Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

איסור עישון בזמן נהיגה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4553 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב ששיטת "כיסוי עיניי הסוס" המוצעת פה לא תביא לשינוי והיא גרועה.

את העישון בזמן נהיגה יש להשאיר לשיקול דעת הנהג. אך אם תהיה אכיפה הגיונית אפשר יהיה ששיקול דעתו של הנהג תיקח בחשבון סיכונים. אם נהג שמעשן ונופלת לו הסיגריה יוריד את העיניים מהכביש ויסכן את משתמשי הדרך ובזמן זה יתפס ע"י רשויות האכיפה מובטח לכם שזה לא יקרה שוב. יותר מזה, גם חברים שלו יחשבו פעמיים.

כמה פעמים כאלה וכל אחד יידע שיש אכיפה וגם אם מתירים לך לעשות משהן, הרי שאתה צריך להחליט אם שווה לך או לא.

זה שקול אגב לכמות הרמזורים שיש בארץ. במקום לתת לנהג את שיקול הדעת במתן זכות קדימה, ואז - אם לא ייתן זכות קדימה ייענש (לא נו נו נו כמו היום. אלא ייענש בסגנון מדינה מתוקנת) אפשר יהיה בקלות לוותר על עשרות רמזורים כי כל אחד יחשוב פעמיים אחרי שאח/סבא/חבר שלו קיבל על הראש וסיפר לכולם איזה יום נאחס היה לו.

במקום זה בוחרים לטמון את הראש בחול. לא לאכוף כלום אבל לייצר חוקים בערימות. העיקר שתגידו ש"אסור ל..."

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

• תגובות 120
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני חושב ששיטת "כיסוי עיניי הסוס" המוצעת פה לא תביא לשינוי והיא גרועה.

את העישון בזמן נהיגה יש להשאיר לשיקול דעת הנהג. אך אם תהיה אכיפה הגיונית אפשר יהיה ששיקול דעתו של הנהג תיקח בחשבון סיכונים. אם נהג שמעשן ונופלת לו הסיגריה יוריד את העיניים מהכביש ויסכן את משתמשי הדרך ובזמן זה יתפס ע"י רשויות האכיפה מובטח לכם שזה לא יקרה שוב. יותר מזה, גם חברים שלו יחשבו פעמיים.

כמה פעמים כאלה וכל אחד יידע שיש אכיפה וגם אם מתירים לך לעשות משהן, הרי שאתה צריך להחליט אם שווה לך או לא.

זה שקול אגב לכמות הרמזורים שיש בארץ. במקום לתת לנהג את שיקול הדעת במתן זכות קדימה, ואז - אם לא ייתן זכות קדימה ייענש (לא נו נו נו כמו היום. אלא ייענש בסגנון מדינה מתוקנת) אפשר יהיה בקלות לוותר על עשרות רמזורים כי כל אחד יחשוב פעמיים אחרי שאח/סבא/חבר שלו קיבל על הראש וסיפר לכולם איזה יום נאחס היה לו.

במקום זה בוחרים לטמון את הראש בחול. לא לאכוף כלום אבל לייצר חוקים בערימות. העיקר שתגידו ש"אסור ל..."

אני מסכים לרעיון.

לא לדוגמא.

אין סיכוי שנהג שנופלת לו הסיגריה מהיד יתפס ע"י מישהו. בערך כמו להגיד שאסור להוריד את העיניים מהכביש ונהג שיתפס כשאינו מביט לכביש יענש.

אני מסכים לרעיון שאומר שאין טעם לחוקק חוקים שאין דרך או יומרה לאכוף אותם.

לא פעם ולא פעמיים המחוקק (בעיניינים אחרים, למשל עישון ברציפי תחנת רכבת ואוטובוס) אמר שהוא יודע שאין אפשרות לאכוף את החוק, אבל עצם החקיקה מבטאת את השקפת העולם של המחוקק בנושא.

אני לא מסכים לזה.

לדעתי חוק ללא אכיפה (ועוד באופן מוצהר) הוא למעשה יריה ברגל של השלטון.

פורסם

ברגע שיתחילו להיאכף חוקים בסיסיים בכביש בצורה הגיונית נוכל לסמוך יותר על הנהגים בארץ. כפועל יוצא מזה יפסיקו להפתח שרשורי הצעות חוקים כמו זה שאנו מתדיינים עליו כרגע ושרשורים דומים.

פורסם
ברגע שיתחילו להיאכף חוקים בסיסיים בכביש בצורה הגיונית נוכל לסמוך יותר על הנהגים בארץ. כפועל יוצא מזה יפסיקו להפתח שרשורי הצעות חוקים כמו זה שאנו מתדיינים עליו כרגע ושרשורים דומים.

אני לא חושב שיש תלות בין חוק אחד למשנהו.

בין אם אוכפים חוקים בסיסיים (ובכלל, מזה "חוק בסיסי"?) ובין אם לא, צריך לאכוף את כל החוקים.

שיהיה ברור, אני בעד חיקוק חוק נגד עישון בעת נהיגה.

אבל אני תולה אותו באכיפה אפקטיבית שלו. אם לא תהיה אכיפה, אין טעם לחוק.

חוקים אינם פועל יוצא של "לסמוך על משהו".

מטרתם לכונן סט חוקים אחיד שלפיו כולם פועלים.

פורסם

אנשים מדרדרים למצב שיהיה חוק איך לקשור שרוכים, פשוט ירדנו מהפסים. נהגים שלא יודעים לנהוג לא צריכים לנהוג ויש מספיק חוקים שאפשר להוריד אותם מהכביש פשוט המשטרה לא עושה מספיק בדברים הקטנים ותופסת אנשים רק מהירות, חגורה או פלאפון.

פורסם
אנשים מדרדרים למצב שיהיה חוק איך לקשור שרוכים, פשוט ירדנו מהפסים. נהגים שלא יודעים לנהוג לא צריכים לנהוג ויש מספיק חוקים שאפשר להוריד אותם מהכביש פשוט המשטרה לא עושה מספיק בדברים הקטנים ותופסת אנשים רק מהירות, חגורה או פלאפון.

אני מסכים.

בישראל יש תופעה של עודף חקיקה.

לדעתי, זה נובע מהרצון של השלטון להראות עשייה בלי להשקיע בעשייה עצמה.

לחוקק חוק לא עולה כסף (תיקון: כן עולה. לא ניתן לחוקק חוק בלי להצמיד לו תקציב. אבל התקציב יכול להיות קטן ולא יעיל, להיגמר חודש אחרי החקיקה, או להיות מועבר לצורך אחר ע"פ דרישה) ולאכוף כן עולה.

חקיקת חוק מצביעה על הצהרת כוונות. והצהרת כוונות זה תמיד טוב.

לאכוף אותו זה העבודה הקשה והיקרה, שמשעמיסה על מערכת המספט ומערכת אכיפת החוק המדולדלת ממילא.

אני חושב שמהירות חגורה ופלאפון הן עבירות חמורות מאוד ממילא, וטוב שאוכפים אותן.

בנוסף, אני חושב שלא ניתן לתלות את כל האחריות על הממסד. גם לנו כאזרחים יש אחריות.

אם אנחנו נדאג לנהוג ע"פ החוק, ונדאג לדרוש זאת גם מהסביבה שלנו, נהיה חברה שהיא יותר שומרת חוק בלי הצורך בחקיקה מיותרת.

פורסם

לא לעשן בנהיגה זה לא חוק בסיס. לתת זכות קדימה זו חוק בסיס. לא שבאמת יש קטגוריה כזאת אבל אתה מבין את כוונתי.

ברגע שנתחיל לפתח פה תרבות נהיגה כלשהי אתה תסמוך הרבה יותר על הנהגים שמסביבך מכדי להגיד "הם לא שמים לב לדרך וחובה לקחת מהם את הסיגריה"

פורסם

צריך שיהיה הגיון בחוק. במה שונה סיגריה?

לחמניה זה בסדר לאכול באוטו אבל לחמניה עם סומסום לא.

סנויץ עם שוקולד מריחה זה בסדר אבל עם פיתה עם טונה וטחינה לא, כי אם נופל הנהג מוסח והופ תאונה.

זה הגיוני אבל אני לא רואה מחסומים שמבחינים בין שוקולד מריחה לבין טחינה וטונה. אז יש שקול דעת.

סיגריה זה לא שונה וזה מצרך שקול דעת. אי אפשר הכל להכניס בחוק.

מה שכן אם אין מאפרה באוטו לא צריך לעשן.

יש פקקים ויש מחסומים ויש אנשים שהסיגריה שומרת להם על השפיות אז שיעשנו.

פורסם
אני חושב שמהירות חגורה ופלאפון הן עבירות חמורות מאוד ממילא, וטוב שאוכפים אותן.

שנפתח את זה?:roll:

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני לא יודע מה לגבי מותר או אסור, אבל אנשים שזורקים את הסיגריה (או מאפרים) מהחלון, צריך לתת להם קנס שיצאו להם העיניים מהחורים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

שטויות. כאילו שכל הלא מעשנים נוהגים בשתי ידיים. וחוצמזה, להעביר הילוכים לא מצריך ממך לעזוב את ההגה? במהירות גבוהה, אכן רצוי לא לעשן

פורסם
שטויות. כאילו שכל הלא מעשנים נוהגים בשתי ידיים. וחוצמזה, להעביר הילוכים לא מצריך ממך לעזוב את ההגה? במהירות גבוהה, אכן רצוי לא לעשן

לכן יש הבדלה בחוק לצורך מה מותר להוריד יד מההגה, רמז: בשביל לעשן לא.

אם זה ממש מעניין אותך צירפתי ציטוט של התקנות איפשהו בשרשור.

אגב לוגיקה אתה מכיר?

כל המעשנים אינם עם שתי ידיים על ההגה.

לא כל הלא מעשנים נוהגים עם שתי ידיים על ההגה.

תרגול לפסיכומטרי, מצא את ההבדלים המהותיים בין שני המשפטים.

GoRide

דיי הרבה נכתב בנושא, כולל דברים שאני כתבתי. אני מניח שלפתוח את הנושא יכלול בעיקר ציטוטים של עצמנו משרשור ישן יותר :lol:

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני לא יודע מה לגבי מותר או אסור, אבל אנשים שזורקים את הסיגריה (או מאפרים) מהחלון, צריך לתת להם קנס שיצאו להם העיניים מהחורים.

סיגריות בשום פנים ואופן לזרוק מהחלון אבל אפר?

מה הלכלוך שיוצר האפר על אלספט?

פורסם

28. (א) נוהג רכב חייב להחזיק בידיו את ההגה או הכידון כל עוד הרכב בתנועה; אולם רשאי הוא להסיר יד אחת מן ההגה או הכידון אם עליו לעשות בה דבר להבטחת פעולתו התקינה של הרכב או לקיום כללי התנועה.

(ב) (1) בעת שהרכב בתנועה, הנוהג ברכב –

(א) לא יאחז בטלפון קבוע או נייד, ולא ישתמש בהם ברכב אלא באמצעות דיבורית;

(ב) לא ישלח או יקרא מסרון (s.m.s);

(2) בתקנת משנה זו –

"דיבורית" - התקן המאפשר שימוש בטלפון בלא אחיזה בו ובלבד שאם ההתקן מצוי בטלפון, הטלפון יונח ברכב באופן יציב המונע את נפילתו;

"טלפון" - מכשיר המיועד לתקשורת אשר קיימים בו לחצנים לחיוג.

שמתם לב שתחת ההגדרה זו גלאקסי אינו טלפון? :)

אני לא מעשן, אבל לדעתי האישית אין בעיה לעשן.

יש הרבה אנשים שגם עם שתי ידיים על ההגה הם נוהגים גרוע ולא מורידים אותם מהכביש.

גם לא מנסרים את הרדיו מהרכבים ולא אוסרים על נהיגה ברכב ידני.

מבחינה לוגית/בטיחותית, עדיף לחייב את כל הנהגים לנסוע על אוטומט כי זה מגדיל "זמן ידיים" על ההגה.

תאונות קורות לרוב-לרוב כי אנשים מבצעים במוח החלטות שקשורות בנסיעה שאינן חכמות.

אפשר להטפל לסיבות איזטוריות ופחות חשובות אבל לדעתי בחשיבה תועלתנית זה לא שווה.

החוק לא שווה, האכיפה שלו לא שווה. התרומה של זה לבטיחות בדרכים תהיה אפסית.

- פיאט בראבו סנסשיין רובוטית 1.4 - 2011

• תוכן חדש...