Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איסור עישון בזמן נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אתה טועה חביבי

תקנה 26 לתקנות התעבורה בציטוט בשבילך:

את הסעיפים הרלוונטיים הדגשתי בשבילך

לגבי העישון, כמובן שהתקנות לא מתירות לעשן בזמן נהיגה, תקנה 28 לתקנות התעבורה קובעת:

שימו לב שהעובדה שיוחד סעיף מיוחד לטלפונים אינו פוטר את המעשנים, המתגלחים, המתאפרות (אולי לכתוב מתאפרים לטובת הדראג קווינס?) וכו'.

אתה צודק, אך ניסיתי להבהיר מהי אחריות של הנהג לגבי נהיגה בכביש.

תקנה 28 היא חביבה אך בלתי אפשרית, מצטער אני לא צדיק יותר מהאפיפיור.

למרות שאם ארצה להתחכם אוכל לומר שסיגריה מאפשר לי נסיעה תקינה מאחר והניקוטין מרגיע אותי וגורם לי להתרכז בנהיגה יותר מאשר תחת מחסור של ניקוטין.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

למרות שאם ארצה להתחכם אוכל לומר שסיגריה מאפשר לי נסיעה תקינה מאחר והניקוטין מרגיע אותי וגורם לי להתרכז בנהיגה יותר מאשר תחת מחסור של ניקוטין.

קראתי את התגובות שלך לאורך העמוד הזה והקודם, מהם נראה שאתה בתור אינדיבידואל מצליח לעשן ולנהוג ביחד.

אבל עדיין לא נתקלת במצב שבו תצטרף לפעול מהר עם שתי ידיים על ההגה, אני מאחל לך שלא תגיע למצב מסוכן בכביש אף פעם, יש מצבים שנהיגה עם יד אחת, עם כל המיומנות של הנהג הישראלי, לא מספיקה.

אתה לא לוקח בחשבון מצבי קיצון ושם הבעיה האמיתית עם מי שלא מרוכז ב100% בכביש ולא יכול לתפעל את הרכב ב100%.

בוא ונעשה ניסוי, אם תצליח להוכיח לי שאין שום סכנה בלהחזיק מקל שבוער קלות בצד אחד שלו בזמן הנהיגה, אני "אעזוב אותך באמשלי"

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי סיגריה זה כמו אוכל.

הרי לא תעלה בדעתך לקנות דלי של מק'נגטס מטוגנים חמים, לשים את זה בין הרגליים ולצאת לדרך, נכון? זה עדיין מפריע לך בנהיגה, אפילו אם אתה אלוף העולם ביניקת עופות מעובדים.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אתה לא צריך להיות יותר צדיק מהאפיפיור, יש סיכוי סביר שאתה נוהג פחות ממני ביום (אצלי זה במינימום של המינימום שעתיים, 120 ק"מ, בפועל זה בד"כ יותר לכיוון שלוש שעות), ובכל זאת הסיבה היחידה שיד בודדת שלי יורדת מההגה זה בשביל להעביר הילוכים או מגבים (אורות אני מדליק בתחילת הנסיעה).

אתה יכול לנסות ולהתחכם ולהגיד שהסיגריה והניקוטין עוזרים לך וכו', אבל זה לא משנה את העובדה (הטכנית או לא, זה בעיני המתבונן) שאתה מוריד יד מההגה וזו עבירה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לדעתי סיגריה זה כמו אוכל.

הרי לא תעלה בדעתך לקנות דלי של מק'נגטס מטוגנים חמים, לשים את זה בין הרגליים ולצאת לדרך, נכון? זה עדיין מפריע לך בנהיגה, אפילו אם אתה אלוף העולם ביניקת עופות מעובדים.

תתפלא.

דווקא מק'נאגטס הם ארוחה לגיטימית כשאתה נוהג.

מן הסתם אתה לא אוכל אותם רותחים אבל אחרי כמה דקות אין בעיה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי בשבילך. אני חושב שכל פעולה שעושים בנהיגה ולא קשורה ישירות לרכב מפריעה לריכוז, אולי חוץ מאיזה פחית משקה וללגום ממנה רק בעצירות. רעב? תעצור באיזה מק'דרייב ותוריד שם חצי ת#ת טחון של פרה. בכביש נוהגים.

חוץ מזה, לא מגעיל לחשוב על האצבעות השמנוניות נוגעות המתגים ובידית הילוכים?

פורסם

באוטו החדש אני לא אוכל בזמן נהיגה.

ברכבים שכבר גועל נפש אין לי בעיה.

עם כמה שאני לא מגן על עישון בזמן נהיגה, אני לא רואה את הבעיה האמיתית עם אכילה של משהו קטן או שתיה מפחית.

מן הסתם לא מדבר על הורדת לאפה עם טחינה אבל שקית קטנה של צ'יטוס היא בעייתית?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כנראה שלרוב האנשים כן.

אם בסיבוב זה ישפך לך, אולי אתה תהיה מספיק חכם להמשיך בנסיעה, לעצור בצד ולטפל בזה.

יש אנשים שיתכופפו באותו רגע להרים את זה, יורידו את העיניים מהכביש ויעשו תאונה.

פורסם

זו כבר בעיה אחרת.

כשנוהגים אפשר להתעסק (עד דרגה מסוימת ורק אם חייבים) עם דברים קטנים אחרים (לא טלפון או סיגריה) כמו נאגטס או צ'יטוס אבל העדיפות הראשונה צריכה להיות הנהיגה.

גם אם מישהו מקיא לי במושב האחורי, קודם כל נוהגים ועוצרים רק כשאפשר.

הבעיה היא לא לשלב עוד פעולות, אלא חוסר יכולת לשים במקום הנכון את הפעולות האלו.

פורסם
החוק אומר שעל שתי הידיים להיות על ההגה חוץ מביצוע פעולות שהכרחיות לתפעול הרכב.

עכשיו כשרשמתי את זה בבולט, שאר הפעולות מתחלקות ל2 סוגים:

1. פעולה עם פוטנציאל נזק קטן

2. פעולה עם פוטנציאל נזק גדול

מה ההבדל ביניהן? ההבדל תלוי בהרבה גורמים כמו משך הפעולה ועד כמה היא מסיחה את הדעת.

דוגמה א': חיפוש תחנה ברדיו-

אדם נוסע ברכב ורוצה להחליף תחנה ברדיו, הוא משתמש בידו הימנית כדי להעביר בין התחנות השמורות ברדיו שלו, ומסתכל מדי פעם על הצג כדי לראות באיזו תחנה הוא.

פוטנציאל נזק: קטן, ההסחה היא שולית ולא צריך להסיט את העיניים מהכביש אלא לשניה במקרה הצורך.

במקרה של סכנה הנהג יוכל לעצור את הפעולה באמצע ולהחזיר את עצמו למצב נהיגה תקני (קרי שתי ידיים על ההגה ופוקוס מלא על הכביש) בפחות משנייה.

האם ראיתי מישהו מבצע תאונה או כמעט תאונה בגלל הפעולה? כן, סיפור אמיתי על חבר שהתעסק עם הרדיו יותר מדי, לא שם לב לכביש ונכנס ברכב שלפניו במהירות 40 קמ"ש.

דוגמה ב': כתיבת סמס בזמן נהיגה-

אדם נוסע ברכבו ורוצה לסמס לחברו הטוב "אחי לא תאמין איזו קוזינה ראיתי היום בבוקר!" בעזרת הסמארטפון שלו.

הוא משתמש באחת מידיו כדי החזיק בפלאפון ולסמס, הוא צריך לחדול מלהתרכז בכביש, להוריד את עיניו לפלאפון ולרשום ולמחוק בעזרת מסך המגע המשוכלל שלו את כל ההודעה, ולדאוג לא לשלוח אותה בטעות לחברה שלו כי אחרת עדיף לעשות תאונה.

פוטנציאל הנזק: גדול, ההסחה מהכביש היא כמעט ב100%, היא ממושכת ולמרות שאפשר להפסיק ולהמשיך לכתוב סמס, כל עוד הראש שלו במכשיר הוא לא יכול להתרכז בכביש בצורה נכונה.

במצב של סכנה הנהג יכול לאבד שניות קריטיות כשהוא מרוכז בפלאפון, אם ירצה לתפעל את האירוע יתקל בבעיה- הפלאפון המשוכלל שעלה לו כמו משכורת וחצי נמצא עדיין באחת מידיו, וכידוע לכולנו כדי לתפעל נכון את הרכב, במיוחד במצבי חירום, אנו זקוקים לשתי ידיים על ההגה.

ובינינו, הסיכוי שהוא יזרוק את הפלאפון מהיד, יתפוס את ההגה ויתפעל בצורה בטוחה את האירוע תוך שניות קטן ואפסי לאומת הסיכוי שהוא פשוט ינסה לתפעל את המקרה עם יד אחת על ההגה, מה שאומר שכנראה לא יצליח לחזור למצב נהיגה תקני במקרה של סכנה.

האם ראיתי מישהו מבצע תאונה או כמעט תאונה בגלל הפעולה? יותר מדי פעמים, אני לא צריך לתת לכם דוגמאות רוב הסיכויים שזה קרה לכם בכביש.

דוגמה ג': עישון סיגריה בזמן הנהיגה-

הנושא שלשמו התכנסנו ובשבילו כל ההרצאה שלי- אדם נוסע לו ופתאום בא לו לעשן, אז הוא מוציא את הסיגריה מהקופסא, שם בפה, מוציא את המצית, מדליק את הסיגריה, לוקח שאכטה ומאפר אותה לחלון/ למאפרה, וכך חוזר חלילה.

פוטנציאל נזק? כל דבר שמערב אש פוטנציאל הנזק שלו ישר גדל. אז אם תיפול לך סיגריה בוערת בתוך הרכב ואתה באמצע כביש מהיר- שיהיה לך בהצלחה. כי במקרה הטוב היא תיפול לך על המכנס ותתפוס אותה מהר בחזרה- ובמקרה הרע היא תתגלגל מתחת לכסא ותתחיל לשרוף למטה דברים.

במצב של סכנה הנהג לא יכול פשוט לזרוק את הסיגריה באוטו ולתפוס את ההגה, מה שאומר שכנראה יתפעל ביד אחת את האירוע- נהיגה לא נכונה.

אני מרגיש שמרוב הקדמה נגמרו לי הכוחות לכתוב את הבשר- אז אסכם במשפט אחד:

פוטנציאל הנזק שסיגריה קטנה יכולה לגרום בזמן נהיגה הוא עצום, אם יש משהו שצריך לאכוף זה עישון סיגריות ברכב.

כל אדם בעל הגיון יבין שלהחזיק מקל שבוער בקצהו בזמן נהיגה זה לא הדבר הכי חכם לעשות- ולא משהו שתרצו שיפריע לכם במקרה של מצב חירום רציני על הכביש.

מה המצאת לי פה פעולות עם פוטנציאל גדול וקטן? אין דבר כזה. רכב זה נשק, זה הורג.

לטענתך, חיפוש תחנה ברדיו זה פעולה עם פוטנציאל נזק קטן.

אני לא אלך פה על סיפור מונפץ אלא על מצב מאוד הגיוני שיקרה בחיי היום יום של כל אחד ואחת מאיתנו.

אתה מחפש תחנה ברדיו, מוריד את העיניים מהכביש בשביל זה כמובן, ובאותה שנייה הולך רגל החל לעבור את הכביש.

בגלל שהיית עסוק ברדיו, פגעת בו, ולא משנה כרגע אם רק פצעת אותו או הרגת אותו, אבל זה לא נזק קטן.

לך ייגרם נזק כספי, תאבד את הרישיון, ותרגיש רע.

להולך הרגל ייגרם נזק גופני וככל הנראה גם כספי בעקבות העובדה שאיכשהו זה גם כנראה יפגע ביכולתו לעבוד.

אז איפה פה הנזק הקטן?

לעומת זאת, כשמעשנים סיגריה העיניים תמיד על הכביש, גם בזמן לקיחת שאכטה. אפילו בשביל להדליק אותה לא צריך להוריד עיניים מהכביש.

כשאני מעשן באוטו, נכון שאני נוהג עם יד אחת (אבל אני גם ככה נוהג עם יד אחת כל הזמן), אבל העיניים שלי לא יורדות מהכביש.

מוציא את הסיגריות מהכיס, מוציא סיגריה מהקופסה, מדליק אותה ומעשן אותה, ולאורך כל הזמן העיניים שלי לא יורדות מהכביש אפילו לשנייה.

הסיכון בסיגריה בזמן נהיגה הוא באמת שאיכשהו הראש יעוף לתוך הרכב אבל באמת שאני מעשן הרבה זמן וזה מעולם לא קרה לי. גם לא שמעתי על מישהו שזה קרה לו...

A good drive is measured with G's, not KMH

Always go sideways

פורסם

עוד הוכחה לכך שיש ויש אנשים אם אפשר לומר לכולם לא לעשן בגלל אותם נסיבות,

מאחר ויש מצב שכן מישהו יתחרפן ויתחיל לחפש את הסיגריה הדולקת שנפלה ברכבו במקום להסתכל על הכביש.

אך יש גם כאלה שלא, מעשה שכך היה:

שבת בערב נסיעה עם סיגריה וחלון פתוח לפתע נשמטה הסגריה ידי ונפלה למושב האחורי,

לא עצרתי באותה שנייה לבדוק מה הנזק או היכן היא, במקום זאת יצאתי מהכביש הראשי, חניתי ובדקתי את הנזק.

wUkf0juaJBlR5w4Jy-wEVTQRlfoOSriUJWo32YPFJO7NHDVhkOqHXBlX8HSqkeu86NeAFlTNCLw

לא כולנו טיפשים באותה מידה.

פורסם
מה המצאת לי פה פעולות עם פוטנציאל גדול וקטן? אין דבר כזה. רכב זה נשק, זה הורג.

לטענתך, חיפוש תחנה ברדיו זה פעולה עם פוטנציאל נזק קטן.

אני לא אלך פה על סיפור מונפץ אלא על מצב מאוד הגיוני שיקרה בחיי היום יום של כל אחד ואחת מאיתנו.

אתה מחפש תחנה ברדיו, מוריד את העיניים מהכביש בשביל זה כמובן, ובאותה שנייה הולך רגל החל לעבור את הכביש.

בגלל שהיית עסוק ברדיו, פגעת בו, ולא משנה כרגע אם רק פצעת אותו או הרגת אותו, אבל זה לא נזק קטן.

לך ייגרם נזק כספי, תאבד את הרישיון, ותרגיש רע.

להולך הרגל ייגרם נזק גופני וככל הנראה גם כספי בעקבות העובדה שאיכשהו זה גם כנראה יפגע ביכולתו לעבוד.

אז איפה פה הנזק הקטן?

לעומת זאת, כשמעשנים סיגריה העיניים תמיד על הכביש, גם בזמן לקיחת שאכטה. אפילו בשביל להדליק אותה לא צריך להוריד עיניים מהכביש.

כשאני מעשן באוטו, נכון שאני נוהג עם יד אחת (אבל אני גם ככה נוהג עם יד אחת כל הזמן), אבל העיניים שלי לא יורדות מהכביש.

מוציא את הסיגריות מהכיס, מוציא סיגריה מהקופסה, מדליק אותה ומעשן אותה, ולאורך כל הזמן העיניים שלי לא יורדות מהכביש אפילו לשנייה.

הסיכון בסיגריה בזמן נהיגה הוא באמת שאיכשהו הראש יעוף לתוך הרכב אבל באמת שאני מעשן הרבה זמן וזה מעולם לא קרה לי. גם לא שמעתי על מישהו שזה קרה לו...

ידידי, השתמשתי במושג לא נכון, ברור שהנזק שיגרם למשתמשי הדרך האחרים אם ביצעת פעולה X או פעולה Y הוא זהה, המילה הנכונה שהייתי צריך להשתמש בה הוא משהו בסגנון "פוטנציאל סכנה", אני לא מוצא תיאור מדויק של מה שאני מנסה להעביר.

זה שאתה נוהג עם יד אחת קבוע אומר שאתה לא נוהג כמו שצריך, שתי ידיים על ההגה.

הסכנה בסיגריה היא לא הורדת העיניים מהכביש, היא מה יקרה אם תצטרך את היד הפנויה שלך כדי לתפעל את הרכב? מה יקרה אם יפול לך הראש בתוך הרכב?

תאמין לי שאני לא מנסה להנפיץ לך כלום, אלו תרחישים שיכולים לקרות.

אתם שוכחים שהחוק לא מדבר על האינדיבידואל, הוא לא יבדוק אתכם ספציפית אלא את כלל האוכלוסיה.

במקרה הזה החוק מציג איזו אוטופיה שבה אסור בתכלית האיסור להוריד את הידיים מההגה, אלא לשם העברת הילוכים, לא רדיו, לא אוכל ולא פלאפון.

ברור שאנחנו לא רובוטים, אני לא מצפה מאף אחד לנהוג כמו רובוט, אנחנו בני אדם עם צרכים.

פורסם
עוד הוכחה לכך שיש ויש אנשים אם אפשר לומר לכולם לא לעשן בגלל אותם נסיבות,

מאחר ויש מצב שכן מישהו יתחרפן ויתחיל לחפש את הסיגריה הדולקת שנפלה ברכבו במקום להסתכל על הכביש.

אך יש גם כאלה שלא, מעשה שכך היה:

שבת בערב נסיעה עם סיגריה וחלון פתוח לפתע נשמטה הסגריה ידי ונפלה למושב האחורי,

לא עצרתי באותה שנייה לבדוק מה הנזק או היכן היא, במקום זאת יצאתי מהכביש הראשי, חניתי ובדקתי את הנזק.

wUkf0juaJBlR5w4Jy-wEVTQRlfoOSriUJWo32YPFJO7NHDVhkOqHXBlX8HSqkeu86NeAFlTNCLw

לא כולנו טיפשים באותה מידה.

עכשיו תאר לך שהיא היתה מתחילה לשרוף את הריפוד של המושב האחורי, מה היית עושה במצב כזה?

אתם מגינים על פעולה כל כך טיפשית ומסוכנת, להדליק אש בתוך תא הנוסעים בזמן נסיעה? באמת?

פורסם

קראתי פעם מחקר על גורמי הסחת הדעת החשובים ביותר - המחקר נערך בארה"ב לפני 10-15 שנים, והתברר כי המסיחים החשובים היותר הם מערכת המיזוג\חימום\בקרת אקלים, ואחריהם מערכת השמע. הטלפון הסלולרי הגיע למקום די נמוך אבל מדובר כנרא בתקופה שבה היוא עוד לא היה כל כך נפות באר"ב (שבעניין זה פיגרה די הרבה שנים אחרי אירופה).

לצערי איני זוכר היכן ומתי קראתי את המאמר ומה היה מקומו של העישון, אם בכלל נבדק באותה מסגרת.

עם זאת - לדעתי העישון צריך להיות אסור לחלוטין, או לפחות להיות נתון למיסוי שיהפוך אותו ללא אטרקטיבי, כך ששאלת העישון תוך נהיגה תהפוך ללא רלוונטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
אתה יכול לקחת את התגובה שלי ולהפוך אותה לבדיחה, אני לא מתכוון להתדיין עם מישהו שלא מסכים לכבד את תרבות הדיון.

כמו שציינתי בתגובה הקודמת מעבר לצורך בניקוטין יש פה פאן כלשהו לעשן בנהיגה,

כל עוד עישון הסגריה לא פגוע בביצועי הנהיגה שלי, אני לא רואה טעם להפסיק.

לפחות תסכים איתי שלא כולם התברכו באותם היכולות?

בוודאי שאסכים איתך שלא כולם בורכו באותן היכולות כמו שלא כולם באותו אורך איבר בין הרגליים שגורם להם להתנהג כמו פופאי.

ודווקא בגלל שאין לדעת מי מושפע ומי לא, יש למנוע מכולם לעשן ברכב משוםפ שפוטנציאל הנזק הכללי הוא גדול.

ושוב, אני אדם מעשן.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...