Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איסור עישון בזמן נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
המנטרה כאן אינה ״עזוב אותי באמא׳שך״ אלא ״צא לי מהמרחב האישי״.

הבית שלך הוא המרחב האישי שלך. תפתח כמה צנצנות פלפלים שאתה רוצה בלי מגן עיניים.

הכביש הוא ממש, אבל ממש לא המרחב האישי שלך. אם שנינו נמצאים עליו, אני אמנע מלעשות כל דבר שעלול לסכן אותך, ודורש ממך (כן, דורש, לא מצפה) לעשות אותו דבר בשבילי ובשביל הנוכחים האחרים על הכביש.

בנוגע לאנשים שמזכירים את עניין הרדיו/מערכת- בדיוק בגלל זה שליטה מההגה הופכת לסטנדרט, ככה הנהג יכול להחליף תחנות/לשלוט במערכת עם אפס הסחת דעת.

ברכב שלי לדוגמה אין דבר כזה. אז פעולות פשוטות כמו העברת שיר קדימה/אחורה ברדיו דיסק אפשר לעשות כי זה לא דורש ממני להסתכל על הצג- יש כפתור בפינה למעלה להעברה קדימה ובפינה למטה להעברה אחורה. אני אפילו לא צריך לנתק את העיניים מהכביש.

ומצד שני, אם בא לי לסדר מחדש אקולייזר/פיידר, אני בטח שלא אעשה את זה באמצע הנהיגה, אלא ברמזור האדום הקרוב.

אז אני לא אטען שכולם צריכים להיות צדיקים יותר מהאפיפיור ו 100% מהזמן, כולל על כביש ישר וארוך מאוד, להיות עם 2 ידיים על ההגה. אבל מי שלא עושה את זה, שהיד השניה שלו לפחות תהיה פנויה לחזור להגה בשבריר שניה.

סיגריה, SMS ושאר דברים שהופכים את זה לבלתי אפשרי צריכים להיות אסורים בזמן נהיגה.

(ולפני שמישהו מעיר לי בצורה אישית במקום להתייחס לדיון- כן, למעט העברות השירים ברדיו דיסק, בזמן נהיגה אני 100% מהזמן עם 2 ידיים על ההגה. גם בנסיעה של 100 ק"מ ישרים על כביש 6 וכאלו.)

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עזבו לרגע את העניין הבטיחותי, לדעתי כל רכב שעישנו בו צריך להוריד לו כמה אחוזים מהמחירון.

הריח של הזבל הזה נדבק באוטו ולא יוצא.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
אני בטוח שידידנו faulo גם לא מניח תמיד שתי ידיים על ההגה.

לא עונה לטלפון לפעמים גם עם דיבורית? לא מעביר שירים במערכת?

זה לא אותו הדבר כמו להחזיק משהו בוער ביד, שאתה לא יכול לבחור לזרוק אותו ולהשתמש ביד בכל רגע שצריך. זה בניגוד להעברת תחנות ברדיו או אפילו שימוש בסלולרי.

אם כל אחד יתעסק בנהיגה שלו עצמו , הכל יהיה כאן יותר טוב.

יש מספיק אנשים שמתגלחים וקוראים עיתון, נשים שמתאפרות ועוד כהנה וכהנה.

כמו שכתבתי, המפלט של מי שיודע שהוא מתנהג בחוסר אחריות: "באמש'ך, תעזוב אותי".

המנטרה של כל חוסם חניות, עובר באור אדום, חוצה קו לבן... כל מי שהוא לא בסדר. העיקר לא להתמודד עם מה שהוא עושה.

אבל כאן יש לנו את ההמשך - "יש יותר גרועים ממני, אז תעזבו אותי בשקט".

הישראלי היפה בפעולה...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני עדיין לא מבין איך לא חוקקו את החוק הזה כבר לפני 10 שנים.

וכדי להסיר ספק, אני אדם מעשן.

אם אסור להחזיק מכשיר סלולרי ביד ולא משנה לאיזו מטרה אז טוב יעשוט אם יאסרו גם להחזיק:

1. סיגריות

2. סנדוויצ'ים

3. מכונת גילוח

4. כלי איפור

מספיק עם כל השטויות- אם נוהגים לא מעשנים/מתאפרים/מתגלחים ומשפשפ*ם

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אין שום בעיה לעשן סיגריה ולנהוג ברכב,

נפילת ראש הסיגריה תקפה רק לגבי סיגריות שהם לא מגולגלות,

מי שאינו מצליח לתפעל את הרכב וגם לעשן סיגריה מקומו לא על הכביש.

פורסם

זה כלל לא קשור לנפילת הראש.

עישון בנהיגה פוגם בריכוז הנהג, נפילת הסיגריה או הראש הם רק חלק מהסיכונים.

כאשר הנהג נדרש בפעולת חירום המצריכה את שני ידיו אין סיכוי שהוא יכול לתפעל את הרכב חלק מבלי לזרוק את הסיגריה.

ועזוב כבר את הזיהום לסביבה כי רב המעשנים דואגים להעיף את האפר + הבדל מחלון הרכב.

עידן

פורסם
...אז אתה אולי מציע שבמבחני טסט לנהיגה, לפחות את אלה המעשנים, יבחנו בנהיגה + עישון ?

(עריכה - מכוון ל- ImNewHere)

קוראים לזה אחריות אישית,

לדוגמא, אם אני יודע שאני עייף אני לא יעלה על ההגה למרות שמבחינת חוקית מותר לי.

פורסם

קח את אותה אחריות בדיוק, כשאתה לא נוהג עייף - אז אל תוריד יד (ויש כאלה שגם שתיים) מההגה, לא כדי לסמס ולא כדי לעשן.

רוצה לעשן ? - עצור בצד במקום מורשה ובטוח ואל תסכן לא אותך ולא אותי בכביש.

alfa 156 2.5.

פורסם
קח את אותה אחריות בדיוק, כשאתה לא נוהג עייף - אז אל תוריד יד (ויש כאלה שגם שתיים) מההגה, לא כדי לסמס ולא כדי לעשן.

רוצה לעשן ? - עצור בצד במקום מורשה ובטוח ואל תסכן לא אותך ולא אותי בכביש.

זה לא פותר את הצורך בניקוטין לאורך כל הנסיעה ויתרה מכך חלק מהכיף זה להרגיש את הבריזה ולעשן(ואפילו בגשם).

בתור אחד שנוהג בידני ומעשן לאורך כל הנסיעה, מעולם לא נתקלתי בבלת"מ שלא הצלחתי לתפעל יחד עם סיגריה.

אבל אני מניח שהדבר אינדיבידואלי.

פורסם

מכיר משהו שמכיר משהו שעובר את כביש החוף בבוקר בעיניים סגורות כבר שבועיים ושום דבר לא קרה לו.

כנראה שזה אינבידואלי...

ואם יש לך צורך בניקוטין תעצור ותעשן- זו אחריות אישית!!

עידן

פורסם

1. לפי הגישה שלכם גם אסור לגרד באף \ ללחוץ על לחצנים שונים \ להנמיך או להגביר את הרדיו...

עישון סיגריה בנהיגה לא מסיחה את הדעת, מעוררת, ומרגיעה, למען האמת הייתי ממליץ לכל הנהגים הישראלים לעשן איזה ג'וינט בכל נסיעה, כך נרוויח נהגים אדיבים וטובים יותר.

2. מנקודת מבטו של מעשן, אסור לי לעשן בקניון, בתחת אוטובוס וסביבתה, בחדר מדרגות, בחוף הים, ובשטח ציבורי כלשהו (למעט תעלות ביוב) give me a brake. הרכב הוא שלי ומותר לי לעשות בו כל שאחפוץ למעט פעולות שיסכנו את משתמשי הדרך, ועישון לצורך העניין אינו מסכן ואף ההיפך מכך. כשאני מחזיק את הסיגריה אני עדיין יכול להניח את 2 ידיי על ההגה.

3. ובנינו, חברות צדקנים שכמותכם, מי מכם נוהג כל הזמן עם 2 ידיים על ההגה? תענו בכנות ותגלו שכולכם פורעי חוק - לפי שיטתכם אתם מסכנים את משתמשי הדרך ודינכם מוות בסקילה.

WTF???

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם
מכיר משהו שמכיר משהו שעובר את כביש החוף בבוקר בעיניים סגורות כבר שבועיים ושום דבר לא קרה לו.

כנראה שזה אינבידואלי...

ואם יש לך צורך בניקוטין תעצור ותעשן- זו אחריות אישית!!

עידן

אתה יכול לקחת את התגובה שלי ולהפוך אותה לבדיחה, אני לא מתכוון להתדיין עם מישהו שלא מסכים לכבד את תרבות הדיון.

כמו שציינתי בתגובה הקודמת מעבר לצורך בניקוטין יש פה פאן כלשהו לעשן בנהיגה,

כל עוד עישון הסגריה לא פגוע בביצועי הנהיגה שלי, אני לא רואה טעם להפסיק.

לפחות תסכים איתי שלא כולם התברכו באותם היכולות?

פורסם
קוראים לזה אחריות אישית,

לך יש אחריות אישית

לדביל שנוסע לידך אין

זה ההבדל!

1. לפי הגישה שלכם גם אסור לגרד באף \ ללחוץ על לחצנים שונים \ להנמיך או להגביר את הרדיו...

עישון סיגריה בנהיגה לא מסיחה את הדעת, מעוררת, ומרגיעה, למען האמת הייתי ממליץ לכל הנהגים הישראלים לעשן איזה ג'וינט בכל נסיעה, כך נרוויח נהגים אדיבים וטובים יותר.

2. מנקודת מבטו של מעשן, אסור לי לעשן בקניון, בתחת אוטובוס וסביבתה, בחדר מדרגות, בחוף הים, ובשטח ציבורי כלשהו (למעט תעלות ביוב) give me a brake. הרכב הוא שלי ומותר לי לעשות בו כל שאחפוץ למעט פעולות שיסכנו את משתמשי הדרך, ועישון לצורך העניין אינו מסכן ואף ההיפך מכך. כשאני מחזיק את הסיגריה אני עדיין יכול להניח את 2 ידיי על ההגה.

3. ובנינו, חברות צדקנים שכמותכם, מי מכם נוהג כל הזמן עם 2 ידיים על ההגה? תענו בכנות ותגלו שכולכם פורעי חוק - לפי שיטתכם אתם מסכנים את משתמשי הדרך ודינכם מוות בסקילה.

WTF???

1. כבר דובר על זה בדיון, אם אתה צריך, אתה עוזב את הרדיו/אף/דברים אחרים.

למה לא איזה שוט גם בשביל המצב רוח?

2. מנקודת מבטו של לא מעשן, התחביב שלך מסריח (אותי) ומסרטן (אותי) ומפריע לי ולרבים אחרים זאת הסיבה שאסור לך לעשן במקומות ציבוריים. אתה מוזמן לעשות מה שבא לך, כל עוד זה לא פוגע באחרים. התעסקות שלך בסיגריה בנהיגה מסכנת אחרים

3. אני נוהג עם יד אחת. היד השניה שלי פנויה או על ידית ההילוכים. אם צריך אני לא צריך להפתר מחפצים ביחד שלי כדי לתפוס את ההגה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם
קוראים לזה אחריות אישית,

אתה טועה חביבי

תקנה 26 לתקנות התעבורה בציטוט בשבילך:

. אדם שמתקיים בו אחד מאלה לא ינהג רכב:

(1) הוא שרוי במצב העלול לסכן עוברי דרך;

(2) הוא נתון תחת השפעת סמים משכרים או משקאות משכרים;

(3) הוא אינו מסוגל לנהוג ברכב בבטחון סביר מחמת מצב נפשו או מחמת חולשה או ליקוי גופני;

(4) הוא במצב השולל ממנו את השליטה ברכב או את ראיית הדרך והתנועה בה.

את הסעיפים הרלוונטיים הדגשתי בשבילך

לגבי העישון, כמובן שהתקנות לא מתירות לעשן בזמן נהיגה, תקנה 28 לתקנות התעבורה קובעת:

28. (א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

(ב) (1) בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –

(א) לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית;

(ב) לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s);

(2) בתקנת משנה זו –

"דיבורית" - התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו;

"טלפון" - מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג.

שימו לב שהעובדה שיוחד סעיף מיוחד לטלפונים אינו פוטר את המעשנים, המתגלחים, המתאפרות (אולי לכתוב מתאפרים לטובת הדראג קווינס?) וכו'.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...