רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,556 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
רכב שעבר מכה בטמבון האחורי המכה לא תוקנה ע"י ביטוח אלא ע"י פחח, הטמבון נראה עכשיו בסדר גמור אבל עדיין לא מקורי ועבר מכה, מה הירידת ערך לדבר כזה ?
הודעה אחרונה מאת lior238, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 4 אלף צפיות
אולי סוף סוף משהו מתחדש בעולם הרכב - GM הודיעה שהיא מפתחת גיר חדש, אוטומטי, עם 10 הילוכים. מעניין מה זה אומר... לדעתכם זה רציני? (הכתבה פורסמה בוואלה, אני עוד לא יכול לתת קישור - אז תעזרו לי. )
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 7 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שלום. ברצוני לפתוח שטיפה למשאיות ואוטובוסים. האם יש פה נהגים רלוונטים שיכולים להמליץ על מקום מסוים? או איפה שאתם הייתם רוצים ליראות שתיפה כזאת?
הודעה אחרונה מאת ג'וני43, -
- 3 עוקבים
- 17 תגובות
- 4 אלף צפיות
מדובר באופל אסטרה 1400 ידנית, עם מנוע וגיר מקוריים. סבא שלי קנה את הרכב ב1996, ומאז עבר כמעט חצי מליון ק״מ. לפני כמה חודשים ירשתי את הרכב, ותוהה לעצמי איך למכור אותו, או מה לעשות איתו.. האמת שאני גם מפרסם כי באופן כללי משמח אותי שהרכב הגיע לגיל ולקלומטראז׳ שהגיע, ומכאנית עדיין במצב נסיעה מצויין. אשמח לשמוע את דעתכם!
הודעה אחרונה מאת Step, -
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
יש לי רכב, יונדאי i35 מהעבודה עם פזומט, שהייתי חייב לתדלק אותו עד הסוף... הרכב עצר בכמות מסויימת ,ולחצתי על הידית עוד 10 פעמים בערך,כך שנוספו עוד 8 ליטרים.. עצרתי כי חבר אמר לי שזה מסוכן והמיכל עלול להתפוצץ.. זה נכון? נשאלת השאלה האם באמת יכולתי ללחוץ עוד כמות אינסופית של פעמים על הידית והדלק היה ממשיך להצטבר במיכל , או שזה היה נעצר בשלב כלשהו ואם כן איך בדיוק זה היה קורה ?היה מתחיל לנזול דלק החוצה ? והאם באמת יש איזשהי כמות דלק מותרת למילוי ועוד רזרבות לכל מקרה, או שכל כמות שמילאתי ונכנסה לתוך מיכל התדלוק, זה מצב תקין לחלוטין ? מאוד לא ברור לי העניין הזה.
הודעה אחרונה מאת cbacba, -
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אמר לי מישהו שיש תקנה שהוציאו עכשיו שמי שעבר גיל 16.5 בחודש יוני, יוכל ללמוד תיאוריה באינטרנט ולחסוך את הקורס שעלותו 600 ש"ח. ומי שביוני טרם עבר 16.5, ייאלץ ללמוד התיאוריה בקורס הנ"ל. הבחינה שווה לכולם, אין שינוי. האמנם יש תקנה כזו?
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 648 צפיות
האם יש חברות ביטוח הנותנות הנחה משמעותית על הביטוח לנהג חדש/צעיר אם יותקן ברכב אביזר בטיחות כגון מערכת רדאר כזו או אחרת שקיימת בשוק?
הודעה אחרונה מאת Nomed, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בשבוע האחרון נתקלו קוראי העתונים בכתבות על רכב משומש: "ידיעות רכב" - חוברת בשיתוף חברות ליסינג/מכירת משומשות/ יצחק לוי/קארספורום/winwin. וכתבה ב ישראל היום בשיתוף יד2. ידיעות רכב מפורט, מעניין ומאוד מומלץ. ישראל היום קצר וממצה ובעיקר מעניין מבחינת שמירת ערך של מכוניות פופלריות לפי יד 2. הבעיה היא, שקונה רכב משומש מקבל רושם הפוך לגבי שמירת ערך של מכוניות פופולריות. יתכן והסיבה היא לא בנתונים, שלא ניתנים להשוואה ישירה, אלא הרושם שמתקבל. דוגמאות: יונדאי I20: בראשון היא מאבדת הכי הרבה מערכה, בשני הכי פחות (בקטנות). סקודה אוקטביה: בראשון הכי פחות, בשני מאלו שמאבדות הכי הרבה. (במשפחתיות) I30: באחד מאבדת הרבה (יותר מהמובילות - 6% יותר מאוקטביה) , ב…
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן האם התקנת אזעקת ביפר היא יעילה נגד גניבה? אני יודע שכל אזעקה ניתן לעקוף, אך האם היא מעכבת את הגנבים באופן משמעותי? תודה
הודעה אחרונה מאת syaron24, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
היי, נסעתי היום עם מאזדה 3 שנת 2006, לרכב יש 2 צמיגים סינים מקדימה (לצערי הרב) ו2 אקו-קונטי מאחורה. האחיזה שהרכב הפגין הייתה גדולה יחסית והוא התנהג מעולה עד כה וזה נתן לי תחושת בטחון מוטעת וגרם לי לשנות את דעתי (לזמן קצר) על הצמיגים הקדמיים. לקחתי סיבוב שאני מכיר היטב במהירות שאני רגיל לקחת אותה נאמר כניסה במהירות 70-80, ה ABS נכנס לפעולה, היגוי הלך קפוט, הרכב המשיך ישר לתוך האי תנועה ובשניה האחרונה חזר ההיגוי שהעיף אותי אל תוך הפניה ומנע ממני להכנס ברכב שהגיע. לא פגעתי באף אחד, לא היה נזק, רק נשיקה קטנה של הגלגל עם קצה האי תנועה. ממש בשניה הראשונה של ההחלקה קלטתי שאין ESP, והשאלה הגדולה שלי, למה? הייתי בטוח שלכל רכב מודרני נורמלי (ועוד מאזדה 3 המפורסמת) י…
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -
-
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום התקשרי לחברות ביטוח בשביל לקבל הצעת מחיר לסקודה פאביה שנת 2012.גיל 28, 9 שנים רישיון קיבלתי חובה 1690 ומקיף קיבלתי 2650. מה אתם אומרים על מחיר.?אפשר לקבל פחות
הודעה אחרונה מאת david86, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 752 צפיות
אהלן חברים, ברשותי סובארו שנת 1994 הרכב עשה כ250,000 ק"מ. אני מעוניין למכור אותו ולהתקדם הלאה. אממה? הטסט על הרכב הוא עד סוף 2013, כלומר ממחר הרכב ללא טסט, השאלה אם אני צריך להעביר אותו טסט? או שיש אפשרות למכור אותו כמו שהוא, ואם כן איך??
הודעה אחרונה מאת בר בכר, -
-
- אחראי פורום
- 44 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מעתיק לפה את הפוסט שפרסמתי בפורום השכן בעיקר למתן אזהרה לרוכבי האופנוע וגם לשחרר קצת קיטור: שלשום נסעתי במסלול הקבוע שלי מהעבודה לביתי הצנוע דרך כביש 70. תמיד בשעות שאני חוזר הביתה הקטע בין צומת יגור לצומת העמקים עמוס מאוד והרכבים עומדים בפקק. עד לאחרונה בשול הימני היו עבודות בכביש וחסמו את השול ולכן רכבתי בזהירות בין הרכבים ושלום על ישראל אך בשבועות האחרונים הורדה החסימה והשול "נפתח" לתנועה. לצערי כל השול בין יגור לעמקים מטונף ברמות קשות בלכלוך וחצץ ובקטע מסויים של כ-100 מטר ממש יש תלולית עפר/חול שלא הייתי מודע לקיומה והיא הפתיעה אותי (אף על פי שנסעתי אולי 50 קמ"ש). האופנוע התחיל לרקד לי על התלולית, עזבתי את הגז, הורדתי רגליים, הצלחתי להחזיר שליטה והמשכתי …
הודעה אחרונה מאת eyals05, -
-
- 2 תגובות
- 795 צפיות
סוף הוא התחלה חדשה.. השנה עברו עלי המון שינויים. רובם לטובה. חלקם עם הראלי. ואין לי כוח לרשום..אז יש סרטון.. לכל המודאגים-הראלי אצלי ותמיד תיהיה אצלי.. http://www.youtube.com/watch?v=38gvtJUyGMs דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אחרי הרבה זמן שעבר סוף סוף הצלחתי למצוא טיימינג לנצל את מתנת יום ההולדת שקיבלתי מאישתי (חבר קיבל לאחר מכן מתנה זהה וניצלנו זאת ונסענו למסלול ביחד). זה מתחיל בהגעה למסלול שארכה כשעתיים מהונג קונג, המסלול הינו ZIC, ראשית תיבות של של "מסלול המירוצים הבינלאומי בז'והי". מגיעים למסלול, פוגשים בחורה חביבה בשם ליסה שנותנת לנו צמד מפתחות ומפנה אותנו לחדר הלבשה, שם אני פותח את הלוקר ומגלה חליפת נהיגה, נעלי נהיגה, קסדה ובעצם כל ציוד הנהיגה המקצועי. עולים על הביגוד ויורדים למסלול, יותר נכון לרחבת הפיטס, שם קבוצת רכבי פורמולה רנו מחממת מנועים, בינהם המכונית המיוחדת שלנו- פורמולה רנו בעלת 2 מושבים, נהג יושב מלפנים ומאחוריו יושב נוסע, אני וחבר שלי לפי תורות. מסתובבים חופשי…
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
יש הרבה רכבי דיזל של רנו, עם מנוע 1.5 110hp למכירה ביד2, רכבים שעברו קצת, יש כאלה, עם 5-10k. אנשים מפסדים הרבה במחירה ועדיין מוכרים. למה? קיים איזה פגם ידועה במנוע זה?
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://blogs.scientificamerican.com/anecdotes-from-the-archive/2013/12/30/1915-warning-beware-of-use-car-salesmen/
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 58 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
נכנסתי לאתר של במוו בארה"ב סתם כדי לרייר על המחירים המוצעים שם,בארץ הרחוקה ראיתי לדוגמא שסדרה 428 מוצעת בכ45 אלף דולר שהם 157 אלף ש"ח.. ובנוסף ישנה תכנית תחזוקה שכלולה במחיר ,שפשוט כל תחזוקת הרכב ב4 שנים או 50K מייל מבוצעת בחינם מה יהיה? למה לא אצלנו? מתסכל
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 9.9 אלף צפיות
שבוע שעבר נפרדתי מפיקנטו אחרי שנתיים וחצי על הכביש ו-55 אלף קילומטר. לצערי הפיקנטו לא הוחלפה בכלה צעירה ויפה יותר. עברתי לאופניים מתקפלים עבר קיצוצים בתקציב ומעבר לאזור המרכז. החלטתי לכתוב ביקורת קצרה על הרכב ולסכם את חווית השימוש. אמינות - 5/5 הפיקנטו גילתה אמינות יוצאת מן הכלל למעט מספר מחלות ילדות קטנות. המחלה הראשונה חלק פלסטיק התרופף באזור ידית ההילוכים כעבור 5-6 אלף קילומטר. החלק הוחלף באחריות במוסך החברה. הבעיה השנייה הייתה חלון חשמל בעייתי. החלונות חרקו כבר מהיום הראשון, אבל נסגרו בלי שום בעיה. לקראת ה-45 אלף קילומטר החלון בצד הנהג התחיל להיתקע. בזמן טיפול 45 אלף במוסך פירקו את המנגנון ושימנו את המסילות. הבעיה לא חזרה נכון לרגע מכירת הרכב. …
הודעה אחרונה מאת Fkl0ster, -
-
לאחרונה שמתי לב לרעש מאזור המנוע, בזמן סלד סרק בלבד בעל אופי ״דיזלי״ - אותו הרעש שאופייני למנועי tsi בזמן התנעת הבוקר אבל חולף אחרי מספר שניות. אתמול ניגשתי למוסך המורשה בו אני מטפל ברכב בדרך קבע, עשינו סיבוב על הרכב עם הבוחן שאישש את החשש שלי שמדובר ברעש משרשרת הטיימינג וכי יש להחליף את הרצועה והמותחנים. לאחר שיחה של המוסך עם צ׳מפיון בנסיו לקבל את התיקון על חשבון היצרן נמסר כי כיוון שהרכב כבר יותר מ 3 שנים על הכביש הם לא מכסים את עלות ההחלפה. אגב, הצעת המחיר שקיבלתי עומדת על 3500 ש״ח כולל מע״מ לכל התענוג. אני בכוונה מעלה את העניין כאן כדי לקבל אולי תשובה מנציג צ׳מפיון, מדוע אני צריך לשאת בכל העלות של ההחלפה כשמדובר על בעיה ידועה ומוכרת ברכבים כמו הרכב שלי (…
הודעה אחרונה מאת חאלד, -
- 0 תגובות
- 633 צפיות
היי שלום רב. אני מעוניין להתקין בפגיו 407 שנת 2007 דגם 2000סמ"ק מערכת הנעה בגז. האם מישהו כבר עשה את זה, במה זה כרוך מהו החסכון ואיז מערכת מומלצת? (כי הבנתי שיש כמה) כמו כן אני מהמרכז, איפה ניתן לעשות זאת וכמה זמן עבודה? האם מחשב של הרכב לא משתגע? תודה מראש, בברכה.
הודעה אחרונה מאת Gavriel PAK, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 788 צפיות
אם עשיתי רישון רק על אוטומוט לצערי . ואני יודע שהדעה הכללית היא שגיר רובטי זה לא משהוא . אני יכול לקנות רכב כגון סקודה סיטיגו רובטית ואז לשים מצב ידני ולסוע ככה על הרכב תמיד ? אין איזהשהוא בעיה בגלל שהרכב רובטי ואני אסע עליו באופן ידני שיגרם בלאי ?
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום,בטח יצא לכם לראות פעם שבין הפאנל של הדלת לחלק הפנימי ישנו מסגרת ניילון , מישהו יכול להסביר מדוע זה הכרחי ? תודה .
הודעה אחרונה מאת noogie, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ללא ספק הכתבה הכי מקיפה שקראתי עד היום. http://www.thepost.co.il/news/new.aspx?pn6Vq=J&0r9VQ=EJMME
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
היום חשבתי על זה לעומק, למה מותר לעשן בזמן נהיגה? יד אחת של הנהג תפוסה עם הסיגריה, הנהג חלקית עסוק בסיגריה ולא בנהיגה. אולי הנושא קצת פחות חמור מנהיגה ודיבור בטלפון אבל יש מספיק אנשים שמתקשים לנהוג ועדיין מעשנים. מצאתי איזה משהו בגוגל, לא יודע מי עומד מאחורי זה אבל נראה לי הנושא דורש חקיקה http://www.hukim.co.il/law/670
הודעה אחרונה מאת GoRide, -
נתקלתי בזה בפייסבוק 'שבוע טוב לכולם חברים וחברות, רציתי לשתף אתכם בסרטון שצולם לפני כמה ימים עם המצלמה שיש לי ברכב שנמצאת על השמשה הקדמית. בסרטון אני נוסע כחוק ורוצה לפנות ימינה בצומת פת לכיוון תלפיות. משום מה החליטה השוטרת (סמ"ר רעות, מספר הניידת 13702) שעברתי על שטח הפרדה ושעליה לרשום לי דו"ח של 250 ש"ח. כמו שניתן לשמוע בסרטון אני חוזר ואומר לה שלא עליתי על שטח הפרדה אלה עברתי במקום שמותר לי כחוק, והיא בשלה בטוחה שאני "עבריין תנועה" ושמגיע לי לשלם דו"ח. חשוב לי לציין שהשוטרת לא הייתה מודעת שיש לי מצלמה שמתעדת את המתרחש ולדעתי אילו ידעה זאת היא לא הייתה כותבת את הדו"ח. לא די בכך שהיא נתנה לי דו"ח לא מוצדק, בכדי לחזק את טענותיה היא הוסיפה ראיות שקריות בכ…
הודעה אחרונה מאת mystopp, -
- 2 תגובות
- 719 צפיות
בסופה האחרונה נשבר לי המגב האחורי של הרכב כולל הזרוע, הונדה ג׳אז 2003 היות וברור לי שבארץ יקרעו אותי במחיר בדקתי בeBay יש שם מגב להונדה ג׳אז mk1 האם זה יתאים? מצב לינק http://www.ebay.com/itm/New-Honda-Jazz-Mk1-Rear-Window-Windshield-Windscreen-Wiper-Arm-Blade-Set-E091-/171038709759?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&hash=item27d2b397ff&vxp=mtr
הודעה אחרונה מאת eshtul, -
מיצובישי אטראז' היא משפחתית סדאן קומפקטית שתתחרה ביונדאי i25 ותשווק בישראל עם מנוע 1.2 ליטר 80 כ"ס, תיבת הילוכים ידנית רציפה וצריכת דלק חסכונית של 21.3 ק"מ לליטר. קישור לכתבה תודה לאתר קארספורום: http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/1447/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99-%D7%90%D7%98%D7%A8%D7%90%D7%96%27-%28%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1-%D7%A1%D7%98%D7%90%D7%A8-%D7%A1%D7%93%D7%90%D7%9F%29-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C הבדל של 5 אלף ש''ח מהידני לאוטומט, פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה . המנוע זוועה דרך אגב.
הודעה אחרונה מאת cars-@-lover, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
ערב טוב לחברי הפורום. בעברי הייתי מזמין הרבה חלקים\חלפים\שיפורים לאופנוע דרך אתר מוטודיפו. הכול היה מסודר לפי דגמים ושנתונים, ובכללי היה נוח ומהיר להזמין מהם. אחרי שקניתי את הגודזילה, ניסיתי לחפש אתרים בסגנון רק לרכב ולהפתעתי לא מצאתי. יש חיה כזאת? עם כן יש אתרים מומלצים? ראיתי את השרשור הדביק בטכני ואין שם משהו בסגנון. תודה.
הודעה אחרונה מאת דנייל, -
- 2 תגובות
- 839 צפיות
בוקר טוב חברים, אם ניתן למצוא באינטרנט סירטון, פס יצור של רנו מגאן ii את כל תהליך ההרכבה, מאוד מענין אותי לדעת ולראותך איך רכבי הורכב תודה.
הודעה אחרונה מאת bari850,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 363 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- zvit
- Alosha
- BRAVO_SX
- dorosen
- Step
- פשטות
- `Infinity
- Avia
- GTאי
- שי
- David32
- itamarg