רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,558 נושאים בפורום הזה
-
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
נניח שיש לי רכב כלשהו (מסחרי לצורך העיניין) ואני מעוניין להסיע מספר חבר'ה שלא בתא הנוסעים אלא לתת להם לעמוד על הפגוש האחורי , או לבנות להם מעין רמפה אחורית בירכתי הרכב עליה יעמדו בזמן הנסיעה. כדי להבטיח שלא יפלו לכביש בזמן הנסיעה אארגן להם ידיות אחיזה צמודות. כמובן שנוסעים אלו לא יהיו חגורים , אולם מצד שני הם אינם יושבים ברכב... האם מעשה זה חוקי או מהווה הפרה של תקנות תעבורה ? כמובן שהחבר'ה הללו יסכימו לכך מרצונם החופשי. האם לפי החוק הם חייבים בחבישת קסדה ? האם מעשה כזה עלול להחשב בלתי חוקי ו/או בלתי בטיחותי ורצוי להמנע מכך ? אודה לתשובות של מביני עניין.
הודעה אחרונה מאת bbron, -
אני רוצה להחליף את המגבים של האוטו שלי {סיאט לאון 2003} הייתי באוטודיפו ויש שם שני סוגים של מגבים העלתי תמונות שלהם מה שיש אצלי זה הישנים אלו עם הברזל המוכר אמר שאפשר לשים גם את החדשים מה יותר טוב
הודעה אחרונה מאת VitaliGal, -
- 2 תגובות
- 534 צפיות
לכל מי שיש אזעקה מסוג זה ויש לו בעיה כלשהיא באזעקה,או מעונין לשכפל שלט כזה אם המסך יש חנות בשם ח.מערכות שנמצאת ברחוב לישנסקי 17 ראשל"צ,השלט שלי הפסיק להראות את התצוגה הוא נשלח פעמיים לתיקון על ידי שתי חנויות אחרות ואמרו שלא ניתן לתקן את המסך,נגשתי לחנות הנ"ל ולשמחתי הרבה אמרו לי ישניתן לשכפל את השלט במקום,תוך 3 דקות היה לי שלט נוסף,זה כיף לקבל שרות אדיב ומהיר ממליץ בחום,מספר הטלפון הוא:03-9611982 יוני.
הודעה אחרונה מאת ZIGDON00, -
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היום הגיע הטלפון מהמוסך , זומנתי לקריאת השירות במסגרתה יוחלף שמן הממסרת (DSG7) משהו כבר ביצע את הריקול ויכול לשפוך קצת אור ?, האם יש צורך בפירוק כלשהוא ? הפקידה לא ידעה פרטים מלבד שמדובר בהחלפת שמן + עדכון תכנה.
הודעה אחרונה מאת OLTURBO, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הייתי מעוניין לקבל מידע מדוייק ממשתמשי פיז'ו 5008 בפועל בלבד, לגבי צריכת דלק שלה בפועל, עדיף מכאלו שמרבית הנסיעות שלהם בעיר. אודה על התייחסות לאופי הנהיגה דהיינו נינוח, מהיר וכיוצ"ב, על תפוסת הרכב בד"כ ועל אופי האזור בו מבוצעות הנסיעות דהיינו הררי מישורי וכיוצ"ב, פרמטרים שמשפיעים כמובן על צריכת הדלק. ניתן להוסיף גם התרשמות מהרכב עצמו בנושאים אחרים .תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת save, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אם טופ גיר היו עושים פרק או ספיישל המוקדש כולו לישראל, לא כמו הפרק שהיה עד עכשיו, מה הייתם רוצים שהם יעשו? איזה אתגרים או איזה כבישים לדעתכם חובה על תוכנית כזאת לעשות בארץ? מקווה שבדיון יעלו גם מקומות ששווה לראות לכל חובבי הרכבים אני אתחיל- לדעתי הם חייבים לנהוג על Zibar (מי שלא מכיר זהו רכב שטח מפלצתי שמיוצר בארץ)
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
פורמולה ישראל 2014 1 2
מאת misterb-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
בדף הפייסבוק של פורמולה ישראל התפרסמה לא מזמן הכרזה על פתיחת הרשמה מוקדמת למיונים למירוץ שיתקיים במרץ 2014. המחיר בהרשמה מוקדמת 390 במקום 490, בתוספת 30 ש"ח דמי משלוח וטיפול (לא ברור למה צריכים לשלוח פיזית כרטיס בדואר). לפי התקנון שפורסם מדובר במיונים על בסיס נהיגה בלבד - ג'ימקנה ברכב ההפקה, רק שהפעם לא מדובר בקרבות ראש בראש, אלא בדירוג זמנים בלבד, בהפרדה לפי מקצה. כלומר מתוך X משתתפים במקצה מסויים (למשל מקצה בוקר) ינופו בשלב ראשון 50% ובשלב שני עוד 50%, 25% המהירים ביותר באותו מקצה יעלו לשלב הגמר שייערך בתאריך נפרד. http://www.eventim.co.il/%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%9E%D7%95%D7%9C%D7%94-%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C-%D7%9B%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A1%D7%99%…
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
יש לי טויוטה קורולה 2012 יש לי קונה ברמת מחירון איך אני יכול לדעת מה המחירון שלה?
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- 6 תגובות
- 808 צפיות
הנה מבחן שהעליתי על ה-C MAX ההיברידית, שבדקתי בארה"ב
הודעה אחרונה מאת kuala_lumpur, -
חצי מיליון שקל סתמיים בהחלט נפלו לידכם. אתם ללא חובות כלשהם, משכנתא לא כזו מכבידה, מצבכם טוב והחלטתם לפנק את עצמכם ברכב מן הסרטים. בחצי מיליון, מה הייתם רוכשים? לי אישית עשרות מכוניות עוברות בראש, מבמוו 1 גרסת ה-M המגרה, ועד חיית שטח גדולה ומפחידה. יאללה לפנטז...
הודעה אחרונה מאת Guy30, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
מה החיה זו? רכבים שהיו לי - פג'ו פרטנר 2007, טויוטה יאריס 2008, קיה ריו סדאן 2010, פג'ו 107 2011, שברולט קרוז טורבו 2012, סוזוקי ספלאש 2012. כל הרכבים נוסעים בצורה שונה בגלל המנועים, אבל זה מבחינת ביצועים. רכבים פונים אותו דבר, נוסעים ישר אוטו דבר. הקטנות יותר סובלות מרוח בכבישי בין עירוניים. זהו. לבן אדם רגיל - איפה הוא רואה התנהגות כביש שונה? פלסטיק - חוץ ממראה חיצוני וכמה כפתורים - מה עניין בפלסטיק מעל לוח שעונים לדוג'? בחיים לא נגעתי שם עם היד, אולי רק בניקוי רכב מאבק. מה עניין של פלסטיק, במקומות שהנהג לא נוגע בהם כלל?
הודעה אחרונה מאת Asaf-R, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
כפי שכבר סיפרתי, הנה מבחן שביצעתי בצרפת למכונית הזולה שאולי תגיע לישראל LOGAN MCV.pdf
הודעה אחרונה מאת Yony_S, -
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
מי הכי זולה בעיר?", זו בוודאי השאלה שעולה ללא מעט מנהלים בעולם הרכב הישראלי, לנוכח המאבק הצמוד בקטגוריית המיני על תואר המכונית בעלת תג המחיר הנמוך בישראל (בין אם במבצע או בהוזלת מחירון רשמית). כדי לזכות בתואר המדובר, שברולט ישראל החלה בייבוא של גרסה בסיסית לספארק, עם מנוע ורשימת אבזור צנועים יותר. זו החזיקה זמן קצר בשלטון, עד לחזרתה המהירה לפסגה (או התחתית בעצם...) של אחת מהקודמות בתפקיד, האלטו של סוזוקי. כעת, יצאנו לבחון את הגרסה החדשה של שברולט ספארק, על מנת לבדוק היכן מקבלים יותר תמורה בפחות כסף. האם הרכב הזה הכי משתלם שיש היום? בסופו של דבר, הספארק בגרסה הבסיסית עם מנוע ליטר, תירכש משיקולי תקציב. במחיר של 54,900 שקלים היא יקרה בכ-1,000 שקלים מהמכונית הזולה בישר…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 5 תגובות
- 915 צפיות
היה לי וויכוח עם הבת שלי אתמול בערב. נכון שמותר לחנות בחניה המופיעה בצילום, בשעות שאינן בטווח המצויין, כולל יום שישי? את מספר הרכב אני מחקתי. חניית הנכה שמורה לרכב הספציפי, רק בשעות המצויינות, ולא הופכת לחניית נכים כללית בשעות אחרות, נכון?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
קנס בגרמניה 1 2
מאת booki222- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אז ככה לפני חצי שנה קיבלתי קנס ברכבת בגרמניה, אחרי יומיים קיבלתי עוד אחד. לא שילמתי אותם, השאלה היא האם זה יעלם איכשהו או שכדאי לי להתרחק מגרמניה. או שכדאי לי להתרחק מאירופה? יש מישהו שיודע מה קורה עם זה?? תודה,
הודעה אחרונה מאת Tom_22, -
צמיגי AEOLUS 1 2
מאת nachuml- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום רב החלפתי כעת 2 צמיגים קדמיים של יונדאי אקסנט, המוכר הציע שאחליף לצמיגי kumho. אחרי שיצאתי ראיתי שהוא התקין צמיגי AEOLUS, האם זה אותו דבר? אם לא, איך האיכות של הצמיגים האלה? תודה רבה נחום
הודעה אחרונה מאת [פנדוב, -
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום! אתן דוגמא מייצגת ואז תבוא השאלה: ברשותי יונדאי מסחרית, הייתי זקוק להחלפת מנגנון מסוים של דלת הזזה, במוסך של יונדאי (הילוך שישי ראשל"צ) ביקשו 550 ש"ח (על החלק בלבד, לא כולל עבודה). מכיון שהמחיר היה נראה לי מוגזם, הלכתי לפחח אשר שלח אותי לחפש באינטרנט את החלק. מצאתי באינטרנט וקניתי חדש מקורי ב-150 ש"ח בתל אביב. כעת אני הולך לקנות רכב שהחלקים שלו לא מצויים הרבה, נניח וולוו (לא אלאה אתכם בפרטים כי אני עדיין מתלבט בין שלושה רכבים וזה לא העניין), ורציתי לשאול איך עובדת הזמנת החלקים. למיטב הבנתי ישנם שלושה סוגי מוסכים: -מוסך של היבואן. -מוסך פרטי מורשה ע"י היבואן. -מוסך פרטי כללי. - האם, בדרך כלל, המוסך הפרטי המורשה ע"י היבואן, יזמין חלקים רק מהיבוא…
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 109 תגובות
- 10.1 אלף צפיות
ידידה תקועה ברגעים אלו ממש בכביש החוף. היא העלתה תמונות של הצמיג שנדפק לה. מישהו רוצה להסביר לי איך זה קורה?
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
-
מה זה אקזמפלר?
מאת tinoki- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
זו, כמובן, יחידת רכב. אך מהו שורש המילה? והאם זה נכון רק לרכבים, או גם, למשל, לאופניים?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
היי פורום, את הקטע הבא כתב אבא שלי, יליד 1952: מצורף הביטול (בהשמטת פרטים מזהים):
הודעה אחרונה מאת ירון פ, -
- 11 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם,לפני שעה בערך גיליתי שמישהו דפק את האוטו של אבא שלי (האוטו מונית גדולה) חונה בחניה. יש נזק לא מבוטל,רציתי להתייעץ איתכם מה עושים במצב כזה? דיברתי עם השכנים אף אחד לא ראה את המקרה.
הודעה אחרונה מאת ilgs29, -
- 7 תגובות
- 828 צפיות
שלום לכולם לפני חודש-חודש וחצי, עמדתי ברמזור שיש רכב לפניי. שנינו התכוונו לפנות שמאלה אז עמדנו בנתיב השמאלי אחד אחרי השני. באיזה שהוא שלב פתאום הוא עשה רוורס ודפק לי את כל הקדימה של האוטו. עכשיו המנ-מניאק הזה דרך חברת הביטוח אמר שאני נתקעתי בו מאחור והוא בטלפון לא מדבר איתי חוץ מ"אין לי מה לדבר איתך... יש לי ביטוח דבר איתם"... השאלות שלי... מה הסיכוי שיאמינו לי והאם בכלל יש טעם ללכת בכיוון משפטי? שמאי יכול להעריך דברים כאלה?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לקרוא ולא להאמין http://www1.bizportal.co.il/article/374768
הודעה אחרונה מאת Apple, -
שם ארוך לעוד גרסא מוגבלת ל500 אבארט' 695. הפעם בצבע אפור יחודי. 49 יחידות כאלה יוצרו בעולם והסיבה שפתחתי את השרשור הזה היא כי אחת מהן מצאה את דרכה לארץ הקודש. היא מצטרפת לעוד 7 יחידות אבארט' 695 מיוחדות שנמכרו כאן ושעלות כל אחת מהן מעל 400K שקלים. 3 טריבוטו פרארי (אחת מהן ביבוא אישי) וארבע Edizione Maserati בצבע סגול. הנה כמה תמונות וקישור לאלבום המסירה שלה בדף של אבארט' ישראל:
הודעה אחרונה מאת eran.yablonski, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
3.5 מעמידה למאה קמ"ש 850 כוח סוס ! 1,069 pound-feet of torque !! מהירות סופית של 350 קמ"ש ! http://www.autoblog.com/2013/09/11/brabus-850-biturbo-ibusiness-frankfurt-2013/ הדובדבן - V8 6.0 טורבו כפול - ולא פחות חולני, סטיישן CLS עם נתונים דומים - http://www.autoblog.com/photos/brabus-850-shooting-brake-6-0-biturbo-4matic-frankfurt-2013/#photo-997954/
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום , ברצוני לשתף אותכם בחווית שירות גרועה שהמשפחה שלי קיבלה בסוכנות סקודה ג.ג.ג ברעננה הרכב : סקודה סופרב מהדגם היוצא 1.8 tsi רמת גימור הכי גבוהה על הכביש : פחות מ6K ק"מ לאחרונה שמנו לב לקרעים בגלגל הקדמי הימני , סוג הצמיג הוא של חברת דנלופ הלכנו למוסך של ג.ג.ג , לאחר ויכוח שזה אשמתנו שהגלגל קרוע לסירוגין היינו צריכים לשלם על גלגל חדש . ג.ג.ג טוענים שנסענו ללא אוויר (מוזר אך רכב עם כלכך הרבה חיישנים לא התריע על זה וכמובן שהיינו שמים לב אם הרכב היה נוטה או שהיה חסר לו אוויר - תסמכו עלי לא היה חסר!) . אך לא ויתרנו ודרשנו שהגלגל הקרוע יעבור לבדיקה אצל היבואן כמובן שהיבואן החזיר תשובה שהבעיה היא אצל המשתמש (לא היה אוויר או משהו רשום בדוח הוא עדיין לא א…
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
-
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
לפי מה שכתבו בוואלה, ג'נרל מוטורס החליטה למקד את המכירות של ביואיק בסין וצפון אמריקה. באופן מעניין ישראל היא בין המדינות היחידות שביואיק משווקת אצלה באופן סדיר. אותי מעניין אם יש בכלל עתיד למותג הזה. מותג מרקורי שהיה המתחרה של ביואיק כבר נסגר. פרט ללה קרוס, שהמתיחת פנים שלה טרם יובאה ארצה, אין לביואיק מה לחדש. ייצור הלוצרן פסק, האנקלייב הוא למעשה טראוורס, הוראנו היא קרוז עם סמלי ביואיק והאנקור הוא אופל מקוה/טראוורס. מצד שני לביואיק יש שוק חזק בסין, אז לא נראה שהמותג ייכחד בקלות. מה דעתכם בנושא?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
היה ממש כיף! והכביש ההוא בכלל... כמה תמונות ממני:
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
הקאדילק של אובמה זה הדבר הכי מדהים ומגניב בו זמנית, מדהים לדעת איך לקחו רכב כזה ויצרו ממנו טנק לכל דבר.. זאת הקדילאק וואן(cadillac one) המכונית שחושבת שהיא טנק. 9 טון של פלדה, טיטניום, אלומיניום ושלל של פטנטים שרק בסרטי ג'יימס בונד רואים מנוע דיזל 6.5, מהירות מרבית 100 קמ"ש... צמיגים מיוחדים נגד פנצ'ר, כשגם שהם מתפוצצים המכונית יכולה לנסוע, מצלמות חיצוניות, רובה מיוחד שנשלף מהשילדה, מיכל לאספקת חמצן, מיכל דלק מיוחד שאמור למנוע התפוצצות אפילו בחום גבוה, דלתות 8 אינץ' עובי, חלונות ראשי "רק" 3 אינץ' והפינוקים - טלפון לווייני, ווייפי, מחשב, לפטופ, גחון עם צלחות בעובי של 5 אינץ' ועוד כל מיני דברים שכמו שאתם רואים מפורטים בתמונה כמו שכתוב - טנק!
הודעה אחרונה מאת הספגטי המעופף, -
בזמן האחרון שמתי לב הרבה יותר מאי פעם בעבר ל-2 תופעות מרגיזות נורא אצל הנהג הישראלי. תופעות שלא רק מטמטות אותי אלא גם מסוכנות נורא ואני פשוט שואל את עצמי האם זה רק אני שמתעצבן מזה או שיש עוד כאלה ש"סובלים" מזה? 1. תופעת האי איתות - התחושה היא שרק 1 מתוך 10 ישראלים מאותת. מדי בוקר אני עומד בפקקים של כביש 1 בכניסה לת"א ואני מאמין שלפחות 5 פעמים בכל בוקר מישהו חותך אותי בלי לאותת בכלל. כמובן שזה קורה גם בכיכרות, ברמזורים ואיפה לא. לפעמים אתה מתקרב לכיכר בירידה ובא לך מישהו משמאל, אם רק הוא היה מאותת שהוא לוקח ימינה זה היה חוסך לך את העצירה המיותרת - אבל זה עוד מילא - אני כאן מדבר על תופעה שממש מסכנת כשאנשים לא מאותתים כשהם עוברים נתיבים (אגב אצל השוטרים מצב האיתותים…
הודעה אחרונה מאת zvik.m,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 373 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- TvrSpee12
- שביט
- יובל .מ.
- איציק נ.
- viper83
- יבגניפ
- davemustaine87
- קוסקוס
- David32
- לירון .ה.
- Itzik-b
- hunter22