Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי צריך מבחן שנתי (טסט) לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
או הפחתת מצבת האנשים במכון, למה במכון חד מסלולי (טכנית יש שניים, אחד הוא מחסן) צריך 5 או 6 אנשים?

זה אפילו לא מזרז את הביקור כי לוקח להם שנים לעשות כל דבר (למשל לרדת לבור) והם ברוב הזמן עסוקים בלדבר בינם ובין עצמם.

מספיק שני אנשים + פקידה במקום 5-6 + פקידה.

אחד מהם מתפקד כקשר.

המשימה שלו זה לצעוק את הפקודות מהבחור בבור לנהג המבוהל.

אני מאמין שזול (ושקט יותר) לרכוש שני מכשירי ווקי-טוקי.

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

ואחד מתפקד כבריסטה ומכין קפה שחור לכולם

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

נו ובשורה התחתונה אני זה שמתקן ליקויים ברכבים שנכשלו בטסט וממש נדיר להתקל בתקלות מדומות וחלק מהליקויים מחרידים כמו משאבות אופן נוזלות משולש עם חופש שעוד דקה הולך להתנתק וכו בקיצור לדעתי הטסט הוא חובה

נכון.

צריך מבחן רישוי שנתי כל מי שמתחזק את הרכב תחזוקת שבר או מי שאין לו את ההבנה של חשיבות מכלולים בטיחותיים.

.

בדיוק.

באנגליה המצב יותר טוב מאשר אצלנו אבל האכיפה של הטסטים שם היא אכזרית וככל, הרכבים שם תקינים יותר מבארץ.

באנגליה המצב הרבה יותר טוב מאשר פה, כי המבחן השנתי בודק את הרכב ולא את הקשר הכלכלי שלך למוסך. מה זה אומר? שבאנגליה אתה מביא את הרכב למבחן במכון בדיקה כלשהו. עבר - עבר, לא עבר - לא עבר. אין דבר כזה "מבחן חוזר", אין דבר כזה "תביא קבלות שהוצאת הרבה כסף על תיקון", אין שום דבר: הרכב שלך נכשל במבחן וזהו. ועכשיו אתה יכול לתקן את הרכב איך שתרצה ואיפה שתרצה, ולהעמיד אותו למבחן שוב מתי שתרצה. יעבור - יעבור, לא יעבור - לא יעבור.

ולגבי "אכזריות" - אני החזקתי רכב ישן באנגליה מספר שנים. אני תחזקתי את הרכב ברמה גבוהה, ומעולם לא נכשלתי במבחן שנתי ומעולם גם לא "הכנתי את הרכב" למבחן השנתי - פשוט לקחתי אותו למכון שהיה ידוע כמחמיר ביותר באיזור, ועברתי בלי שום בעיה. וזה מסיבה פשוטה: הם בחנו את הרכב בצורה ענינית ומקצועית, ולא חיפשו לעשות עלי קופה של מגבים, או פסים מחזירי אור, או כל מיני שטויות אחרות. ולכן יכולתי ללכת למכון המחמיר ביותר בידיעה ברורה שהרכב עובר.

וכך צריך להיות גם בישראל: בדיקה טכנית ברורה, עם מפרט ידוע מראש, ובלי כל הסחטנות של "מבחן חוזר עם קבלות". המבחן צריך לבחון את מצבו הטכני של הרכב ביום הבחינה, ולא את ההסטוריה של הסבתא שלו.

דני

נ.ב. מצב כלי הרכב באנגליה טוב יותר מכאן מאותה סיבה שרמת הנהיגה שם גבוהה יותר: כי יש שם לאנשים גישה יותר חיובית לכל הנושא של רכב. כמובן שיש לזה קשר לכך שבאנגליה מותר לכל אדם לשנות כל רכב בכל צורה שהיא, וזה מובן מאליו. כמובן שאחרי שינוי מבנה צריך מבחן שנתי (רגיל!) חדש.

פורסם

מוסד הטסטים בישראל זו אחת העוולות הגדולות בתחום התחבורה. מכוני הטסטים הפכו לפרה חולבת של מזומנים ומטרתם כבר מזמן אינה לבדוק את תקינות הרכבים.

צריך לצמצם את הבדיקה השנתית למינימום הנחוץ - בלמים, תאורה וזהו בערך. עקב רמת כוח האדם והידע המקצועי במכוני הטסטים בלאו הכי לא מסוגלים להתמודד עם יותר מזה.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז למה לא לדרוש שיפור בתחום, לשלוח בוחנים לקורסים מקצועיים במקום להסתפק ברמה נמוכה ושכולם יסעו עם צמיגים סוג ז' בני 5 ושלל "אביזרי בטיחות" תוצרת אמריקן איגל שדוחפים שם לכל לקוח?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מוסד הטסטים בישראל זו אחת העוולות הגדולות בתחום התחבורה. מכוני הטסטים הפכו לפרה חולבת של מזומנים ומטרתם כבר מזמן אינה לבדוק את תקינות הרכבים.

צריך לצמצם את הבדיקה השנתית למינימום הנחוץ - בלמים, תאורה וזהו בערך. עקב רמת כוח האדם והידע המקצועי במכוני הטסטים בלאו הכי לא מסוגלים להתמודד עם יותר מזה.

בינינו - מה בודקים בטסט: הגה, בלמים, צמיגים (חלק משתי המערכות הקודמות), תאורה, ונושא חשוב מבחינת בטיחות הסביבה - פליטת מזהמים. וכמובן יש הבדיקה שעיקרה משפטי - התאמת מספרי רישוי, שלדה ומנוע. סה"כ בדיקה של מערכות חיוניות.

לגבימי שכתב על אנגליה - משהו מוזר בעיני - האם הרכב שנכשל במבחן השנתי משוחרר לנסיעה בלי שום מגבלה? האם אין לו זמן מוגבל לביצוע התיקונים?

לגבי החזרת מבחני הרישוי לגורם ממשלתי - זה לא יפתור שום בעיה. גם בימים שבהם הטסט היה מתבצע במשרד הרישוי היו תמיד פזורים לידו נותני שירות - החל בצבע מספרי רישוי וכלה במוסכים לכל תחום - שהיו נהנים מהרכבים שנפסלו, ולך תדע איזה קשר יש בין הבוחנים למוסכים.

וד"א - אישית כל הספילות שהיו לי בטסט היו מוצדקות - גרמושקה, כיוון מנוע בגלל פליטת מזהמים, נורות שרופות, מפר רישוי דהוי. על פיצ'יפקעס מעולם לא נפסלתי (למשל הבוחן רמז לי שכדאי להחליף מגבים, אבל לא פסל את הרכב) ולהפך - כנראה שבדיקת כיוון הגלגלים הקדמיים היא חלקית בלבד ואינה מזה סטיות משמעותיות בחלק מהפרמטרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

DNY, שכתב על מבחני הרישוי באנגליה, ציין שהוא היה בוחר ללכת למכון הרישוי המחמיר ביותר.

פשוט לקחתי אותו למכון שהיה ידוע כמחמיר ביותר באיזור

כלומר אפילו באנגליה יש דירוג בין מכוני רישוי מחמירים יותר לכאלה שפחות. וזה לא מפתיע. כי כסף ושחיתות קיימים אפילו בבית המלוכה.

רוצה לומר, שיש חובה להסדיר את נושא הרישוי בישראל דרך אכיפה קשוחה של מכוני הרישוי וחיבם לעמידה בסטנדרטי שירות ובדיקה גבוהים - גם במחיר של עלייה באגרות הטסט.

עם זאת, אני לא חושב שמדובר במערכת מיותרת או כושלת.

פורסם

מה כולם מתפרצים לדלת פתוחה

יש אכיפה רצינית מאוד של מכוני הרישוי מזה כמה שנים כבר ואני זוכר לפחות 4 מכוני רישוי שנסגרו בגלל ביקורות פתע של משרד התחבורה ותלונות של הציבור

פורסם
מה כולם מתפרצים לדלת פתוחה

יש אכיפה רצינית מאוד של מכוני הרישוי מזה כמה שנים כבר ואני זוכר לפחות 4 מכוני רישוי שנסגרו בגלל ביקורות פתע של משרד התחבורה ותלונות של הציבור

זכותך להשלות את עצמך אבל אל תשלה אחרים. אני אישית הייתי בכמה מקרים במכון טסטים בזמן שהמשטרה פועלת בתוך המכון והמאכרים ממשיכים לעבוד כרגיל! מקסימום מציצים כל כמה דקות ואם שוטר ממש פיזית מתקרב אז יוצאים לעשן סיגריה וחוזרים.

ומה אם לא יהיו מאכרים? אז המכונים, שכבר מזמן עובדים במודל קפיטליסטי, ישתו ללקוחות את הדם, סליחה, את הכסף.

אם זה לא היה עצוב זה היה מצחיק.

אלוהים נמצא בפרטים הקטנים :mmangel:

פורסם

טוקבקסיט עלוב אתה

משלה את עצמי ? בדוק בבקשה את הפרסומים של משרד התחבורה ובעיתונות (מספיק לעשות חיפוש בגוגל "מכון רישוי נסגר") אני לא ממציא שום דבר ואני מכיר מקרוב מאוד את נפשות הפועלות וחי את הנושא מזה יותר מ 20 שנה בניגוד אילך לא זורק סיסמאות ללא גיבוי

שנית המשטרה היא לא גוף האכיפה של מכוני הרשוי אלה פקחים מטעם משרד התחבורה שמגיעים לעשות ביקורות לאחר שהרכב יצא מהטסט וכן בודקים פיזית האם רכבים שעברו טסט נכחו בפועל במכון

מספיק מקרה בודד כדי לסגור מכון רישוי לזמן ממושך ומכוני הרישוי מודעים לכך מאוד ופחות ופחות משתפים פעולה עם מאעכרים למיניהם

אפילו אני שמכיר היטב את בעלי מכון הרישוי שנמצא קרוב אלי ואת כל עובדיו לא מקבל הנחות בשום צורה לרכבים של לקוחות אותם אני לוקח לטסט

פורסם
טוקבקסיט עלוב אתה

למה צריך את ההתלהמות המיותרת הזו?

אם 4 מכוני רישוי שנסגרו בגלל ביקורות פתע של משרד התחבורה זה אומר משהו על הצורה בה המכונים מתנהלים,

וכבודו אם אתה חי את הנושא מזה יותר מ 20 שנה, תסביר לי בבקשה איך ארה"ב מתנהלת עם מאתיים מיליון רכב ללא טסט שנתי?

ארהב יש 250 מיליון מכוניות לעומת 2 וחצי מיליון פה

ושם לא עושים כל שנה טסט לרכב

לבטל את הטסט לרכב!

http://www.atzuma.co.il/notest

פורסם

כמעט בכל מכון יש מעכר רק צריך להכיר את האנשים הנכונים.

גם מכונים שנסגרים עקב קומבינות וכו' חוזרים להיות קומבינטורים גם אחרי שהם פותחים מחדש.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תסביר לי בבקשה איך ארה"ב מתנהלת עם מאתיים מיליון רכב ללא טסט שנתי?

קודם כל זה לא המצב. שליש או יותר ממדינות ארה"ב כן מחייבות בדיקת בטיחות שנתית.

שנית, אני די בטוח שאני לא רוצה לנסוע בכבישים שבהם יש מכוניות שמעולם לא נבדקו בטיחותית.

פורסם

לגבימי שכתב על אנגליה - משהו מוזר בעיני - האם הרכב שנכשל במבחן השנתי משוחרר לנסיעה בלי שום מגבלה? האם אין לו זמן מוגבל לביצוע התיקונים?

השיטה באנגליה היא שונה. אתה לא צריך לקבל בדואר אגרת רישוי כדי ללכת למבחן שנתי - אתה יכול לקחת כל רכב למבחן מתי שתרצה. גם שבוע אחרי שעברת. אם אתה עובר את המבחן, אתה מקבל אישור לשנה אחת מיום המבחן ולא מיום גמר המבחן הקודם (אין הסטוריה).

לכן, אם אתה מסודר, אתה יכול ללכת למבחן יום, או שבוע, או חודשיים, לפני שנגמר האישור הקודם. אם לא עברת, האישור הקודם עדיין בתוקף. אם חיכית יותר מדי, או קנית רכב ללא אישור בתוקף, אז אסור לך לנסוע ואתה יכול או להמר שלא תיתפס, או לגרור את הרכב.

DNY, שכתב על מבחני הרישוי באנגליה, ציין שהוא היה בוחר ללכת למכון הרישוי המחמיר ביותר. כלומר אפילו באנגליה יש דירוג בין מכוני רישוי מחמירים יותר לכאלה שפחות. וזה לא מפתיע.

בודאי שלא. זה טבעי.

כי כסף ושחיתות קיימים אפילו בבית המלוכה.

מחמיר ומקל אינם קשורים בהכרח לשחיתות. אני חושב שהבעיה בישראל מתחילה בטופס הרישוי שצריך אותו לבדיקה, וממשיכה עם כל הנושא של "בדיקה חוזרת" שכובל אותך למוסך ולמכון, ובעצם ממסד את השחיתות.

כל הענין של אישורים לפני המבחן (לרכב ישן) אינו אלא שחיתות ממוסדת ותו לא - איזו משמעות יש לבדיקה לפני הבדיקה, חוץ מקצת פרנסה קלה למוסכים?

אפילו אני שמכיר היטב את בעלי מכון הרישוי שנמצא קרוב אלי ואת כל עובדיו לא מקבל הנחות בשום צורה לרכבים של לקוחות אותם אני לוקח לטסט

אבל אתה יודע בדיוק כמונו שמי שרוצה להעביר רכב לא תקין תמורת כמה מאות שקלים, יכול לעשות זאת בקלות. אם לא במכון א', אז בודאי במכון ב'.

דני

פורסם

אבל אתה יודע בדיוק כמונו שמי שרוצה להעביר רכב לא תקין תמורת כמה מאות שקלים, יכול לעשות זאת בקלות. אם לא במכון א', אז בודאי במכון ב'.

דני

בדיוק!!! תמיד אפשר להעביר כל רכב תמורת שלמונים, זה דבר ידוע, ולכן כל כלי הרכב עם הניטרוס, הנמוכים , והגיפים עם כל הדנאות למיניהם עדיין על הכביש..

מי שצריך לאכוף את הנושא הזה זה המשטרה, לשים ניידות תאימות בכבישים - רכב\גיפ שלא נראה קונבנציונלי יבדק

אבל לא לשלוח את 99% מעם ישראל שלא עושים שינויים ברכב לעשות כל שנה מבחן מיותר

ארהב יש 250 מיליון מכוניות לעומת 2 וחצי מיליון פה

ושם לא עושים כל שנה טסט לרכב

לבטל את הטסט לרכב!

http://www.atzuma.co.il/notest

• תוכן חדש...