Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4581 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אתה מתחמק מהשאלה, נגיד שאלה הרכבים היחידים שקיימים מה היית לוקח?

טיוטה בנו קורלה איכותית כל השנים ? כן אתה בטוח בזה? ספר את זה לבעלים של קורלה מ-03 עד 05. ספר את זה לבעלי הקורולות הרובטיות, וספר את זה לבעלי הטיוטה המאושרים שזוכים לריקולים בתדירות גבוהה.

עצוב שאתה לומד מכונאות רכב, תזכיר לי לא לטפל אצלך לעולם.

הפחיות שימורים האלו כמו שאתה קורא להן הם מכוניות לא רעות בכלל (חלק מהן לפחות בקטגוריה) הן תחבורה פשוטה, יעילה,חכמה וחסכונית. אבל יש לך ראש אטום ואם זה לא משפחתית 1600 רוצחת ושולתתתת @#!!@ עושה 0-100 כמו מטוס אז זה לא שווה.

תסלח לי אתה אדם פשוט מגוחך.

אתה זה שאטום. לא אכפת לי מ0-100 בכלל. 4 שנים של רשיון ופעם אחת לא ניסיתי לבדוק בניגוד להרבה בחורים צעירים וגם לא ניסתי לעבור את ה120. (היא עושה 180 באוטומט, על אפך ועל חמתך).

דבר שני, לא הבנתי למה אתה שואל אותי איזה רכב הייתי לוקח ? ואני הייתי לוקח את הטויוטה מהסיבה הפשוטה שאני אוהב את יפן.טוב לך ?...

מי שתוקף ככה צריך שיהיה לו רכב עם ביצים שידבר.

ואתה צודק, הקורולה הטורקייה היא זבל בעיקר כי היא טורקייה ופחות בגלל הבוצה אבל את הנושא הזה לא מעוניין לפתוח איתך.

ריקולים? מה עם הריקולים הע לובים של הגרמניות?לפחות טויוטה על כל חשש מדווחת, בניגוד לכמה גרמניות ואולי!!גם אחרות.

פורסם

למה עלובים?

גילו שהבעיה יותר נפוצה ממה שחשבו ועשו ריקול לDSG. לא שאני מהלל את קונצרן VAG וכולם יודעים כמה אני "מחבב" אותם, אבל כשצריך להגיד בסדר, אז אומרים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
8) אמרתי לך אני סמוי של טויוטה. :-D

ואני לא מכיר את BIGWEELS אבל כנראה שהבחור יודע להעריך יפניות.

על איזה רכב אתה נוסע?

בקיצור ולעניין, גם אם ישלמו לי 500 אלף דולר אני לא אקנה לא קוראינית ולא גרמנית, תתפוצצו. היפנים יודעים לייצר מכוניות שמחזיקות לעד, לא כמו העגלות העלובות שלכם שאולי מאיצות ל100 מהר וסוגרות יפה אבל כל שני וחמישי במוסך. אין מוסכניק\מלמד מכונאות שלא יורד על הגרמניות ועל הצרפתיות. ממש פרי העדן. עכשיו אתה מוזמן לפתוח לי את הישבן ולהיעלם לי, רק תיזהר יותר מדי עם הקיק דאונים בסדר? אולי המנוע רגיש.

הבנת?

ב12 שנים, ל-א ה-ו-ח-ל-ף שום דבר ברכב. ש-ו-ם ד-ב-ר פרט לטיפולים שוטפים.

אגב, מה אתה מתנפל עליי בכלל ? לך תתנפל על אלו שקונים קורולה 2010 ולא מפסיקים להאיץ כמו חמורים ולשים לה פנסי קסנון ולדים. מה תגיד להם ?

אוי אתה חי במאה אחרת

כל שני וחמישי לטיוטה יש ריקולים על ברקסים ודברים ביטיחותיים

אולי אתה נמצא פחות במוסך זאת בגלל הטכנולוגיה הישנה שהרכבים האלה משתמשים

מנועים שלא חודשו כמה שנים טובות.

היחידים שמובילים טכנולוגיה הם האירופאים בשוק הזה .

היפנים פשוט נשארים מאחור בשביל לייצר מכוניות "אמינות"

תמשיך לנהוג ב1600 המיושן שלך עם ה4 הילוכים

פורסם
אני כבר סיימתי איתכם. עכשיו תנסו להיזכר ברכב הראשון שנהגתם בו לאורך שנים ותגידו לי אם אין לכם סנטימטים אליו.

פורשה, אני גאה בללמוד מכונאות רכב.

הרכב הראשון שנהגתי עליו אחרי לימודי נהיגה היה... טויוטה קורולה! :roll:

ולא, אין לי סנטימנטים מיוחדים אליו, גם לא לi30CW שהייתה להורים, וגם לגטס שהייתה לי אין לי יותר מדי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אני לא דחפתי שום דבר, זה הוא שכתב שהקורולה שלו טובה יותר מהמכוניות הקטנות (ואני יודע שזה נשמע עכשיו כמו ילד בן 5 שאומר "לא אני התחלתי, הוא התחיל"),

ואתה יודע מה, לא רוצה רנו או יונדאי? סבבה. סוזוקי סוויפט טובה יותר בביצועים, ספלאש טובה יותר בביצועים גם כן, סקודה פאביה ופולו טובות יותר. אוקיי? רגוע עכשיו? לא מאשים רק אותך בדיון הדבילי הזה, אבל אתה כמו אושריקו, שופט רכבים לפי מוצאם (במקרה הזה יפניות), הוא עושה את אותו הדבר בדיוק, רק לכיוון השני.

היה כאן דיבור על רכבים משפחתיים וסופר מיני, אתה החלטת ללכת יותר מדי צעדים קדימה והכנסת מכוניות מחטיבות יוקרה של היצרנים העממיים (כמו לקסוס) או מכוניות ספורטיביות למיניהן שכבודן במקומן מונח (STI, מיאטה וכדומה). מה הקשר?

דיברתי על המשפחתיות היפניות, שלצערי היו תקועות עד לא מזמן עם גירים של שנות ה-90, עם 4 יחסי העברה. דבר ראשון השרשור מדבר על רכבי מיני (יונדאי I10). לא סופר מיני ובטח שלא משפחתיים. כמו שהדגמים שהזכרתי לא קשורים כך גם הדגמים שאתה ואושריקו הזכרתם. עירבתי אותם כי אתה אומר (ואני מצטט): "היפנים לוקחים את כל הטכנולוגיות של האירופאים ועושים אותן אמינות יותר". אני רואה במשפט הזה הכללה. האירופאיות לא המציאו שום דבר מיוחד ששווה הצדקה להעדיף אותן (גיר כפול מצמד לדעתי לא טוב כמו הגיר החדש שיש ברכבי מאזדה החדשים כמו ב-6 וה-3 למשל, למרות שהוא מהיר יותר). ליפנים יש גישה אחרת, הם מעדיפים ללכת לטכנולוגיות שהאמינות בהן מוכחת. מבחינת היברידיות היפניות מובילות, גירים רציפים יעילים למדי ואפשר עוד להמשיך...

אגב, לאירופאים יש גיר רובוטי אמין ומוצלח, הוא נקרא EDC, והוא נמצא באחד מהרכבים הפחות אהודים עליך כנראה (רנו). אין לי שום דבר כלפי רנו, אני אישית מאוד אוהב למשל את המגאן 2, לדעתי היא אחת המשפחתיות הטובות והנוחות ביותר לתקופתה. המגאן RS למשל היא מכונית שהייתי רוצה מאוד. הקליאו החדשה היא אחת האופציות הכי מפתות כיום בסופר מיני ויש עוד כמה דגמים נוסטלגיים שאני מאוד אוהב כמו הרנו 5 והקליאו דור 1.

והDSG6 גם כן מראה אמינות גבוהה, ה7 פחות. אמינות סבירה לכל היותר. לא הייתי אומר אמינות טובה. גם אם נלך על הגירים האוטומטיים הפלנטריים של פולקסווגן (כמו זה שבבורה, או בגולף 4 וכו') תראה שגם הם מאכזבים בסעיף האמינות. ה-DSG7 מראה אמינות נמוכה.

בכל מקרה, מאזדה? תעשה לי טובה. התנהגות זה לא הכול. מה עם צריכת דלק? סבירה ביותר ביחס ל-1.6 אוטומט. בטיחות? 4 כוכבים בדור הראשון (בדיוק כמו המתחרות) ו-5 בדור השני. מרווח? סביר, אני אומר את זה בזכות העובדה שאני נוסע עם משפחה מלאה (5 נפשות) ואבי שהוא אדם לא קטן כ"כ וגם נכה על כיסא גלגלים. וזה עוד הדור הראשוןנוחות נסיעה? לא רעה ביחס להרבה משפחתיות אחרות ביצועים? סבבה לגמרי בתחום החוקי וגם מעבר לו. תודה ששאלת.

1.6 עם 105 כ"ס זה חלש. קח את זה מול קורולה שבזמנו הציעה 110 כ"ס ואחר כך 124 כ"ס. קח את זה מול SX4 שבמודלים המאוחרים הציעה בסביבות 120 כ"ס, קח את זה מול C4/308 עם 120 כ"ס. חלש. סיד, i30 ופורטה עם 122-126 כ"ס בדור הקודם ובדור הנוכחי 132-140 כ"ס (כל דגם משהו אחר, לא זוכר בדיוק) כל הסוסים האלה ועדיין ה-3 לא רחוקה מהן על הכביש, בעיקר בדור הראשון לעומת המתחרים שלו ששם הוא גם השאיר להרבה משפחתיות לחיים אדומות אפילו שהן התהדרו ביותר סוסים. בדור השני המצב היה פחות טוב, אבל עדיין סביר לגמרי ועונה על רוב הדרישות שיש לנהג הממוצע.

נכון, היום המצב טוב יותר, מנוע 1.5 אמנם, אך 120 כ"ס. זה עדיין מנוע חלש ביחס להיצע המנועים שיש לקונצרן VAG או ביחס לDCI של רנו שנמכר כאן במחיר מצחיק. בוא נשווה תפוחים לתפוחים. דיזל לא שייך, טורבו נניח בצד. לעומת רכבי 1.6 אטמוספרים הביצועים של ה-3 החדשה לא רעים, אפילו שיש לה נחיתות על הנייר. הביצועים שלה זהים לאלה של הפורטה על הכביש (עד 50 קמ"ש היא אפילו זריזה יותר) וכמה סוסים יש לפורטה החדשה?

צריכת הדלק של המאזדה 3 מהדורות היוצאים ב1.6 גבוהה יחסית לקטגוריה. שוב, היה ממוצע לגמרי. במספרים אני מוציא בערך 1:11/1:11.5. לפעמים טוב מזה לפעמים פחות. מיונדאי I30 למשל באותם תנאים הוצאתי 1:12, טיפה טוב יותר.

גם האבזור היה די עלוב. לא עלוב ולא נעליים, לא הייתה שום נחיתות לעומת המתחרות.

על סעיף האמינות אני לא אתלונן, אך יש מכוניות לא פחות אמינות. נכון, אגב ה-3 בטבלאות אמינות בכל העולם כדגם יחיד נמצאת תמיד בחמישייה הפותחת.

^ באדום.

אגב, לא דיברתי כלל על המאזדה 3 בתגובתי הקודמת ואתה סתם הכנסת אותה. אתה זה שמוביל לדיונים סוערים, מילה לא אמרתי על ה-3 ואתה החלטת לצאת עליה ב-190 קמ"ש כי אתה יודע שאני בעלים של אחת כזאת ואני אצא להגנתה (אם היית כותב דברים נכונים, גם אם הם שליליים הייתי מקבל ולא מגן עליה). נוחות, ביצועים, מרווח, צריכת דלק אצלה תמיד היו בגדר הסביר. יונדאי I30 1.6 או קורולה 1.6 לא יהיו נוחות יותר, לא יתנו ביצועים טובים בהרבה, צריכת הדלק שהן יראו יהיו עדיפים בצורה מזערית (והן עוד נחשבות לחסכוניות יחסית) והמרווח ב-3 בסדר לגמרי (הגישה למשל לספסל האחורי, לא טוב כי הוא צר מדי).

אני דיברתי באופן כללי שאתה ואושריקו תפסיקו לריב על שטויות. המכוניות שלכם לא קשורות בכלל בשרשור הזה. למה לדחוף אותן? אותה סיבה, למה דחפת את ה-3? מישהו דיבר עליה? הויכוח טיפשי, אין מה לריב על איזו תוצרת טובה יותר. לאירופאים יש רכבים טובים, כך גם ליפנים וכך גם לקוריאניים ולאמריקאים לאחרונה. באותה נשימה אפשר להגיד שגם כל אחת משם מוציאה רכבים פחות טובים. אין מה להגיד שהיפנים מיושנים והאירופאים חדשניים או ההיפך. אני לא רואה הצדקה לגירים דו מצמדיים או מנועי טורבו זעירים כאשר אפשר להוציא תוצאה לא פחות טובה בטכנולוגיה קיימת ואמינה. כך שכנראה גם היפנים. האם זה אומר שהאירופאים צודקים וגאונים והיפנים טיפשים או ההיפך? ממש לא. כל אחד והשיקולים שלו.

פורסם

מתי שהוא הוא יבין שטויוטה זה לא פרארי, וזה בסך אוטו זול לא נוח בעליל ושלא נדבר על הביצועים.

הרכב שלי: שברולט ספארק 1.0 14'

פורסם

מה נסגר איתכם?! פרסמו תמונות של יונדאי i10, איך לעזאזל הגעתם לוויכוחים על אם צרפתיות יותר טובות מיפניות או קוריאניות??

אושריקו, אתה מאוד קיצוני בדעות שלך וזה לא במקום. תלמד להקשיב למה שאנשים אחרים אומרים. טויוטה קורולה היא באמת אחת המכוניות הכי מצליחות (למעשה הכי מצליחה) בהיסטוריה, עם 50 מליון רכבים שנמכרו מאז שהתחילו לשווק אותה. למרות כל הריקולים שהוציאו על הרכב בעקבות הסיפור של הדוושות הנתקעות והסיפור של הקורולות הטורקיות עם הבוצה ותקלת הממיר (024? 204? לא זוכר) הידועה לשמצה היא עדיין זוכה להצלחה אדירה, לא סתם נמכרו מהקורולה החדשה 5000 יחידות בקצת פחות משלושה חודשים (לא כולן עדיין עלו לכביש ובגלל זה לא רואים אותן עדיין) מאז שהתחילו לשווק אותן (אין לי נתונים עדכניים, הם פרסמו את הנתון הזה לפני כחודשיים).

אממה, זה שהיא הכי מצליחה לא אומר שהיא הכי טובה. זה אומר שהיא מכוונת למכנה המשותף הרחב ביותר. קרי אמינות. אבל זה לא מה שכל הקונים רוצים. רובם, כן, אבל לא כולם. חלק רוצים הנאה מנהיגה, שיש מכוניות שמספקות יותר בתחום הזה (סיאט לאון, פורד פוקוס, מאזדה 3 - למרות גרסת 1.5 שמספקת ביצועים לט-מי-יודע-מה היא עדיין כיפית ואוחזת) יש שרוצים יותר מרווח (אוקטביה) ויש שמעניין אותם עיצוב ושיק (סיטרואן C4 או פיג'ו 308 החדשה שעדיין לא הגיעה למחוזותינו).

מציגה

בקיצור, חלאס. הקורולה מכונית אמינה מאוד, נכון. אבל תכל'ס? לא הרבה יותר מזה... כמעט על כל פרמטר שתסתכל יהיה רכב שיעשה את זה יותר טוב.

דור, מציע גם לך למתן את האמירות שלך קצת, יציאות כו "אתה יודע שאתה חשוף לתביעה משפטית מצידי" לא מוסיפות לך כבוד.

ולנושא השרשור המקורי, הi10 החדשה אחלה מכונית, קטנה וחמודה וכבר הספיקה לזכות (ממה שאני יודע) בשני פרסים, אחד מטופ גיר "מציאת השנה" ואחד מארגון בשם "אוטובסט" - ארגון גדול של כתבי רכב ממדינות מתפתחות במרכז ומזרח אירופה (שמבחינת שוק הרכב אנחנו גם נכנסים לקטגוריה הזו) - שהעניק לה את התואר "אוטובסט 2014". הi10 החדשה מבוססת בעצם על הפיקנטו הנוכחית והיא תציע נתונים דומים עד זהים לה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

• תוכן חדש...