Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איסור עישון בזמן נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כמעט כל ההתנגשויות כוללות יותר מגורם אחד. אבל מספיק שתוציא רק את אחד מהגורמים, אפילו זה בעל התרומה הקטנה ביותר לקיום ההתנגשות - והסבירות שההתנגשות עדיין תקרה היא אפסית. לכן, לדעתי (ולדעת כלל המומחים שאת עצתם ביקשתי) מומלץ שלא לעשן תוך כדי נהיגה.

ככה אתה בונה טענה חבר?

כשאתה אומר:'לדעת המומחים שאת עצתם ביקשתי' אתה צריך לציין מי המומחים, אחרת איך נתייחס אליך ברצינות?

יש גם נהגים שנוסעים שיכורים מדי שבוע ולא מעורבים בהתנגשויות. יש נהגים שנוסעים על צמיגים גמורים וכמעט ללא אויר ושורדים וככה גם אנשים שלא שומרים רווח ועוד עבירות חמורות. זו סטטיסטיקה או מזל, תלוי במתבונן. אבל בניגוד לסטטיסטיקה או מזל של כרטיסי לוטו, כאן מספיקה פעם אחת - ואין נסיון שני.

בנוגע לטענת: 'כאן מספיקה פעם אחת?' מה זאת אומרת? כל תאונה היא קטלנית? כל תאונה גורמת להשמדה מוחלטת של הרכב?

אם אתה מוכשר אתה יכול לעשן לאבד את הריכוז ולדפוק את הג'אנט במדרכה ואם אתה ממש מוכשר אז להרים איזה עמוד באוויר.

במקרים נדירים גם להרים איזה הולך רגל... אבל הסיכוי שלך קרוב לסיכוי של אדם מן המניין.

יש כלכך הרבה פיתויים, בחורות נאות, רכבים יפים, בניינים, פרסומות וכ'ו... אז דווקא הסיגריה שלוקחת פחות תשומת לב מלהפעיל מזגן?

בכל מקרה, לא אמרתי שמדובר באיזשהו גורם משמעותי להתנגשויות, אבל בהחלט מדובר במשהו מסוכן שרצוי להימנע ממנו.

מחד אתה אומר לא מדובר בגורם משמעותי להתנגשות מאידך אתה מציין שהוא מסוכן ושרצוי להימנע ממנו...

אני באופן כללי חושב שאתה עדיין לא החלטת בעצמך...תהיה סגור על עצמך :)

בכל אופן תבחן מחקרים ותראה שהסיכון שנלקח כאן הוא נמוך ביותר... מה שמביא אתה הדיון בו לעוד יותר מיותר.

אגב קח את תגובתי כביקורת בונה ולא כהתקפה חסרת פרופורציות עליך...

לילה טוב חבר.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
המודגש אינו מדוייק. נכון ברוב המקרים, אך יש יוצאים מן הכלל.

יש את אלו המחזיקים את הסיגריה בפה לאורך כל העישון, ומאפרים רק בזמן עמידה בפקק או רמזור.

רק אומר.

ומה הוא עושה כשהוא נוסע 20 ק"מ ללא פקק או רמזור?

האפר נופל לו על הב*צים כי הוא מחזיק את ההגה בשתי הידיים?

שהוא ילכלך את הג'ינס של פיכסזל או פוכס כי צריך להשאיר שתי ידיים על ההגה?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תראה לי בבקשה סטטיסטיקה אחת, מקרה יחיד, של תאונה שנגרמה בגלל שהנהג עישן ונרשמה כגורם לתאונה.

לפי מה שאתה, וכל מי שמצודד בדיעה שלך פה בשירשור, הייתי אמור לעשות כמה אלפי תאונות עד היום.

:lol:

הסגריה אינה הגורם לתאונה. הגורם לתאונה - זה שגורם לזה שהרכב ונוסעיו יפגעו - יהיה אובדן שליטה, סטיה מנתיב, ירידה לשול וכו'.

הסגריה - כמו כל פעולה אחרת שאינה קשורה לנהיגה במישרין - גורעת מהקשב של הנהג, מגבילה את יכולתו להגיב ויוצרת עוד משהו שנהג צריך להתעסק איתו במקביל לנהיגה.

גם אם תטען, שהסגריה גורעת 1% מיכולת הקשב ולא 87% כמו שאחרים לטענתך מנסים לצייר פה, עדיין נהג מעשן יהיה עם 1% פחות קשב וריכוז מנהג שאינו מעשן.

פורסם
ומה הוא עושה כשהוא נוסע 20 ק"מ ללא פקק או רמזור?

האפר נופל לו על הב*צים כי הוא מחזיק את ההגה בשתי הידיים?

שהוא ילכלך את הג'ינס של פיכסזל או פוכס כי צריך להשאיר שתי ידיים על ההגה?

האם עצרת פעם לחשוב שניתן להדליק סיגריה כשאתה צופה שתיתקע בתוך פקק, ולעשן אותה אשכרה רק תוך כדי הפקק? זה קרה לי. יותר מפעם אחת, האמת.

ואם נוסעים עם חלון פתוח האפר לא נופל על האפרוחים.

הסגריה אינה הגורם לתאונה. הגורם לתאונה - זה שגורם לזה שהרכב ונוסעיו יפגעו - יהיה אובדן שליטה, סטיה מנתיב, ירידה לשול וכו'.

הסגריה - כמו כל פעולה אחרת שאינה קשורה לנהיגה במישרין - גורעת מהקשב של הנהג, מגבילה את יכולתו להגיב ויוצרת עוד משהו שנהג צריך להתעסק איתו במקביל לנהיגה.

וכמה כבר צריך להתעסק איתו, וכמה כבר זה גורע?...

גם אם תטען, שהסגריה גורעת 1% מיכולת הקשב ולא 87% כמו שאחרים לטענתך מנסים לצייר פה, עדיין נהג מעשן יהיה עם 1% פחות קשב וריכוז מנהג שאינו מעשן.

נכון. זה מה שאני טוען. הקשב שסיגריה מצריכה הוא אפסי. לצורך הדיון, בוא ונלך על האחוז האחד הזה שציינת.

אותו 1%, יכול להיות באותה המידה כוונון הווליום ברדיו. אז אתה לא תכוונן את הווליום כי זה מסיח את הדעת?

או המזגן. אתה תמות מחום\קור או תיסע עם אדים על השמשות כי זה מסיח את הדעת להפעיל את המאוורר? לברור מצב אחד מתוך 4,5 השד יודע כמה, שיואו, זה מסיח את הדעת, זה צריך להוריד העיניים מהכביש, זה לא בטיחותי...

תעשה ניסוי. תעשן סיגריה תוך כדי נהיגה פעם אחת, ותחזור עם תובנות- תגיד לי אתה כמה היית צריך להתרכז בסיגריה וכמה בנהיגה. לא, אני לא קורא לך להתחיל לעשן, אבל אני כן קורא לך לענות לעובדות ולא לזרוק סתם דברים.

האנשים היחידים שלא כדאי שהם יעשנו תוך כדי נהיגה זה אלו שבוהים לעומק בתוך הראש הבוער, ומפנטזים שהם נשרפים בגהינום. או משהו כזה. אין הרבה כאלה על הכביש, כי תודה לאל, לרוב לא נותנים להם להוציא רישיון.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
האם עצרת פעם לחשוב שניתן להדליק סיגריה כשאתה צופה שתיתקע בתוך פקק, ולעשן אותה אשכרה רק תוך כדי הפקק? זה קרה לי. יותר מפעם אחת, האמת.

ואם נוסעים עם חלון פתוח האפר לא נופל על האפרוחים.

ומה קורה כשאין פקק?

מה עם כאלה שנוסעים על כביש 1 (משער הגיא ועד דניאל אין פקקים בכלל, בדניאל לפעמים יש פקקים עד כביש 40) או על כביש 6?

באיזה פקק הם נוסעים? עשרות ק"מ ללא פקק אחד כדי שיוכלו לעשן סיגריה.

אבל יודע מה? עזוב, נוותר לחבר'ה שמעשנים בפקק, נוסיף אותם לכל המסמסים, הגולשים, המתאפרים/ות, המתגלחים/ות וכו' בפקק.

מה עם אלה שמעשנים תוך כדי נסיעה פרופר, לא פקקים, לא בטיח, נסיעה על כביש מהיר שמותר בו 110 או 120 קמ"ש.

ואיך האפר לא יפול על האפרוחים אם הוא תופס את הסיגריה כל הנסיעה בפה כי הוא עם שתי ידיים על ההגה?

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
1) ומה קורה כשאין פקק?

מה עם כאלה שנוסעים על כביש 1 (משער הגיא ועד דניאל אין פקקים בכלל, בדניאל לפעמים יש פקקים עד כביש 40) או על כביש 6?

באיזה פקק הם נוסעים? עשרות ק"מ ללא פקק אחד כדי שיוכלו לעשן סיגריה.

2) אבל יודע מה? עזוב, נוותר לחבר'ה שמעשנים בפקק, נוסיף אותם לכל המסמסים, הגולשים, המתאפרים/ות, המתגלחים/ות וכו' בפקק.

מה עם אלה שמעשנים תוך כדי נסיעה פרופר, לא פקקים, לא בטיח, נסיעה על כביש מהיר שמותר בו 110 או 120 קמ"ש.

ואיך האפר לא יפול על האפרוחים אם הוא תופס את הסיגריה כל הנסיעה בפה כי הוא עם שתי ידיים על ההגה?

1) הבנת הנקרא.

המודגש אינו מדוייק. נכון ברוב המקרים, אך יש יוצאים מן הכלל.

יש את אלו המחזיקים את הסיגריה בפה לאורך כל העישון, ומאפרים רק בזמן עמידה בפקק או רמזור.

רק אומר.

יש. הם קיימים. הם לא הרוב, הם לא כולם, הם לא אלו שעליהם השירשור מדבר. לקחתי את זה רק כדוגמא, אין טעם לקחת את זה לקיצוניות מאחר ומדובר על מיעוט.

2) בוא לא נוסיף אותם. כל האחרים שציינת, מבצעים פעולות הדורשות הסחת דעת גדולה פי 20 ויותר מעישון תוך כדי נהיגה.

ואיך האפר לא יפול על האפרוחים? כמו שלא תנהג עם אדים על החלון. תאפר לרגע במאפרה. היא מ-ו-א-ר-ת כדי למצוא אותה בקלות בלילה, אפילו זה. כן כן. היא נועדה לשימוש, בייבי! :lol:

לאפר במאפרה, להפעיל את מפשיר האדים של החלון, להפעיל את המזגן, להגביר\להנמיך את הווליום, פעולות רגעיות שלא דורשות יותר מדיי הסחת דעת.

יש מערכות שבהן לשנות את הווליום יותר מסובך מלעשן תוך כדי נהיגה... אין על החוגה העגולה של סיבוב ימינה\שמאלה לווליום.

פורסם

1. אני בטוח שברווזים יודעים לעשות 1+1, גם אנשים עם כינויים מסובכים יודעים לעשות 1+1, השאלה שלי היא מה קורה עם אותם אנשים כשהם נוסעים עשרות ק"מ ללא פקק?

2. התכוונתי שנוסיף אותם לאלה שזה לא עבירה בעמידה בפקק (זו לא עבירה לסמס בזמן עמידה בפקק או ברמזור, זה גם לא חכם אבל זה חוקי) ונתעלם מהם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
1. אני בטוח שברווזים יודעים לעשות 1+1, גם אנשים עם כינויים מסובכים יודעים לעשות 1+1, השאלה שלי היא מה קורה עם אותם אנשים כשהם נוסעים עשרות ק"מ ללא פקק?

מה נתפשת על זה כל כך חזק? :lol:

זה כמו שאגיד שיש זמרים כמו מיילי סיירוס שיודעים לעשות מוזיקה טובה. אז בטעות יצא לה פעם אחת משהו מעניין, השאר זה פוזה.

אני מניח שכשאין פקק הם לא מדליקים סיגריה.

יש אנשים כאלו.

יש גם אנשים אחרים.

האחרים הם הרוב.

הם ה-99%.

מיילי מדליקה גם דברים אחרים. ג'סטין ביבר לא יכול להיות מדליק גם אם תשפוך עליו בנזין ואתנול ותיתן לו מצית ביד. לי לא משנה אם יש או אין פקק, אם אני רוצה לעשן. לרוב המעשנים לא אכפת, האמת, למרות שלרוב כשיש פקק יש גם סיגריה ביד.

די, רד מזה... לפני שאני אצטרך להכניס גם זמר מזרחי מפורסם למשוואה, למה אתה נתפס לקטנות. :lol:

פורסם

ברווז, תוכל להגיד לי בבקשה מה תעשה בסיטואציה שאתה נוסע בכביש בינעירוני, נתיב לכל כיוון, במהירות 70 קמ"ש, ולפתע משאית מתפרצת לך לנתיב והברירה היחידה שלך היא ירידת חירום לשול, וכל זה עם סיגריה ביד?

תרחיש בדיוני? לא, קרה בארץ ויכול לקרות לכל אחד.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
ברווז, תוכל להגיד לי בבקשה מה תעשה בסיטואציה שאתה נוסע בכביש בינעירוני, נתיב לכל כיוון, במהירות 70 קמ"ש, ולפתע משאית מתפרצת לך לנתיב והברירה היחידה שלך היא ירידת חירום לשול, וכל זה עם סיגריה ביד?

אני מקלל, יורד לשוליים. עוצר ומדליק סיגריה כי הראשונה נכבתה בגלל נהג משאית מתפרץ.

אני כבר יומיים מתאפק לרשום פה עד כמה הדיון כבר מזמן לא דיון.

אני הייתי מעשן וכבר לא, גם לדבר עם אישתך בדיבורית חוקית כאשר היא צועקת אליך או שאתה רב עם שירות לקוחות יותר מסוכן מכל דבר שהוזכר כאן. ולדוגמה של המשאית אז, נהג שקשור מאוד לשיחה, גם רגשית וגם מנטלית לא יספיק לרדת לשוליים.

החיים הם כמו....

פורסם

ומה לעשות כשאין שול? אה? על זה חשבת? כי עברתי את זה. בין היתר.

התחמקות ממכשולים נייחים עם סיגריה: יש.

התחמקות ממכשולים ניידים עם סיגריה: יש.

התחמקות ממכשולים שטסים לכיוון שלך (עם סיגריה כמובן): יש.

זמן תגובה לעצירה בזמן עם סיגריה: יש.

זמן תגובה לבלימת חירום ותמרון התחמקות עם סיגריה: יש.

(**כשאני אומר "יש", אני מתכוון לומר "נאלצתי לעשות את זה ולפעמים יותר מפעם אחת").

בוא ותגיד לי אתה, איך הסיגריה קשורה לסיטואציה שתיארת. סיגריה ביד לא הופכת אותך לטרומפלדור. אתה לא נהיה נכה, ואתה בהחלט יכול לאחוז בהגה, ובסיגריה, באותה היד! שלא לדבר על 2 ידיים! חשבת על זה?

פורסם

תסלחו לי , אבל הדיון הזה כל כך מטומטם , כל כך מיותר ולא קשור .

עדיף שאחראי פורום פשוט יסגור את השירשור הזה לפני שתתחיל פה מלחמה , כי המעשנים והלא מעשנים אף פעם לא יבינו אחד את השני .

המעשנים כל הזמן יביאו הוכחות וסטטיסטיקות (שרובם אגב נכונות) שזה לא מפריעה לנהיגה מאשר דברים אחרים שמפריעים הרבה הרבה יותר , והלא מעשנים בתשובה עם הראש שלהם בקיר יטענו בלי סוף את שלהם כאילו הם לא רואים ולא שומעים .

כמו שכבר כתבתי לפני זה , עדיף לחפש ולמצוא רעיונות יותר חכמים שיתרמו לנהיגה בטיחותית בכבישים מאשר להתעסק בשטויות וטימטומים ! ותאמינו לי - לא חסר !

בעבר - Daihatsu Sharade (White) Classic 1997 1.5i MT - עדיין במשפחה

בעבר - Mitsubishi Lancer (White) X 2008 1.8 GTS CVT

בעבר - VW Jetta (White) MK6 2013 1.2TSI DSG7

כרגע (סוף סוף) - Seat Leon FR (not White anymore)) 2016 1.8TSI DSG7

פורסם
ומה לעשות כשאין שול? אה? על זה חשבת? כי עברתי את זה. בין היתר.

התחמקות ממכשולים נייחים עם סיגריה: יש.

התחמקות ממכשולים ניידים עם סיגריה: יש.

התחמקות ממכשולים שטסים לכיוון שלך (עם סיגריה כמובן): יש.

זמן תגובה לעצירה בזמן עם סיגריה: יש.

זמן תגובה לבלימת חירום ותמרון התחמקות עם סיגריה: יש.

(**כשאני אומר "יש", אני מתכוון לומר "נאלצתי לעשות את זה ולפעמים יותר מפעם אחת").

בוא ותגיד לי אתה, איך הסיגריה קשורה לסיטואציה שתיארת. סיגריה ביד לא הופכת אותך לטרומפלדור. אתה לא נהיה נכה, ואתה בהחלט יכול לאחוז בהגה, ובסיגריה, באותה היד! שלא לדבר על 2 ידיים! חשבת על זה?

לא יותר קל לכתוב לו שאתה לוקח את השאכטה הכי ארוכה לפני המפגש עם המשאית וזהו?

זה דיון טפשי.

אין מדגם מייצג כלשהו שהוכיח שמעשנים פחות מרוכזים בנהיגה ויש להם יותר סיכויים לתאונה.

DJI

אם יפתיעו אותך ואתה תעשה תאונה זה יקרה עם או בלי הסיגריה.

יש לי חבר שפטר את כל הבעיות הללו, כשהוא מעשן ברכב הוא פותח סאנרוף, זה הכי נוח!

פורסם
מה נתפשת על זה כל כך חזק? :lol:

זה כמו שאגיד שיש זמרים כמו מיילי סיירוס שיודעים לעשות מוזיקה טובה. אז בטעות יצא לה פעם אחת משהו מעניין, השאר זה פוזה.

אני מניח שכשאין פקק הם לא מדליקים סיגריה.

יש אנשים כאלו.

יש גם אנשים אחרים.

האחרים הם הרוב.

הם ה-99%.

מיילי מדליקה גם דברים אחרים. ג'סטין ביבר לא יכול להיות מדליק גם אם תשפוך עליו בנזין ואתנול ותיתן לו מצית ביד. לי לא משנה אם יש או אין פקק, אם אני רוצה לעשן. לרוב המעשנים לא אכפת, האמת, למרות שלרוב כשיש פקק יש גם סיגריה ביד.

די, רד מזה... לפני שאני אצטרך להכניס גם זמר מזרחי מפורסם למשוואה, למה אתה נתפס לקטנות. :lol:

כמו שאמרתי, נניח אותם בצד.

הבעיה היא כמובן עם הרוב, אלה שמעשנים תוך כדי הנסיעה, נניח ש-50% (והייתי מה-זה לארג' פה, תכף אני לוקח בגדים מאבי ביטר) מהם יכולים לעשות את התמרונים שאתה עשית עם סיגריה ביד.

הבעיה היא עם ה-50% האחרים, אלה שבקושי מסוגלים לנהוג עם שתי ידיים בתוך העיר, אבל בכביש מהיר הם מדליקים סיגריה.

סיגריה ביד לא הופכת אותך לטרומפלדור. אתה לא נהיה נכה, ואתה בהחלט יכול לאחוז בהגה, ובסיגריה, באותה היד! שלא לדבר על 2 ידיים! חשבת על זה?

אתה ו-50% (שוב לארג') מהמעשנים יכולים, מה עם ה-50% האחרים? הם היו טרומפלדור עם שתי ידיים על ההגה ופרצוף בתוך השמשה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
תסלחו לי , אבל הדיון הזה כל כך מטומטם , כל כך מיותר ולא קשור .

מסכים, האמת...

עדיף שאחראי פורום פשוט יסגור את השירשור הזה לפני שתתחיל פה מלחמה , כי המעשנים והלא מעשנים אף פעם לא יבינו אחד את השני .

המעשנים כל הזמן יביאו הוכחות וסטטיסטיקות (שרובם אגב נכונות) שזה לא מפריעה לנהיגה מאשר דברים אחרים שמפריעים הרבה הרבה יותר , והלא מעשנים בתשובה עם הראש שלהם בקיר יטענו בלי סוף את שלהם כאילו הם לא רואים ולא שומעים .

כמו שכבר כתבתי לפני זה , עדיף לחפש ולמצוא רעיונות יותר חכמים שיתרמו לנהיגה בטיחותית בכבישים מאשר להתעסק בשטויות וטימטומים ! ותאמינו לי - לא חסר !

אכן.

לא יותר קל לכתוב לו שאתה לוקח את השאכטה הכי ארוכה לפני המפגש עם המשאית וזהו?

:lol:

אם יפתיעו אותך ואתה תעשה תאונה זה יקרה עם או בלי הסיגריה.

זה נכון.

ונראה לי שאסיים להגיב בשירשור הזה, מיצינו.

• תוכן חדש...