Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מי צריך מבחן שנתי (טסט) לרכב?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4564 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

עוד לא הבנת שהמבחן הזה בכלל לא מיותר? נראה לך שאפשר לסמוך על הישראלי המצוי שיחליף צמיגים בזמן? ילך למוסך מיוזמתו לבדוק חופשים בהגה?

חובבי רכב עם שיפורים והנמכות הם לא הבעיה שלנו, הלוואי וכולם היו דואגים ככה למכוניות שלהם.

ה99% שהמודעות שלהם לרכב שואפת ל0 הם הבעיה וצריך להציב גבולות מה כן עולה על הכביש ומה לא.

חוץ מזה, אם אתה משווה לארה"ב-

אגב, בארה"ב כמות התאונות לנפש היא גבוהה פי 8 מאשר בארץ.

מבחינת קילומטראז' לא, כי חלק גדול מהקילומטרים שלהם בכביש מהיר אבל יש להם משמעותית יותר יותר תאונות מאשר לנו.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 261
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בדיוק!!! תמיד אפשר להעביר כל רכב תמורת שלמונים, זה דבר ידוע, ולכן כל כלי הרכב עם הניטרוס, הנמוכים , והגיפים עם כל הדנאות למיניהם עדיין על הכביש..

מי שצריך לאכוף את הנושא הזה זה המשטרה, לשים ניידות תאימות בכבישים - רכב\גיפ שלא נראה קונבנציונלי יבדק

אבל לא לשלוח את 99% מעם ישראל שלא עושים שינויים ברכב לעשות כל שנה מבחן מיותר

הבעיה היא לא עם ה-1% שעושים שינויים אלא עם ה-90% שלא מתקנים או מחליפים דברים שמתבלים.

מחוסר ידיעה או מתוך זלזול, אבל הטסט מכריח אותם להסתובב (כמה הזוי בעיניך כנראה) עם צמיגים ובלמים תקינים.

הכוונה כמובן לרוב שיעדיף לתת 500 שקל למוסך ולתקן מה שצריך מאשר לתת סכום כלשהו (אני אפילו לא יודע כמה לוקחים על זה) כדי להעביר בצורה לא חוקית טסט.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אבל אתה יודע בדיוק כמונו שמי שרוצה להעביר רכב לא תקין תמורת כמה מאות שקלים, יכול לעשות זאת בקלות. אם לא במכון א', אז בודאי במכון ב'.

דני

אני לא טוען שהתופעה נעלמה אבל זה בהחלט הכוון כי הפיקוח כן מתהדק לאורך השנים והמאעכרים והקומיבנטורים הולכים ומתמעטים או מחפשים מקום אחר לקבמן בו

אבל אם אתה לא מאמין לי אז מוזמן לנסות להעביר טסט בלי שהרכב יבקר את המכון או רכב אם בעיות מהותיות ולדווח לנו אם הצלחת

פורסם

אין בעיה לעשות דבר כזה.

תביא רשיונות ו400 שקל.

זה עוד כלום, מה עם אנשים שמשלמים בשביל רשיון לרכב/סירה/אופנוע/אופנוע ים?

בסכום הנכון ומבלי לגשת אפילו לתאוריה או טסט אפשר להוציא רשיון.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם
כמה קל לדבר

אני מציע שכל מי שרושם פה תגובות שירשום קודם מה האינטרס שלו והאם הוא מכיר\עובד עם\מול\בעקיפין עבור איזה שהוא מכון רישוי

ואני לא מדבר רק על Dan

יש כאן תגובות שנראה כאילו נכתבו על ידי בעלי מכוני רישוי...

ארהב יש 250 מיליון מכוניות לעומת 2 וחצי מיליון פה

ושם לא עושים כל שנה טסט לרכב

לבטל את הטסט לרכב!

http://www.atzuma.co.il/notest

פורסם

דן הבעיה שלך היא שאתה לא מוכן להודות באמת, כסף מדבר היום.

לא עבדתי בשום מכון רישוי אבל אני מכיר אנשים שכן ואני מכיר גם לא מעט מעכרים.

לא חסר מכוני רישוי שנתפסו ועדיין ממשיכים לקמבן.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

תשמעו, קומבינות תמיד יהיו.

העניין הוא שדווקא רוב אלו שמעבירים את האוטו עם שיפורים או עם שינויים שלא יעברו אישור, הם לא אלו שיעשו את התאונות (סטטיסטית).

הם לא הבעיה והם לא המסוכנים. זו גם כמות זניחה.

מי שמסוכן זה ההוא שמחליף צמיגים רק בגלל הטסט.

ההוא שמגיע למכון הרישוי עם איזו קומבינה בצינורות של הנשם של משהו בשביל שזה ייראה כאילו שזה לא מזהם, ואז חוזר למוסך כדי שיחזירו הכל למקום. זה אותו אחד שלא יבדוק את הבלמים, או אפילו ילווה צמיגים מחבר בשביל יום הטסט ואז יחזיר לו.

אז בעצם מה עדיף? לחיות עם התופעה ולנסות למגר אותה לאט לאט (כמו שעושים בפועל), או פשוט להגיד "אנחנו לא יכולים להתמודד עם זה, בואו נבטל את הטסט"?

הרי צריך את הטסט ולמרות שברוב העולם התחזוקה של הרכבים היא יותר טובה מהישראלית, יש קשר חזק בין קיום טסט והורדת כמות התאונות.

פורסם
דן הבעיה שלך היא שאתה לא מוכן להודות באמת, כסף מדבר היום.

לא עבדתי בשום מכון רישוי אבל אני מכיר אנשים שכן ואני מכיר גם לא מעט מעכרים.

לא חסר מכוני רישוי שנתפסו ועדיין ממשיכים לקמבן.

כסף מדבר לא רק היום ולכן בעל מכון רישוי שיודע שיש אפשרות סבירה כי יתפס על קומבינה או רשלנות ואז העסק יסגר לכמה ימים הוא יפסיד הרבה מאוד כסף אז החשבון הוא פשוט כמו גם ההגיון בדבר שמשום מה נעלם מעיניך

פורסם

ההגיון שלך מצויין, אבל העובדה היא שאפשר להעביר בקלות רכב לא תקין תמורת שוחד של כמה מאות שקלים. יכול להיות שלך, באופן אישי, יש שם של אדם ישר, ולכן אלו שמתעסקים בכך אינם מדברים איתך על כך.

אבל הם קיימים בהחלט, ובהיקפים הרבה יותר גדולים ממה שאתה חושב.

אני מדבר על עובדות הידועות לי ולא על השערות. מתגובות קודמות של אחרים עולה כי אינני היחיד שנתקל בתופעה.

דני

פורסם
ההגיון שלך מצויין, אבל העובדה היא שאפשר להעביר בקלות רכב לא תקין תמורת שוחד של כמה מאות שקלים. יכול להיות שלך, באופן אישי, יש שם של אדם ישר, ולכן אלו שמתעסקים בכך אינם מדברים איתך על כך.

אבל הם קיימים בהחלט, ובהיקפים הרבה יותר גדולים ממה שאתה חושב.

אני מדבר על עובדות הידועות לי ולא על השערות. מתגובות קודמות של אחרים עולה כי אינני היחיד שנתקל בתופעה.

דני

אני מכיר את התופעה מקרוב, היא קיימת בהקפים מדהימים

הרי כל בר דעת מבין שרכבים שנמצאים היום בכבישים לא היו שם אם באמת היתה אכיפה של תקינה...

לבטל את הטסט לרכב!

פורסם

כריש, אז אם הבנתי אותך נכון:

1. אתה מודע לזה שיש רכבים לא בטיחותיים ותקינים שנעים על הכבישים.
  2. אתה מודע לזה שמטרת הטסט היא למנוע מרכבים כאלה להמשיך לנוע (לפחות חוקית).

ואיכשהו מ-1+2 הגעת למסקנה שעדיף לבטל את הטסטים ולתת הרשאה חוקית לרכבים האלה לנוע על הכביש?:roll:

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
כריש, אז אם הבנתי אותך נכון:

1. אתה מודע לזה שיש רכבים לא בטיחותיים ותקינים שנעים על הכבישים.
  2. אתה מודע לזה שמטרת הטסט היא למנוע מרכבים כאלה להמשיך לנוע (לפחות חוקית).

ואיכשהו מ-1+2 הגעת למסקנה שעדיף לבטל את הטסטים ולתת הרשאה חוקית לרכבים האלה לנוע על הכביש?:roll:

1 כן אני מודע לזה שיש רכבים לא בטיחותיים ותקינים שנעים בכביש (אולי אחוז מכלל הרכבים)

ודוגמאות לרכבים כאלה ראינו לא מזמן במפגש שהיה בנשר

2 מטרת הטסט היא למנוע מרכבים כאלה לנוע -נכון, אבל זו לא הדרך הנכונה "להעניש" את רוב האזרחים בגלל כמה אידיוטים

שהמדינה תשים בכבישים ניידות בדיקה, ולא תכריח את 99% מאזרחי ישראל שלא צריכים את הטסט - לעשות אותו

אמרתי לך ואגיד לך שוב, הרכב שלי בן 8,עד היום 7 פעמים ניגשתי לטסט בלי שום בעיה,

סתם בזבוז זמן משווע

לבטל את הטסט לרכב!

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אז אתה לא מבין שבלי שהמדינה תכריח את כולם להגיע למבחן בטיחותי לרכב כל שנה אף אחד לא יחליף צמיגים ויבדוק את הבלמים וההגה מטעם עצמו? (אולי רק אחרי שהאוטו יפסיק לעצור טוטאלית...)

ואם תשים ניידות בדיקה בכל מקום, זה לא יהיה בזבוז זמן מעצבן שעוצרים אותך באמצע הדרך לעבודה לעמוד בתור לאיזה בדיקת פתע?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

אני מצטער אבל התגובה הזו ילדותית.

"להעניש"?

המינימום שהמדינה צריכה לעשות זה קצת רגולציה בשביל שאנשים בכביש לא יהרגו את עצמם ואחרים.

ניידות בדיקת רכבים גם צריך אבל זה לא מחליף את הבדיקה השנתית.

אם היו מבטלים את הטסט, היו פה הרבה יותר הרוגים כי אף אחד לא היה הולך למוסך.

"זה נוסע? זה בולם רוב הזמן? זה מה שחשוב. תעזוב אותך משטויות... עדיין יש בשר על הצמיגים האלו. לא תאמין, האוטו בן 7 ואלו הצמיגים המקוריים. אתה יודע, צמיגים חדשים כבר לא ככה, הם יישחקו תוך שנה ואז צריך להחליף, אז אני שומר על אלו כמה שאפשר."

זה סוג השטויות שאני כבר היום שומע, אז אם לא יכריחו אנשים ללכת לטסט, המצב יהיה ממש רע.

וזה ש"99% מאזרחי ישראל לא צריכים את הטסט" זה משפט ממש לא נכון.

דווקא 99% כן צריכים אותו כי הם לא חובבי רכב כמונו והם פשוט ימשיכו לנסוע, גם אם האוטו כולו רועד וסוטה שמאלה בבלימה.

זה לא מכוון לאנשים שעושים שינויים ברכב אלא דווקא לאלו שלא יודעים לטפל בו, שלצערנו זה הרוב המוחלט.

• תוכן חדש...