Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי צריך מבחן שנתי (טסט) לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4563 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ג'יפ לכל פרחה מכניס אקסטרה כסף למדינה (במקום שהפרחה תתנייד ב206/מיני/פיאט 500, יש ג'יפ שמבזבז יותר דלק, עם אגרת רישוי גבוהה יותר, וביטוח ואחזקה יקרים יותר, שמכניסים עוד מיסים לקופת המדינה), אז אפשר להגיד שפסי האטה משתלמים.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הרבה דיבורים והשחזת מקלדות, לא יצא מזה כלום

מה עושים????

צריכים לחשוב על צעד פרקטי שיאגד הרבה מחברי הפורום - ואולי נצליח להזיז משהו

השאלה המקורית שלי היתה איזה צעד פרקטי אפשר לנקוט, הרי הפגנות לא נצליח לארגן, אולי מכתב או כתבה לעיתון

אף אחד לא נתן הצעה פרקטית!

תפריד בין הצורך במבחן שנתי לאופן הביצוע שלו.

לגבי ארה"ב אני לא יודע, אבל גם באנגליה וגם בסינגפור יש מבחן שנתי.

המבחן נועד להגן על הציבור ולהבטיח את תקינות כלי הרכב.

אם לא יהיה מבחן רישוי, התוצאות יהיו איומות.

לגבי כל הקומבינה של מכוני הרישוי, אתה צודק, צריך שר תחבורה עם ביצים כמו כחלון לזעזע את הענף.

לגבי אגרת רישוי... תפנה ללפיד שר האוצר.

נכון בכל מדינה המחיר שונה, תן לי לנחם אותך שבסינגפור האגרה כפולה.

ארהב יש 250 מיליון מכוניות לעומת 2 וחצי מיליון פה

ושם לא עושים כל שנה טסט לרכב

לבטל את הטסט לרכב!

http://www.atzuma.co.il/notest

פורסם
:mm_yeah:

אכן אכן.

הוצאת לי את המילים מהפה.

עוד שרשור בכי, שחלקים נבחרים בו יוקראו במסגרת פסטיבל הדכאון העולמי השנתי.

עוד פוסטים של מדוכדכים שלרוב מבינים טוב מאוד על מה הם משלמים ואיך המערכת עובדת, אבל תמיד יעדיפו לבכות ולהתמרמר מאשר לקבל את המציאות בהבנה, או לחילופין לקום ולפעול.

בהחלט בדרך להיות השרשור הגרוע של החודש, ואין ספק שאני אעקוב אחריו בדריכות!

זאב זבוטינסקי אמר:

הגאון אינו דרוש אלא בשביל הצעד הראשון.

:mm_yeah:

אבל תמיד יעדיפו לבכות ולהתמרמר מאשר לקבל את המציאות בהבנה

אתה יודע שהפרדה של השחורים בארהב היתה מציאות פעם, מה זה אומר? שצריך היה לקבל את המציאות בהבנה?

תפסיק לדבר שטויות ותעלה רעיונות איך אפשר לקדם מחאה בנושא.

לבטל את הטסט לרכב!

פורסם

כרגע אין שום דבר שאפשר לעשות.

לא פותרים את זה ברמת ההפגנות אלא זה חלק מתהליך העלמת שחיתות יותר רחב, שיתרחש במדינה אחרי שנתחיל לפתור באמת את הבעיות היותר חמורות כמו בעיית גביית המיסים והפלסטינים.

עד אז, הבעיה של שחיתות וחוסר מקצועיות (שהן באמת בעיות רציניות אבל פחות מעניינות את הממשלה), ימשיכו להתקיים.

בינתיים צריך לספוג את הבולשיט שלהם ולהשתדל למצוא מקום נורמלי שבו לא עושים לך בעיות ולא מתקטננים על שטויות.

פורסם

כבר חרגתם לגמרי מהנושא המקורי, אבל התשובה לכותרת הטופיק פשוטה:

צריך מבחן רישוי שנתי כל מי שמתחזק את הרכב תחזוקת שבר או מי שאין לו את ההבנה של חשיבות מכלולים בטיחותיים.

זה אומר שכל מי שלא מבין את ההשלכות של צמיג ש"יש לו בשר" והוא בן 6 שנים, מי שדוחה את הטיפול ב"חופש המוזר הזה שיש בהגה לאחרונה" וכו'- אלה צריכים מבחן רישוי שנתי.

נכון, יש הרבה בעלי רכבים שיודעים בדיוק את מצב הרכב שלהם, לא מתפשרים באחזקה שלו ובמיוחד בנוגע לבטיחות, אבל אתם לא מצפים שמשרד התחבורה ינחש מי יודע לתחזק את הרכב ומי לא, לכן הנה התשובה האמיתית לכותרת:

כולם צריכים מבחן רישוי שנתי לרכב.

אי אפשר לחשוב על עניין כזה מזווית הראיה שלך כנהג שמתחזק רכבו כהלכה, צריך לחשוב על זה מהצד של משרד התחבורה, יש בכך הגיון וטעם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
כבר חרגתם לגמרי מהנושא המקורי, אבל התשובה לכותרת הטופיק פשוטה:

צריך מבחן רישוי שנתי כל מי שמתחזק את הרכב תחזוקת שבר או מי שאין לו את ההבנה של חשיבות מכלולים בטיחותיים.

זה אומר שכל מי שלא מבין את ההשלכות של צמיג ש"יש לו בשר" והוא בן 6 שנים, מי שדוחה את הטיפול ב"חופש המוזר הזה שיש בהגה לאחרונה" וכו'- אלה צריכים מבחן רישוי שנתי.

נכון, יש הרבה בעלי רכבים שיודעים בדיוק את מצב הרכב שלהם, לא מתפשרים באחזקה שלו ובמיוחד בנוגע לבטיחות, אבל אתם לא מצפים שמשרד התחבורה ינחש מי יודע לתחזק את הרכב ומי לא, לכן הנה התשובה האמיתית לכותרת:

כולם צריכים מבחן רישוי שנתי לרכב.

אי אפשר לחשוב על עניין כזה מזווית הראיה שלך כנהג שמתחזק רכבו כהלכה, צריך לחשוב על זה מהצד של משרד התחבורה, יש בכך הגיון וטעם.

לאחר מספר שנים בארה"ב אני אומר לך - טסט שנתי זה בלבול מוח מיותר, התעמרות באזרח, ועוד דרך לחלוב את האזרחים

יש מיליוני מכוניות נוסעות בכבישי ארה"ב - בלי טסט ובלי בירוקרטיה, כשיש בעיה ברכב, אתה כבר תגיע למוסך לבד...

בארץ אותה בדיקה מיותרת קיימת משנות ה 70 שום דבר לא השתנה, אבל הרכבים היום יותר חדישים והרבה יותר אמינים, הבוחן בודק טויוטה פריוס הברידית בדיוק באותה צורה שהוא בדק פורד סיארה או פורד אסקורט בשנות ה 80, נו באמת, זה בדיחה!

לבטל את הטסט לרכב!

פורסם
לאחר מספר שנים בארה"ב אני אומר לך - טסט שנתי זה בלבול מוח מיותר, התעמרות באזרח, ועוד דרך לחלוב את האזרחים

יש מיליוני מכוניות נוסעות בכבישי ארה"ב - בלי טסט ובלי בירוקרטיה, כשיש בעיה ברכב, אתה כבר תגיע למוסך לבד...

בארץ אותה בדיקה מיותרת קיימת משנות ה 70 שום דבר לא השתנה, אבל הרכבים היום יותר חדישים והרבה יותר אמינים, הבוחן בודק טויוטה פריוס הברידית בדיוק באותה צורה שהוא בדק פורד סיארה או פורד אסקורט בשנות ה 80, נו באמת, זה בדיחה!

מבחינת מכלולי בטיחות מה ההבדל בין טויוטה פריוס הייברידית לבין פורד אסקורט משנות ה-80?

לשתיהן יש צמיגים, מסרק הגה, בושינגים כאלה ואחרים, בלמים וכן הלאה.

גם האמינות של הרכב לא קשורה, בדיקת טסט לא בודקת אמינות, היא בודקת תקינות ותאימות לתקן הנדרש בארץ.

בכל מדינה יש נהגים עם מנטליות שונה וגישה שונה מבחינת אחזקה.

גם בהונג קונג נהוג לבצע מבחן רישוי שנתי למרות שפה יש מודעות לטיפולים ולאנשים לא אכפת לשלם פי 4 כדי לטפל ברכבים במוסך המורשה בלבד.

פורסם

בדיקת טסט בודקת תקינות ותאימות לתקן הנדרש בארץ.

בארהב יש 250 מיליון מכוניות והתאימות לא מעניינת אף אחד

את הדעות של מצדדים בבדיקה - הבנתי ואני לא מסכים עם הטענות

העלתי עצומה

אנסה לקדם אותה ככל שאוכל ברגע שיהיה לה מספיק חתימות ואנשים יתנו רעיונות נוספים - אנסה לקדם את הנושא

תודה למי שאכפת לו מהנושא, בואו ננסה לרתום את הכוח של הפורום להזיז משהו במקום רק להתלונן!

לבטל את הטסט לרכב!

פורסם

אז אני מבין שאתה בקטע של להוריד רגולציה בנושא :cry:

אל תתפלא אם כמות ההרוגים תעלה בכמה אחוזים.

אל תשכח שהגיל המתאים להחליף צמיגים הוא 3 שנים והגיל הממוצע לצמיג של רכב פרטי בארץ הוא 5 שנים, והוא גם מיוצר בסין.

אני גם רוצה לראות כמה אנשים באמת יחליפו בלמים בזמן (או אפילו יבדקו אותם) אם לא יחייבו אותם.

אני מכיר אנשים שאומרים

"האוטו בולם וסוטה בצורה חזקה שמאלה. טוב שאין לי טסט בקרוב כי זה נותן לי כמה חודשים לתקן את זה, כשיהיה לי זמן".
פורסם
זאב זבוטינסקי אמר:

הגאון אינו דרוש אלא בשביל הצעד הראשון.

אני לא גאון.

אז לא הבנתי מה אתה רוצה.

אתה יודע שהפרדה של השחורים בארהב היתה מציאות פעם, מה זה אומר? שצריך היה לקבל את המציאות בהבנה?

תפסיק לדבר שטויות ותעלה רעיונות איך אפשר לקדם מחאה בנושא.

ציטטת רק משפט חתוך מתוך פסקה שלמה, ולכן חוסר ההבנה שלך את דבריי.

מטרת השרשור היא בכי לצורך בכי ותו לא. אין לי (ויש לי הרגשה שגם לאף אחד אחר פה) שום רצון לקדם מחאה בנושא.

הרי ברור שיש צורך מהותי במבחני רישוי (ומי שלא מבין את זה, יש לו בעיה בלקבל את המציאות בהבנה :-) ).

השאלה איך עושים אותם.

אם משהו באיך שעושים אותם לא נראה לך, אתה מוזמן לקדם את הנושא.

נ.ב:

1. שרשורי בכי בקראספורום אינם דרך לקידום הנושא. זה נבדק והוכח כבר לפני שנים בשרשורי בכי אינסופיים אחרים.

2. פעולה בנושא אינה חייבת להיות מחאה. צעקות, הפגנות ומחאות אינה דרך ברירת המחדל היחידה.

יש פעילות וולונטרית אישית שאותה כל אחד יכול לעשות בגפו (ללכת רק למכון רישוי שלדעתו עושה עבודה מקצועית ואיכותית, גם אם זה אומר שהוא עצמו נפסל ברישוי), יש פעילות פוליטית שאותה ניתן לעשות (ע"ע אור ירוק, גוף שנוח לשנוא אותו אבל היחיד שמקדם משהו לפי חזונו), יש הסברה ציבורית שאותה ניתן לעשות (ובשבילה צריך כסף, שאותו צריך לגייס).

בקיצור יש הרבה דברים.

בדר"כ "מחאה" זה שם כללי ל"אני אמשיך לשבת פה ולהתלונן עד שמישהו יעשה משהו".

פורסם
בארהב יש 250 מיליון מכוניות והתאימות לא מעניינת אף אחד

את הדעות של מצדדים בבדיקה - הבנתי ואני לא מסכים עם הטענות

לא ירדת לסוף דעתי חבר (וסליחה על החפירה הארוכה),

לא אמרתי שאני מסכים עם ענייני התאימות כפי שהחוק קובע בישראל, יש דברים בהם בהחלט יש הגזמה וחוסר טעם בהתעקשות שברכב יהיה מותקן רכיב X שהוא המקורי במקום פריט Y שהינו רכיב משופר שתואם לרכב וביצועיו גבוהים וטובים עשרות מונים לעומת המקורי.

אני איתך בראש הזה.

ועדיין, יש הבדל בין ארה"ב ולבין ישראל ידידי.

בארצות הברית אתה יכול לקחת אמבטיה, לחבר לה מנוע, גיר, גלגלים, מערכת היגוי, לשים כסא (מפינת אוכל) לנהג וללכת לרשום את הרכב הזה ברכב חוקי מבניה עצמית.

אם הרכב תקין בטיחותית הוא יאושר, אם הוא לא תקין בטיחותית הוא יקבל ריג'קטים שצריך לטפל בהם ולאחר שזה יקרה- יקבל רשיון רכב חוקי לכביש.

בישראל זה לא קיים, בישראל אתה לא יכול לבנות רכב לפי "בקשתך", אין גוף שמאשר דברים כאלה ומכאן שלמעשה אין שום פיקוח על רכבי קומבינה (או לאו דווקא קומבינה, רכבים שנבנו מתוך הרבה השקעה וחשיבה).

אתה יודע איפה מתחילה הבעיה?

כשישראל ישראלי קונה לרכב שלו ג'אנטים חדשים נוצצים ושם ספייסרים מתוצרת שקר כלשהו, כמובן שהוא עלול לא לוודא שהברגים החדשים הינם באורך המתאים ויש לך רכב לא בטיחותי ממעלה ראשונה.

זו רק דוגמא.

יש מוסכים שעושים קומבינות כאלה ואחרות לרכבים סטייל "הבלמים לא עובדים כרגע אבל אתה יכול לעצור עם הרגל דרך החור ברצפה"..., יש נהגים שכל קשר בינם לבין מכניקה או הבנת מבנה רכב הוא מקרי והם יסעו בתום לב מתוך מחשבה שרכבם תקין.

לא חסר מקרים ולכן אני כן בעד בדיקה שנתית, זה לפעמים מועיל גם למי שספץ ברכבים.

דוגמא- חודשיים אחרי שקניתי את הפג'טה שלי לפני איזה 9 שנים הגיע מועד הטסט שלי, רק סיימתי יישור קו ממש אחרי הרכישה אז הייתי בטוח שהרכב עובר פיקס, אולי יציקו בבדיקת גזים, בכל זאת רכב ישן.

הכל תקין, מגיעים לבדיקת גזים, כמו שציפיתי, לא עובר חלק אבל עובר על הקסקס, מגיעים לבדיקת בלמים, קדימה תקינים, אחורה- לא בולמים בכלל!!!

לא חשתי כלום בנהיגה בייחוד מאחר וזה היה רכב חדש עבורי.

ישר למוסך של חבר טוב של אבא שלי, עולים על הליפט, פותחים תופים- הם מפוצצים בשמן מהמשאבות וכאמור הרפידות ספוגות ויש אפס בלימה.

כמה מאות שקלים מאוחר יותר עבור הבלמים והרכב עבר.

אז שמע, זה לא תקין בכלל שבלמים אחוריים מתים, אבל ניחא, רכב חלש יחסית ולא נהגתי במהירויות מטורפות.

ברכב כמו הנוכחי שלי לנסוע בלי בלמים אחוריים עלול לגרום לאסון יותר מהר מהזמן שיקח לך לומר אני אחשורוש (רכב מהיר מאוד, ומסה רצינית לבלום).

יכול לומר לך שגם פה בהונג קונג יש דברים שמעלים גיחוך בעיניי- אתה יכול לקבל הורדה מהכביש על מערכת פליטה רועשת מדי, עד כאן בסדר וזה מתייחס למערכת פליטה לא מקורית של הרכב.

אבל רגע, זו מדינה שיש בה טונות של פרארי\למבורגיני\מזראטי\פורשה\יפניות מפלצות וכו', גם ככה יש תקרת רעש מאוד גבוהה אז מזה משנה? (לשמחתי אני לא מוטרד מכך כי אני נוהג ברכב גרמני, אבל אם יש לך רכב יפני- הזדיי*ת, אתה אוכל הורדה וקנס).

גם על מערכות בלימה "משופרות" מורידים מהכביש- נפוץ מאוד לראות X5 עם קאליפרים שירדו מקאיין, כל מיני סדרה 3 רגילות עם קאליפרים של M וכנ"ל מרצדס רגילות עם קאליפרים של AMG.

זה שיפור, אבל מסוכן- ברוב המקרים צריך לייצר מתאם כדי שהקאליפר יתאים לרכב שעובר השתלה.

לי יש חבר קרוב שזה עלה לו ב-M3 שלו (M3 קופה כחולה ידנית, בין 6 ידניות בודדות פה)- נהיגה ספורטיבית, ירד חזק על הבלמים- אחד הקאליפרים שהתקין פשוט עף ממקומו, הרכב נשתל בצלע ההר וסיים על הגג.

הביטוח כמובן לא שילם ובנס זה עבר מתחת לעיני המשטרה.

לעומת זאת, תתקין מערכת בלימה משודרגת שמתאימה לרכב שלך BOLT ON ללא מתאמים או קומבינות- יעבור טסט ולא יתייחסו אל זה.

בקיצור, אני מאוד בעד ליצור מערכת שתוכל לבדוק בטיחות ותקינות שינויים ברכב, בעד שהיא תיהיה מחמירה, אבל היא תתן אפשרות לאנשים לשפר את רכבם ולהפוך אותם לטובים ובטוחים יותר ולא תפסול כל שינוי מרכב טוב ככל שיהיה.

בו זמנית- אסור לוותר על בדיקת טסט, פשוט לדאוג שהיא תעבוד בסינרגיה עם אותו "משרד לבדיקת תקינות שינויי מרכב" ושלום על ישראל, אנשים יוכלו לשפר בלי לפחד להתקין בולמים איכותיים, יוכלו להתקין צמיגים רחבים ואוחזים יותר בלי בלבולי מוח וטובות ממחלקות טכניות וזה יעודד אנשים לעבוד על פי הספר ולאשר ברשיון הרכב את השיפורים שלהם (דבר שגם לדעתי יוכל לעזור בפן הביטוחי).

עד אז?

אני אעדיף לשלם לטסטר בונוס כדי שיבדוק ברצינות ופדנטיות את תקינות מכלולי הבטיחות של הרכב ושיתעלם מהבולמים\צמיגים\סטראט קדמי תחתון שהתקנתי ורק משדרגים את הרכב.

אגב, בהקשר זה אני גם בעד ניידות לבדיקת תקינות רכב כמו אלה שרואים מדי פעם בכביש, אם הרכב שלך תקין אין לך מה לחשוש מהם, אם הוא לא תקין הם עשו לך טובה.

פעם אחת בחיי התקשרתי למשטרה להתלונן כנגד נהג אחר ב-ONLINE, זה היה שעת ערב בכביש החוף, לפני נסע טנדר מיצובישי שהארגז שלו היה עמוס בערך עד גובה 3-4 מ', אבל לא על זה התלוננתי- הנהג התקשה לשמור על נתיבו כי הרכב נסע באלכסון, ממש אלכסון, כזה שכשאני בדיוק מאחוריו אני רואה את אחת מפינות הרכב הקדמיות בבירור, היה שם זווית של לפחות איזה 10-15 מעלות, משהו פסיכי.

מנתניה שאני מאחוריו ועד ההשתלבות לאיילון (סיימתי את השיחה עם המשטרה עוד לפני כניסה דרומית של נתניה) נסעתי אחריו תוך שאני שומר מרחק- זה היה נראה לי פצצת זמן מתקתקת, מנעתי מרכבים אחרים להכנס ביננו כדי שלא יסתכנו ועקבתי אחריו כדי לראות אם מגיעה ניידת- לא הגיעה (ודווקא היתה ניידת ליד כניסה דרומית של נתניה בצד שלנו לכיוון דרום).

או שהרכב עבר תאונה ותוקן על הפנים או שמשהו ממש ממש ממש לקוי בו, יכול להיות שבעליו לא מודע בכלל לבעיה.

עריכה, לא להתפס לדוגמאות שנתתי, הן רק לצורך העברת הרעיון.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

איך בוחני התנועה בהונג קונג? אני משער שהם לא ממציאים שטויות מהראש ואוכפים את מה שנבדק בטסט.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מאוד קורקטיים, יש בימי ראשון מחסומים במיקומים משתנים כדי לתפוס חבר'ה שיוצאים לנהיגה בבוקר והם מורידים רכבים על ליקויים או שמבקשים להסיר את הליקוי במקום (למשל חלונות מושחרים הם עשויים לבקש ממך לקלף את המדבקה אם זו לא השחרה מקורית, קרה לחבר ב-M3 חדשה יומיים אחרי ששילם 4000 שקל על המדבקה...).

כמו כן ציינתי כבר, באופן די משעשע משהו הם נוטים להתעלם מנהגי גרמניות ונהגי אקזוטיות "נמרצים", הם מתים על יפניות משופרות, כנראה תוצר של נהגים צעירים יותר ביפניות וכן הרבה שיפורים גלויים לעין שאפשר "לעבוד איתם".

אם אתה נוסע בשיירה של יפניות וחלפת על פני שוטר תנועה השיירה בוודאות הולכת להעצר, אם אתה בשיירה של גרמניות או איטלקיות (בעיקר אקזוטיות)- לרוב לא יתעסקו איתך כי הם יוצאים מנקודת הנחה שלרוב נהגי הרכבים האלה אינם ילדים.

בכל אופן, הם לא מתים על מערכות פליטה לא מקוריות שמרעישות, עלולים להוריד על פנסים לא מקוריים שמסנוורים, יורידו בוודאות אם יש לך מערכת בלימה לא מקורית שעברה התאמה מיוחדת לרכב וכן הלאה.

לא נתפלים לדברים כמו בולמים משופרים, הנמכה פילטר אויר וכן הלאה, נטו בטיחות למעט הצקה למי שהתקין מערכת פליטה תחליפית שרועשת יותר מהמקורית (יכולתי לקבל את זה אם לא היה מדובר במקום שכל 3 דקות מפלצת (סטנדרטית) אחרת מרעידה את החלונות עם הסאונד שלה), אבל נו שווין, פשוט נוסע רגוע בקרבת ניידות\אופנועי משטרה.

• תוכן חדש...