Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ESP עוזר לנהיגה בכביש מחליק ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4565 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

^

עד כמה שידוע לי ESP אינו עושה רעש.

מה שעושה רעש הוא ABS, סוג של רעידות, האם היית על הברקס כששמעת את הרעש?

בכל מקרה, כדי למנוע את התפרצות הכוח אפשר לעבור למצב נהיגה ידני, אתה שולט על ההילוך ועל הגז, במקום ללחוץ עוד גז כדי לקבל הורדת הילוך ואז לקבל מומנט, אתה מוריד ידנית את ההילוך, מקבל יותר כוח עם אותה כמות הגז.

אגב שמתי לב בהרבה מקרים שבלחיצה על הגז DSG מוריד מהילוך 7 להילוך 5, אז אם אתה מוריד ידנית להילוך 6, אתה מקבל מצב ביניים שכנראה יתאים לך.

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ב-DSG (תלוי בסל"ד כמובן) אתה יכול להוריד גם 3 הילוכים מאוד מהר.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
^

עד כמה שידוע לי ESP אינו עושה רעש.

מה שעושה רעש הוא ABS, סוג של רעידות, האם היית על הברקס כששמעת את הרעש?

בכל מקרה, כדי למנוע את התפרצות הכוח אפשר לעבור למצב נהיגה ידני, אתה שולט על ההילוך ועל הגז, במקום ללחוץ עוד גז כדי לקבל הורדת הילוך ואז לקבל מומנט, אתה מוריד ידנית את ההילוך, מקבל יותר כוח עם אותה כמות הגז.

אגב שמתי לב בהרבה מקרים שבלחיצה על הגז DSG מוריד מהילוך 7 להילוך 5, אז אם אתה מוריד ידנית להילוך 6, אתה מקבל מצב ביניים שכנראה יתאים לך.

אצלי זה ידני לאון 1.2 TSI, כדי למנוע התפצויות כח צריך להיות על הילוך כמה שיותר גבוה , אני אתמול וגם היום נסעתי על הקרח וזה לא קרה , כנראה מיהרתי יותר מדי ביום חמישי...:?

ו ESP נראה כן עושה רעש כשהיא מייצבת רכב , כך לפחות אני הרגשתי , הרי ESP זה בין היתר שליטה בבלמים כשהרכב מאבד אחיזה, ואז הרעשים הם באמת חרישים אבל מאוד מורגשים.

פורסם
גם אני שמעתי רעש כמו של מנוע חשמלי כשה-ESP עבד (פאביה 1.2 TSI, DSG).

ESP בעת העבודה - משמיע קולות מחמאה. כמו גדול.

בסוזוקי זה נשמע כמו מכונת ירי, נורא משעשע ומעצבן יחדיו.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

לאוהבי TOP GEAR:

http://www.youtube.com/watch?v=j-hHWSQhKuc דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

.

תגידו למישהו יש מושג איפה בדיוק המקום הזה? ניסיתי להבין איך כותבים את השם שלו בעברית ובאנגלית ולא הגעתי לשום תוצאה נכונה.

פורסם

חוזר בי :-P ,

בכל זאת , אנחנו במדינת ישראל אני לא חושב שאנשים ישימו צמיגי שלג ליומיים (אם הם יודעים שדבר כזה קיים) :twisted:

5 3 1 R

┤┼┼└

6 4 2

פורסם

כשהESP מנתק לך גז הוא יעשה זאת בשקט, כשהוא בולם אותך הוא ירעיש כמו הABS.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

ESP זהו שם כללי למערכת ששומרת יציבות - מנסה להביא את הרכב למקום אליו ההגה רומז שרציתם להגיע. אבל כל יצרן יכול לממש בצורה שונה את אופן הפעולה ואיכות וסוג החיישנים. זה כמו לומר "הגה" או "צמיג".

המודרניות יודעות לתקן מצבים נפוצים, לפעמים אפילו בלי שצריך לתקן עם ההגה, כמו למשל ירידה לשוליים מעפר עם צד אחד בלבד, זינוק פרוע מדי מהמקום, ועוד. אבל שימו לב שכאשר אין אחיזה באף גלגל, היא חסרת ערך. כך שמי שעולה על קרח עם כל הגלגלים, שאלוהים יעזור לו...

פורסם
ESP זהו שם כללי למערכת ששומרת יציבות - מנסה להביא את הרכב למקום אליו ההגה רומז שרציתם להגיע. אבל כל יצרן יכול לממש בצורה שונה את אופן הפעולה ואיכות וסוג החיישנים. זה כמו לומר "הגה" או "צמיג".

המודרניות יודעות לתקן מצבים נפוצים, לפעמים אפילו בלי שצריך לתקן עם ההגה, כמו למשל ירידה לשוליים מעפר עם צד אחד בלבד, זינוק פרוע מדי מהמקום, ועוד. אבל שימו לב שכאשר אין אחיזה באף גלגל, היא חסרת ערך. כך שמי שעולה על קרח עם כל הגלגלים, שאלוהים יעזור לו...

לא לגמרי נכון. אם כל הגלגלים עולים על קרח, המערכת מנסה להמשיך לפצות עד שהאחיזה חוזרת. אם הצמיגים לא לגמרי חרא, אז תהייה אחיזה כלשהיא. כמובן שאם אתה נכנס מהר מדיי לקרח הקפוא והצמיגים שלך זבל, אז המערכת לא יכולה לבלום חזק מספיק. אבל להחליק אתה לא בדיוק אמור אלא אם כן אתה ממש מנסה.

בוא נגיד שאם אתה נכנס לעיקול במזג אוויר של קרח במהירות גבוהה עם צמיגים של ליסינג, מגיע לך מה שתקבל.

גם כן, TOP GEAR עשו על זה פרק שלם. עלו על קרח של שיפוע ובעזרת המערכת, לא החליקו. האחיזה נשמרה. גם כשכל הגלגלים היו אמורים לאבד אחיזה.

• תוכן חדש...