רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,556 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
סרטון השוואה נחמד לכבוד הסופ"ש, נתקלתי בו רק עכשיו כמובן שהפאביה היא ממש לא הפאביה הסטנדרטית שאנו מכירים, אך עדיין הרגשתי צורך לפתוח שרשור לכבוד הקהילה הגאה בפאביה :lol: http://www.youtube.com/watch?v=0iQN8z1N_VY דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
מה שקורה בארץ זה פשוט בדיחה! מכוני רישוי מושחתים, פשע, , בטסט הוא מוריד אותך על לוחית זיהוי - ושולח אותך לתקן את הלוחית אצל חבר שלו... הבלאגן חוגג, כל שנה לשרוף יום מהסוף שבוע לעשות טסט. מישהו מוכן להסביר לי איך זה שאצל אחותינו הגדולה (ארה"ב) אין מבחן שנתי לרכב? יש אמישן (מבחן פליטה) פעם ב X זמן ואגרת רשיון זעומה כל שנה - וזה הכל! ולא כל הרכבים בארהב חדשים, נכון שבארץ הרכבים ישנים יותר - אבל זה לא מצדיק את זה, הפלוס היחיד לבדיקת הטסט שיכלתי לחשוב עליו הוא שבמאקרו אולי זה עוזר לכלכלה הנחשלת שלנו וליצירת מקומות עבודה האם לדעתכם מחאה נגד הטסט תעזור?
הודעה אחרונה מאת m3x7r3m3, -
ערב צח לחברי הפורום, אני, חברתי וזוג חברים נוסף עתידים לנפוש בצימר בשבוע הבא, בתוכנית גם ביקור בחרמון. כולנו תושבי באר שבע. לצורך המשימה, כרגע פנויה רק הפונטו 98 שלי. שהצעתי בשמחה למשימה שלושתם חושבים שאני משוגע שבכלל אני חושב שזה הגיוני. האמת היא שבכל חיי הייתי פעם אחת בחרמון, ולא אני נהגתי, כך שאיני זוכר כלל איך נראית הדרך לשם. אז ייתכן והם צודקים. מצד שני אני מאמין שהפונטו שלי מתוחזקת ברמה סבירה שתוכל להביא אותה לכל מקום שאחפוץ. יש צמיגים חדשים בני פחות משנה של קומהו (ממש הפתיעו אותי לטובה בימי המבול האחרונים) יש צלחות ורפידות בלם חדשות שעברו 4 אלף קמ בקושי. מערכת הקירור פועלת טוב נכון לעכשיו (טפו טפו) - אחרי שיפוץ ראש לפני כ-10 אלף קמ. שכלל גם ה…
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 6.2 אלף צפיות
האם בישראל יש מסלולים בהם ניתן "לזנק" עם הרכב למהירויות גבוהות של נניח 200 קמ"ש באופן חוקי? אני מדבר כמובן על מסלולים סגורים שהחוק מתיר נהיגה במהירות כזאת בהם. תודה מראש!
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 813 צפיות
שלום לחברי הפורום , לפני כשנתיים כשקניתי את הרכב מאדם בן ~93קיבלתי כל החשבוניות של הטיפולים של הרכב שעבר פרט לאחת שחסרה, השאלה שלי היא : אם אני אתקשר למוסך ששם הרכב טופל (כשהיה בידי הבעלים הקודמים ) האם יסכימו לתת לי את החשבונית הזאת ? לפי מה שקראתי בפורומים השונים : צריך אישור בכתב מהבעלים הקודם של הרכב ואז אולי יסכימו לתת לי את המידע הנ"ל . אשמח לשמוע אם מישהו יודע מה אומר החוק בעניין הזה , ואיך כדאי לי לנהוג בעניין ( הבעיה שאני לא בטוח שהאדם שמכר לי את האוטו בחיים וגם אם כן קרוב לוודאי הוא לא יהיה במצב שיוכל לעזור לי בעניין ). תודה מראש לכל העונים .
הודעה אחרונה מאת elians, -
תיקוני צבע קלים
מאת דניח- 2 תגובות
- 821 צפיות
יש לי סיטרואן c4 חדשה לגמרי וכבר קיבלתי מכה בפגוש שדורשת תיקון צבע קל המכונית לבנה. אני מחפש מקום בחיפה שעושה תיקוני צבע קלים. תודה דני
הודעה אחרונה מאת דניח, -
כבר יומיים שהקודנית מסרבת לשתף פעולה. גם לאחר ביקור במוסך אתמול בבוקר שכלל החלפת הסיליקון+ ניקוי. מאתמול הרכב (פוקוס 07) עומד במקום ללא אפשרות להניע בגלל הקודנית. עוד מישהו נתקל בתופעה, ויותר חשוב- טיפים להתמודדות עם הבעיה? עריכה: שכחתי לציין כי במוסך נאמר לי שהסיבה היא הקור אשר מקפיא את הקודנית ומקשה על המגעים..
הודעה אחרונה מאת inon.salman, -
https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/1484724_1446500608906378_1193991497_n.jpg https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn2/q79/s720x720/1476134_1446500052239767_995131509_n.jpg המחליפה של הפיקנטו ?
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 12.1 אלף צפיות
האם ניתן ברישיומט ? או ששם רק מפיקים רישיונות רכב ללא תשלום הטסט ? (התשלום הגדול)
הודעה אחרונה מאת tomer6, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מבדיקה קצרה שערכתי בשני מקומות הם מציעים גריטה רק על הברזל באזור ה 300 שקל, גם לרכב שהוא במצב נסיעה. התוכנית גריטה הסתיימה לשנה הנוכחית, האם יש מקומות שמציעים יותר?
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
סרטון שמצאתי ביוטיוב: youtube.com/watch?v=fcs66bCV5OA שני המקרים עם הלאדה פשוט קרעו אותי מצחוק והמקרה ב-3:45 פשוט הזוי ! שורה תחתונה: אל תשתוללו עם הרכב ובמיוחד בשטח ציבורי, בסרטון הרוב יצאו בנזק לרכוש בלבד (ואדיוטים, כן כן!), במקרים אחרים זה יכול להיות הרבה יותר גרוע. סוף שבוע נעים
הודעה אחרונה מאת ZaMboR, -
בטוח בעבר נפתחו נושאים על הבחור Giorgi Tevzadze שנוהג כמו משוגע ברכב BMW M5 E34 בגרוזיה הבחור היה רק בן 26 והתחתן לא מזמן. גיורגי נהרג במכוניתו בתאונה. http://www.carscoops.com/2013/06/giorgi-tevzadze-last-drift-video-before.html https://www.youtube.com/watch?v=SUg_Oe0acF8
הודעה אחרונה מאת shayBB, -
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
שלום סגרתי רכב עם הבן אדם ויש לי בעיה קטנה בהעברת הבעלות, איך מתבצעת הפרוצדורה הזאת אם אני מתחת לגיל 18 ? אני בן 17 והבנתי שאני צריך ללכת למשרד הרישוי עם אחד ההורים ... וקצת בעייתי לי לסחוב לשם את המוכר כי גם לו אין ככ זמן.. הבנתי מעוד כמה מקומות שמגיל 17 אפשר בדואר גם עם ההורים זה נכון ? ואם אפשר הסבר מפורט על כל השטות הזאת , תודה
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם אתמול הפיאסטה שלי עברה תאונה. אשתי נסעה ונכנסה ברכב חונה. מבחינת הנזק לפיאסטה בעצם כל החלק הקדמי התעקם, פגוש, פנסים, רדיאטור וכו'. הרכב השני זז משהו כמו 5-10 מטרים. מבחינת ביטוח יש לי רק צד ג', ואני מתלבט מה יהיה כדאי לעשות. כמו שנראה הנזק די יקר, אבל לא הגיע למנוע בכלל. שאר האוטו תקין ושמור. הנה תמונה של הרכב תודה מראש יניב
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
כי שנסעתי והפעלתי אותו לא הרגשתי הבדל
הודעה אחרונה מאת Yanlin, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לכל בעלי הרכבים הנל , לפי מיטב הבנתי יצא עדכון לגיר הרובוטי שמשפר את העברת ההילוכים בגיר .. מישהו ביצע כבר ? ויכול לספר
הודעה אחרונה מאת OMER1986, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 466 צפיות
http://www.iga.co.il/newsletter/news_338.html
הודעה אחרונה מאת igaadmin, -
כידוע השחקן ההולוודי מת בימים האחרונים בפורשה קררה GT. אני מאוד עצוב על מותו וקצת קשור לסרטים שלו, אבל כאן אני רוצה להתעסק במכונית : מדובר ברכב גרמני, שסביר שבנוי טוב. נשאלת השאלה למה הוא נמעך ככה. התשובה המיידית היא מהירות גבוהה. כנראה שבמהירויות מאוד גבוהות הסטנדרט הגרמני כבר לא מחזיק, וגם רכב שאמור להיות חזק כמו פורשה יתכווצץ. אני צודק? או- האם הדגם הנ"ל בנוי מחומרים קלים להורדת משקל לרעת הבטיחות? מה גם- שהרכב פגע בפנס תאורה ובעץ- משמע שני גופים דקים. מאינטואיציה שלי, התנגשות בגופים כאלה במהירות גבוהה היא קטלניות יותר מהתנגשות בקיר, וקטלנית בהרבה מהתנגשות עם רכב אחר, כי שטח פנים קטן יחסית יספוג את המכה, לעומת קיר למשל שבמקרה כזה כל שטח המגע של הרכב עם הקיר יס…
הודעה אחרונה מאת vpvi, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
יוצר סרטים אמריקאי שרוצה למכור את הרכב שלו, עשה סרטון הומאז' לרכב בסגנון רכבי יוקרה:
הודעה אחרונה מאת oferg22, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 41.1 אלף צפיות
היי! עשיתי עכשיו בוחן רענון נהיגה וכמעט חצי מהשאלות היו על חומר שלא הועבר בזמן השיעורים וגם לא בחוברת. אלה לא היו שאלות של הגיון בריא כמו בתיאוריה, אלא שאלות ממש מכשילות, ואני זוכרת שלוש מהן ואשמח אם תוכלו להגיד לי מה התשובה הנכונה. השאלה הראשונה שאני זוכרת היא: בסוף יום עבודה, על נהג: 1. לשמור על מרחק גדול יותר מהרכב שלפניו מאשר בתחילת יום העבודה 2. לא לדבר עם הנוסעים האחרים ברכב 3. להוריד את מהירות הנסיעה ב-15% מהמהירות בתחילת יום העבודה 4. כל התשובות נכונות אז עניתי בהתחלה 4, אבל אז שיניתי ל-1, כי פתאום 3 נראה לי לא הגיוני, כי אף אחד לא קבע את המספר השרירותי הזה של 15%. את הניסוח של השאלה השנייה אני לא זוכרת, אבל בעקרון היא שואלת אם כשרכ…
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מישהו מכיר מקום מומלץ ואמין ?
הודעה אחרונה מאת Kamor001, -
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני זקוק לנתונים סטטיסטים על נפגעי תאונות דרכים בשנת 2013 עד היום זאת אומרת : כמה אנשים נהרגו מתחילת השנה , כמה נפצעו קשה, כמה קל, כמה בינוני ,וכ' בדקתי באתר הלמ"ס ואין רישומים לדבר הזה . אם למישהו יש ויכול להביא לי זה יעזור לי מאוד תודה רבה
הודעה אחרונה מאת momi2004, -
אני יודע שעלה כאן הנושא בעבר, מי יודע אם הרינג פתוח לציבור בסוף שבוע הראשון של חודש מרס? האם זה נחשב תקופת חורף שהרינג סגור למבקרים? תודה, תמיר.
הודעה אחרונה מאת TamirK, -
אני כרגע נמצא בתהליכי קנייה של סיאט איביזה משומשת (יד ראשונה), ומכיוון שעוד מעט אנחנו ב2014, שווה לי לחכות בכדי לראות האם המחיר יירד? או שהמחירים לא ירדו? מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת stylez21, -
- 12 תגובות
- 10 אלף צפיות
אהלן, אני צריך המלצה למורה נהיגה בתל אביב לחברה שלי - מישהו טוב וסובלני שלא ימרח אותה ויוכל להעביר אותה בהקדם.. איזור תל אביב תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Momo1111, -
ערב טוב לכם (לי פחות). השקעתי אתמול את הנשמה בשטיפת הרכב וכנראה שיש שכן/שכנים שזה לא בא להם בעין טובה, לא העובדה שהרכב שלי נראה כאילו הוא התגלגל אתמול מהפס ייצור ולא העובדה שאני ואבא שלי מתחדשים כל פעם ברכב אחר. אני מגיע בבוקר לרכב ומגלה שהרכב שלי מכוסה כולו בשאריות של קפה בוץ,כנ''ל הרכב של אבא שלי וכתוספת כל הגג של אבא שלי מלא בפילטרים של סיגריות ואשפה (הרכב חונה כמה ימים). לפני כמה ימים גם מצאתי גחל של נרגילה על מכסה המנוע אבל למזלי היה מבול אז לא היה נזק. אני חושד בדיירים חדשים שכל פעם גונבים לנו את אחת החניות ואבא שלי כבר איים עליו שהוא ידחוף את הרכב שלו עם המסחרית שלנו ופלא פלאים הוא כבר לא חונה שם אבל יכול להיות שהוא דואג לקשט לנו את הרכבים. אני ל…
הודעה אחרונה מאת ReifA, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
מצאתי תנוחת ישיבה בה ההגה הופך למאוד קשיח וחד עם זאת מאוד נוח לסיבוב . הבעיה שכדי לסובב אותו צריך להפעיל את שרירי הכתפיים כך שאחרי כשעה נהיגה החלתי להרגיש מעין כאבים באזור . יש לציין שהרגשתי שליטה מלאה על הרכב ,לא יודע כיצד לתאר את ההרגשה בדיוק, פתאום התחלתי להיכנס לפניות בקו נכון יותר מבחינתי . אני חייב להדגיש שמדובר בהרגשה סובייקטיבית ,אין לי שום זכות לומר מה יותר או פחות נכון . אם משנים טיפה את התנוחה ,ההגה הופך להיות קל מאוד אבל פחות נוח לשבת ולשלוט על הרכב. דבר נוסף ששמתי אליו לב, אם אני מחזיק את ההגה "3-9" , באמצע סיבוב ההגה במטרה לפנות שמאלה, אני כל הזמן נתקל עם המרפק השמאלי בידית דלת הנהג. מה דעתכם, מה גורם לי להיתקע בדלת עם המרפק השמאלי ?
הודעה אחרונה מאת Octavia-TSI11, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
שלום, איפה ניתן לשכפל שלט של אזעקה של רכב??? מישהו מכיר מקום זול וטוב?? תודה
הודעה אחרונה מאת teyal, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום! אני מתעניין לגבי רכישת וולוו XC-90 ויש לי מספר הצעות ל-5 מקומות, ובפועל הנני זקוק ל-7 מקומות. ידוע לי כי בסטיישנים של וולוו (בחלקם, לפחות) גם הדגמים שהגיעו ארצה עם 5 מקומות יש להם חיבור מובנה בתא הנוסעים לספסל שלישי. האם ידוע לכם מה דינו של הג'יפ הנ"ל? האם הנו בעל הכנה דומה? התכנית שלי היא לקנות רכב 5 מקומות (זול משמעותית) ולהזמין מחו"ל ספסל שלישי. אינני מתייחס כאן לפן הבירורוקרטי - חוקי. אני מכיר את החוק. תודה חבריה!
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 4 תגובות
- 784 צפיות
שמעתח שאפשר להגדיל ל18 בלי אישור ממשרד התחבורה. זה נכון? golf mk4 2002 ועד כמה זה משפיע בצריכת דלק? בורות? סיבובים?
הודעה אחרונה מאת arielmosko,
-
מי מחובר 58 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 366 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- amosbmw
- yahaga
- R'n'B
- Haim_gds
- שי
- epiphone
- פשטות
- `Infinity
- gpm11
- Shaike.Zam
- ברווז
- Lexicon