Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4579 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנסיון שלי עם קוראניות ויפניות מודרניות, הקוראניות יכולות לחלום על האמינות שהיפניות הציגו לאורך זמן. המיקרה אמנם לא הסופר-מיני הטובה בקטגוריה, אבל עדיפה על כל המיני הזולות כגון פיקנטו/I10.

היום האמינות של הקוראיניות כמעט משתווה ליפניות.. אנשים צריכים לנער את הראש ולהבין שכבר כל מה שמיוצר בקוראיה זה לא זבל

כמו שהיה פעם.

• תגובות 99
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

את האמת שיונדאי אף פעם לא היו בעייתים מבחינת אמינות, תראו את האקסנטים והלנטרות שמתקרבות לגיל 20, ועדיין נוסעות לא רע, נכון, איכות החומרים נמוכה יחסית למה שיש היום ובאותו זמן גם כן, אבל מבחינת אמינות של שילוב גיר/מנוע הן שורדות מצוין.

גם בצבא טוחנים להן את הצורה והן נוסעות פיקס, ועושות מאות אלפי ק"מ על מנוע וגיר מקוריים.

מעבר לכך, מיקרה גם נמצאת ברשימת ה"כבוד" שלי, ברכבים הגרועים יותר שנהגתי בהם. נשבע שהגטס שהייתה לי הייתה נוחה יותר לנהיגה. (וגטס לא אוטו וואו בשום מצב).

רכב לא נוח ולא נעים לנהיגה.

חוץ מזה שהוא לא יפני אלא הודי או מקסיקני (או משהו בסגנון הזה, מה שבטוח לא מיוצר ביפן).

אם כבר, היא לא ראויה להקרא סופר מיני. המכוניות בקטגוריית הסופר מיני טובות יותר, מרווחות יותר, לעיתים גם חזקות יותר, לא פחות חסכוניות. היא נופלת בבור שבין מיני לבין סופר מיני, אין לכך הצדקה להוסיף כסף.

מאידך הגרסה האוטומטית נותנת תחרות לא רעה לקטגורייה שבה היא מתחרה ביחד עם הספלאש על אותה משבצת.

יצא לי גם לנהוג על הדור הראשון של הi10 והיא נעמה לי יותר מהמיקרה ובהרבה. גם אם היא חלשה וקטנה יותר, עדיין תפעול הקלאץ' היה נעים יותר, כך גם תפעול הגיר (אני כותב על שתי הגרסאות הידניות של הרכבים הללו), וגם בכללי נתנה לי תחושה יותר טובה בתא הנוסעים, והמנוע של ה4 צילנדרים שלא רועד שיש בi10 יותר נעים.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

כולם עושים פה השוואות כאלה ואחרות כגון: גודל, ביצועים, נוחות, ועוד.... "בסכום הזה קונים רכב כזה או כזה", ועוד כאלה משפטים.

אז אני בא ואומר שוב: לפני שאתם ממהרים להשוות, צריך לוודא מראש כמה עולה ה-I10 החדשה. מישהו יודע?

פורסם

אני חושב שכמו שמוניות נתנו לסקודה קפיצה ענקית לגבי מוניטין אמינות,כך גם הצבא נתן מוניטין מעולה ליונדאי וקאיה,ואלו רכבים שפשוט קורעים אותם שם יום יום,לא בטוח שהיפניות היו שורדות שם כול כך טוב.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מוסיף עוד תמונות ממני, ובנוסף גם את הגנסיס קופה שיש כבר 2 בארץ שחור ואפור.

ולמי שהזכיר את הפיקנטו אל תדאגו כלמוביל כבר דאגו להביא לשם את הפיקאנטו, ושאר יריבות הקבוצה על מנת להראות את ההתרונות.

בתמונה ניתן לראות את הפיקנטו האפורה בצד.

1477614_10150366975469999_1224323709_n.jpg

1512488_10150366975554999_791378138_n.jpg

528270_568182326556075_790888282_n.jpg

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

את האמת שהi10 נראית כמו גרסה מכווצת לi20 בחלק האחורי, לא בדיוק אבל כך נראה לי.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם
כלמוביל כבר דאגו להביא לשם את הפיקאנטו, ושאר יריבות הקבוצה על מנת להראות את ההתרונות.

בתמונה ניתן לראות את הפיקנטו האפורה בצד.

כשצ'מפיון השיקו את הסיטיגו\מיי, ראיתי שם את כל מכוניות המיני זולת הפנדה החדשה. ממש התעלמות מוחלטת, כאילו היא לא קיימת. מעניין אם זה בגלל שהם חששו מפניה או בגלל שהם חושבים שממילא אף אחד לא סופר את פיאט בארץ.. אני מתאר לעצמי שגם כלמוביל יתנהגו באופן דומה בשל אחד מהטעמים או שניהם.

מסרטונים וסקירות ברשת, ה-i10 החדשה משמרת את ההיבטים הפחות מוצלחים של הפיקנטו 1.0 (נוחות נסיעה פושרת, צריכת דלק ממוצעת בלבד, יחידת הנעה מחוספסת, מחסור בכוח) שהחטיבה האירופאית בקטגוריה מצטיינת בהם. דווקא כאן באה לידי ביטוי נחיתות התוצרת הקוריאנית, בהשוואה לזו האירופאית - בייחוד בנוחות נסיעה וצריכת דלק. המסורת והמורשת ארוכות השנים של האירופאים בתחומים אלו הם משהו שקשה להשיג בדרך מקוצרת.

:idea:
פורסם
תפסיק לחיות בסרט שאם אוטו קטן הוא לא סוחב.

אתה עוד לא יודע איזה גיר התקינו בו.

בגרסה האוטומטית הבכירה יש מנוע 1.25 עם 87 כ"ס, זה יסחוב לא פחות טוב כנראה מהקורולה המהוללת (יתר על המידה) שלך.

מעבר לכך יש סופר מיני שאתה לא יכול מולן ברמזור, בעצם אפילו מול הקליאו החלשה שלי אתה לא יכול.

אני עם ה1.2 הזה נסעתי בכל ארץ בלי לנסוע על הקו האדום ובלי לעכב את התנועה ובלי פקקים.

לא הגיע הזמן לעבור לגירים טיפה יותר מתקדמים?

הרי הטכנולוגיה כבר קיימת. קטגוריית המיני די תקועה, או 5 הילוכים רובוטי עם קלאץ' אחד, או אוטומטי בעל 4 הילוכים. מעצבן.

דור שתהיה בריא...אתה מוזמן להאיץ עם הקליאו שלך או עם היונדאי היפה שלך נגד כל טויוטה קורולה באשר היא בלי בעיות של סחיבה ואז נראה "מי סוחבת יותר טוב". אתה באמת משווה לי את העגלות האלו ל1.6? עזוב...זה בגלל שיונדאי מדוברת כאן.

ומי אמר שסופר מיני לא זריזות ?מכניסים לי משפטים לפה, יפה!

סיריון זריזה, יאריס זריזה, מאזדה 2 זריזה מאוד ועוד. היונדאי ן10 הזאת מאיצה ל100 באיזה 16 שניות ובקושי מגיעה ל150. זאת לא עגלה? נכון, לא עגלה בעיר

פורסם
דור שתהיה בריא...אתה מוזמן להאיץ עם הקליאו שלך או עם היונדאי היפה שלך נגד כל טויוטה קורולה באשר היא בלי בעיות של סחיבה ואז נראה "מי סוחבת יותר טוב". אתה באמת משווה לי את העגלות האלו ל1.6? עזוב...זה בגלל שיונדאי מדוברת כאן.

[/b]

vpYLGMS.jpg

Leasingfahrzeug oder nichts

פורסם

רגע, אתה רוצה להגיד לי שקורולה יותר טובה מפאביה?

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

אושריקו, אתה חי בסרט.

קורולה היא רכב משעמם וממוצע.

לא מעניין, לא מדהים ולא יוצא מן הכלל בשום צורה.

אתה אשכרה מנסה להשוות בינה ובין קליאו שעולה חצי ממה שעולה קורולה?

בוא נראה קורולה סטנדרטית מול משהו שעדיין עולה פחות ממנה, כמו קליאו עם מנוע 1.2 טורבו עם 120 כ"ס.

תאמין לי שהקליאו תנצח שם.

פורסם

פרנקוס, הקליאו 1.2 שלי, כמה שהיא נחשבת עגלה, עושה 0-100 על פי נתוני יצרן ב13 שניות, שזה דומה ללא מעט רכבים משפחתיים, לרוב כשאני ראשון ברמזור ליד רכבים משפחתיים, אני זה שמזנק ראשון ברמזור, בלי להתפרע או להתחרע עם הרכב.

ככה שהקורולה הזקנה שלו כנראה תסע פחות טוב, ושיפסיק לחשוב שטויוטה זה פאר היצירה של עולם הרכב.

(דיסוננס קוגנטיבי אמרנו כבר?)

שלא נדבר כמובן על הגרסאות הגודשות של הקליאו, שהן חבל על הזמן מבחינת ביצועים ומומנט. (יש גם RS :twisted:)

קורולה זה הרכב המשפחתי הכי אפור ומשעמם שנהגתי עליו, גם הדגמים החדשים.

ואושריקו, אתה זה שאמרת שזה אוטו קטן שבקושי נוסע. 0-100 ב16 שניות זה במנוע 1.1. יש גם מנוע 1.25. אתה גם ציינת שמכוניות קטנות לא נוסעות, איפשהו מבחינת התפיסה שלי, סופר מיני ומיני נחשבות מכוניות קטנות.

פורסם

דור, גם לי יש קליאו 1.2 בלי טורבו.

היא מספיקה אבל אושריקו עוד יכול להתווכח על ההאצה שלה.

אז פשוט ציינתי שאם לוקחים את הגרסה הבכירה, היא מתעלה על הטויוטה כמעט בכל פרמטר בלי שום ספק.

למרות שלא, אני לא 100% משוכנע שהקליאו שלי יכולה להאיץ יותר מהר מקורולה חדשה (אבל לא בדקתי, אני נוהג כמו סבתא על וואליום).

• תוכן חדש...