Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי צריך מבחן שנתי (טסט) לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה שקורה בארץ זה פשוט בדיחה! מכוני רישוי מושחתים, פשע, , בטסט הוא מוריד אותך על לוחית זיהוי - ושולח אותך לתקן את הלוחית אצל חבר שלו... הבלאגן חוגג, כל שנה לשרוף יום מהסוף שבוע לעשות טסט.

מישהו מוכן להסביר לי איך זה שאצל אחותינו הגדולה (ארה"ב) אין מבחן שנתי לרכב? יש אמישן (מבחן פליטה) פעם ב X זמן

ואגרת רשיון זעומה כל שנה - וזה הכל!

ולא כל הרכבים בארהב חדשים, נכון שבארץ הרכבים ישנים יותר - אבל זה לא מצדיק את זה,

הפלוס היחיד לבדיקת הטסט שיכלתי לחשוב עליו הוא שבמאקרו אולי זה עוזר לכלכלה הנחשלת שלנו וליצירת מקומות עבודה

האם לדעתכם מחאה נגד הטסט תעזור?

ארהב יש 250 מיליון מכוניות לעומת 2 וחצי מיליון פה

ושם לא עושים כל שנה טסט לרכב

לבטל את הטסט לרכב!

http://www.atzuma.co.il/notest

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תפריד בין הצורך במבחן שנתי לאופן הביצוע שלו.

לגבי ארה"ב אני לא יודע, אבל גם באנגליה וגם בסינגפור יש מבחן שנתי.

המבחן נועד להגן על הציבור ולהבטיח את תקינות כלי הרכב.

אם לא יהיה מבחן רישוי, התוצאות יהיו איומות.

לגבי כל הקומבינה של מכוני הרישוי, אתה צודק, צריך שר תחבורה עם ביצים כמו כחלון לזעזע את הענף.

לגבי אגרת רישוי... תפנה ללפיד שר האוצר.

נכון בכל מדינה המחיר שונה, תן לי לנחם אותך שבסינגפור האגרה כפולה.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אני תמיד כדי לא להיכשל בדברים האלו עושה כמה דברים.

בודק את מצב לוחיות הרישוי אם יש מכות בפח אז מיישר עם קצת מכות פטיש בגב הלוחית+ממלא עם טוש לורד שחור את הספרות שנמחקו מעט.

מחליף מדבקות מחזירי אור במידה וצריך, בודק אורות וכיווני אורות ומחליף מגבים לפני.

אחר כך במידה ואני נכשל על תקלה מכנית אין לי בעיה לגשת למוסך ולתקן מבחינה הזאת.

אצלי הרכב בן 20 למרות שכרגע הרכב לא נוסע והרישיונות מוקפאים הדבר הכי מבאס לגשת למכון הרישוי פעמים בשנה בגלל שזה רכב מיושן אבל אין מה לעשות.:-)

*pontiac tempest 1992 V6 3.1 liter

Pontiac - we are driving excitement

פורסם

אתה ממש לא חייב להחליף לוחיות רישוי במכון.

יתרה מכך, אתה יכול לבקש לסיים את תהליך הרישוי עם התחייבות להחליף את הלוחיות תוך 48 שעות.

דבר נוסף, הכלכלה שלנו לא נחשלת.

חלק יאמרו נכשלת, חלק יאמרו מוצלחת, אבל אתה מבין את הכוונה...

מתחדשת*

פורסם

מסכים. לשלם אגרת רישוי,

2000 ש״ח בשנה זה מוגזם. מצד שני לקחת 5m למישהו שזכה בלוטו ב 20m זו גם חוצפה. והמעמ?

כשאני חושב על זה, גם לשלם 7-8 ש״ח לליטר דלק זה מוגזם ולשלם ארנונה 1700 כל חודשיים מוגזם לא פחות.

והחשמל שלנו לא מוגזם? רשות השידור? ומה לגבי מחירי הדירות שדירת 3 חד׳ שקיבלו מעמידר/עמיגור בשכונות היום עולה 700k ש״ח?! מחירי הרכבים? ומוצרי החשמל ?

שאני ימשיך..?

פורסם

א. הטסט כחלק מחליבת הציבור ע"י מס רישוי שנתי.

ב. למדינה מאוד איכפת מזיהום האוויר אבל משאות ואוטובסים שנוסעים לפעמים 20 שעות ביממה פטורים מהמבחן,למה? כי הציבור בוחר נבחרי ציבור עסקנים פוליטים ולא לוביסטים שבאמת קובעים.

ג. לא קשור אבל קשור, למדינה מאוד איכפת מהחיים שלך בתור נוסע ברכב ואם החגורת בטיחות ברכב לא תהיה תקינה תפסל בטסט אבל אם אחיך התאום יסע באותו כביש באותה שעה באוטובוס הוא יכול לעמוס בנסיעה , ואפילו לעמוד עמידת ראש. למה? ע"ע סעיף ב

מה שאני בא להגיד שהעסקנים הפולטים מתעללים באזרחים כי הם יכולים וכי עוד 3 שנים תמשיך לבחור בהם

פורסם

אני חושב שזה הולך להיות השרשור הגרוע ביותר בעולם ואני רוצה להיות בפנים.

הכריש 669 אמר שמה שקורה בארץ זה בדיחה והמכונים מושחתים והוא מוריד אותך על לוחית. מי זה הוא? איך הוא מוריד אותך? מי מתקן לוחיות? ההוא שהוא החבר של ההוא?

העברית שלי בטח לא מושלמת אבל שמישהו יתקן מישהו אחר שהשתמש במילה נחשלת??? נו באמת.

ןאז מגיע קאר פור פאן שמחזיק מכונית כדי להנות מימנה, מאזדה ומתלונן על אגרה של 2000 שקלים, שלא כולם משלמים. מה הקשר למכוני רישוי? אבל מילא זה, הופה הגענו ללוטו. והדלק והדיור וטלויזיה והכל.

הכל קשור להכל בשרשור על מכוני רשוי. הייתי תובע על עוגמת נפש. על מה? על הכל הייתי תובע וגם בתי המשפט מושחתים וגם אותם הייתי תובע.

איך עוד אפשר לשפר את השרשור הגרוע בעולם?

אולי להגיד שטסט עם כל הבעיות שלו ועם זה שלא עולה על כל הבעיות הוא משהו חשוב?

פשע וכולם מושחתים עאלק.

עריכה: לא הבנתי את טוינגואי. לוביסטים זה אלו שעובדים במכון רשוי?

פורסם
אני חושב שזה הולך להיות השרשור הגרוע ביותר בעולם ואני רוצה להיות בפנים.

הכריש 669 אמר שמה שקורה בארץ זה בדיחה והמכונים מושחתים והוא מוריד אותך על לוחית. מי זה הוא? איך הוא מוריד אותך? מי מתקן לוחיות? ההוא שהוא החבר של ההוא?

העברית שלי בטח לא מושלמת אבל שמישהו יתקן מישהו אחר שהשתמש במילה נחשלת??? נו באמת.

ןאז מגיע קאר פור פאן שמחזיק מכונית כדי להנות מימנה, מאזדה ומתלונן על אגרה של 2000 שקלים, שלא כולם משלמים. מה הקשר למכוני רישוי? אבל מילא זה, הופה הגענו ללוטו. והדלק והדיור וטלויזיה והכל.

הכל קשור להכל בשרשור על מכוני רשוי. הייתי תובע על עוגמת נפש. על מה? על הכל הייתי תובע וגם בתי המשפט מושחתים וגם אותם הייתי טובע.

איך עוד אפשר לשפר את השרשור הגרוע בעולם?

אולי להגיד שטסט עם כל הבעיות שלו ועם זה שלא עולה על כל הבעיות הוא משהו חשוב?

פשע וכולם מושחתים עאלק.

:mm_yeah:

אכן אכן.

הוצאת לי את המילים מהפה.

עוד שרשור בכי, שחלקים נבחרים בו יוקראו במסגרת פסטיבל הדכאון העולמי השנתי.

עוד פוסטים של מדוכדכים שלרוב מבינים טוב מאוד על מה הם משלמים ואיך המערכת עובדת, אבל תמיד יעדיפו לבכות ולהתמרמר מאשר לקבל את המציאות בהבנה, או לחילופין לקום ולפעול.

בהחלט בדרך להיות השרשור הגרוע של החודש, ואין ספק שאני אעקוב אחריו בדריכות!

פורסם

נחש מה? העברית של כולנו לא מושלמת.

יותר מזה, כולנו נולדנו בלי לדעת מילה אחת.

לומדים.

לא בושה לקבל תיקון ממישהו אחר.

מתחדשת*

פורסם
נחש מה? העברית של כולנו לא מושלמת.

יותר מזה, כולנו נולדנו בלי לדעת מילה אחת.

לומדים.

לא בושה לקבל תיקון ממישהו אחר.

אתה צודק רומק. אני מסכים כי גם אני טועה ולא בושה שיתקנו אותי.

השאלה שלי למה צריך לתקן מישהו שלא טועה.

פורסם

א. לא רק שאני חושב שטסט שנתי הוא קריטי, אני גם בעד להחמיר אותו בכל הנוגע למכלולי בלימה, היגוי ובלימת זעזועים.

ב. גזי מנוע של כלי רכב היא גורם הזיהום העיקרי שיש במרכזי הערים ומכן נובע שזהו מקור זיהום האוויר העיקרי שרוב האוכלוסיה נחשפת אליו. לפי דעתי משרד התחבורה לא עושה מספיק בעניין - לא מספיק בדיקת פליטה בטסט *לכל* כלי הרכב, אלא גם אולי להוסיף עוד ניידות בדיקה ובדיקות פתע בכבישים.

ג. כתבתי על כך בעבר ואני כותב כאן שוב בעניין רכבים מיוחדים/משופרים - אני חושב שכמו שיש במדינות מסוימות בעולם הנאור, צריך לאפשר לבעלי מכוניות אלו לעבור טסט מיוחד ולקבל אישור נסיעה בכביש ציבורי בכפוף לבדיקה במכון מומחה ולפי הצורך במגבלות. אני משער שהדבר יעלה את מחיר הטסט השנתי ל-2000-3000 ש"ח (לא כולל סכום האגרה - שזה סתם "מס החזקת רכב" שלא קשור לטסט), אני בטוח שמי שמשקיע עשרות ומאות אלפים ביבוא או שיפור מכונית מיוחדת, יסכים שמדובר בתשלום צנוע בשביל הזכות לנסוע בשקט נפשי על הכביש הציבורי.

ד. כל זה לא יקרה לעולם כי משרד התחבורה הישראלי הוא אחד מהמשרדים חסרי המעוף, יכולת ועניין להשתפר מכל משרדי הממשלה ושר התחבורה הוא פוליטיקאי מתוסכל שקיבל את התיק כברירת מחדל.

פורסם

אני רק אשים את הלינק הזה פה.

לעצלנים שבינינו "נחשל" היא אכן מילה בעברית תקינה.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
ואיך אתה יודע שזאת עברית תקינה? אם היא עברה טסט במכון שכולם מושחתים ויש פשע אז אולי היא לא באמת תקינה?

הומור מבורך.

אני רק אשים את הלינק הזה פה.

לעצלנים שבינינו "נחשל" היא אכן מילה בעברית תקינה.

האמת היא שאתה צודק.

הכלכלה שלנו באמת נחשלת ולא נכשלת.

פורסם
ואיך אתה יודע שזאת עברית תקינה? אם היא עברה טסט במכון שכולם מושחתים ויש פשע אז אולי היא לא באמת תקינה?

אולי, אבל היא בסה"כ מילה עם 4 אותיות, כמה שוחד היא כבר יכולה לתת?

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• תוכן חדש...