Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ESP עוזר לנהיגה בכביש מחליק ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
כי שנסעתי והפעלתי אותו לא הרגשתי הבדל

מה היא מבחינתך מערכת ESP וכיצד אתה חושב שהיא פועלת?

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

http://www.youtube.com/watch?v=zUEhy_INCtE דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

דוגמא קרובה לליבי. :-D

(אני יודע שכתוב ESC, אבל ראבק, זה אותו הדבר עד כמה שידוע לי)

לאוהבי TOP GEAR:

http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

שורה תחתונה, ESP וכל צורותיו השונות עוזר ברמות מטורפות. לא יצא לי לנסות אבל.

פורסם
בקרוז החלופית שהייתה לי, הesp נדלק כשסחטתי את הדוושה בעלייה רטובה (לא גשום):screwy:

ולמה זה לא תקין?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אםשר הסבר בבקשה על המערכת? צריך להדליק אותה או שהיא עובדת מעצמה? רכב מאזדה שלוש שנתון 07

ESP או בתרגום מצרפתית בקרת יציבות אלקטרונית, יודעת לזהות החלקה של הרכב ו"ליישרו", היא יודעת לבלום כל גלגל בנפרד, ולנתק את ה"גז". את המידע היא שואבת מהחיישנים של מערכת הABS וחיישנים נוספים.

הדרך הנכונה שבה צריך לפעול הנהג במידה והוא נוהג ברכב המצוייד במערכת ונכנס להחלקה, היא להפנות את ההגה לכיוון הנסיעה הרצוי ולבלום בכל הכח עד שהרכב מתיישר.

המערכת משלבת בתוכה גם בקרת משיכה, (Traction Control) אשר תפקידה "להוריד" את הכח לכביש, ולמנוע סבסוב גלגלים, זה למה הבחור בתגובה למעלה הרגיש את פעולת הESP כאשר האיץ בעלייה.

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

הדרך הנכונה שבה צריך לפעול הנהג במידה והוא נוהג ברכב המצוייד במערכת ונכנס להחלקה, היא להפנות את ההגה לכיוון הנסיעה הרצוי ולבלום בכל הכח עד שהרכב מתיישר.

ממש לא נכון. להפנות את ההגה לכיוון הנסיעה הרצוי זה כמובן תמיד נכון, אבל גם כאן יש להיזהר שלא להגזים, בעיקר לנוכח התיקון שמבצעת המערכת עצמה. אם במהלך היגוי יתר הנהג יבצע היגוי הפוך משמעותי הוא עשוי להפנות את המכונית בטעות החוצה מהסיבוב ולעוף מהנתיב או הכביש.

להבדיל, אם במהלך תת-היגוי הנהג יחריף את זוית הפנית ההגה לתוך העיקול בצורה חדה, התיקון יתאחר ואחריו המכונית עלולה לפנות בצורה חדה מדי לחלקו הפנימי של העיקול. מבחינת הדוושות, בעיקרון רצוי לא להפריע למערכת אלא להרפות את הדוושות. בפועל, במקרה של תת-היגוי חזק צריך בדרך כלל לעזור למערכת בבלימה מתונה. בלימה חזקה רק תפריע.

עכשיו, לעניין נושא השרשור: אני לא בטוח שאני מבין את השאלה. למה שמערכת בקרת יציבות לא תעזור בכביש חלק? מטרת המערכת היא כידוע למנוע את החלקת המכונית. כיון שהחלקת המכונית יכולה להתרחש בכל מקדם חיכוך (כלומר, גם על כביש יבש ולא מחליק) והמערכת תטפל בכך, ברור שהיא תעשה זאת גם על כביש חלק.

עם זאת, בתנאים חלקים במיוחד, כמו כביש מוצף או מכוסה בקרח בסביבות טמפרטורת הקפיאה, יעילות המערכת פוחתת מאוד, ויכול בהחלט להיווצר מצב שהיא לא תצליח להוציא אתכם ממנו. אפילו בדוגמה הקיצונית מבית טיף נידל שהובאה בשרשור, ניתן לראות שהניסוי נערך על קרח בטמפרטורה נמוכה משמעותית מטמפרטורת הקפיאה, אשר התכסה בשכבת שלג עבה יחסית, שמגדילה את האחיזה ובולמת את הצמיג המחליק על צדו.

בנוסף, ברור שהתגובות של טיף נידל להחלקה הראשונית ולפעולת המערכת לא דומות לאלו של נהג פשוט יותר. וכמו כן, בדוגמה שהובאה, טלטול הרכב מביא להיגוי יתר, שעמו קל יחסית למערכת בקרת היציבות להתמודד. במקרה טיפוסי יותר של תת-היגוי על משטח דומה, התוצאה עשויה להיות רעה משמעותית.

לכן, אין לסמוך על פעולת מערכת בקרת היציבות בתנאים חלקים במיוחד ועדיף להימנע מנסיעה. אגב, לאור ההמלצה הזו, כמות המשתמשים כאן שהודו שהביאו להפעלת מערכת ה-ESP היא מדאיגה מעט...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אתה אומר דברים נכונים, אך מערכת הESP יודעת להתמודד עם זה (תלוי בחריפות ובמהירות כמובן), לפחות מבדיקה שערכתי עצמי, אולי אני לא דוגמא טובה לנהג הממוצע אך בכ"ז.

באשר לתת היגוי, אי אפשר לנצח את הפיסיקה, המערכת לא יכולה להוסיף אחיזה, היא יכולה רק לתקן טעויות נהג, מי שיכנס לסיבוב של 50 קמ"ש ב100 קמ"ש, לא יעזור לו לא ESP ולא ABS ולא EBD ולא שום שלשת אותיות אחרת...אולי RIP:wink:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

זה תלוי. בהחלט אפשר להגיע למצבים שחורגים מיכולת בקרת היציבות לתקן. כאשר מגיעים למצב של ציפה, או כאשר נוהגים על קרח (לא שלג, קרח!) - הרף הזה נמוך משמעותית מהדוגמה שהבאת, ובפרט כשהרכב נכנס לתת-היגוי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

כי כמה שניסיתי לשחזר את זה עם רכבים אחרים באותו המקום, לא הצלחתי.

אני לא מדבר על זינוק מהמקום אלא במהירות של כ 40 קמ"ש.

זה קרוז ג'יזס קרייסט, לא m3

פורסם

ברכב שלי היא נכנסה לפעולה ביום שישי, כאשר נסעתי בכבישי מלאי ברד וניסיתי לבלום /או להאיץ יותר מב-עדינות.

בפאביה המגבים אפילו לא צריכים לעבוד, הם לא מנגבים את הטיפות אלא מפחידים אותן
פורסם

ביום חמישי האחרון , כישרד בבוקר שלג , ביציאה מכביש יגאל ידין לגבעה הצרפתית ,רכב היה בדרך לפגישה עם אי תנוע בצד שמאל ואז הרגשתי את הרעשים אלה (ESP) ורכב די התייצב לכיוון הנסיעה. מעבר לזה ESP התערב לי הרבה באותו בוקר , כי מנוע 1.2 TSI התגלה כלא הכי נוח בנהיגה בשלג בירושלים , כי בהילוך גבוה אין לו כוח בעליות ,פשוט לא סוחב, וכשמגיע למומנט , אז צריך להיות מאוד עדינים עם גז כי כוח מתפרץ לגלגלים.

• תוכן חדש...