Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי צריך מבחן שנתי (טסט) לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא ירדת לסוף דעתי חבר (וסליחה על החפירה הארוכה),

תגיד לי על מה אתה מדבר???? כמה אחוז מהנהגים בכביש עושים שינויי בלמים ושמים ספייסרים מסוכנים לג'נטים??? אולי חצי אחוז מהנהגים,

בגלל הטענות שאתה מעלה צריך לשלוח את כל אזרחי ישראל למבחן שנתי? זה נשמע לך הגיוני?

אני מסכים שצריך תחנות בדיקה בכבישים - רכב שחורג מהתקינה יורד מהכביש אין לי בעיה עם זה,

למה כל הנהגים הנורמטיבים שנוהגים ברכבים בטיחותיים צריכים לסבול?

אני אתן את עצמי בתור דוגמא

אני נוהג ברכב בן 8, הוצאתי אותו חדש מהחברה, הרכב ללא שום שינוי או תוספת 7 שנים אני הולך עם הרכב לטסט, מעולם לא מצאו שום ליקוי

שבוע מהחיים שלי בזבזתי על המבדק המיותר והמייגע הזה וכסף מבוזבז בלי סוף!

ארהב יש 250 מיליון מכוניות לעומת 2 וחצי מיליון פה

ושם לא עושים כל שנה טסט לרכב

לבטל את הטסט לרכב!

http://www.atzuma.co.il/notest

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
תגיד לי על מה אתה מדבר???? כמה אחוז מהנהגים בכביש עושים שינויי בלמים ושמים ספייסרים מסוכנים לג'נטים??? אולי חצי אחוז מהנהגים,

בגלל הטענות שאתה מעלה צריך לשלוח את כל אזרחי ישראל למבחן שנתי? זה נשמע לך הגיוני?

אני מסכים שצריך תחנות בדיקה בכבישים - רכב שחורג מהתקינה יורד מהכביש אין לי בעיה עם זה,

אני נוהג ברכב בן 8, הוצאתי אותו חדש מהחברה, הרכב ללא שום שינוי או תוספת 7 שנים אני הולך עם הרכב לטסט, מעולם לא מצאו שום ליקוי

אם מבחני הרישוי הצילו אפילו אדם אחד ממוות, אז שבוע מהחיים שלך זה כסף קטן.

ותאמין לי שהם הצילו יותר. הרבה יותר.

(ואם לוקח לך יום שלם להעביר את האוטו טסט, תעשה עם עצמך בדק בית).

פורסם

רוב רובם של הנהגים הישראלים (לא לדבר בכלל על חברות ליסינג והשכרה מסוימות) לא יחליפו רפידות בלמים לעולם אם לא יהיו טסטים.

ככה, הכי פשוט, הכי קטן, הכי בטיחותי, והרוב המוחלט לא ייגעו בזה בכלל אם לא תהיה אכיפה חוקית בצורת טסט שנתי.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
רוב רובם של הנהגים הישראלים (לא לדבר בכלל על חברות ליסינג והשכרה מסוימות) לא יחליפו רפידות בלמים לעולם אם לא יהיו טסטים.

ככה, הכי פשוט, הכי קטן, הכי בטיחותי, והרוב המוחלט לא ייגעו בזה בכלל אם לא תהיה אכיפה חוקית בצורת טסט שנתי.

אמת.

טסט זה סוג של בקרה.

בדיוק כמו שאתה נדרש להוציא היתר בניה.

גם היתר בניה זה הליך בירוקרטי מייגע (שלרוב לוקח יותר מיום בשנה), אבל רגע, היי! אתה היית מוכן לגור בבית בקומה ה23 כשאין לך מושג אם ביסודות יש בטון או אבקת מרק?

אז בגלל שלמדינה ממש לא כיף לגלות בדרך הקשה שיצקו אבקת מרק במקום בטון , היא מבקרת את התהליך בעזרת היתרי בנייה.

אותו כנ"ל עם טסטים.

פורסם

אפילו יותר נדרש הטסטים מאשר הבנייה.

את הבנייה עושים קבלנים מוכרים שלמדו את המקצוע.

בעלות על הרכב יכולה להיות לכל אחד, ישראל ישראלי, שמה לו ולבלמים? מאיפה הוא יודע מתי הם נגמרים? מאיפה הוא יודע אם נשרפה לו הנורה של האורות מעבר והוא נראה כמו קטנוע? זה רחוק ממנו שנות אור

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אתה מתכוון שאתה שנה הבאה צריך 2 טסטים...

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

ראשית בוא נרגע, אנחנו סה״כ מנהלים דיון ידידי, אין צורך להתלהם.

צריך לקיים בדיקת טסט בגלל אותו בחור ששם ספייסרים לא בטיחותיים, בגלל אותו אחד שלא מבין גדול ולא יודע שיש לו חופש במסרק הגה או אפילו עבור פדנט כמוני שרק רכש רכב וחושב שהכל תקין (הרי הרגע הוצאתי 15% מעלות הרכב על יישור קו מקיף).

יש הרבה דברים עקומים בארץ כשזה מגיע לתחבורה, בדיקת הטסט אינה אחת מהם, יש מקום לדעתי להקים גוף מסודר שיוכל לבחון בצורה מקצועית שינויים ברכב ויתן אפשרות לאשר אותם בצורה מסודרת וכמובן בתיאום עם משרד הרישוי כו׳ כך שלא יפסלו רכב על קויילאוברים או פילטר פתוח, אבל כן יבדקו את בטיחותו.

כשזה יתנהל ככה אנשים יקבלו לגיטימציה לשפר\לשנות רכבים ולאשר אותם בטיחותית וכנראה גם ביטוחית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

אני חושב ששאלת הסדרת השיפורים היא משנית.

יש כאן עניין מהותי יותר, כשחלק מבעלי הרכבים לא מבינים בשביל מה צריך מבחן רישוי מלכתחילה.

פורסם

אני שמח שיש טסט שנתי.

מי שמוטרד מהטסט השנתי לא מעניין אותו מצב הרכב, והכבישים היו הרבה פחות בטוחים אם לא היה טסט שנתי.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

עניין השיפורים הינו משני, מסכים איתך, אני מציין את זה בהקשר להתאמות שלדעתי היה רצוי לעשות בעניין הזה.

השורה התחתונה היא שלדעתי אסור לוותר על בדיקת הטסט, הדוגמא שלי לגבי זה שרק בטסט גיליתי בלמים לא עובדים מסבירה היטב למה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

לדעתי ההתאמה הכי חשובה בנושא הזה היא שמכוני הרישוי צריכים להיות בבעלות ותפעול המדינה וכפופים למשרד התחבורה.

ככה לאף בוחן אין אינטרס להכשיל על לוחית רישוי וכדומה, ולא פחות חשוב אין אפילו תיאורטית ניגוד אינטרסים.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

להלאים את מכוני הטסטים?

הפרטת הטסטים היא כנראה אחת ההפרטות המוצלחות. בעבר הרחוק הטסטים בוצעו במשרד הרישוי, וכנראה שההליכים היו מייגעים בהתאם. כיום מספר כלי הרכב גדל בכמה סדרי גודל ויעילות בבדיקה חיונית כדי לא לבזבז יותר מדי שעות עבודה. זה לא פוסל את האפשרות שמכון ממשלתי יעשה את העבודה - יש משרדי ממשלה שהשירות בה יעיל ומכובד - אבל נראה לי שכאן ההליך לא הפיך.

רק שתי הערות:

1. בעיית השחיתות במכוני הרישוי מחייבת בקרה הדוקה של הרשויות. אבל כך גם אפשרויות של שחיתות בתוך מכון ממשלתי.\

2. מבחן הרישוי ממש אינו המצאה ישראלית, והוא קיים במתכונת זו או אחרת במרבית המדינות המסודרות.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

כן, אבל לא דיברתי על התקלה שעבור חופן מזומנים בעובי כזה או אחר רכב שלא ראוי לעלות על הכביש מקבל טסט לשנה, אלא על הכשלות מכוונות על דברים קטנים שבמקרה ניתן לסדר באותו מכון או במוסך צמוד.

אולי יש דרך גם בצורת אכיפה על מכוני הטסטים, אבל לא דיברתי על הלאמה, אלא פתיחת מכונים חדשים או קניית הקיימים מהבעלים הנוכחיים שלהם.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כן, אבל לא דיברתי על התקלה שעבור חופן מזומנים בעובי כזה או אחר רכב שלא ראוי לעלות על הכביש מקבל טסט לשנה, אלא על הכשלות מכוונות על דברים קטנים שבמקרה ניתן לסדר באותו מכון או במוסך צמוד.

אולי יש דרך גם בצורת אכיפה על מכוני הטסטים, אבל לא דיברתי על הלאמה, אלא פתיחת מכונים חדשים או קניית הקיימים מהבעלים הנוכחיים שלהם.

אני מסכים.

אני חושב שכל נושא מכוני הרישוי הוא תחום מוזנח ולא מטופל.

אני מאמין שהמראה הפיזי של מקום מצביע בין היתר על ההתנהלות האנושית בו.

מספיק להתבונן איך נראה מכון רישוי ממוצע מבחינה חזותית ופיזית כדי להבין איזה הזנחה הולכת שם.

הטיפול בהם צריך להעשות ע"י אכיפה מאסיבית והוצאת קובץ הנחיות לאיך מכון רישוי צריך להראות ולתפקד, גם אם זה אומר עלייה במחיר הטסטים.

פורסם

או הפחתת מצבת האנשים במכון, למה במכון חד מסלולי (טכנית יש שניים, אחד הוא מחסן) צריך 5 או 6 אנשים?

זה אפילו לא מזרז את הביקור כי לוקח להם שנים לעשות כל דבר (למשל לרדת לבור) והם ברוב הזמן עסוקים בלדבר בינם ובין עצמם.

מספיק שני אנשים + פקידה במקום 5-6 + פקידה.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...