Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4572 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מעתיק לפה את הפוסט שפרסמתי בפורום השכן בעיקר למתן אזהרה לרוכבי האופנוע וגם לשחרר קצת קיטור:

שלשום נסעתי במסלול הקבוע שלי מהעבודה לביתי הצנוע דרך כביש 70. תמיד בשעות שאני חוזר הביתה הקטע בין צומת יגור לצומת העמקים עמוס מאוד והרכבים עומדים בפקק.

עד לאחרונה בשול הימני היו עבודות בכביש וחסמו את השול ולכן רכבתי בזהירות בין הרכבים ושלום על ישראל אך בשבועות האחרונים הורדה החסימה והשול "נפתח" לתנועה.

לצערי כל השול בין יגור לעמקים מטונף ברמות קשות בלכלוך וחצץ ובקטע מסויים של כ-100 מטר ממש יש תלולית עפר/חול שלא הייתי מודע לקיומה והיא הפתיעה אותי (אף על פי שנסעתי אולי 50 קמ"ש). האופנוע התחיל לרקד לי על התלולית, עזבתי את הגז, הורדתי רגליים, הצלחתי להחזיר שליטה והמשכתי ברכיבה.

בבוקר למחרת נזכרתי במקרה ואמרתי לעצמי תהיה אזרח טוב ותתקשר למע"צ כדי שיטפלו במפגע ואולי כך נציל נפש אחת בישראל. נתתי הסבר מפורט ואת המיקום המדוייק עם סימול הקילומטרים המדוייק וקיוויתי לטוב.

ארבע שעות לאחר שפתחתי את הקריאה אני מקבל טלפון שמבשר לי שהמפגע טופל.

טופל? אז זהו שלא. כאשר רכבתי שם אתמול לא היה נראה שמישהו בכלל עשה שם משהו. השול עדין מטונף והתלולית עדין עומדת על מקומה בגאון.

הערב נזכרתי שוב בנושא והחלטתי שוב להתקשר למע"צ ולהתריע.

הנציג הנחמד שענה לי הסביר לי באדיבות שהקריאה נסגרה מכיוון שהיה צוות במקום, ניקה את מה שהוא יכל ולאחר מכן הדבר הועבר לתוכנית העבודה החודשית של הצוותים.

כלומר יכול להיות שרק בעוד חודש הם באמת ינקו את השול ועד אז המפגע ימשיך לסכן את רוכבי האופנועים.

כמובן שהסברתי שוב שזה עניין מסוכן מאוד ושהם חייבים להסיר את המפגע לפני שמישהו באמת יתרסק במקום וישלם בעצמות שבורות.

הקריאה נפתחה שוב ונראה מה יהיה בהמשך.

לאחר ששוחחתי בנושא עם אשתי מסתבר שהיא עברה שם בימים האחרונים עם הרכב וראתה רוכב אופנוע אחר שכמעט מאבד שם שליטה והיא ידעה בדיוק על איזה קטע אני מדבר.

לא ברור לי למה הצוות שכביכול היה במקום לא טיפל בנושא עד הסוף וגם אם הם לא יכולים לטפל עד הסוף ומעבירים את הנושא לצוות אחר, למה לסגור את הקריאה ולהודיע לי שהכל טופל?

עוד יותר התרעמתי על העובדה שאולי רק עוד חודש יטפלו בנושא ועד אז מישהו עלול כמעט בוודאות להתרסק שם.

אני בטוח שלאחר שתהיה שם תאונה המפגע יטופל אבל למה זה צריך להגיע לזה?

בכל מקרה, אם מישהו רוכב בכביש 70 בזמן פקק בשול מצומת יגור לכיוון צומת העמקים שיזהר שבעתיים בין הקילומטר ה-40 ל-39.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לצערי השיטה בארץ היא להתאמץ לתקן משהו רק כתוצאה מהפקת לקחים, ולא לטפל במפגעים מבעוד מועד.

אני מקווה שיסדרו את העניין לפני שמישהו יפגע, במידה ולא ותשמע על מישהו שנפגע שם בגלל זה אפשר לנסות לתבוע את מע"צ בעזרתך, יכול להיות שאם פעם אחת קייס כזה יזוז ויעשה גלים הם יבינו ששווה להם לעשות את העבודה שלהם לפני שמישהו נפגע.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

ידידי - שמעת מה קרה במחלף בני דרור החדש-חדש?

ראית את העבודות שיש בימים האחרונים בכביש 22 ?

הרשימה יכולה להיות ארוכה.

יש יותר מידי פאשלות בעבודה של נתיבי ישראל-מע"צ-איך שיקראו להם.

אז יש. לי נראה שהנושא לא מטריד מישהו, גם לא את מי שמזרים אליהם את הכסף, גם לא את מי שמשלם.

אז יש סיכון בכביש, אז כמה קיטרו באיזה פורום או כתבה - למי איכפת מהם?

ילה גבר בא נראה! מר +1
פורסם

תסלח לי, על אף אי-אהדתי הרבה למע"צ לדורותיה, אני גם לא אוהד רוכבי דו גלגלי שחשים עצמם מעל החוק, מזגזגים, נדחפים ו... נוסעים על השוליים, סתם כי הם יכולים.

שוליים הם לא עוד נתיב בכביש. שוליים מיועדים לעצירות חירום, תקלות או מעבר רכבי ביטחון כאשר יש פקק בכביש. זה שרוכבי דו גלגלי נהנים לעשות בהם שימוש זו בריונות כביש לשמה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא ידעתי. מתנצל.

היתר מטופש להחריד. באמת שאני לא מבין מאיפה ה"נבחרים" שלנו מקבלים החלטות ועל סמך איזה שיקולים :roll:

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אני לא שותף לדעתך שמדובר בהיתר מטופש.

באופן אישי אני מאמין שהשול הימני הוא בטוח יותר מאשר לרכב בין הרכבים בזמן פקק תנועה כאשר הרבה מהנהגים אוהבים להחליף נתיב כדי להשיג מיקום "טוב יותר", לא מכירים את המנוף הקטן הזה שבעזרתו מאותתים ומתקשים לראות במראות את האופנוע שמגיח במהירות גבוהה מזו שהם מצפים לה (כי כולם עומדים בפקק, מה ההסתברות שיגיע מישהו שמסוגל ליסוע קצת יותר מהר ויעבור בין כולם?).

ברוב המקרים השול נקי ממכשולים, הנהגים לא יורדים אליו ולכן בהנחה שרוכבים בו בזהירות וכל הזמן מסתכלים קדימה על הרכבים בנתיב הימני שלא בטעות סוטים לכיוון השול, השול הוא בטוח יותר.

נכון שיש רוכבי דו גלגלי שטסים בשול, נוסעים בו גם כשאין פקק ובכלליות חושבים שהכביש הוא שלהם ומסכנים את עצמם ואת הסביבה אך מי שרוכב בזהירות המתבקשת בשול למעשה רק מסכן עצמו פחות.

פורסם

כנהג מכונית, אני בהחלט מעוניין שדו"גים יעקפו את הפקק מהשוליים! מה אני צריך שיוסיפו עוד עומס לפקק? בשביל מה הם קטנים וקלילים?

לדעתי זה היתר הגיוני ומציאותי.

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם

גם מחלף יגור בנוי בצורה מעוותת לחלוטין

שאתה עומד ברמזור הראשון של המחלף עם הגב להר הכרמל (הרכב לכיוון צפון) הנתיבים מתעקמים לגמרי על הגשר עצמו של המחלף (הקטע שבין שני הרמזורים) ככה שכל נתיב גולש שמאלה בעצם. כלומר אם אני כרגע בנתיב השמאלי ביותר והרמזור מתחלף לירוק ואני אסע ישר כביכול להמשך הנתיב שלי , אני בכלל נכנס לנתיב של הרכב שעמד מימיני ברמזור! סכנה להתנגשות למי שנוסע שם בפעם הראשונה.

פורסם
לא ידעתי. מתנצל.

היתר מטופש להחריד. באמת שאני לא מבין מאיפה ה"נבחרים" שלנו מקבלים החלטות ועל סמך איזה שיקולים :roll:

איתמר

אתקן אותך ברשותך, לא נבחר ולא נעליים.

יודע מה? אפילו לא כזה שהבוס שלו הוא נבחר, אלא ראש אגף התנועה, אחד כזה שהבוס של הבוס שלו הוא נבחר.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
לא ידעתי. מתנצל.

איתמר

האמת, הן כרוכב דו"ג והן כנהג מכונית, אני חושב שההיתר דווקא נכון.

בטיחותי יותר לדו"ג לנוע בשוליים מאשר בין מכוניות. בטיחותי יותר גם למכוניות.

למרות ההיתר, השול אינו נתיב. לכן נדרש מהרוכב שיקול דעת האם להשתמש בשול או לא (בהתייחס לרמת התחזוקה והנקיון של השול).

כמובן שכדוג"יסט עם אופנוע רחב, אני אשתמש בשול רק כמוצא אחרון ורק אם התנועה נעה במהירות איטית במיוחד. אני לא מבין רוכבים שמנצלים את השול לעקיפות או סתם לנסיעה גם כשהכביש פנוי.

פורסם

לי זכור מהתיאורייה שרכב דו גלגלי דינו כדין רכב ארבע גלגלי, כלומר אסור לו לזגזג או להידחף ברמזור, בכביש הוא שווה בין שווים. אם לו מותר לנסוע על השול, למה לי אסור? האם המשטרה / שר התחבורה מעגלים את הוראות החוק?

המקרה הזה לדעתי נופל על תחום אפור, ועל אף שהוא כביכול מקל על אוכלוסיית הדו גלגלי הוא גם מסכן אותם ואת יתר המשתמשים בכביש ללא סיבה מוצדקת ומכופף את החוק היבש, זה לא תקין.

איתמר

פורסם
לי זכור מהתיאורייה שרכב דו גלגלי דינו כדין רכב ארבע גלגלי, כלומר אסור לו לזגזג או להידחף ברמזור, בכביש הוא שווה בין שווים. אם לו מותר לנסוע על השול, למה לי אסור? האם המשטרה / שר התחבורה מעגלים את הוראות החוק?

מבחינת החוק היבש, אתה צודק. אסור לו לזגזג (אם כי, אם זכרוני אינו מטעני מותר לאופנוע לחלוק נתיב אם מכונית, ובתנאי שהמכונית היא בתנועה).

אבל המשטרה - ופה אני חושב שהיא פועלת נכון - משתמשת בכוחה החוקי לתקנן היתרים ותקנות זמניים כדי להקל על משתמשי הדרך, במקרה הזה אופנועים.

המקרה הזה לדעתי נופל על תחום אפור, ועל אף שהוא כביכול מקל על אוכלוסיית הדו גלגלי הוא גם מסכן אותם ואת יתר המשתמשים בכביש ללא סיבה מוצדקת ומכופף את החוק היבש, זה לא תקין.

איתמר

שוב, לדעתי ההיתר דווקא מגביר את הבטיחות של הרוכבים, בכך שהוא מקטין את החיכוך בין רכב לאופנוע.

פורסם

זה לא היתר אלא יותר העלמת עין.

ראש אגף התנועה מוציא הנחיה לשוטרים שלא לאכוף את התקנה הרלוונטית בזמן עומס.

לומר שזה תקין שהרשות המבצעת מחליטה איזה חוקים כן לאכוף ואיזה לא? לא, זה לא תקין.

מצד שני, כמו שנאמר, ההנחיה באה להקל על משתמשי הדרך ולסכן פחות את רוכבי הדו גלגלי בזמן עומס.

פורסם
זה לא היתר אלא יותר העלמת עין.

לא, זה היתר. זה לא סמנטיקה גרידא, זה עניין חוקי.

ראש אגף התנועה מוציא הנחיה לשוטרים שלא לאכוף את התקנה הרלוונטית בזמן עומס.

טעות בהבנת הנקרא. האכיפה ואי האכיפה מתבצעות תמיד בלי קשר לעומס. ההיתר לרוכבים הוא בזמן עומס. ההיתר הוא לרוכבים, לא לשוטרים.

לומר שזה תקין שהרשות המבצעת מחליטה איזה חוקים כן לאכוף ואיזה לא? לא, זה לא תקין.

זה תקין, כי היתרים מסוג זה הם באחריותה.

מצד שני, כמו שנאמר, ההנחיה באה להקל על משתמשי הדרך ולסכן פחות את רוכבי הדו גלגלי בזמן עומס.

מספט הסיכום שלך הוא בדיוק הסיבה שבגללה הדבר הזה נכון וחיובי.

• תוכן חדש...