Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איסור עישון בזמן נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בוודאי שאסכים איתך שלא כולם בורכו באותן היכולות כמו שלא כולם באותו אורך איבר בין הרגליים שגורם להם להתנהג כמו פופאי.

ודווקא בגלל שאין לדעת מי מושפע ומי לא, יש למנוע מכולם לעשן ברכב משוםפ שפוטנציאל הנזק הכללי הוא גדול.

אני מצטט רק בשביל לחזק את הנקודה

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אשנה מעט את הניסוח כדי לחזק את הנקודה ההפוכה:

בוודאי שאסכים איתך שלא כולם בורכו באותן היכולות כמו שלא כולם באותו אורך איבר בין הרגליים שגורם להם להתנהג כמו פופאי.

ודווקא בגלל שאין לדעת מי מושפע ומי לא, יש למנוע מכולם לנהוג ברכב משום שפוטנציאל הנזק הכללי הוא גדול.

או שאולי הניסוח הבא יעביר את הנקודה:

ודווקא בגלל שאין לדעת מי מושפע ומי לא, יש למנוע מכולם לשתות אלכוהול משום שפוטנציאל הנזק הכללי הוא גדול.

למרות שנראה לי שהניסוח הבא יעביר את הנקודה בצורה הכי טובה:

ודווקא בגלל שאין לדעת מי מושפע ומי לא, יש למנוע מכולם לאכול ג'אנק פוד משום שפוטנציאל הנזק הכללי הוא גדול.

בתור מעשנת, אני חושבת שעישון ברכב אינו הרעה החולה של החברה שלנו. ישנם דברים חמורים בהרבה - כמו חוסר היכולת של הנהגים בישראל לשמור מרחק או לתת זכות קדימה, כמו "גניבת רמזורים" והידחפות בקדמת תורים ארוכים בפניות בעייתיות.

עישון בזמן נהיגה אמנם לא מומלץ, יכול להיות בעייתי אם נופלת הסיגריה וכו' - אבל מנסיוני האישי - צרעה שנכנסת לכם לרכב כשהחלון פתוח מבהילה הרבה יותר מסיגריה שנופלת למושב.

פורסם

אם סטטיסטית הסיכוי שתיפול לך סיגריה היא X%, והסיכוי שצרעה תכנס לך לרכב מהחלון היא Y%.

אם אתה מעשן אז הסיכוי שלך למצב מבהיל הוא (X+Y)%, לעומת הסיכוי של מי שלא מעשן שהוא Y%.

יכול להיות אפילו מקרה שבו צרעה תכנס לך לרכב ומרוב הבהלה תפיל את הסיגריה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני חושבת שעישון ברכב אינו הרעה החולה של החברה שלנו. ישנם דברים חמורים בהרבה - כמו חוסר היכולת של הנהגים בישראל לשמור מרחק או לתת זכות קדימה, כמו "גניבת רמזורים" והידחפות בקדמת תורים ארוכים בפניות בעייתיות.

.

אני לא רואה את זה כטיעון תקף.

זה שיש דברים חמורים יותר לא הופך את זה למותר.

רצח חמור מגניבה, אבל אני בספק אם תסכימי להפסיק את אכיפת הגניבות, רק כי "זו לא הרעה החולה שלנו", ושקודם יאכפו את את מקרי הרצח.

פורסם

מישהו מהאזור שלי כבר קיבל על זה קנס, לא על הסיגריה, אלא על שלא החזיק את ההגה בשני הידיים. וזה כולל גם סיגריה בצורה עקיפה.

השאלה הנשאלת, כמה תאונות דרכים באמת נגרמות עקב ההתעסקות עם הסיגריה.

עם המחירים של היום, והמודעות לכל המחלות ולחיים הקצרים האלה, עדיף שלא לקצר אותם עוד יותר ולמנוע סיכונים מפגרים לעתיד. תפסיקו לעשן :-P זה אפשרי.

מי שלא רוצה, הוא כמובן מכור. אף אחד לא רוצה להיות מכור. דבר רע שרוצים זו התמכרות, אז אל תעבדו על עצמכם ותתחילו להתעסק בדברים אנטי סיגריות - כמו ספורט, רק כך נגמלתי. עברתי לאורך חיים ספורטיבי. רק השבוע הראשון הוא הקשה, לאחר מכן גאים ומתרגלים על כל יום שעובר, ושבוע אחד לעומת הרווח לחיים טובים ואחרים יותר? ועם חשבון בנק הרבה יותר גדול בכל חודש. ויש מה לעשות בו.

סליחה שגלשתי מהנושא, היה חשוב לי כן לכתוב זאת.

פורסם
עוד הוכחה לכך שיש ויש אנשים אם אפשר לומר לכולם לא לעשן בגלל אותם נסיבות,

מאחר ויש מצב שכן מישהו יתחרפן ויתחיל לחפש את הסיגריה הדולקת שנפלה ברכבו במקום להסתכל על הכביש.

אך יש גם כאלה שלא, מעשה שכך היה:

שבת בערב נסיעה עם סיגריה וחלון פתוח לפתע נשמטה הסגריה ידי ונפלה למושב האחורי,

לא עצרתי באותה שנייה לבדוק מה הנזק או היכן היא, במקום זאת יצאתי מהכביש הראשי, חניתי ובדקתי את הנזק.

לא כולנו טיפשים באותה מידה.

לא יכולתי לחשוב על תאור מדוייק יותר לסיבה לאיסור גורף על עישון בזמן נהיגה, ואכיפה מאסיבית שלו.

פורסם

הסטה קטנה מנושא הליבה:

לחלק מהמעשנים בנהיגה, יש מנהג מגונה להשליך את הסגריה מהחלון.

בדיוק בשבילם אני מתנדב כנאמן נקיון במשרד להגנת הסביבה.

ותאמינו לי, שמעטות הסגריות שנעלמות מעיני.

פורסם
הסטה קטנה מנושא הליבה:

לחלק מהמעשנים בנהיגה, יש מנהג מגונה להשליך את הסגריה מהחלון.

בדיוק בשבילם אני מתנדב כנאמן נקיון במשרד להגנת הסביבה.

ותאמינו לי, שמעטות הסגריות שנעלמות מעיני.

בטבריה רבות הסיגריות שנעלמות מעיני הפקחים שמחלקים דוחות של 320 ש''ח :roll:

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם
בטבריה רבות הסיגריות שנעלמות מעיני הפקחים שמחלקים דוחות של 320 ש''ח :roll:

אני לא בטבריה.

והקנס הוא 250 ש"ח.

ואם זה מעצבן אותך אתה יותר ממוזמן להתנדב בעצמך, ולעשות שינוי במקום להתלונן על פקחים.

פורסם

לא מתלונן, ההפך אני מתרשם מעבודתם של הפקחים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

אחות של חבר שלי,עף לה הראש בזמן נהיגה, הרכב חדש ניסתה לכבות את הראש ונכנסה במישהו.

רגע. מה?! איזה ראש?! של הבארבי?!

(אחרי שהמשכתי לקרוא בשירשור, הבנתי איזה ראש. ועדיין הניסוח הזה טיפה הזוי בעיני)

ובכדי לחזק את הטענה שלך -

SjBBDJ5OiT0 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

ואני מחזק את הטענה של שניכם. קרה לי קטע דומה מאד. מזיז את היד עם הסיגריה בצורה מוזרה, הסיגריה פוגעת בחלון ומתפוררת למלא חלקים קטנים ודולקים על המושב, עליי ועל הרצפה. כמו בחור טוב, עצרתי בצד וטיפלתי בזה. כמעט תמיד אפשר לעמוד בצד, נדיר למצוא מקום שאי אפשר.

איך אדם מסויים יגיב לסיטואציה הזו, קשה לי לומר.

אין שום בעיה לעשן סיגריה ולנהוג ברכב,

נפילת ראש הסיגריה תקפה רק לגבי סיגריות שהם לא מגולגלות,

מי שאינו מצליח לתפעל את הרכב וגם לעשן סיגריה מקומו לא על הכביש.

לגבי החלק השני, מסכים לחלוטין. ותודה על ההסבר לגבי הראש. לגבי החלק הראשון, הראש נופל לפעמים גם בסיגריות קנויות מהחנות.

1. כבר דובר על זה בדיון, אם אתה צריך, אתה עוזב את הרדיו/אף/דברים אחרים.

למה לא איזה שוט גם בשביל המצב רוח?

פשוט: שוט משנה מצב תודעה. סיגריה מחזירה את מצב התודעה לקדמותו. בלי סיגריה המעשנים יהיו הרבה יותר סכנה לעצמם ולאחרים. ואני מדבר מניסיון.

2. מנקודת מבטו של לא מעשן, התחביב שלך מסריח (אותי) ומסרטן (אותי) ומפריע לי ולרבים אחרים זאת הסיבה שאסור לך לעשן במקומות ציבוריים. אתה מוזמן לעשות מה שבא לך, כל עוד זה לא פוגע באחרים.

לא עישנתי במקומות ציבוריים. יש חוקים ואני מכבד אותם.

התעסקות שלך בסיגריה בנהיגה מסכנת אחרים

ההתעסקות של כל האחרים בכל דבר שאינו נהיגה מסכנת אותי. כשכ-ו-ו-ו-ו-ו-ו-ו-ו-ו-ו-לם יתחילו להתעסק אך ורק בנהיגה, ולא גם בטלפון\איפור\אוכל\גילוח\שתייה\חטיף\סקס\מסרונים, אז תוכל להשתמש בנקודה הזו לחיזוק הטענה שלך. עד אז, פשוט לא.

ולא, ה"התעסקות" עם סיגריה ממש לא מסכנת אף אחד חוץ מאשר את מי שבאוטו.

3. אני נוהג עם יד אחת. היד השניה שלי פנויה או על ידית ההילוכים. אם צריך אני לא צריך להפתר מחפצים ביחד שלי כדי לתפוס את ההגה

וואו, טוב שלא הגזמת. להיפטר מסיגריה כדי לתפוס את ההגה? ממתי צריך להוריד את הסיגריה מהיד כדי לאחוז בהגה?

אבל עדיין לא נתקלת במצב שבו תצטרף לפעול מהר עם שתי ידיים על ההגה, אני מאחל לך שלא תגיע למצב מסוכן בכביש אף פעם, יש מצבים שנהיגה עם יד אחת, עם כל המיומנות של הנהג הישראלי, לא מספיקה.

אתה לא לוקח בחשבון מצבי קיצון ושם הבעיה האמיתית עם מי שלא מרוכז ב100% בכביש ולא יכול לתפעל את הרכב ב100%.

בוא ונעשה ניסוי, אם תצליח להוכיח לי שאין שום סכנה בלהחזיק מקל שבוער קלות בצד אחד שלו בזמן הנהיגה, אני "אעזוב אותך באמשלי"

אני מוכן להתנדב לניסוי. עברתי מספיק מצבי קיצון עם סיגריה, בלי סיגריה, עם סיגריה אלקטרונית, בלי סיגריה אלקטרונית, עם רדיו, בלי רדיו, ברכב חונה, ברכב נוסע, על המדרכה... הריכוז שסיגריה מצריכה הוא אפסי. נקודה. כדי לסבר את האוזן: דיבור עם נוסע מושך הרבה הרבה יותר תשומת לב מאשר סיגריה. שיחה בסלולרי (בדיבורית) מושכת הרבה יותר תשומת לב מאשר שיחה עם נוסע. ועדיין, מותר גם לשוחח בזמן נהיגה וגם לדבר בטלפון עם דיבורית בזמן נהיגה. נכון, זה לא מומלץ, אבל זה גם לא עד כדי כך קיצוני.

ודווקא בגלל שאין לדעת מי מושפע ומי לא, יש למנוע מכולם לאכול ג'אנק פוד משום שפוטנציאל הנזק הכללי הוא גדול.

בתור מעשנת, אני חושבת שעישון ברכב אינו הרעה החולה של החברה שלנו. ישנם דברים חמורים בהרבה - כמו חוסר היכולת של הנהגים בישראל לשמור מרחק או לתת זכות קדימה, כמו "גניבת רמזורים" והידחפות בקדמת תורים ארוכים בפניות בעייתיות.

עישון בזמן נהיגה אמנם לא מומלץ, יכול להיות בעייתי אם נופלת הסיגריה וכו' - אבל מנסיוני האישי - צרעה שנכנסת לכם לרכב כשהחלון פתוח מבהילה הרבה יותר מסיגריה שנופלת למושב.

בעייה מספר 1 בטיעון שלך, הוא שבארה"ב אשכרה אסרו על מכירה של סוגי ג'אנק פוד מסויימים, בדיוק מהסיבה הזו. אגב, גם מקדונלדס אומרת לעובדיה שלא יאכלו מזון מהיר, אבל זה כבר סיפור אחר.

בעייה מספר 2 בטיעון שלך, זה שמה שתיארת לגבי הרעות החולות, לא ישתנה לשום כיוון אם העבריינים הם מעשנים או לא. העישון הוא לא שום גורם בתמונה הזו. אני לגמרי מבין מה ניסית לומר פה, אבל זה נושא לדיון אחר לגמרי.

כשהייתי נהג טרי (רק יצאתי מהתבנית), אבי (ששימש כמלווה שלי) הושיב אותי ברכב, ונתן לי הרצאה של כחצי שעה.

אחד הדברים שאני זוכר עד היום שהוא אמר:

"...מצידי, אפילו אם נכנסת לך צירעה לעין, אתה לא תיכנס לפאניקה. אתה תעצור את הרכב בצד, בקור רוח, ורק אז תטפל בזה."

פשוט הזכרת לי :lol:

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• חברי המעגל הראשון
פורסם
זו כבר בעיה אחרת.

כשנוהגים אפשר להתעסק (עד דרגה מסוימת ורק אם חייבים) עם דברים קטנים אחרים (לא טלפון או סיגריה) כמו נאגטס או צ'יטוס אבל העדיפות הראשונה צריכה להיות הנהיגה.

גם אם מישהו מקיא לי במושב האחורי, קודם כל נוהגים ועוצרים רק כשאפשר.

הבעיה היא לא לשלב עוד פעולות, אלא חוסר יכולת לשים במקום הנכון את הפעולות האלו.

אז בדיוק בגלל שאתה לא יכול להכריח אנשים לפתח שיקול דעת (במילים פחות יפות: מטומטמים ישארו מטומטמים) אתה אוסר על כולם לאכול/לעשן בנהיגה ולדעתי זה לגיטימי לגמרי.

זה כמו שיש כמות מסויימת של אלכוהול שאסור לנהוג תחת השפעתה ויש אנשים שהכמות הזו לא מזיזה להם.

הם יכולים להוריד 2 ליטר בירה ולהרגיש צלולים כמו השתן של גארי יורופסקי ובכל זאת יעצרו אותם וישללו להם את הרישיון, וזה לגיטימי.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

תלוי בהגדרה שלך ל"בביטחה", אני משער :lol: :lol: :lol:

כמעט בכל מקום ניתן לעצור בצד. זה היה צריך להיות הניסוח.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

אולי לא הגדרת חן.ג (הפרדה קשיחה) אבל "בבטחה" בשבילי זה ללא סיכוי לגרימת תאונה. ואם אני מחפש מקום לעצירה בטוחה ומתוכננת אני בדרך ככל חולף על פני מספר קילומטרים.

• תוכן חדש...