Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי צריך מבחן שנתי (טסט) לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בגימטריה הוא חזק, רק ה"ש" שווה 300.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני חושב שזה הולך להיות השרשור הגרוע ביותר בעולם ואני רוצה להיות בפנים.

הכריש 669 אמר שמה שקורה בארץ זה בדיחה והמכונים מושחתים והוא מוריד אותך על לוחית. מי זה הוא? איך הוא מוריד אותך? מי מתקן לוחיות? ההוא שהוא החבר של ההוא?

העברית שלי בטח לא מושלמת אבל שמישהו יתקן מישהו אחר שהשתמש במילה נחשלת??? נו באמת.

ןאז מגיע קאר פור פאן שמחזיק מכונית כדי להנות מימנה, מאזדה ומתלונן על אגרה של 2000 שקלים, שלא כולם משלמים. מה הקשר למכוני רישוי? אבל מילא זה, הופה הגענו ללוטו. והדלק והדיור וטלויזיה והכל.

הכל קשור להכל בשרשור על מכוני רשוי. הייתי תובע על עוגמת נפש. על מה? על הכל הייתי תובע וגם בתי המשפט מושחתים וגם אותם הייתי תובע.

איך עוד אפשר לשפר את השרשור הגרוע בעולם?

אולי להגיד שטסט עם כל הבעיות שלו ועם זה שלא עולה על כל הבעיות הוא משהו חשוב?

פשע וכולם מושחתים עאלק.

עריכה: לא הבנתי את טוינגואי. לוביסטים זה אלו שעובדים במכון רשוי?

הנה עוד חמור קופץ בראש. אם לא הבנת, ולא הבנת.

התגובה שלי היתה ע״מ להביא את פותח השירשור לתובנה של ״ אין מה לעשות, תשתוק ותשלם בלי להתלונן״ כי יש עוד הרבה דברים לא מושלמים בתפיסה המדינית-כלכלית. לכן נתתי דגימה של חלק מהם.

לא ממקום של בכי, ולא ממקום של צירוף נושאים נוספים ולא קשורים כדי להתדיין עליהם כאן.

ויחד עם זאת באותה נשימה, כן יש על מה להתעצבן מכמות הכספים הנכבדת שכל אזרח מוציא על הסעיפים שמניתי. אבל זה נטחן יתר על המידה ולפי תגובתך לך זה לא מזיז (וקורא לזה בכיינות) כי אתה מגלגל מליונים.

פעם הבאה נסה להבין מה הפואנטה של המגיב לפני שאתה מגיב.

ושגיאות כתיב מתקבלות בברכה (ברמת מלל קריא) כל עוד לא נרשמנו לפורום ״לשון ודקדוק זה אנחנו״.מצאת שגיאה וזה כל כך מתסכל אותך? נסה להסביר לאחרים בצורה נעימה ונאותה.

פורסם

תודה על הקישור ביני לחמור. זה מועיל לשיחה רגועה.

התגובה שלך באה להגיד לכריש מ669 שיש עוד הרבה בעיות? יופי, אבל זה פורום רכב והשרשור נפתח בנושא מסויים וממוקד.

אמרת שאתה "לא בא ממקום של בכי" אנחנו לא מכירים ואני לא יודע מאיפה אתה בא. אני כן יודע מה אתה כותב. אתה כותב על הכל

חוץ מהנושא.

מה מזיז לי ומה לא? מזיז לי ששואלים על דבר אחד ועונים על אחר. בגלל שזה מלמד על בעיה בהבנת הנקר. אחת הבעיות היותר חמורות אצלנו, בטח שמזיז לי. בקשר לשאר כבר אמרת שנטחן אז למה אתה טוחן שוב? הרי אתה לא רוצה שיקראו לך בכנויים מעליבים כמו שקראת לי ואחרים, לא?

אני מגלגל מליונים? עכשיו אתה צוחק עלי?

להבין את הפואנטה שלך? אבל אין לך פואנטה. חוץ מתלונה על זה ועל זה ועל זה ועל ההם, אני טועה בהרבה?

שגיאות כתיב? גם אני טועה אבל מכאן ועד להגיד" שגיאות מתקבלות בברכה" לא הגזמת טיפה?

חוץ מזה לא תיקנתי לאף אחד שגיאת כתיב. ההפך כי אמרתי למישהו שתיקן שהוא לא צריך לתקן כי אין מה לתקן. הוא העיר ואני הערתי למעיר והכל בסדר חוץ מזה שאתה לא הבנת.

נו מה לעשות.

פורסם
תודה על הקישור ביני לחמור. זה מועיל לשיחה רגועה. "חמור קופץ בראש" זה משפט שבא להסביר לך במקרה הזה, שכדאי לקרוא היטב, להבין את כוונת המשורר, ולאחר מחשבה, להגיב. אל תיעלב.

התגובה שלך באה להגיד לכריש מ669 שיש עוד הרבה בעיות? יופי, אבל זה פורום רכב והשרשור נפתח בנושא מסויים וממוקד. -לי יש את הדרך שלי להגיב, צורת החשיבה של שנינו שונה, וכך זה בא לידי ביטוי גם בכתב. אם אני מוצא לנכון לתת דוגמאות אחרות או נוספות ל "מה עוד לא בסדר אצלנו במדינה" , זה מה שאעשה, כמובן מבלי להתייעץ איתך ולקבל את הסכמתך.

אמרת שאתה "לא בא ממקום של בכי" אנחנו לא מכירים ואני לא יודע מאיפה אתה בא. אני כן יודע מה אתה כותב. אתה כותב על הכל

חוץ מהנושא. - ואתה בוחר לכתוב שטויות, סחור-סחור אבל העיקר לכתוב, ואני לא בא אליך בטענות.

מה מזיז לי ומה לא? מזיז לי ששואלים על דבר אחד ועונים על אחר. -לא נאה לך, אל תגיב. בגלל שזה מלמד על בעיה בהבנת הנקרא.- כמו גם בהבנת הנכתב. אחת הבעיות היותר חמורות אצלנו, בטח שמזיז לי.-נשמע כמו מישהו שמתבכיין חלילה. בקשר לשאר כבר אמרת שנטחן אז למה אתה טוחן שוב? -זה היה באותה נשימה מה שנקרא "על הדרך" רק כדי להסביר לך שכן יש מקום להתבכיינות, לאי שביעות רצון, לתיקון או לשיפור איך שתרצה לקרוא לזה, בכל מה שקורה במדינתנו בסעיפים שמניתי. הרי אתה לא רוצה שיקראו לך בכנויים מעליבים כמו שקראת לי ואחרים, לא? -שוב, בפעם השניה, תקרא לזה סוג של מטאפורה. כמו "על ראש הגנב בוער הכובע",הרי לא באמת נשרף לו הכובע על הראש :lol:

אני מגלגל מליונים? עכשיו אתה צוחק עלי? - אתה כותב כמו אחד כזה. ולאחר שהובן שאתה לא, תשאר מציאותי ואם גם אתה כמו הרוב משתכר ממשכורות ממוצעות, על תשחק לנו אותה יפה נפש בבקשה ותקרא למה שכתבתי (שזה מה שרוב העם טוען) התבכיינות. כי אז הפכת את כולם לבכיינים. אבל אתה, לארג' ! מה זה בשבילך. העיקר לא להתבכיין, או להעביר ביקורת. תן לי את פרטיך האישיים, אמליץ מיד לשר האוצר לצ'פר אותך כאזרח למופת.

להבין את הפואנטה שלך? אבל אין לך פואנטה. חוץ מתלונה על זה ועל זה ועל זה ועל ההם, אני טועה בהרבה?- ובפעם העשירית, התלונות שלי, הם דוגמא לפותח השירשור על שאר הבעיות שיש. משלמים , בולעים את הצפרדע (שוב , מטאפורה, שלא תחשוב שבאמת בולעים צפרדע. למרות שאתה יכול לנסות) מקבלים מה שיש, ומשלמים.

שגיאות כתיב? גם אני טועה אבל מכאן ועד להגיד" שגיאות מתקבלות בברכה" לא הגזמת טיפה? שגיאות מתקבלות בברכה בגבול המלל הקריא, סלקציה בקרוא וכתוב לעומת זאת, זה לא נסבל. וכן, בבברכה, כי אשמח לתקן מישהו שכתב "ע" במקום "א" ובכך תרמתי לשיפור הכתיבה שלו. למה לא. תמיד לומדים.

חוץ מזה לא תיקנתי לאף אחד שגיאת כתיב. ההפך כי אמרתי למישהו שתיקן שהוא לא צריך לתקן כי אין מה לתקן. הוא העיר ואני הערתי למעיר והכל בסדר חוץ מזה שאתה לא הבנת. - אחרי קריאה נוספת, אתה צודק. לא אתה הערת . אני חוזר בי. אבל רק בנק' הזאת.

נו מה לעשות. - תן חיוך, הכל זה לטובה :-D .

אין לי שום רצון להתנצח איתך, כי זה בזבוז אנרגיה לשווא. ואם יש משהו שאני שונא לעשות זה דברים לשווא. הבהרתי את נקודתי. מכאן, קח את זה לאן שרק תרצה.

......

• חברי המעגל הראשון
פורסם

ההודעה היחידה שמתבכיינת פה זו הראשונה. צריך להבין שזה נורמלי ותקין לשלם על דברים כאלה, הבעיה היא אחרת - התמורה לא תואמת את התשלום.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה שהתלונן כאן על גובה המס בזכייה בלוטו (25%) בארץ יכול להרגע. בארה"ב המיסוי על זכייה עומד על 50%.....

ולגבי המבחן רישוי שנתי, אני חושב שהרבה מאוד ליקווים שיש לאנשים במכוניות לא היו מסדרים אותם (או אולי אפילו לא יודעים מהם) לעולם אם לא היו נכלשים בטסט.

פורסם
א. לא רק שאני חושב שטסט שנתי הוא קריטי, אני גם בעד להחמיר אותו בכל הנוגע למכלולי בלימה, היגוי ובלימת זעזועים.

ב. גזי מנוע של כלי רכב היא גורם הזיהום העיקרי שיש במרכזי הערים ומכן נובע שזהו מקור זיהום האוויר העיקרי שרוב האוכלוסיה נחשפת אליו. לפי דעתי משרד התחבורה לא עושה מספיק בעניין - לא מספיק בדיקת פליטה בטסט *לכל* כלי הרכב, אלא גם אולי להוסיף עוד ניידות בדיקה ובדיקות פתע בכבישים.

ג. כתבתי על כך בעבר ואני כותב כאן שוב בעניין רכבים מיוחדים/משופרים - אני חושב שכמו שיש במדינות מסוימות בעולם הנאור, צריך לאפשר לבעלי מכוניות אלו לעבור טסט מיוחד ולקבל אישור נסיעה בכביש ציבורי בכפוף לבדיקה במכון מומחה ולפי הצורך במגבלות. אני משער שהדבר יעלה את מחיר הטסט השנתי ל-2000-3000 ש"ח (לא כולל סכום האגרה - שזה סתם "מס החזקת רכב" שלא קשור לטסט), אני בטוח שמי שמשקיע עשרות ומאות אלפים ביבוא או שיפור מכונית מיוחדת, יסכים שמדובר בתשלום צנוע בשביל הזכות לנסוע בשקט נפשי על הכביש הציבורי.

ד. כל זה לא יקרה לעולם כי משרד התחבורה הישראלי הוא אחד מהמשרדים חסרי המעוף, יכולת ועניין להשתפר מכל משרדי הממשלה ושר התחבורה הוא פוליטיקאי מתוסכל שקיבל את התיק כברירת מחדל.

אין לי בעיה עם הטסט השנתי (יותר נכון שתי טסטים). הייתי משאיר את הטסט במתכונתו הנוכחית ומבטל את הבוחנים המשטרתיים.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אין צורך לבטל אותם, צריך לגרום להם לבדוק רק מה שבודקים בטסט ולא להמציא שטויות מהראש.

פורסם

לא מבין למה אתם עפים על פותח השרשור . גם לדעתי להכשיל על לוחית רישוי זה עצוב קצת ( מדבר על המסגרת ולא על מספר הרוס) בנוסף, אותי הכשילו על מגב אחורי, הטסטר טען שהיא קרועה ואני צריך להחליף אותה. כמובן שהחלפתי דרכם בעלות של 40 ש"ח ועברתי את הטסט. איזה מזל שהם כאלה נחמדים, זה לא של 60-70 אחוז מהמכוניות אין מגב אחורי או שהמגב האחורי שלי היה 100 אחוז פגום.

אז אכן בדיקת הברקסים חשובה וגם זיהום האוויר, אבל להיכנס לקטנות זה הופך את העסק למגעיל.

אגב, לא רק האוטובוסים ומהמשאיות מזהמות, לראות את המפעלים שמזהמים ולא רוצים לשים מטהרים ( שעולים להם מילוני שקלים כמובן )זה שיא הגועל.

אוטו-מאניה :-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מכשילים על מסגרת ללוחית רישוי?!

פורסם

למרות שזה טיפה אופ-טופיק חשוב לי לפרוק,

לפעמיים אני מתבלבל וחושב שנכנסתי לפורום "קרובי משפחתו של הברון רוטשילד-אנחנו אוהבים לזרוק כסף ותוקפים את מי שלא" .

"בוא נתקוף את הבחור כי הוא התתלונן על זה שצריך לשלם כסף למסגרת ללוחית רישוי ולדעתו שוחטים אותנו בטסטים השנתיים".

"בוא נתקוף אותו על זה שהתלונן שאגרת רישוי עולה הרבה כסף".

וכו' וכו'.

2 אופציות שעולות לי בראש- או שיש לכם רכב ליסינג אז שכחתם כבר מה זה לשלם באזור ה9K ש"ח בשנה על רכב "עומד" (כלומר בלי להכניס טיפולים שעולים אלפי שקלים, צמיגים, מצבר, שחיקה ,דלק וכו').

או שאתם סתם יפי נפש (וזה כבר מעצבן).

אני מסכים שלפעמיים זה מייגע קצת לשמוע אנשים מתלוננים אבל דווקא בפורום חובבי רכב (לא רכבי יוקרה/אלפיון עליון), אלה פורום שכולל את כל "העם" אני תמיד נדהם לראות תגובות של אנשים שתוקפים אנשים אחרים שנכנסו לפרוק את כל העצבים שהצטברו מהמצב במדינת ישראל היפה.

HONDA CIVIC hatchback-RED

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אם אתה בוכה על משהו אז לפחות שיהיה מוצדק.

מישהו בוכה שצריך לבטל את הטסט כי יצא לו ליפול במכון של טסטרים מושחתים. נשמע לך הגיוני?

פורסם

נו ובשורה התחתונה אני זה שמתקן ליקויים ברכבים שנכשלו בטסט וממש נדיר להתקל בתקלות מדומות וחלק מהליקויים מחרידים כמו משאבות אופן נוזלות משולש עם חופש שעוד דקה הולך להתנתק וכו

בקיצור לדעתי הטסט הוא חובה

• תוכן חדש...