Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נסיעה בשלג - רעיון שעלה בראשי .

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4569 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שנה שעברה הייתי סמי-תקוע בצפת עד שעזרתי אומץ והתחלתי להתגלגל על 3-5 קמ"ש אל מחוץ לשלגקרח.

עם כל הצער שבדבר, אל תעשה את זה.

אם אין לך רכב מתאים (מניח שקפא שם, אז גם 4X4 לא יתן כלום. שרשראות?), במקרה הטוב, זה ייגמר בתסכול ופרסה.

מה חתימה? תתפשטי!

• תגובות 70
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני לא חושב שהיום זה יום מתאים לעלות לגולן, אבל מחר אמור להיות כבר סבבה.

שנה שעברה, יום אחרי שנגמרה איזה סופה רצינית, נסענו כמה חברים במטרה להגיע לאזור החרמון (אבל לא לאתר כמובן). בפועל מצאנו איזה גבעה מושלגת ונטולת אנשים (ומוקשים!) שהחלטנו לעשות בה הפסקה שנמשכה כמעט עד רדת החשכה.

לחרמון לא הגענו, אבל היה מעולה ואני מתכנן לעשות אותו דבר השנה (אולי מחר, תלוי במצב הכבישים כמובן).

פורסם

צודקים היום באמת נורא בחוץ.

אני אחכה לשבוע הבא, אולי יהיה יום בהיר.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

תגידו יש מקום שיחסית קרוב למרכז (אני מפ"ת) שאפשר לנסוע בשבילו לגעת בשלג? גם אם זה אומר לחנות את הרכב וללכת 20 דקות ברגל כדי להגיע אליו... לא בא לי להיתקע עם כל עם ישראל בפקק ענק. אם מחר אני יצא ממש מוקדם יש מקום ששווה לקפוץ לביקור?

פורסם
מילא אם היית נוהג בפאביה ספורט 16V, זה היה סיפור אחר, אבל עם מגאן אתה רוצה לשחק בשלג?

עזוב אותך, שב בבית בחימום עם שוקו חם (כן, שוקו! זה מה שגברים אמיתיים שותים!) ונעלי בית ותן לרכב לנוח ותשמח על הכסף שחסכנו לך.

ותאמין לי, חסכנו לך...

המגאן לא שלי, והלוואי והיה לי ביטוח עליה :roll: (זה של ההורים)

לי יש קליאו, יש לה התנהגות יותר טובה :lol:

שוקו זה לא טוב, זה עושה כאבי בטן :twisted:

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

אני לא מצליח להאיץ מהמקום, הגלגלים הקדמיים מתחפרים בכביש והרכב רועד. אני לא נוסע בשלג, אולי הכביש קפוא (סמל שלג בלוח שעונים + צפצוף). אני צריך ללחוץ על הגז ממש חלש כדי שהרכב יצליח לזוז. אם אני מתחיל נסיעה בהילוך 2 זה יכול לגרום נזק כלשהו?

פורסם
אני לא חושב שהיום זה יום מתאים לעלות לגולן, אבל מחר אמור להיות כבר סבבה.

מחר יהיה מאוד רחוק מלהיות סבבה. גם מזג האוויר מתחיל להתעדן וגם כל עמישראל יציף לך את הדרכים (במקרה הטוב, מבלי להתקע ולתקוע את כל סובביו). קח יום חופש במהלך השבוע הקרוב ותהנה.

אני לא מצליח להאיץ מהמקום, הגלגלים הקדמיים מתחפרים בכביש והרכב רועד. אני לא נוסע בשלג, אולי הכביש קפוא (סמל שלג בלוח שעונים + צפצוף). אני צריך ללחוץ על הגז ממש חלש כדי שהרכב יצליח לזוז. אם אני מתחיל נסיעה בהילוך 2 זה יכול לגרום נזק כלשהו?

לא ואף רצוי שתתחיל בשני, היה הכי עדין שאתה יכול עם הגז ושאלוהים יתקלט לך.

פורסם

כן כן זו הכותרת שהתקשורת משדרת בימים האחרונים אבל השיא באמת היה זה

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4464896,00.html

לא רק בירושלים. "נסיעה בצירי התנועה מהווה סכנת חיים של ממש". כך כתבה משטרת ישראל בעמוד הפייסבוק. "באיילון ישנה סכנת החלקה בשל קרח שנוצר בחלקו הדרומי של הכביש, וסכנה זו קיימת בצירי תנועה רבים בכל הארץ"

וכאילו מה? באירופה בה החורף קשה פי כמה במדינות מסוימות המדינה מושבתת עד לבוא האביב ? :shock:

כל כך הרבה היסטריה ופאניקה מקצת גשם וטמפרטורות נמוכות ? :?

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

פורסם

כשיש נהגים שלא יודעים להעביר לניוטרל כשדוושת הגז "תקועה" על מנת להוריד מהירות, אז כן - נהיגה במזג אוויר כזה היא סכנת חיים (וגם לא חוויה נעימה במיוחד)

פורסם

השיא עבורי הוא - "כמו במדינה שפקד אותה צונאמי". השוואה אומללה ביותר.

מביך שנכון לרגעים אלו ממש, זו עדיין הכותרת הראשית ב YNET.

פורסם

תסתכל על זה הפוך. כשפוקד את אירופה חמסין וכשהטמפרטורות ברחבי היבשת עולות לאזור ה40 מעלות ( סהכ 40 מעלות כן? ) אנשים מתים שם וכולם הופכים לאדומים ומסכנים.

זאת הבעיה שלנו, שחושבים שאנחנו חלק מאירופה. המזג אוויר הנוכחי נדיר בישראל ואנחנו לא יודעים איך להתמודד איתו. אז כן אנשים מתלהבים וכן דרכים נחסמות וכן אנשים לא יודעים לנהוג במצב הזה.

.האם זה אומר שכולנו כאלה אימבצלים אידיוטים שלא מבינים מהחיים שלהם ומתלהבים משטויות? חד משמעית לא!

פורסם

בישראל פרט לאיזור הנגב ובמיוחד איזור אילת אנו לא סובלים מ40 מעלות חום ! ברחוב חלקי הארץ אתה רחוק מכך אפילו, והטמפרטורות סובבות סביב ה28-31 (33 בימים הכי קשים) אבל 40 ? ברוב חלקי הארץ לא מכירים טמפ כזו

פעם Clio b 2001 ידנית/Clio b Sport MK2 2003/פיאט פונטו 98

מגאן RS 225 למכירה

• חברי המעגל הראשון
פורסם

5fbs3.jpg

למה אתם ממשיכים לגלוש באתר הזה ולהעלב על חשבון האינטיליגנציה שלכם כל פעם מחדש?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יוני, הפער בינינו לבין אירופה - הוא ברור לחלוטין. כמה פעמים בשנה אנחנו (הישראליים) נתקלים בתופעה שכזאת? במקרה הטוב - פעם בשנה, אולי פעמיים - גם אז לרב זה לא ברמת הסופה שפוקדת אותנו בימים האחרונים (שלא ציפו שתהיה בקנה מידה שכזה).

מעבר לכך, איך העם שלנו נוהג בכביש יבש? לרב - זוועה. איך העם שלנו נוהג בכביש הרטוב? לרב - פחד אלוהים. יורד מעט גשם ונהגים נלחצים ומאבדים את הימין והשמאל. הם עסוקים בלחשוש אחד מהשני ולהלחץ יתר על המידה. נסה לתת להם שלג / קרח - שהם בקושי מכירים / אם בכלל, אז זה הופך לכאוס של ממש. הנהגים (והמדינה) לא ערוכים לשלג או קרח, גם רטוב זה יותר מידי עבורם...

בשלושת הימים האחרונים לא יצא לי לנהוג יותר מידי (רק נסיעות בינעירוניות קצרצרות) ואגיד לך במה נתקלתי:

- חלונות הרכב מלאים באדים, הנהג לא באמת רואה לאן הוא נוסע / לא מי מסביבו / לא רואה דבר מלבד עצמו וגם זה בספק.

- נהגים לא יודעים באיזה נתיב הם אמורים להיות, הוא משייטים בין הנתיבים, צופרים בלי סוף וזה נראה כמו חבורת אידיוטים על הגה. כמובן שיש גם את השימוש בפנסי ערפל - כשאין ערפל. ניחא אם הראות עד כדי כך גרועה...

- נהגים נוסעים במהירויות שראויות לכביש רטוב, אך אינן ראויות לכביש מוצף מים וגשם די מאסיבי שגם מוריד משדה הראייה באופן מורגש. אין שיקול דעת שהוא - בעיקר לכל נהגי הרכבי ליסינג, אותם שום דבר לא מעניין והם נוהגים ללא פחד (וטיפשות).

מדינה שלא ערוכה בשיט למזג אוויר חורפי יותר מהנורמה פה (וציינתי זאת למעלה). שלג נערם, אנשים נתקעים בכבישים (ברכבים) למשך שעות, צירים ראשיים נחסמיים - ונאלצים לשלוח ג'יפים משטרתיים לחלץ ולעזור כהתחלה. בנוסף הובאו גם משאיות צבאיות (טטרות) כדי לעזור - מתברר שיש מקומות שהשוטרים הצליחו לתקוע עצמם עם לנדקרוזרים (חוסר ניסיון...).

האירופאים ערוכים, מוכנים ומכירים את המזג אוויר הזה - לרב החורפים שלהם קשים (בעיקר בשנים האחרונות. גם גם ארוכים יותר מהנורמה). ברב המדינות באירופה יש חובת שימוש בצמיגי חורף בתקופת החורף, כך שגם קל מהותית לנהוג בתנאי מזג האוויר האלה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

• תוכן חדש...