רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,555 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 682 צפיות
ג'אנטים ברזל פולו 2001 מה המידות? ואיפה אפשר למצוא אותם על הג'אנט עצמו? החליפו לי ברכב הנ"ל ג'אנט ואני רוצה לבדוק שהמידות זהות. תודה.
הודעה אחרונה מאת YaronMi, -
שלום לכל החברים אז ככה, קודם כל למי שלא יודע סליפרס זה מושג שמכתיב רכב עוצמתי מולבש בעור כבש... כמו במשפט זאב בעור כבש... הכללים להגדרת סליפר זה שהוא לא בולט ונראה תמים למדי... לדוגמא יכולים להיכלל דגמי האס של אאודי או אפילו פורד אס-מקס שבקרבו יותר ממאתיים כ"ס, אפשר להעלות תמונות שלכם שתפשתם ברחוב או להעלות מהאינטרנט, זה נושא מאוד רחב ומעניין שיש בו הרבה באזז בפורומים בחול משום שיש הרבה דעות של אנשים מה נחשב סליפר או לא, אז קדימה נצא לדרך!
הודעה אחרונה מאת שי, -
- 2 תגובות
- 649 צפיות
איזה מנוע הכי חסכוני ואמין מבחינת הנפח? שמעתי על מנועי TSI וכו אבל אני לא כ"כ מבין במנועים. אשמח לעזרה. תודה רבה. יש לי התלבטות בין 1600 לבין 1.2 TSI
הודעה אחרונה מאת Dittohead, -
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
אני חושב שזה המקום הנכון. בעיקרון אני גר בירושלים, חבורה של צעירים חרדים החליטו לזרוק כדורי שלג מהגגות על העוברים מהשבים וגם על הרכבים ולא מדובר על נסיעה בשבת רחמנא לצלן. התוצאה משפחה שלמה בפניקה ולחיצה קטנה בגג הרכב. מה ניתן לעשות ? זורקיי הכדורים הם תלמידים בישיבת חברון בירושלים והם זרקו אותם מגג הישיבה. אני אנסה לדבר עם מנהל הישיבה מלבד זה מה ניתן לעשות ? ולא אני לא מצפה שהוא ישלם על הנזקף, זה כמו תאונת פגע וברח ואני לא יודע בדיוק מי זרק רק שיקח אחריות וידאג למצוא את הפרחחים . אולי יפתיעו אותי למרות שקשה לי להאמין שמישהו בקהילה החרדים בנוי מהחומרים הנכונים רובם שרלטנים פחדנים ואלימים. לגבי תיקון הנזק נאה לי שזה עניין של PDR איפה ניתן לעשות טיפו…
הודעה אחרונה מאת shaulc, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי סיאט איביזה שעברה תאונה. אני צריך להכניס אותה לתיקון במוסך בירושלים וישנן 2 אפשרויות - מוסך המכונית ומוסך מרכזי. טיפולים אני עושה במוסך המכונית. האם מישהו יודע מי משני המוסכים האלו מספק רכב חלופי במקרה שהתיקון אורך מספר ימים? קשה להשיג בטלפון את המוסכים נוכח המצב הסוער בירושלים..
הודעה אחרונה מאת e-r-a-n, -
-
- 1 תגובות
- 772 צפיות
אני נוהג על פיג'ו 207, מודל 2011. 4 הגלגלים שלי הם מישלין 165\85 קוטר 15, 88H. אני לומד בירושלים ועושה כל סופ"ש פעם אחת הלוך-חזור חיפה ירושלים מזה 3 שנים... הרכב תמיד מלא (5 אנשים) עם פגאז' מפוצץ (סטודנטים... אוכל ספרים וכאלה). שמתי לב כי קיימים הוראות מילוי אויר לחץ אויר ספיציפים לגבי נהיגה ברכב עמוס. היות ואני כל עושה את המרחק הגדול הזה פעמיים בשבוע (פעם הלוך ופעם חזור), עד כמה זה חשוב להקפיד על כך? כמוכן, במהלך השבוע אני נוהג לבדי בלא כל עומס, על כן לפי הוראות היצרן צריך לחץ אויר שונה. אני מן הסתם לא הולך לשנות לחץ אויר בגלגלים כל יום או כל יומיים אז למישהו יש פתרון בשבילי? בתודה מראש
הודעה אחרונה מאת אורי מ., -
טיפות בתוך פנס חזית 1 2
מאת siko002- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כאשר רכשתי את הרכב מהסוכנות טרייד אין כבר אז ראיתי את זה ואמרו שזה בגלל השטיפה, וגם בבדיקה היה רשום שיש סדק. מאז חלפה מעל שנה ולא היה זכר לבעיה וכמובן שגם שטפתי את הרכב ולא היו בו טיפות וגם עברתי טסט. היום ראיתי שיש שוב טיפות כנראה מהגשמים העזים. האם אפשר לטפל בבעיה? או להחליף את כל הפנס? האם זה עובר טסט או מאיר פחות טוב? בעיקרון אני יכול לחכות שיתייבש וללכת לטסט...
הודעה אחרונה מאת dany, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היכן ניתו להשיג כסוי הגה למשאית ? תודה
הודעה אחרונה מאת AVIRAM_M, -
המטרה: מסע ברחבי מרכז אירופה ברכב ובאופנוע האמצעים: ניסאן 370Z ודוקאטי מולטיסטראדה המסלול: מגרמניה דרך שוויץ וספרד, עם מעברים בצרפת וסיום בפאריז הזמן: 20.6-4.7 המשתתפים: עומר ואנוכי המטרה האמיתית: להשאר בחיים אם הכל יתנהל כצפוי (וזה אף פעם לא קורה), בעוד פחות משבוע אנחנו ממריאים מטאלין לפרנקפורט ויוצאים למסע של שבועיים בכבישי אירופה. הרעיון הוא להתרחק מהיומיום ולהתקרב לנופים ולחופש. על הדרך, כמובן, חייבים לנסוע כמו טמבלים באוטוסטרדות ובמעברי ההרים - ומכאן הקטע של הלהשאר בחיים האופנוע נמצא בדרכו כעת לפרנקפורט באמצעות חברת שילוח. הרכב (שתלאות קנייתו מפורטות כאן) מחכה כ-150 ק"מ מערבה מפרנקפורט, וצריך עוד לדאוג להביאו אלי (או אותי אליו). עוד נותר לבדוק את…
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 31 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
Audi, B.M.W, please take a look at how it's supposed to be done. Inside the new Mercedes C-Class
הודעה אחרונה מאת lesles, -
-
- 2 תגובות
- 637 צפיות
שלום לכולם חזרתי מאמסטרדם ורציתי לשתף אתכם בתמונות של שתי חשמליות נחמוד שיצא לי להיתקל בהן שם למישהו יש יותר מידע על המכוניות? האם הן "בשיטת בטר פלייס"?
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
- 0 תגובות
- 512 צפיות
שמי משה אני בן 63 ובעל למעלה מ-40 שנות ניסיון בניהול מוסך. בעל תעודות הסמכה 01,02 בנזין ודיזל,ותעודת טכנולוגיה מתקדמת. מחפש עבודה כמנהל מקצועי באזור המרכז (תל אביב יפו והסביבה) למשרה חלקית/מלאה (אפשרות גם לעבודה כיועץ מקצועי במוסך ללא החלק הפיזי). 054-6588792 משה
הודעה אחרונה מאת yogevtz, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם כולם משתפים פעולה או שיש עדיין יצרנים עצמאיים: רק מידע כללי שלי כמה דוגמאות לשיתופי פעולה: מרצדס מייצרת מנועים עם רנו (גיליתי היום וזה גרם לי לכתוב את השרשור) פז'ו וסטרואן זה אותו קונצרן והם משתפים פעולה עם BMW בייצור מנועים ועם טויוטה ב C1/107/AYGO מזדה-פורד בשת"פ רציני הרבה שנים (למרות שייתכן וסיימו). ושתיהן ביחד עם וולוו במספר מודלים ורכיבים פיאט על כל מותגיה בשת"פ עם קרייזלר טויוטה מייצרת כמה מודלים עם סובארו ניסן בשת"פ ארוךעם רנו סוזוקי גם מייצרת איזה ג'יפ עם עוד חברה (נראה לי, לא סגור על הפרטים) GM זה שת"פ עולמי ברמת ארה"ב+אופל+שברולט (שבלעו את דאיהו. לדעתי איסוזו שם בעסק. וולקסווגן-אאודי-סקודה-סיאט-פורש (ולמבורגיני או משהו בשכונה). זו במי…
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 0 תגובות
- 485 צפיות
שימו לב איך המסחרית מחליקה וגרמה לתאונה אני לא מבין למה השוטרים לא סגרו את הכביש הזה ולפי מה שהבנתי היו עוד הרבה שהחליקו לפניו.
הודעה אחרונה מאת Liron97, -
-
- אחראי פורום
- 61 תגובות
- 10.6 אלף צפיות
אז בהמשך לשרשור הזה, נפלה ההחלטה על הסובארו אימפרזה ניו-אייג' 2.0R. מצאתי רכב סטיישן אוטומטי שמור ברמות מטורפות, 2006 וכל ההיסטוריה ממוסך אחד בלבד שטיפל באוטו. כזה אוטו מלוקק עוד לא היה לי, פינקתי את עצמי ועכשיו כמו שאומרת הפרסומת של סובארו אימפרזה, היא כבר חלק מהמשפחה. בבדיקה יצא שאין תאונות וכל הצבע מקורי, ועל הדינמומטר מתוך 160 כ"ס במנוע אל הגלגלים יורדים 142 כ"ס. אחרי הבדיקה לא נותר לי אלא לסגור עסקה שכללה טרייד-אין על היונדאי אקסנט, מטעמים הגיוניים, הפרטים הפיננסיים "נשמרים במערכת". איזו קפיצת מדרגה. נכנסתי לאוטו ו-וואו, איזה כיף, כזו תחושה טובה משרה המכונית הזו, שברגע אחד שכחתי את כל הלבטים שהיו קודם לכן. אותו חבר שהמליץ לי על המאזדה ספיריט למשל …
הודעה אחרונה מאת ZX2.0, -
-
בסיטיגו שלי זה נראה כך...
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
- 16 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
כולן היו במשחק הזה-מרכב קופה מגודל רחב ונמוך הספקים מאוד יפים של 300 סוסים ומעלה(בשנות ה90),סופרה,3000GT,ZX300,ולא נשכח את הRX7 שגם נתנה בראש. הן היו נהדרות ,אמינות,חזקות ונתנו תמורה נהדרת לכסף ונראו מצויין. ובכן לאן הן נעלמו? מדוע היצרניות לא עשו דור המשך? כשאני מסתכל על התמונה היותר גדולה,כמו אצל טויוטה שבשנות ה90 היו לה בעצה :סיליקיה,MR2 וסופרה ולקסוס SC430(כולן מוצלחות) צימצה את כולן לMR2 בשנות ה2000 ולבסוף הרגה גם אותה,כך נותרה ללא דגם ספורטיוי אחד עד 2011! גם לניסאן לא היה חסר עם הZX300 הסקסית,SX200 ,סקיליין וסלביה. אז מה קרה למעשה? מה גרם ליצרניות להפסיק במכה אחת כל כך הרבה דגמים מוצלחים?
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- 4 תגובות
- 922 צפיות
תהיתי מה יעלה בגורלם של הרכבים אשר ננטשו ע"י בעליהם בצירים החסומים במהלך הסופה הרי הם נשארו חשופים ללא השגחה במשך שעות וימים. לא רק זה, לאחר שהנהגים נקראו לפנות את הרכבים מהצירים, בוצע פינוי שלהם לחניונים מאולתרים. פרסמו ב-YNET אתמול והיום כתבות בנושא אשר מציגים את התמונה הלא כל כך מרגיעה. (לצערי, בגלל שלא פרסמתי בפורום מספיק הודעות לא מתאפשר לי להוסיף קישור לכתבות) הכתבות מציגות את הסרבול במציאת הרכב לאחר שנגרר מהציר וכן את הדרך הרשלנית בה הרכבים נגררו תוך כדי שהם מקבלים חבלות. אני אישית לא מכיר משהו שחווה זאת אבל בטוח שחלקכם כן
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.mako.co.il/cars-celebrity/cars/Article-8855f252436f241006.htm
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 32 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
שלום לכולם, רכשתי השבוע סיאט איביזה SC 1.4 ידנית. ולאחר סקר ארוך בין חברות הביטוח, המחיר הכי זול שהצלחתי להוציא הוא 6500ש"ח מקיף + חובה. בהרבה חברות קיבלתי מחירים של 7000 ש"ח ומעלה. אני בן 24, ללא עבר ביטוחי מוכח. מובן לי שהרכב גניב, אבל למה עדי כדי כך יקר? אני מרגיש כאילו אני מבטח ג'יפ, ולא סופר מיני האם גם אחרים בפורום פה, משלמים כזה מחיר? תודה.
הודעה אחרונה מאת Progist, -
-
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
זו כבר שנה שניה או שלישית שמתקיים בהונג קונג אירוע דריפטינג מקצועי, בשנים קודמות לא יצא לי להגיע לצפות, השנה החלטתי שאין מצב לפספס. קמתי בבוקר, גשם זלעפות, כבר שקלתי לוותר כי התכנון היה ללכת עם הילד שיספוג מוטוריקה ועשן צמיגים. הבנתי שבגשם הנוכחי עשן צמיגים לא יהיה, דלקת ריאות אולי כן אז הילד בבית ואני בדרך לאירוע.... המתחם נבנה כך שישנו מסלול ומסביבו עמדות של סדנאות שונות, חברות שיפורים, ג'אנטים, צמיגים וכדומה כמו כן הגריד ומתחם ה"המוסכים" שם היה ניתן להסתובב חופשי בין הרכבים, לדבר עם הנהגים ולהתחכך בדוגמניות. הארגון עצמו היה לא רע והיתה אוירה טובה שנבעה לדעתי מהעובדה שיכולת להתערבב עם הנהגים, לבחון את המכוניות מקרוב וממש להכנס לאוירה עוד לפני שהתחילו…
הודעה אחרונה מאת Mech Morphix, -
שלום, אני מעוניין להפעיל מכונת פוליש לרכב בהספק של 710W רציתי לדעת כמה וואט אני צריך אם אני רוכש ממיר מתח לרכב. האם 1500W אמור להספיק? איך אני יודע אם אכן זה צריך להספיק, יש איזה סוג של מדידה שצריך לעשות?
הודעה אחרונה מאת יניב_ה, -
שלום, בעוד כחודש תעבור שנה מאז קניתי את הרכב והעברתי אותו טסט לראשונה, אני צריך , משום שהעסק חדש לי, קצת הסברים מה עליי לעשות לפני שאגש לטסט , כמובן חוץ מתשלום האגרה תודה אם רלוונטי הרכב הוא יונדאי אקסנט ידנית 96 1495
הודעה אחרונה מאת Dan-idin, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
הי, החודש קניתי יונדאי I20 1.2 ידני GL INSIGHT אבל קיבלתי L. מה ההבדלים ברמת הגימור בין השניים? איך כדאי לפעול? תודה.
הודעה אחרונה מאת avia246, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מודעה שנתקלתי בה: http://fiat.wee.co.il/halafim2013/mini.html?ref=ynet&utm_campaign=halafim_nov13&utm_medium=ordering&utm_source=ynet&utm_content=ordering&utm_term=HP בגדול, כמו בכותרת. 20% הנחה על חלקים מקוריים, במסגרת טיפול או תיקון, באחד ממוסכי היבואן, למותגי אלפא רומאו, פיאט ואיווקו. מקווה שזה עוזר למישהו. לי זה כנראה הולך לעזור אז חשבתי לשתף. תהנו.
הודעה אחרונה מאת Mleder, -
פרסומות רכב
מאת rev-Match- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תמיד עניין אותי למה יצרני רכב עושים פרסומות שלא עוברות את הסינון של הטלויזיה/שלטי חוצות (ברוב המקרים אלו פרסומות שהיצרנים יודעים בוודואות שהן לא יעברו את הצנזורה ) ועדיין משקיעים מחשבה וכסף בזה? מצורפת דוגמא:
הודעה אחרונה מאת motor head, -
- 0 תגובות
- 532 צפיות
אני לא יודע אם זה השם המדויק אני מתכוון לאורות שיושבים בגריל התחתון של הטמבון הקדמי אני מחפש מקום שמתקין + מוכר ואם מישהו יכול לתת לי בערך כמה זה אמור לעלות זה יכול לעזור אפילו יותר
הודעה אחרונה מאת talmolco, -
ברגיל, מגיע מבאר שבע, עם רכב. עדיף משהו לא עמוס מדי מבחינת תנועה. קיבלתי המלצה על הר אדר, מישהו יודע אם יורד שם באמת שלג?
הודעה אחרונה מאת Badi_Mami, -
- 4 תגובות
- 781 צפיות
בקיץ תפס אותי שוטר עם ליזר על מהירות. הוזמנתי למשפט ולפני הכניסה סגרתי עסקת טיעון עם התובעת מטעם המשטרה. היא אמרה לי שהקנס לתשלום יגיע בדואר. ווידאתי איתה שהכתובת נכונה. הכתובת הייתה של ההורים במקרה שלי למרות שבתעודת זהות אני במקום אחר. עברו מאז כחודש וחצי ולא קיבלתי את הקנס לתשלום - מה עליי לעשות? למי להתקשר? תודה
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
השבוע יש מבצע משולב של המשטרה האזרחית והצבאית בכבישים. שוטר צבאי יכול לרשום דו״ח לאזרח, להזכירכם. המשטרה שכרה כמה מאות רכבים כך שלאו דווקא הדגמים הרגילים והמוכרים. בקיצור: זהירות!
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3,