Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איסור עישון בזמן נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4545 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אסור להחליף תחנות רדיו גם בזמן נהיגה, אז גם זה "לא חוקי" וגם את זה צריך לאכוף?

זה בדיוק לא בטיחותי כמו לעשן בזמן נהיגה, אז מה לעשות, לתת עוד דו"חות בכדי להעשיר את קופת המדינה?

קודם כל שיטפלו בתופעות שמסכנות חיים כמו חציה של הולכי רגל שלא במעבר חצייה, אי מתן זכות קדימה, זגזוג בין נתיבים וכ'ו.

בקצב הזה הנושא הבא שיעלה כאן זה למה יש נהגים ששמים את היד על הברך של בת הזוג שלהן מדיי פעם בזמן הנהיגה כי זה "לא חוקי" ויכול לגרום לתאונה.

יש את ספר התאוריה ויש את המציאות בפועל, צריך למצוא את עמק השווה ביניהם בספקטרום הנכון, חוק שכזה רק יפעיל לחץ גדול יותר על אזרחי ישראל וינתב את משטרת התנועה לעמוד בצומת הראשית של עזריאלי בכדי לתת דוח"ות לנהגים ולהעשיר את קופת המדינה במקום לעשות את מה שבאמת חייב לעשות ולהציל חיים.

אז תעשו לי טובה, תפסיקו לדבר שטויות וצאו קצת מהמחשב והאינטרנט לחיים האמיתיים מדיי פעם, תתפלאו לגלות שיש בחוץ עולם אמיתי.

בפירוש לא נכון, רדיו לא יכול ליפול לך על הביצים ולהדליק אותם.

True story.

אחות של חבר שלי,עף לה הראש בזמן נהיגה, הרכב חדש ניסתה לכבות את הראש ונכנסה במישהו.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
אולי במקום זה תתעסק בנהיגה שלך-עצמך? חלאס להיכנס לאנשים לוריד. אשכרה nanny state נהיה כאן.

אני מתעסק בנהיגה שלי, הבעיה מתחילה כשהנהגים מסביבי לא מתעסקים בנהיגה שלהם

הרבה דברים שעושים הם לא בטיחותיים. כמו לפתוח קופסא של פלפלים חריפים בלי מגן עיניים. המנטרה כאן אינה ״עזוב אותי באמא׳שך״ אלא ״צא לי מהמרחב האישי״. יש מספיק חוקים שעוסקים בעניין גם מבלי שכל אחד יקפוץ וידחוף את האף שלו לעניינים של אחר.

מצידי תבדוק מה קורה כשאתה דוחף איברים שלך לבלנד. לא בזמן נהיגה!

עניין פרטי שלך מפסיק להיות פרטי ברגע שהוא פוגע באחרים. תחשוב על זה קצת (למשל לשמוע מוזיקה בווליום פסיכי זה לא עניין פרטי שלי)

חשבתי על הנושא כי נהגת מטומטמת הייתה עסוקה בלקחת שאכטה מהסיגריה במקום לסובב את ההגה והייתי צריך לברוח ממנה

למה תכננו את הרכב מלכתחילה עם מצת סיגריות ומאפרה? ביתר העולם החוק אומר אחרת? (אני באמת שואל)

ברכבים המודרניים כבר אין מאפרה מובנת, אולי כוס נסגרת אבל לא כמו פעם

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

ברכבים המודרניים כבר אין מאפרה מובנת, אולי כוס נסגרת אבל לא כמו פעם

באמת תהיתי איפה המאפרה בקיה שלי, לאבא שלי ברכב החדש יחסית (08/2011) יש מאפרה ממש ליד המצית אבל אצלו זה רכב של פועלים :wink:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

החוק אומר ששתי הידיים צריכות להיות על ההגה למעט מטרת תפעול הרכב. המטרה לצמצם את הזמן שבו שתי הידיים לא על ההגה.

אם יקרה משהו בלתי צפוי ותצטרך לשבור הגה חזק או לחילופין ליישר כי הוא הסתובב בגלל איזה בור או מדרכה, יש סיכוי גבוה בהרבה שתצליח עם שתי ידיים. ולכן, כל פעולה מתמשכת שגוזלת יד לא צריכה להתבצע בזמן נהיגה. מאוד פשוט. גם אני קבלתי את אותו רושם שקיבל falou, יד על החלון עם סיגריה, רמזור ירוק והנהג עסוק בלאפר / אין לו יד להעביר הילוך, וברגע האחרון הוא זורק את הבדל מהחלון ונכנס לצומת עמוס בכתום.

Peugeot 208 GTI 2016

פורסם

חברים

אתם מדברים פה שטויות בערימות.

אני בטוח שידידנו faulo גם לא מניח תמיד שתי ידיים על ההגה.

לא עונה לטלפון לפעמים גם עם דיבורית? לא מעביר שירים במערכת?

הבעיה שכל אחד במדינה מחפש להכנס לתחתונים של השני.

אם כל אחד יתעסק בנהיגה שלו עצמו , הכל יהיה כאן יותר טוב.

יש מספיק אנשים שמתגלחים וקוראים עיתון, נשים שמתאפרות ועוד כהנה וכהנה.

אז תפסיקו להצטדק כאן מעל דפי הפורום כאילו כולם פה שומרים ממש על כל חוקי התנועה כמו בספרים.

אני לא תומך בשום עבירה על החוק אבל אני שונא שכל אחד פתאום נהיה צדיק גדול כאן באינטרנט.

2 ידיים על ההגה עאלק.

אלי

פורסם
חברים

אתם מדברים פה שטויות בערימות.

אני בטוח שידידנו faulo גם לא מניח תמיד שתי ידיים על ההגה.

לא עונה לטלפון לפעמים גם עם דיבורית? לא מעביר שירים במערכת?

הבעיה שכל אחד במדינה מחפש להכנס לתחתונים של השני.

אם כל אחד יתעסק בנהיגה שלו עצמו , הכל יהיה כאן יותר טוב.

יש מספיק אנשים שמתגלחים וקוראים עיתון, נשים שמתאפרות ועוד כהנה וכהנה.

אז תפסיקו להצטדק כאן מעל דפי הפורום כאילו כולם פה שומרים ממש על כל חוקי התנועה כמו בספרים.

אני לא תומך בשום עבירה על החוק אבל אני שונא שכל אחד פתאום נהיה צדיק גדול כאן באינטרנט.

2 ידיים על ההגה עאלק.

אלי

התחתונים שלך לא מעניינים אותי, אנשים שמתעסקים בהכל חוץ מנהיגה כן!

כמה פה מקשקשים על צדיקי אינטרנט? דווקא אתם לא שמים לב למה שקורה בחוץ, רוב אותם הנהגים שיודעים לנהוג נמצאים פה, וזה מיעוט!

בכביש ריק, מצידי תעשן נרגילה עם יד אחת, סיגריה בשניה, תדביק טאבלט על השמשה ותתגלח. רוב הציבור לא יודע לנהוג, הצתת סיגריה ועישון תוך כדי נהיגה כבר מעבר ליכולת שלהם.

שוב, אל תחשבו על עצמכם או על משתמשי הפורום, תחשבו על השכן עם האוטו שעבר טסט בקומבינה, יכול נהיגה שלילית והתעלמות מוחלטת מהסובבים

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

לפני שמתעסקים עם המעשנים, שייחבו תקן למערכות מולטימדיה ברכב. אני כל פעם נדהם מחדש מכמות הפעולות שהנהג יכול לבצע במערכות האלו בזמן נהיגה.

פורסם

תכ'לס עישון ונהיגה לא הולך בדיוק כמו החוק של לא לנסוע בלי חולצה...

בטוח יהיו דברים שיפריעו - אפר נפל עלייך או פתאום נופלת הסיגרייה.. לכו תדעו מה יכול להיות עם חצי מהנהגים שיש בישראל חחח

פורסם
בשביל שרשורים כאלו אני קורא פה בפורום :lol:

חכה, אני הולך לגלות לכולם שכבר ניסה חבר כנסת לחוקק את החוק ואז למחורת תפסו אותו מעשן ברכב וזה בוטל. :p אז בכלל הדיון התרחב.

למרות שהיום אני לא מעשן, בזמנו אני לא הייתי מעשן ברכב רק בגלל שלפי דעתי זה מסריח את הרכב ועוד לראות את האנשים שמעשנים עם חלונות סגורים ועם כפתור אוורור פנימי לחוץ :eek: אך על טעם וריח ..

לעצם הדיון עישון כן יכול להזיק בזמן נהיגה מהסיבות שהוזכרו כאן אך אני לא רואה איך החוק יעבור ותהייה אכיפה עם אותם שוטרים מעשנים וכנ"ל לגבי השרים.

החיים הם כמו....

פורסם

החוק אומר שעל שתי הידיים להיות על ההגה חוץ מביצוע פעולות שהכרחיות לתפעול הרכב.

עכשיו כשרשמתי את זה בבולט, שאר הפעולות מתחלקות ל2 סוגים:

1. פעולה עם פוטנציאל נזק קטן

2. פעולה עם פוטנציאל נזק גדול

מה ההבדל ביניהן? ההבדל תלוי בהרבה גורמים כמו משך הפעולה ועד כמה היא מסיחה את הדעת.

דוגמה א': חיפוש תחנה ברדיו-

אדם נוסע ברכב ורוצה להחליף תחנה ברדיו, הוא משתמש בידו הימנית כדי להעביר בין התחנות השמורות ברדיו שלו, ומסתכל מדי פעם על הצג כדי לראות באיזו תחנה הוא.

פוטנציאל נזק: קטן, ההסחה היא שולית ולא צריך להסיט את העיניים מהכביש אלא לשניה במקרה הצורך.

במקרה של סכנה הנהג יוכל לעצור את הפעולה באמצע ולהחזיר את עצמו למצב נהיגה תקני (קרי שתי ידיים על ההגה ופוקוס מלא על הכביש) בפחות משנייה.

האם ראיתי מישהו מבצע תאונה או כמעט תאונה בגלל הפעולה? כן, סיפור אמיתי על חבר שהתעסק עם הרדיו יותר מדי, לא שם לב לכביש ונכנס ברכב שלפניו במהירות 40 קמ"ש.

דוגמה ב': כתיבת סמס בזמן נהיגה-

אדם נוסע ברכבו ורוצה לסמס לחברו הטוב "אחי לא תאמין איזו קוזינה ראיתי היום בבוקר!" בעזרת הסמארטפון שלו.

הוא משתמש באחת מידיו כדי החזיק בפלאפון ולסמס, הוא צריך לחדול מלהתרכז בכביש, להוריד את עיניו לפלאפון ולרשום ולמחוק בעזרת מסך המגע המשוכלל שלו את כל ההודעה, ולדאוג לא לשלוח אותה בטעות לחברה שלו כי אחרת עדיף לעשות תאונה.

פוטנציאל הנזק: גדול, ההסחה מהכביש היא כמעט ב100%, היא ממושכת ולמרות שאפשר להפסיק ולהמשיך לכתוב סמס, כל עוד הראש שלו במכשיר הוא לא יכול להתרכז בכביש בצורה נכונה.

במצב של סכנה הנהג יכול לאבד שניות קריטיות כשהוא מרוכז בפלאפון, אם ירצה לתפעל את האירוע יתקל בבעיה- הפלאפון המשוכלל שעלה לו כמו משכורת וחצי נמצא עדיין באחת מידיו, וכידוע לכולנו כדי לתפעל נכון את הרכב, במיוחד במצבי חירום, אנו זקוקים לשתי ידיים על ההגה.

ובינינו, הסיכוי שהוא יזרוק את הפלאפון מהיד, יתפוס את ההגה ויתפעל בצורה בטוחה את האירוע תוך שניות קטן ואפסי לאומת הסיכוי שהוא פשוט ינסה לתפעל את המקרה עם יד אחת על ההגה, מה שאומר שכנראה לא יצליח לחזור למצב נהיגה תקני במקרה של סכנה.

האם ראיתי מישהו מבצע תאונה או כמעט תאונה בגלל הפעולה? יותר מדי פעמים, אני לא צריך לתת לכם דוגמאות רוב הסיכויים שזה קרה לכם בכביש.

דוגמה ג': עישון סיגריה בזמן הנהיגה-

הנושא שלשמו התכנסנו ובשבילו כל ההרצאה שלי- אדם נוסע לו ופתאום בא לו לעשן, אז הוא מוציא את הסיגריה מהקופסא, שם בפה, מוציא את המצית, מדליק את הסיגריה, לוקח שאכטה ומאפר אותה לחלון/ למאפרה, וכך חוזר חלילה.

פוטנציאל נזק? כל דבר שמערב אש פוטנציאל הנזק שלו ישר גדל. אז אם תיפול לך סיגריה בוערת בתוך הרכב ואתה באמצע כביש מהיר- שיהיה לך בהצלחה. כי במקרה הטוב היא תיפול לך על המכנס ותתפוס אותה מהר בחזרה- ובמקרה הרע היא תתגלגל מתחת לכסא ותתחיל לשרוף למטה דברים.

במצב של סכנה הנהג לא יכול פשוט לזרוק את הסיגריה באוטו ולתפוס את ההגה, מה שאומר שכנראה יתפעל ביד אחת את האירוע- נהיגה לא נכונה.

אני מרגיש שמרוב הקדמה נגמרו לי הכוחות לכתוב את הבשר- אז אסכם במשפט אחד:

פוטנציאל הנזק שסיגריה קטנה יכולה לגרום בזמן נהיגה הוא עצום, אם יש משהו שצריך לאכוף זה עישון סיגריות ברכב.

כל אדם בעל הגיון יבין שלהחזיק מקל שבוער בקצהו בזמן נהיגה זה לא הדבר הכי חכם לעשות- ולא משהו שתרצו שיפריע לכם במקרה של מצב חירום רציני על הכביש.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• תוכן חדש...