ישיר ל AUX שוב מבלי להתעסק בחיבורים וכבלים שרצים ברכב - זה אחד היתרונות הכגולים של המכשיר הזה.

המסך אכן קטן והנגיעה לא דומה למכשירים הטובים בשוק.

בסה"כ אני שמח שיש לי את המכשיר הזה באוטו זה עושה את הדברים יותר פשוטים ובעיקר לא זולל את הבטרייה של הנייד ולא דורש חיבורים וניתוקים כשנכנסים ויוצאים מהרכב.

לגבי המחיר - זה לא זול, במיוחד כאשר יש אלטרנטיבות אחרות (יש פירוט שלהם פה בשרשור), אבל למי שנוהג הרבה ואין לו כח לכל החיבורים וההתעסקויות הנוספות שדורשות האלטרנטיבות וזה חלק מהדיל של העסק (הוצאה מוכרת) אז אני כן חושב ששווה לשקול בחיוב.

עמית

• תוכן חדש...